Sparta B – Opava 1:2 (kon.) | Vlašim – Třinec 4:1 (kon.)
konec
AC Sparta Praha B
1:2 (0:1)
Slezský FC Opava
Pátek 06.05.2022, 17:00 • Generali Česká pojišťovna Arena, Praha 7 • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je z mé strany dnes vše, doufám, že jste si dnešní přenos užili alespoň tak, jako já parádní branky Kozáka a Darmovzala. Brzy zase na počtenou! (18:56:55)
     
    Béčko Sparty čeká ve středu výlet na hřiště Líšně, Opava ve stejný den přivítá doma do sestupových vod namočené Ústí nad Labem.
     
    Druhé dějství je u konce, s úsměvem na tváři opouští trávník hosté, kteří ve veledůležitém zápase vítězí 1:2 a minimálně dočasně se tak přesouvají na druhou příčku v tabulce, která jim zajistí baráž. Musí ale pochopitelně čekat na dnešní zápas Vlašimi a víkendový mač Líšně.

    Druhou půli odšpuntoval Ryneš, který krátce po hvizdu neproměnil velkou šanci. Vyrovnání ale přeci jen přišlo, a to z kopačky Matyáše Kozáka, který snad po minutě a půl pobytu na hřišti vymetl šibenici Digaňovy branky. Na jeho parádní trefu ale odpověděl neméně krásou střelou hostující Denis Darmovzal, jehož pumelice ze 65. minuty nakonec i přes následné šance na té či oné straně pečetila stav utkání na konečných 1:2.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Po sérii vzdušných soubojů odkopává Celba.
     
    90+5
    Ještě jednu standardku kousek od půlící čáry budou kopat domácí. Do vápna spěchá i Kotek.
     
    90+5
    Extrémně zkušeně si teď počínal Žídek. Odkopl balon před Gabrielem a pak zakřičel tak, že ho slyšeli snad až na Letenské pláni, takže ať už domácí bek fauloval nebo ne, sudí píská do píšťalky – a to je jediné, co hosté potřebují.
     
    90+4
    Kozák uháněl do brejku a pasem doleva hledal Amblera, ten ale akci zbrzdil a byl o balon připraven hordou těl ve žlutém.
     
    90+3
    Po obdobné situaci vypíchli rudí balon Opavě na aut.
     
    90+3
    B je správně. Hosté drželi balon u praporku a vybojovali roh.
     
    90+2
    Šilhart vletěl do Bílka jako širón, sudí pro jeho počínání nemá ani špetku pochopení a píská. Opava má k dispozici buď nebezpečnou standardku zleva, nebo možnost tahat čas.
     
    90+1
    Za nákopem uháněl Kozák, blíže k míči měl ale Didiba. Ten zahrál zpět na Digaňu, který odkopává.
     
    90+1
    Sudí Franěk nastaví pět minut.
     
    90+1
    Fantastickým skluzem překazil Večerka ofenzivní snahu Kramáře, který by jinak z levé strany běžel sám na Kotka. Roh pro hosty.
     
    90
    Střídání v týmu SFC Opava:
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Adam Gorčica.
    ze hřiště odchází Denis Darmovzal, přichází Teodor Janjuš.
     
    89
    Pudhorockého centr na Ryneše odvrátil Kramář. Bílek poté rozeběhl Helešice, sprintersky měl ale o trochu navrch Ryneš a skvělým návratem překazil myšlenky hostujícího plejera na postup směrem ke Kotkovi – nebýt Ryneše, upaloval by na domácího gólmana Helešic sám.
     
    88
    Na druhé staraně byl faulovaný Kozák, Sparta si vyzkouší volný kop z levé strany.
     
    88
    Po chybě v domácí defenzivě uháněl sám na Kotka Helešic, jenže se zbrzdil zasekávačkou a uvnitř šestnáctky mu merunu vypíchl Vydra.

    Michal Nussbauer

    Branky: 58. Kozák – 30. Didiba, 65. Darmovzal

    Karty:   24. Jonáš (SPB), 44. Pudhorocký (SPB), 62. Vydra (SPB), 78. A. Gabriel (SPB) – 45. Celba (OPA)


    AC Sparta Praha B: Kotek – A. Gabriel, Večerka, Vydra, Tvaroh (76. Šilhart) – Jonáš (56. Kozák) – Ryneš, Holoubek, Pudhorocký, Goljan (66. Ambler) – Turyna (C).
    Náhradníci: Tůma – Piško, L. Vácha, Šimáček.

    Trenér: Michal Horňák

    Slezský FC Opava: Digaňa – Celba, Žídek (C), Didiba, Šcudla – Šigut (46. Kopečný), Macháček, Pikul (75. Bílek), Darmovzal (90. Janjuš), Helešic (90. Gorčica) – Rataj (59. Kramář).
    Náhradníci: Lasák – Latoň.

    Trenér: Roman West

    Rozhodčí: Franěk – Mokrusch, Melichar
    bahis siteleri