Buffalo – Nashville 4:3 (kon.) | Tampa – Chicago 5:2 (kon.) | NY Rangers – NY Islanders 0:3 (kon.)
Detroit – Ottawa 2:5 (kon.) | Edmonton – St. Louis 6:5 (po pr.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.)
Arizona – Anaheim 0:5 (kon.) | New Jersey – Florida 6:7 (po pr.) | Colorado – Pittsburgh 3:2 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
3:2 (2:0, 0:1, 1:1) Stav série: 1:1
HC Litvínov
Sobota 02.04.2022, 17:00 • MEO Aréna, Přerov • Baráž o DHL extraligu juniorů
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Hezký den z přerovské MEO Arény! Na začátku měsíce dubna se zde odehraje zápas, který může rozhodnout o účastníkovi příští sezony DHL extraligy juniorů. Ve druhém utkání baráže na sebe narazí domácí HC ZUBR Přerov a hosté HC VERVA Litvínov.
     
    Barážová série mezi 14. týmem letošní sezony DHL extraligy juniorů a vítězem Ligy juniorů se hraje na dva vítězné zápasy. Juniorská bitva odstartovala ve čtvrtek na ledě Litvínova, Severočeši neinkasovali a zvítězili poměrem 3:0. Na Hané tak svěřenci trenéra Radka Mrázka budou mít záchranářský mečbol, naopak Přerovští pod vedením hlavního kouče Pavla Neumana budou usilovat o vyrovnání stavu série na 1:1.
     
    HC VERVA Litvínov
    Litvínovu připadla čtrnáctá příčka už po základní části DHL extraligy juniorů, během 38 zápasů nasbíral 46 bodů. Poté se mladí chemici přesunuli do skupiny O umístění na 13.–19. místě, kde po odehrání dalších dvanácti duelů skončili druzí (a v celkovém pořadí nejvyšší soutěže tedy čtrnáctí). Tím se vyhnuli přímého sestupu, který potkal zbývajících pět soupeřů pod nimi – Havířov, pražskou Slavii, České Budějovice, Chomutov a Kladno. Bojovat o udržení extraligové příslušnosti ale musejí v baráži proti Přerovu.
     
    HC VERVA Litvínov
    Černožlutí mají v kádru několik českých reprezentantů do devatenácti a dvaceti let. V brance nastupuje David Čermák, v obraně Ondřej Baláž, v útoku Marek Slavík, Lukáš Stehlík a David Skuhrovec. Dva posledně jmenovaní se podepsali pod rozhodující gól prvního barážového souboje. Po Stehlíkově přihrávce před bránu se k odraženému kotouč dostal v mezikruží Skuhrovec a trefil přesně. Další dvě litvínovské branky, druhou při přerovské hře se šesti bruslaři v poli, přidal slovenský forvard Tim Danielčák.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov si v letošním ročníku Ligy juniorů počínal suverénně. Prakticky od začátku soutěže se držel na prvním místě tabulky skupiny Východ, kde spolu soupeřilo pět moravských a jeden slezský tým. Bylo jasné, že pokud Zubry nepotká překvapivé selhání, rozdají si to o postup do baráže se stejně výrazným lídrem skupiny Západ Pískem. Hanáci i Jihočeši skutečně základní část opanovali, když přesáhli hranici sta získaných bodů. Po nejrychlejším možném postupu přes semifinále, kde vyřadili Havlíčkův Brod a Techniku Brno, proti sobě stanuli ve finálové sérii. Přerované, kteří začínali doma, v prvním duelu otočili z 0:2 na 3:2 po samostatných nájezdech. Další dvě utkání pak zvládli viditelnějším brankovým rozdílem a po výhře 3:0 na zápasy se stali mistry druhé nejvyšší soutěže. Nyní bojují o návrat do DHL extraligy juniorů, v níž působili naposledy v sezoně 2018/19.
     
