Táborsko – Žižkov 1:0 (kon.) | Prostějov – Varnsdorf 0:4 (kon.) | Jihlava – Příbram 2:1 (kon.)
Líšeň – Sparta B 1:0 (kon.) | Opava – Ústí n. L. 2:0 (kon.) | Chrudim – Brno 3:2 (kon.)
Třinec – Vyškov 1:0 (kon.) | Dukla Praha – Vlašim 1:1 (kon.)
konec
1. SK Prostějov
0:4 (0:1)
FK Varnsdorf
Středa 11.05.2022, 17:00 • Stadion Za Místním nádražím • FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA • 29. kolo
Předzápasové kurzy
     
    S těmito slovy už se s vámi pro tuto sezónu z Prostějova loučím. Srdečně vás ale zvu na sledování přenosů z víkendového posledního kola FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY, a samozřejmě se spolu s vámi budu těšit na příští sezónu druhé nejvyšší fotbalové soutěže. (18:55:09)
     
    Prostějovský zmar je u konce, sezóna pro Hanáky skončila výsledkově i herně velmi neslavně. Možná i proto se ani neloučí se zbytkem věrných fanoušků a se svěšenými hlavami Hanáci odchází rovnou do šatny. Ve druhé půli totiž bylo na hřišti jen jedno mužstvo. Varnsdorf hýřil aktivitou, sršel pohybem a navíc byl produktivní. Po šesti minutách zakončil pohlednou kombinaci Matěj Radosta, necelou čtvrthodinku poté předvedl parádní únik, rychlé nohy a chladnokrevnou koncovku střídající Patrik Schön. Domácí trápení podtrhla v závěru neproměněná Kušejova penalta. Na druhé straně o chvíli později naopak uspěl z pokutového kopu Bojan Dordić a dal razítko ne přesvědčivé vítězství Varnsdorfu 4:0.
     
    90+1
    Konec zápasu.
     
    90+1
    Neúspěšný pokus o přihrávku od Žáka je tím posledním, co bylo na Stadionu Za místním nádražím k vidění v této sezóně.
     
    90
    Není proč zbytečně zdržovat prostějovské utrpení, rozhodčí bude nastavovat pouhou minutku.
     
    90
    Varnsdorf právě vstřelil branku!
    Druhý nejlepší kanonýr se nemýlí! BOJAN DORDIĆ bez jakýchkoliv potíží uklidil míč po zemi k pravé tyči a zvyšuje na 4:0!
     
    88
    A penalta se bude kopat i na druhé straně! Kocourek byl stažen za dres v pokutovém území a k pokutovému kopu se staví Bojan Dordić.
     
    87
    Varnsdorf využívá i poslední střídání, Ondřeje Bláhu střídá Lukáš Hušek. Kapitánská páska má tedy už třetího majitele, kterým se možná za dnešní zásluhy stal Kouřil.
     
    85
    Tak přece ne a to už je moc i na ty nejotrlejší fanoušky, kteří se vzteky zvedli ze sedadel a opouští stadion. Kušej se rozběhl razantně a zamířil dobře k tyči, ale Vaňák jeho úmysl i stranu vystihl a penaltu chytá!
     
    84
    A nebo ne!? Teď už to totiž penalta bude, Jakub Urbanec byl na hranici vápna postrčen a rozhodčí má jasno.
     
    83
    Ten dopadl pro domácí barvy neslavně a vypadá to, že SK vyjde z posledního letošního představení na vlastním hřišti bodově i gólově naprázdno.
     
    82
    Kušej parádně obešel Heppnera a namířil si to sám vstříc brance. Ve vápně ale zasáhl parádním a čistým skluzem Kubista a nedovolil Kušejovi nic. Prostějovský záložník se dožaduje penalty, rozhodčí ale jasně ukazuje na roh.
     
    80
    Někteří z hrstky diváků na stadionu už ho opouští, což jasně demonstruje jejich nedostatek víry v prostějovský alespoň čestný gól. A je pravda, že k němu mají Hanáci hodně daleko.
     
    79
    Obrovská šance zůstává díky Bártovi nevyužita! Rychlík Schön zase všechny předběhl a naservíroval prudký pas před branku na Dordiće. Ten míč dokázal tečovat, ale byl už moc blízko brankáři, který se proti němu položil a balón ztlumil. Před blížícím se Pajkrtem pak Bárta zasáhl znovu a míč zastavil úplně.
     
    78
    Poprvé mířil pas i na Amobiho, ale vysoký oblouček Kopřivy byl opravdu příliš nepřesný.
     
    78
    Schylovalo se k průnikovému pasu na Schöna, ale i pro jeho rychlé nohy byl míč až příliš rychlý. Navíc Bárta včas vyběhl a bez problému míč pokryl.
     
    77
    Dnešní utkání sleduje 380 diváků. To není na poslední zápas sezóny a krásný slunný den příliš mnoho.
     
    76
    Další úspěšný obranný zákrok si připsal Kouřil. Ani rychlonohý Kušej si svým nájezdem po křídle na vysokého obránce nepřišel.
     
    75
    Robert Bartolomeu další rychlý výpad nepřidá a je stažen ze hřiště. Tam ho nahradil Ifechukwu Okewukwu Amobi.

    Adam Kodet

    Branky: 35. Radosta, 51. Radosta, 65. Schön, 90. Dordić (pen.)

    Karty:   53. Urbanec (PRO), 70. Jiráček (PRO) – 18. D. Žák (VDF)

    Neproměněná penalta: 85. Kušej (PRO), brankář Vaňák zneškodnil


    1. SK Prostějov: Bárta – Stříž, Schaffartzik, Bialek, Urbanec – Kušej, Jiráček, Kopřiva, Hönig (55. Píchal) – Bartolomeu (75. Amobi), Koudelka (C) (69. Zukal).
    Náhradníci: Nemrava – Klimeš, M. Procházka, Karásek.

    FK Varnsdorf: Vaňák – Bína (46. Heppner), Kouřil, M. Richter, Kubista, O. Bláha (87. Hušek) – Ondráček (59. Schön), Radosta (73. Pajkrt), Rudnytskyy (C) (59. Kocourek) – Dordić, D. Žák.
    Náhradníci: A. Richter.

    Rozhodčí: Opočenský – Vyhnanovský, Žurovec
    ocianews.com