Nashville – Florida 1:4 (kon.) | Toronto – Montreal 3:2 (kon.) | Detroit – Columbus 4:5 (po pr.)
NY Rangers – Ottawa 5:1 (kon.) | Seattle – Calgary 1:4 (kon.) | Philadelphia – Anaheim 3:5 (kon.)
St. Louis – NY Islanders 6:1 (kon.) | Vancouver – San Jose 4:2 (kon.) | Vegas – Arizona 6:1 (kon.)
Edmonton – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Washington – Boston 4:2 (kon.) | Pittsburgh – Nashville 3:2 (po pr.)
Minnesota – Los Angeles 6:3 (kon.) | Tampa – Buffalo 5:0 (kon.)
konec
Tampa Bay Lightning
5:0 (2:0, 2:0, 1:0)
Buffalo Sabres
Neděle 10.04.2022, 23:08 • Amalie Arena, Tampa • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (01:48:32)
    Čistým kontem se blýskl Brian Elliott, předvedl 28 zákroků
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 28 – 28 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Brian Elliott (TBL) – 28 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 60:00
    Craig Anderson (BUF) – 23 zákroků, 5 OG, úspěšnost 82,1%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Erik Černák (TBL) – 0+0, +2 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 19:26
    Ondřej Palát (TBL) – 1+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:34
    Jan Rutta (TBL) – 0+0, +1 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 15:05

    Tři hvězdy utkání

    1. Brian Elliott (TBL) – 28 zákroků
    2. Ondřej Palát (TBL) – 1+1
    3. Ryan McDonagh (TBL) – 0+1
     
    Utkání přihlíželo 19 092 diváků.
     
    Tampa Bay potvrdila roli favorita, na domácím ledě porazila Buffalo vysoko 5:0 a utnula nelichotivou čtyřzápasovou sérii porážek v řadě.

    Král posledních dvou ročníků založil na vítězství už v první třetině, v níž vstřelil dva góly, další dvě trefy přidal i v prostředním dějství. Do závěrečné dvacetiminutovky už se šlo za jasného stavu, přesto domácí náskok ještě vylepšili, když se ve 43. minutě trefil do černého Ross Colton. Po zbytek střetnutí hráči Bolts spíše bránili čisté konto pro Briana Elliotta a úkol splnili na výbornou, kanadský gólman v zápase předvedl 28 zákroků se stoprocentní úspěšností.

    Svěřenci kouče Coopera se výhrou vrátili v tabulce Východní konference na páté místo před Medvědy z Bostonu. Buffalo zůstává dvanácté bez šance pomýšlet alespoň na teoreticky na proniknutí do vyřazovací fáze.
     
    Konec zápasu.
     
    59:51
    Utkání se dohrává. Ryan McDonagh podnikl ještě jeden poslední útok, ale jeho dlouhý pas Nikita Kučerov nezpracoval, jenom tečoval. Za vlastní bránou čeká na závěrečnou sirénu Henri Jokiharju.
     
    59:06
    Také Tampa už je kompletní. Corey Perry nabral velkou rychlost a s Bellemarem ujeli do přečíslení dvou na jednoho. Kanaďan volil bekhendové zakončení, to zblokoval Bryson.
     
    58:39
    Hráči v tmavě modrých dresech v oslabení dokonce zaútočili. Jmenovitě Anthony Cirelli, jenž těsně bráněný Millerem nastřelil Andersona do levé ruky.
     
    58:15
    Hostující mužstvo již hraje v přesilové hře. Domácí se nicméně zvládl vyhodit dvakrát v krátkém časovém sledu, po Hedmanovi vyhodil i McDonagh.
     
    57:54
    Lépe mířil Alex Tuch, gólu se však nedočkal. Z levého kruhu zkoušel zaznamenat čestný úspěch ránou na zadní tyč, proti byla Elliottova lapačka.
     
    57:12
    V samotném závěru střetnutí tak vidíme i hru ve čtyřech na obou stranách. Aktivněji začali Šavle, nebezpečný projektil Girgensonse lízl vnější strany pravé tyčky.
     
    56:46
    Dlouho si Tampa početní převahy neužila. Alex Killorn ustál střet s Jokiharjuem, jenže ani on si nepohlídal hokejku, kterou trefil finského protihráče do helmy.
     
    56:30
    Prostor pro zakončení hledal a našel Nikita Kučerov. Vstřelil z vrcholku pravého kruhu, obětavým blokem se prezentoval Henri Jokiharju.
     
    55:55
    Podruhé usedá navštíví trestnou lavici Mattias Samuelsson. Po trestu za nešikovnost při obranném vyhození nyní fauloval, hokejkou zasáhl do obličeje napadajícího Coltona.
     
    55:13
    Na druhý úspěch v utkání útočil Nikita Kučerov. Mířidla neseřídil ideálně, Anderson udržel puk ve výstroji. Ruský útočník číhal na vypadnuvší kotouč bez úspěchu.
     
    54:50
    Skryté nahození Mattiase Samuelssona mírně tečoval Dylan Cozens. Brian Elliott vůbec nereagoval a měl štěstí, že hrací předmět zamířil vedle brány.
     
    54:22
    O slovo se přihlásil Brandon Hagel. Odpoutal se od osobního strážce a obdržel nahrávku do levého kruhu, křižný pokus rychle reagující Anderson skryl v lapačce.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 10. Perry (Bogosian), 10. Palát (B. Point), 22. Hagel (Cirelli, Hedman), 25. Kučerov (McDonagh, Palát), 43. Colton (Stamkos, N. Paul)


    Tampa Bay Lightning: B. Elliott (Vasilevskij) – Rutta, Hedman (A), Černák, Sergačjov, McDonagh (A), Bogosian – Kučerov, B. Point, Palát – Colton, Stamkos (C), N. Paul – Hagel, Cirelli, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Buffalo Sabres: C. Anderson (Tokarski) – Jokiharju, Dahlin, Fitzgerald, M. Samuelsson, C. Miller, Bryson – Tuch, Tage Thompson, J. Skinner – Hinostroza, Cozens, Bjork – V. Olofsson, Mittelstadt, R. Asplund – Okposo (A), Krebs, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: St. Pierre, South – Gawryletz, Johnson

    Diváci: 19 092
    bahis siteleri