TK k zahájení Generali Česká pojišťovna play off (kon.)
konec
Tisková konference k zahájení Generali Česká pojišťovna play off

Středa 09.03.2022, 13:00 • Síň slávy českého hokeje, OC Harfa, Praha • Tiskové konference
     
    To byla poslední otázka médií a tisková konference je tímto u konce. Hezký den. (13:48:55)
     
    Bylo v plánu, že by se zápasy hrály ob den?

    Řezníček: Nebylo to diskutováno. Myslíme si, že je to aktuálním způsobem lepší.
     
    Plzeň má v jednom utkání kolizi s fotbalem, čeká se na nějakou komunikaci týmů?

    Řezníček, Obermajerová: Je to v otázce hodin, než se to dohodne.
     
    Nyní už je prostor pro dotazy novinářů.
     
    Obermajerová: I letos budou připraveny v televizi pomocí virtuálních technologií připraveny vozy Škoda Auto.

    Poprvé v play-off se bude počítat i Radegast index. Nyní se ale bude hodnotit celý tým místo hráčů samotných. Důležitou roli budou mít také i fanoušci, kteří mohou svůj tým podpořit lajky a vyhrát pivo zdarma pro první domácí zápas svého týmu v příští sezóně.
     
    Podle bookmakerů mají největší šanci na titul Třinec (3,9), Sparta (4,3) a Hradec (4,5). Naopak nejmenší mají Karlovy Vary (60,0). Pro zvýšení motivace je i letos připravena finanční odměna milion pro vítěze a půl milionu korun pro druhého finalistu. Všechna utkání budou i nadále živě i na Tipsport TV. Na konec března Tipsport připravuje v Berouně program spojený s ukázkou Stanley Cupu.
     
    Nyní se dostává na slovo i Václav Sochor z Tipsportu.
     
    Titulární partner play-off pojišťovna Generali si připravila projekt Šťastný puk, kdy si na 20 utkáních budou moci diváci z hlediště vysoutěžit finanční odměnu nebo dokonce i sportovní hodinky.
     
    Mezi další doprovodné aktivity ELH patří mobilní aplikace Tipsport, kdy mohou fanoušci sledovat svůj oblíbený tým.

    Pro sběratele jsou vydávány hráčské kartičky, některé mají i speciální fotky z branek.
     
    Štáb Hokejka.TV během základní části zvládla objet i všech 15 týmů a vyprodukovala tabulku NEJ podobnou NHL All-stars game.
     
    Zmínku dostává i virtuální ENYAQ hockey league, kterou ovládlo Dynamo Pardubice, a to jak v základní části, tak i v play-off.
     
    Soutěž Zlatá helma KB vyprodukovala šest nejlepších hráčů, kteří 3. května se porvou o titul absolutního vítěze. Soutěž bude pokračovat i v play-off.
     
    Obě televize se budou střídat ve vysílání utkání, vyjma finále, které bude sdílené. Je snaha dodržovat časy začátků 17-19 hodin.
     
    V České Televizi bylo odvysíláno 44 utkání s průměrnou sledovaností 84 000 diváků, což odpovídalo procentu celého vysílání v Česku. Nejsledovanějším bylo lednové derby Kladna se Spartou.

    O2 TV sport přenosů zvládlo 41 přenosů, měli ale lepší sledovanost průměrnou (100 000) i nejvyšší (166 000 při utkání Kladno – Olomouc). O2 TV sport také pro play-off připravuje novinku v podobě speciální kamery.
     
    Jana Obermajerová děkuje všem partnerům a sponzorům, zmiňuje taky projekt O kapku lepší hokej, který letos proběhl potřetí a orientačně zatím vynesl na 700 000 Kč. Ocenila taky individuální iniciativu klubů na podporu Ukrajiny, kdy např. Kladno se Spartou vytvořilo nový návštěvnický rekord O2 arény.
     
    Slovo dostala Jana Obermajerová z BPA.
     
    Hned tři milníky může překonat Martin Růžička: 50 branek a asistencí v play-off (v obojím má 49) a 100 kanadských bodů (aktuálně má 98).

    Nejangažovanějším rozhodčím byl Oldřich Hejduk, který v 60 kolech odpískal 62 utkání a vyrovnal tak rekord.
     
    Play-off:

    Předkolo proběhne 11-17. března, play-off na něj naváže o dva dny později a bude trvat maximálně do 30. dubna. Baráž začne 17. dubna a skončí nejpozději 29. dubna.

    Předkolo se hraje na tři vítězná utkání, další série už budou na čtyři výhry. Případná prodloužení budou mít 20 minut počtu 5+1 hráčů na obou stranách.

    V případě zásahu pandemie jsou připravena řešení, kdy v případě individuálních výskytů by došlo ke kontumacím.

    Rozhodčích bude v play-off 39 (19 hlavních a 20 čárových).

    Marek Baloun

    bahis siteleri