Newcastle – Liverpool 0:1 (kon.) | Aston Villa – Norwich 2:0 (kon.) | Southampton – Crystal Palace 1:2 (kon.)
Watford – Burnley 1:2 (kon.) | Wolverhampton – Brighton 0:3 (kon.) | Leeds – Manchester City 0:4 (kon.)
konec
Leeds United
0:4 (0:1)
Manchester City
Sobota 30.04.2022, 18:30 • Elland Road, Leeds • Anglická Premier League • 35. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu těšit, na počtenou. (21:24:06)
     
    Statistiky utkání

    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:6.
    Střely mimo: 1:6.
    Rohy: 3:6.
    Ofsajdy: 3:1.
    Fauly: 13:3.
     
    Dnešní utkání sledovalo 35 771 diváků.
     
    Duel Leedsu se City tak končí očekávanou vysokou výhrou Manchesteru v poměru 4:0. Svěřenci kouče Guardioly byli jednoznačně lepším mužstvem na trávníku, což se jim však v první půli nepodařilo vyjádřit ani střeleckou převahou. To druhý poločas už rozdíl mezi oběma celky odhalil v celé nahotě, když Sky Blues nasypali do sítě Mesliera tři fíky, o něž se postarali Aké, Jesus a Fernandinho. Citizens tak znovu ukázali, že hrají týmově a gól u nich může vstřelit jakýkoliv fotbalista.

    Leeds tak po dnešní výhře Burnley nad Watfordem zabředá znovu do bojů o záchranu. Aktuálně drží první nesestupovou příčku a na Everton má pět bodů náskok. Celek z Liverpoolu však má dvě utkání k dobru.

    Manchester City zdvihá Liverpoolem hozenou rukavici a vrací ji svému protivníkovi. O bod se vrací zpět do čela Premier League. Oba celky si to o titul rozdají v závěrečných čtyřech kolech.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Ano, je to tak, zápas končí! Hráči Leedsu ještě stihli rozehrát, ale hned poté píská sudí Tierney konec tohoto na pohled krásného duelu.
    90+4. FERNANDINHO - 0:4
     
    90+4
    Manchester City právě vstřelil branku!
    Tak ještě jeden výstavní gól pro tenhle nádherný zápas! Raheem Sterling si navedl míč z levé strany do šestnáctky United, kde ho Luke Ayling postrčil k zemi a dle mě se měla pískat penalta. Defenziva Leedsu však následně poslal míč jen před své vápno, kde se do balonu tvrdou přízemní ranou opřel FERNANDINHO, který napálil merunu k vzdálenější tyči. Ilan Meslier si tentokrát na míč sáhl, zastavit ho ale nezvládl a ten tak propadl do jeho sítě! Citizens tak nakonec zvítězí 4:0!
     
    90+2
    Manchester ještě krásně zatápí v prostoru před šestnáctkou soupeře, balon má na levé straně hrací plochy Raheem Sterling.
    90+1. A další velká šance Leedsu
     
    90+1
    Sudí Tierney nastavuje tři minuty nad rámec základní hrací doby. V té měl největší šanci Joe Gelhardt, jenž dostal z pravé strany krásný centr na penaltu a odtud tvrdě vypálil na bránu Citizens. První střela na klec Manchesteru se však neujala, Ederson ji nohou vyráží! Krásná akce z obou stran.
    90. Domácí mohli v závěru snížit
     
    90
    A teď měli hráči Leedsu korigovat na 1:3! Ještě teď nemohu uvěřit, že se jim to nepovedlo! Sam Greenwood už obešel brankáře Edersona, kterého však na brankové čáře zastoupil João Cancelo a Joe Gelhardt následně zase pálil jen do Olexandra Zinčenka.
     
    89
    Jack Grealish se i v 89. minutě protáhl podél dvou soupeřů jako lasička a nacentroval před klec United, kde však balon chytá Ilan Meslier.
     
    88
    Teď už to mělo být 4:0! Krásnou průnikovou přihrávku za obranu Leedsu dostal na pravé straně João Cancelo, který se z křídla hnal sám na klec United. Jeho rána z ostrého úhlu však trefila vyběhnuvšího Mesliera přímo do hrudi! Špatné zakončení krásné akce.
     
    87
    Raheem Sterling se hrou očividně baví, v plné rychlosti přebral míč a když viděl, že dopředu to nepůjde, nasadil rychlost, jako by opravdu skutečně šel sám na bránu a zamířil zpět k vlastní kleci. V pohodě tak udržel balon pro svůj tým.
     
    86
    Ederson má balon pod kontrolou ve vlastním pokutovém území a vyměňuje si ho krátkými přihrávkami s Rúbenem Diasem a Aymericem Laportem. United už ani nenapadají.
     
    Leeds United ani po pětaosmdesáti minutách hry nevystřelili na bránu City.

    Petr Šatalík

    Branky: 13. Rodri (Foden), 54. Aké (Dias), 78. Jesus (Foden), 90+4. Fernandinho

    Karty:   7. Firpo (LDS), 68. Marsch (trenérú (LDS) – 14. Grealish (MAC), 68. Cancelo (MAC)


    Držení míče: 40 % : 60 %.
    Střely na branku: 1:6. Střely mimo: 1:6. Rohy: 3:6. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 13:3.
    Leeds United: Meslier – Ayling (C), Struijk, Klich, Firpo (63. Gelhardt) – Koch – Raphinha, Dallas (45+7. D. James), K. Phillips, Harrison – Rodrigo (83. S. Greenwood).
    Náhradníci: Klaesson – Llorente, C. Cresswell, Bate, Shackleton.

    Trenér: Jesse Marsch.

    Manchester City: Ederson – Cancelo, Dias, Laporte, Aké (59. Zinčenko) – Rodri (83. Fernandinho), Gündoğan (C) – Grealish, Foden (79. B. Silva), Sterling – Jesus.
    Náhradníci: Steffen – Egan-Riley, Mbete, McAtee, De Bruyne, Mahriz.

    Trenér: Pep Guardiola.

    Rozhodčí: P. Tierney – C. Hatzidakis, N. Davies – D. Coote.

    Diváci: 35 771
    bahis siteleri