Inter – Empoli 4:2 (kon.) | Janov – Juventus 2:1 (kon.)
konec
Janov CFC
2:1 (0:0)
Juventus FC
Pátek 06.05.2022, 21:00 • Stadio Luigi Ferraris, Janov • Italská Serie A • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Utkání mezi Janovem a Juventusem přineslo obrovské drama se šťastným koncem pro domácí mužstvo, které porazilo favorita 2:1.

    Jako první přitom skórovali hosté, když se ve 48. minutě pěknou technickou střelou k levé tyči prosadil Paulo Dybala. Domácí se ale nevzdali a v 87. minutě srovnal střídající Albert Gudmundsson po spolupráci s Amirim. Právě Amiri měl o pár vteřin později na kopačce obrat, napálil ovšem jenom gólmana. V nastavení nejprve mohl o vítězství Juventusu rozhodnout Kean, ale odkrytou bránu minul, načež na druhé straně nařídil rozhodčí penaltu po faulu De Sciglia na Yeboaha a Domenico Criscito v závěrečných vteřinách „desítku“ proměnil, čímž zajistil domácím ohromně cenné tři body.

    Svěřenci kouče Blessina vyhráli, přesto stále zůstávají v sestupovém pásmu, nicméně na sedmnáctou Salernitanu, jež má jedno k utkání dobru, stáhli manko na rozdíl jediného bodu. Juventus zůstává čtvrtý, šanci na titul nemá, propad na pátou příčku také nehrozí, stará dáma může maximálně ještě poskočit na třetí příčku před Neapol, na tu ztrácí bod. (23:07:15)
     
    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 10:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:15.
     
    90+7
    Konec zápasu.
    90+6. Domenico CRISCITO - 2:1
     
    90+6
    Janov právě vstřelil branku!
    Stadio Luigi Ferraris bouří nadšením, šance na záchranu stále žije! K exekuci pokutového kopu se postavil kapitán DOMENICO CRISCITO. Volil zakončení po své pravé ruce a rozhodl se dobře. Wojciech Szczęsny čekal do poslední chvíle, ale na míč nedosáhl!
    90+5. De Sciglio fauloval Yeboaha, Janov může z penalty rozhodnout o svém vítězství!
     
    90+5
    Neuvěřitelné věci se dějí v Janově! Jen chvilku poté, co domácí přežili obrovskou tutovku soupeře, tak jeden z janovských fotbalistů bude moci na jeho stranu strhnout vítězství, protože rozhodčí po faulu De Sciglia ve vápně nařídil penaltu!
     
    90+4
    Tři body pro Juventus měl na kopačce Moise Kean! Álvaro Morata v úniku překvapivě nezakončoval a zpětným pasem nahrál z druhé vlny nabíhajícímu spoluhráči, který místo odkryté části brány vystřelil vedle pravé tyče.
     
    90+3
    Slibnou standardku vybojoval Morten Frendrup. Ukázal výborné krytí balónu a podržel ze zády Marleye Akého, právě tento hráč Juventusu protihráče atakoval nedovoleným způsobem.
     
    90+2
    Janovští fotbalisté hrací hodně ofenzivě, což znamená pootevřenější vrátka v defenzivě. Do nich zkusil nakouknout Álvaro Morata, Španěl jen těsně nedosáhl na střílený pas Sandra.
     
    90+1
    An teď na sebe Nadiem Amiri neupozornil v příliš dobrém světle. Tak dlouho okopával Mattiu De Sciglia, až arbitr Sozza přerušil hru pro útočný faul.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
    89. Amiri spálil obrovskou tutovku
     
    89
    Nadiem Amiri spálil téměř nemožné! Po mizerné rozehrávce Ruganiho míč posunul na německého spoluhráče Morten Frendrup, se špatně provedeným zakončením si poradil Wojciech Szczęsny.
    87. Albert GUDMUNDSSON - 1:1
     
    87
    Janov právě vstřelil branku!
    Domácí fanoušci se dočkali, je vyrovnáno! Amiri skvěle načasoval nahrávku za De Sciglia, za nějž si zaběhl ALBERT GUDMUNDSSON. Islandský reprezentant si věděl rady i se Szczęsným, kulatý nesmysl bezpečně nasměroval do sítě přes padajícího polského gólmana.
     
    85
    Albert Gudmundsson v akci na útočné polovině, ze středu hrál k pravé lajně na Mortena Frendrupa. Centr poměrně výrazně přeletěl adresáta Yeboaha.
    84. Arbitr Sozza zrušil nařízenou penaltu pro Juventus, Gudmundsson hrál čistě
     
    84
    Tak ne, penalta se kopat nebude! Rozhodčí Sozza na opakovaných záběrech velmi dobře viděl, že Albert Gudmundsson hrál nejprve balón, až pak zasáhl protihráče.

    Milan Huppert

    Branky: 87. Gudmundsson (Amiri), 90+6. Criscito (pen.) – 48. Dybala (Kean)

    Karty:   43. Melegoni (JAN), 78. Badelj (JAN) – 29. Dybala (JUV), 34. Rugani (JUV), 44. Arthur (JUV)


    Držení míče: 46 % : 54 %.
    Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 10:4. Rohy: 9:2. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 13:15.
    Janov CFC: Sirigu – Hefti, Östigard, Bani, Criscito (C) – Badelj, Galdames (46. Frendrup) – Melegoni (58. Ekuban), Amiri, Portanova (58. K. Yeboah) – Destro (69. Gudmundsson).
    Náhradníci: Šemper, Vodišek – Cambiaso, Ghiglione, Hernani, Masiello, Rovella, Vásquez.

    Trenér: Alexander Blessin

    Juventus FC: Szczęsny – Cuadrado (60. Sandro), Bonucci, Rugani, De Sciglio – Arthur (60. Zakaria), Miretti (74. Bernardeschi), Rabiot – Dybala (C) (79. Aké), Vlahović (74. Morata), Kean.
    Náhradníci: Perin, Pinsoglio – de Ligt, Chiellini.

    Trenér: Massimiliano Allegri

    Rozhodčí: Sozza – Ranghetti, Vivenzi
    thejrc.org