    HC ZUBR Přerov
    Zubři zatím v baráži neskórovali, čtvrteční zápas v Litvínově prohráli 0:3. V play-off Ligy juniorů byl jejich nejproduktivnějším hráčem útočník Patrik Kleniar, jenž si během tří semifinálových a stejného počtu finálových utkání přišel na čtyři branky a devět asistencí. Shodně devět bodů za dvě trefy a sedm gólových nahrávek pak zaznamenali další forvard Radim Kolařík a kapitán Přerova, obránce Tomáš Hanák. Brankář MEO Michal Postava předčil všechny své maskované kolegy v play-off v úspěšnosti zákroků (92,94 %). K postupu do baráže pomohl 158 zásahy ze 170 střel, které na něj šly.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Hanák (C), Němec, Gréč, Holík, Billa, Nesvadba – Šilhavý, Kolařík (A), Kleniar, Halík, Hradil, Fencl, Švejda, Štíbr, Brázda, Buršík, Hyža
    Trenér: Vladimír Kočara

    HC VERVA Litvínov: Čermák (Klika) – Hora, Baláž, Hocelík, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík (C), Beran, Vopat, Limanovský (A), Bednařík, Maštalířský, Skuhrovec, Slavík
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Grygera – Vašíček, Blažek.
     
    Oba týmy za sebou mají rozbruslení. Domácí Přerov nastoupí ve žlutomodrých dresech, hosté z Litvínova v černožlutých dresech.
     
    Oba týmy nastoupily na led, duel za malou chvíli začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:01
    Úvodní buly utkání vyhráli domácí.
     
    00:18
    Hanák se zmocnil kotouče ve středním pásmu, v tom útočném si prohodil jednoho ze soupeřů a pak nahodil za hostující branku.
     
    00:25
    Kotouč se ocitl mimo hřiště, buly se uskuteční před Čermákem.
     
    00:40
    Hradil hledal před brankou Halíka, ale ten u pravé tyče pozorně klečícího brankáře Litvínova nepřekonal.
     
    00:52
    Na druhé straně to z úhlu zkusil Danielčák, Postava se u bližší tyčky zaskočit nenechal.
     
    01:46
    Stehlík na chvíli nabral rychlost na pravém křídle, ale poté jej zastavila dvojice bránících hráčů Přerova.
     
    02:52
    Velká šance Zubrů! Z levé strany ujížděl osamocený na Čermáka vysoký útočník Halík. Nakonec zvolil křížnou střelu do vzdálenější šibenice, kterou Čermák zastavil hbitým máchnutím lapačkou. Dobrý zákrok brankáře Litvínova.
     
    03:34
    Na obou stranách byly k vidění nepřesnosti, s rozehrávkou poté domácím vypomohl brankář Postava.
     
    04:05
    Kleniar byl při zakončení faulován, domácí si zahrají přesilovku.
     
    04:05
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Bednařík – 2 min., podrážení).
     
    04:17
    Fencl si po nahrávce Hradila vybruslil z levého rohu útočného pásma a jeho pokus zazvonil o bližší tyčku Čermákovy branky. Následně Přerovští udrželi útočné pásmo, ale třemi tvrdými ranami trefili jen obětavé bránící hráče chemiků.
     
    05:29
    Hostům se podařilo vyhodit a domácí se nemohli dostat zpět do přesilovkového tlaku. Následně to po levé straně zkusil samostatně obránce Němec. Nakonec pronikl až k Čermákovi, ovšem vracející se litvínovský bek mu zakončit nedovolil.
     
    06:05
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    06:27
    Litvínov hrál v šesti a Přerov čeká další početní převaha.
     
    06:27
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě). Trest odpyká Limanovský.
     
    06:47
    Přerov právě vstřelil branku!
    Zubři udrželi útočné pásmo a tentokrát přesilovku využívají. Na modré čáře měl dost prostoru MATYÁŠ GRÉČ, jehož prudký pokus se zastavil až v pravém horním rohu litvínovské branky. Čermák zřejmě nic neviděl, protože na toto zakončení vůbec nereagoval. Asistence: Adam Holík a Radim Hradil.
     
    07:12
    Po vyhraném buly v útočném pásmu si více do hřiště najel Postl, ale prudkou střelou švihem domácí branku minul.
     
    07:22
    Kleniar se na pravém křídle vydal do dvou protihráčů, které přemoci nedokázal. Přerovu se píská zakázané uvolnění.
     
    07:54
    Z pravé strany útočné třetiny si do zakončení na modrou čáru sjel z pozice útočníka Slavík. Postava jeho štiplavý pokus k levé tyči vyrážečkou poslal mimo branku.
     
    08:09
    Přerov právě vstřelil branku!
    Sám před Čermákem se po přihrávce od Fencla ocitl Hradil. V zakončení zvolil blafák do bekhendu, který ale kvůli soupeřovu faulu nedotáhl. Kotouče se ale zmocnil JAN FENCL a v ponechané výhodě ho pohotově zblízka dorazil do brány. Asistence: Radim Hradil a Matěj Halík.
     
    08:09
    Oddechový čas pro hosty.
     
    08:09
    Konec oddechového času hostů.
     
    09:13
    V rohu útočného pásma byl tvrdě sražen k ledu Švejda, jenž poté zůstal ležet. Domácí publikum se dožadovalo odpískání faulu, k tomuto kroku ovšem ani jeden z hlavních rozhodčích nesáhl. Hra byla přerušena až po chvíli, Švejda v předklonu a v doprovodu dvou spoluhráčů zamířil na střídačku.
     
    10:14
    Kousek za útočnou modrou čárou předvedl povedený hit Fencl a vysloužil si ovace přerovských tribun. V MEO Aréně zatím panuje velmi dobrá atmosféra.
     
    10:33
    Po zakázaném uvolnění Zubrů vyhráli hosté buly. K zakončení těsně nad levým kruhem se dostal Skuhrovec, ale jeho pokus byl ztečován do ochranné sítě.
     
    10:53
    Hosté udrželi útočné pásmo a Postava raději schoval kotouč do lapačky, čímž přerušil hru.
     
    11:21
    Za příhodně odraženým nahozením do útočné třetiny pádil Kleniar. Čermák byl ale rychlejší, když vyjel z brány a kotouč holí odehrál mimo dosah útočníka Zubrů.
     
    12:10
    Hradil s kotoučem na holi vyjel až na pravý kruh, kde ale hosté jeho křížný pokus dokázali zablokovat.
     
    12:27
    U pravé tyče dorážel po nahrávce zpoza brány Štíbr, ale Čermák byl se zákrokem lapačkou rychlejší a přerušil hru.
     
    12:57
    Sám před brankou se zjevil Kleniar, ale střelou na lapačku gólmana chemiků překonat nedokázal. To byla obrovská šance Zubrů!
     
    13:00
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Hanák – 2 min., podrážení).
     
    13:17
    Zubři vyhodili kotouč a Fencl navíc za brankou pohledným manévrem ušetřil pro domácí cenné vteřinky.
     
    14:01
    Hosté obsadili útočné pásmo, ale kombinace jim nakonec nevyšla. Posléze si z levé strany najel před Postavu Danielčák, ale gólmana Zubrů neprostřelil.
     
    14:57
    U obranné modré čáry skvěle zastavil litvínovskou kombinaci Kolařík. Zubři se v oslabení dokázali ubránit a hrají v plném počtu.
     
    16:27
    O kotouč se bojovalo v rohu útočného pásma Litvínova. Zubři nakonec vyhodili puk na zakázané uvolnění.
     
    17:02
    Domácí sice nahodili kotouč za branku hostů, ale nahození přišlo ještě před červenou čárou. MEO se tak píská zakázané uvolnění.
     
    17:18
    Chemici dnes už poněkolikáté vyhráli buly v útočném pásmo a rozestavěli se ke kombinaci. Zubři ale zatím dobře vykrývají prostory a nahození od modré čáry k Postavovi nepustili.
     
    17:38
    Po pěkné kombinaci Litvínova pálil úplně sám z pravého kruhu Stehlík, ale přerovskou bránu ranou z první přestřelil. Na druhou straně se už už dral do úniku Šilhavý, posledním bránícím hráčem Severočechů byl ale nakonec zastaven.
     
    18:23
    Buršíkovi individuální průnik z levé strany útočné třetiny nevyšel. Ke střele se ale poté z tohoto prostoru dostal Brázda, jenž mířil k bližší tyči. Čermák kotouč vyrážečkou poslal do rohu.
     
    19:00
    Prudký pokus z ostrého úhlu Postava klečící u levé tyče vyrazil před sebe. Následně se domácí brána dostala ze svého obvyklého postavení a hra se tak přerušuje.
     
    19:01
    Probíhá poslední minuta první třetiny.
     
    19:49
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Kroupa – 2 min., hrubost).
     
    19:59
    Litvínovští vyhodili kotouč z obranné části hřiště a první dějství se tak dohraje blíže bráně Zubrů.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina druhého barážového duelu mezi Přerovem a Litvínovem je minulostí. Zubři po ní nad chemiky vedou 2:0 a mají slibně nakročeno ke srovnání série. Hanáci nejprve využili přesilovku, když se od modré čáry trefil do horního růžku Čermákovy brány Matyáš Gréč. Zanedlouho si faul při bekhendové kličce vynutil Hradil a během ponechané výhody dorazil puk do sítě Jan Fencl. Také Severočeši měli své možnosti, například Stehlík, Postavu ale překonat nedokázali. Druhá část začne přibližně v 17:51 a Přerov si do ní přenese minutu a 48 sekund přesilové hry.
     
    Oba týmy se vracejí na led, za malou chvíli začne druhá třetina utkání.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Po úvodním buly hosté vyhodili kotouč k Postavovi.
     
    20:19
    Gréč byl volný na levé straně kluziště a dostal se do slibné šance. Čermák se musel natáhnout a jeho přízemní pokus ke vzdálenější tyči zastavil vytrčeným betonem.
     
    21:12
    Jednomu z domácích hráčů, zřejmě Hradilovi, nyní stačilo, aby byl lépe vytočený proti hostující brance. V takovém případě by zametal kotouč do odkryté brány. Zubři poté udrželi útočné pásmo a od modré čáry vyslal tvrdý pokus Holík. Čermák v pokleku zastavil kotouč ve výstroji.
     
    21:48
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    22:34
    Z pravé strany se před Čermáka protáhl Kleniar, ale bekhendem kotouč do odkryté brány poslat nedokázal. To byla velká šance Zubrů!
     
    22:46
    Beran pronikl za domácí obranu a při bekhendovém zakončení byl faulován Nesvadbou. Rozhodčí nařizuje trestné střílení pro Litvínov!
     
    22:46
    K exekuci trestného střílení se postavil Skuhrovec. Reprezentační útočník se rozhodl pro pomalou kličku do bekhendu, po které ale Postavův beton přehodit nedokázal. Domácí brankář se roztáhl na brankovišti a skvěle zasáhl!
     
    23:42
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Brázda – 2 min., napadení).
     
    23:56
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovku po čtrnácti sekundách využívají. Při kombinaci v útočném pásmu našel Stehlík na levém kruhu MARKA SLAVÍKA, jehož přízemní pokus z první zapadl do vzdálenějšího rohu přerovské branky. Litvínov tak snižuje na rozdíl jediného gólu. Asistence: Lukáš Stehlík a David Skuhrovec.
     
    24:49
    Litvínov udržel útočné pásmo a od modré čáry to zkusil Limanovský. Postava ale tuto střelu dobře viděl a vkleče ji uzmul do své moci.
     
    25:18
    Stehlíkova střela z pravého kruhu prošla Postavovi za záda, ale jeden ze Zubrů poté dokázal kotouč ležící mezi brankářem a brankou odpálit k zadnímu mantinelu.
     
    25:20
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Baláž – 2 min., hrubost).
     
    25:27
    Hradil to zkusil z levé strany po ledě, Čermák kotouč i se zakrytým betonem vyrazil před sebe. Na druhé straně ujeli do brejku Skuhrovec s Danielčákem a Postava měl co dělat, aby při přesunu zabránil puku v cestě do sítě. To byly slibné možnost na obou stranách kluziště.
     
    26:48
    Domácí museli útočné pásmo vyklidit a začínají od své branky.
     
    27:20
    Hosté hrají v plném počtu.
     
    28:03
    Střelou přes beka to z levé strany zkusil Limanovský, Postava kotouč vyrazil. Vzápětí se k nebezpečnému zakončení dostal Danielčák, ovšem povyjetého brankáře MEO nepřekonal.
     
    28:32
    Hradil si zpracoval letící kotouč a sám před brankou si obhodil Čermáka. Poté byl však sražen k zemi samotným litvínovským brankářem a rozhodčí tentokrát zákrok ohodnotí dvěma minutami.
     
    28:32
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Čermák – 2 min., podrážení). Trest odpyká Kuchař.
     
    29:43
    Domácí se nemohou dostat do kombinace v útočném pásmu, chemici je vytlačují až k jejich bráně.
     
    30:17
    Hosté se nyní poněkolikáté dokázali osvobodit.
     
    30:32
    Litvínov hraje v plném počtu.
     
    31:26
    Beran měl dost místa na levém křídle, kam dostal nahrávku. Postava jeho pokus kousek nad ledem srazil betonem do rohu kluziště.
     
    32:07
    Výživnou střelu vyslal z pravé strany ke vzdálenější tyči Fencl. Čermák se musel pořádně natáhnout betonem, aby kotouč vyrazil.
     
    32:30
    Na druhé straně předvedli výborné bloky Halík a po něm Fencl, když pády k ledu zastavili prudké litvínovské pokusy, které by jistě ohrozily Postavu.
     
    32:53
    V útočném pásmu dojel kotouč jako první Kleniar, ovšem litvínovskou branku přestřelil.
     
    33:53
    Kleniar u pravého mantinelu vybojoval kotouč a zadovkou ho ihned posílal před branku. Šilhavému scházel kousíček, aby kus černé gumy zastavil holí a zakončoval ve velké šanci.
     
    34:08
    Zničehonic vypálil z rohu útočné třetiny u modré čáry obránce Švejda a za Čermákem zazvonila branková konstrukce. To byl parádní pokus domácího hráče, kterému nescházelo téměř nic.
     
    35:23
    Šilhavý zastavil puk za modrou čárou, ale do útočného pásma nemohl, protože tam operovali ještě dva z jeho spoluhráčů. Tak alespoň nahodil na Čermáka, který si raději ponechal kotouč v lapačce.
     
    35:47
    Hosté jeli dva na jediného obránce Přerova. Danielčák nejprve manévrem zmátl zadáka Němce a poté vypálil. Postava ale jeho ostrý pokus dokázal vytěsnit!
     
    36:10
    Vyloučení v týmu HC VERVA Litvínov (Skuhrovec – 2 min., sekání).
     
    36:33
    Fencl u pravého hrazení v útočném pásmu přišel o puk a Litvínov se osvobodil.
     
    37:06
    Chemici nepustili Zubry do tlaku v útočném pásmu a nyní se bude dokonce vhazovat před domácí brankou.
     
    37:26
    Zubři se dopustili faulu u své branky a poměr sil na ledě se vyrovná.
     
    37:28
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Kleniar – 2 min., nedovolený zásah do hlavy nebo krku).
     
    37:45
    Nejprve předvedl obětavý blok po vyhraném buly Litvínova Hradil, poté přišla obrovská šance MEO. Sám na Čermáka ujížděl Švejda, ale mezeru mezi jeho betony nakonec nenašel.
     
    38:27
    Hosté nyní hrají v plném počtu a mají k dispozici zkrácenou přesilovku.
     
    39:02
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:46
    Domácí už sice hráli v plném počtu, ale chemici ještě útočné pásmo dokázali udržet. K odraženému kotouči se na hranici levého kruhu prodral Skuhrovec a naskytla se mu velká příležitost. Postava šel ale rychle do pokleku a prudký pokus reprezentačního útočníka dokázal vyrazit mimo branku. To byl perfektní zákrok gólmana Zubrů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhé dějství je minulostí. Přerov nad Litvínovem stále vede, ale už pouze o gól 2:1. Severočeši na Hané přidali a vytvořili si několik velkých šancí. Snížení se dočkali ve 24. minutě, kdy se v přesilovce prosadil Marek Slavík. Další možnosti, včetně trestného střílení Skuhrovce či pokusu Danielčáka, zneškodnil skvěle chytající Michal Postava. Také Zubři si ovšem vypracovali své slibné příležitosti. Hradil byl před odkrytou bránou faulován a Švejda samostatný únik na Čermáka neproměnil. Třetí třetina slibuje v MEO Aréně velmi zajímavou podívanou, začne zhruba v 18:38.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:17
    Domácí chvíli operovali v útočném pásmu, ale nic kloudného tam nevymysleli.
     
    41:15
    Čermák raději podržel kotouč před dojíždějícími hráči Přerova, buly se tak uskuteční v útočném pásmu Zubrů.
     
    41:26
    Beran předjel Nesvadbu a ocitl se sám před Postavou. Toho ale nepřekonal, domácí brankář dokázal kotouč udržet před brankovou čárou. To byla velká šance Litvínova a zároveň výborný zákrok brankáře Zubrů.
     
    42:08
    Za brankou Přerova zůstal na chvíli ležet jeden z domácích hráčů, proto rozhodčí přerušili hru. Hokejista ve žlutomodrém se však dokázal zvednout a už se nachází na střídačce Zubrů.
     
    42:53
    Hosté operovali v útočném pásmu. Na konci jejich snažení byla horní tyčka, kterou orazítkoval Limanovský. Teď byli chemici blízko ke srovnání.
     
    43:25
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Chemici nyní měli více ze hry dotahují zbývající ztrátu. Mezi kruhy se naskytlo dost prostoru pro JAKUBA KROUPU, který udělal pohyb doprava a prudkou ranou pak prostřelil marně se natahujícího Postavu. Asistence: Jakub Bednařík a Vít Beran.
     
    44:31
    Hosté tlačí na přerovskou bránu. Po vyhraném buly vystřelil z levého kruhu Skuhrovec, Postava kotouč vytěsnil před sebe. Domácí hráči poté odpravili puk na střídačku.
     
    44:49
    Kroupa zakončoval osamocený nad pravým kruhem, Postava křížnou střelu vytěsnil vyrážečkou mimo branku. Na druhé straně Čermák zachytil do lapačky nahození Gréče od modré čáry.
     
    45:38
    K zakončení mezi kruhy se poté přihrávce z pravé strany dostal Slavík, ale volné místo mezi betony Postavy nenalezl.
     
    46:26
    Velké šance na obou stranách. Nejprve takřka ležícího Postavu nepřekonal zblízka Slavík, poté bekhendem mířil do Čermákova těla Kleniar, který předtím prokličoval obranou hostů.
     
    46:49
    Z pravé strany vyslal křížný pokus Šilhavý, kotouč ale končí nad brankou Litvínova.
     
    47:50
    Dobrou střelu vymyslel z levé strany Hradil, Čermák kotouč betonem vyrazil do strany. K dorážkám už se pak Zubři nedostali.
     
    48:31
    Z levé strany pálil příklepem Slavík, ale jeden z domácích hráčů tuto ránu holí ztečoval do ochranné sítě.
     
    48:39
    Před brankou Postavy chvíli ležel jeden z hráčů Litvínova, poté se nicméně dokázal zvednout. Rozhodčí nařizují buly ve středním pásmu.
     
    49:11
    Hradil našel na modré čáře Gréče, jehož střela však proletěla mimo branku hostujícího celku.
     
    49:15
    Přerov právě vstřelil branku!
    Litvínov mohou nevyužité šance mrzet. Střelu z pravého boku útočné třetiny vyprodukoval ADAM HOLÍK a trefil přesně takzvaný „teploměr" v podpaží Čermáka. Zubři jdou tak znovu do vedení. Asistence: Radim Hradil a Matyáš Gréč.
     
    50:52
    Hosté stupňují tlak a operují před brankou Postavy. Domácí tým se ale statečně brání jejich náporu.
     
    51:11
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov (Hanák – 2 min., nedovolené bránění).
     
    51:41
    Hosté kombinovali v útočném pásmu. Stehlík nad levým kruhem přerovskou branku přestřelil, jeho spoluhráč pak ranou z první z levé strany trefil jen nohy bránícího Fencla.
     
    52:24
    Přerovu se dvakrát v krátkém časovém sledu povedlo vyhodit. Poté hru opepřil povedeným hitem za svou brankou.
     
    53:01
    Němcovo vyhození zachytil u mantinelu Kleniar a obloučkem poslal kotouč pryč z obranného pásma.
     
    53:11
    Domácí hrají v plném počtu.
     
    53:40
    Zubři ukazují velkou bojovnost, nyní odklidili kotouč dál od své branky.
     
    54:21
    Buršík sice přišel o kotouč u levého mantinelu, předtím ho ale alespoň dokázal dostat za obrannou modrou čáru.
     
    54:41
    Nahození ze středního pásma raději Postava schoval pod lapačku. Vhazovat se tak bude v útočném pásmu hostů.
     
    55:18
    O kotouč se bojuje v rohu obranné třetiny Přerova.
     
    55:48
    Kleniar si v útočném pásmu dělal prostor ke střele, ale příhodnou pozici nakonec nenašel. Alespoň tak pošetřil trochu času pro přerovskou obranu.
     
    56:43
    Tohle bylo pro Zubry velmi nebezpečné. Postava byl u levé tyče a prakticky celá přerovská branka zůstala volná. Z otočky do ní zkusil zasunout puk Danielčák, ovšem nepodařilo se mu to. Stav tak zůstává stále stejný.
     
    57:22
    Další možnost hostů likviduje u pravé tyče Postava, dobrý zákrok domácího brankáře.
     
    58:03
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:35
    Slavík si najel do střelecké pozice lehce z pravé strany, ovšem branku Postavy minul.
     
    59:04
    Hosté to zkoušejí bez brankáře!
     
    59:40
    Litvínov kombinuje v útočném pásmu. Kotouč se nejprve po teči potuloval nebezpečně blízko domácí klece. Poté ho z levé strany napálil na bránu Baláž, Postavu ovšem nepřekonal.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. Litvínov sice ve třetí části dokázal vyrovnat zásluhou Jakuba Kroupy, v dalších šancích ale chemici ztroskotali na skvěle chytajícím brankáři Zubrů Michalu Postavovi. Přerov zabojoval a v 50. minutě se mu podařilo vstřelit rozhodující gól. Mezi rukou a tělem Čermáka procpal kotouč do sítě obránce Adam Holík. MEO tak srovnalo stav barážové série na 1:1 na zápasy, o vítězi rozhodne až závěrečný třetí duel v Litvínově.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne. (20:34:11)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 7. Gréč (Holík, Hradil), 9. Fencl (Hradil, Halík), 50. Holík (Hradil, Gréč) – 24. Slavík (Stehlík, Skuhrovec), 44. Kroupa (Bednařík, Beran)


    HC ZUBR Přerov: Postava (Žurek) – Hanák (C), Němec, Gréč, Holík, Billa, Nesvadba – Šilhavý, Kolařík (A), Kleniar, Halík, Hradil, Fencl, Švejda, Štíbr, Brázda, Buršík, Hyža
    Trenér: Vladimír Kočara

    HC Litvínov: Čermák (Klika) – Hora, Baláž, Hocelík, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík (C), Beran, Vopat, Limanovský (A), Bednařík, Maštalířský, Skuhrovec, Slavík
    Trenér: Radek Mrázek

    Rozhodčí: Obadal, Grygera – Vašíček, Blažek

    Diváci: 1120
    Přerov 1 2 HC Litvínov
    #1 Čtvrtek 31.03.2022 • 17:30
    HC Litvínov - Přerov 3:0
    #2 Sobota 02.04.2022 • 17:00
    Přerov - HC Litvínov 3:2
    #3 Pondělí 04.04.2022 • 17:30
    HC Litvínov - Přerov 4:1
    bahis siteleri