Nice – Saint-Étienne 4:2 (kon.) | Nantes – Rennes 2:1 (kon.)
konec
OGC Nice
4:2 (0:2)
AS Saint-Étienne
Středa 11.05.2022, 19:00 • Allianz Riviera, Nice • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.
     
    Hezký středeční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je vložené šestatřicáté kolo v rámci francouzské Ligue 1 a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy OGC Nice a AS Saint-Étienne.
     
    OGC Nice

    Hráči Nice tři kola před koncem sezóny ještě živí naději na postup do pohárové Evropy. V tabulce jsou na šestém místě se ziskem šedesáti bodů a vzhledem k minimální ztrátě ještě mohou zabojovat o kvalifikaci Evropské konferenční ligy či skupinovou fázi Evropské ligy. Dnes v domácím prostředí tak budou chtít získat plný bodový zisk, aby tyto naděje nadále udrželi. Naposledy se jim dařilo, když na půdě Bordeaux zvítězili těsně 1:0. Potvrdí tuto výhru?
     
    AS Saint-Étienne

    Hosté ze Saint-Étienne mají opačné problémy. V současné době je najdeme na osmnáctém místě s jednatřiceti body a jsou na pozici, která znamená baráž o udržení se v nejvyšší francouzské soutěži. Ještě se ale mohou namočit i do sestupových vod. Budou to mít ještě pořádně těžké. Chtějí-li se udržet, měli by sbírat body, a to i dnes v těžkém souboji s Nice. Navíc, když v posledním odehraném kole všechny body ztratili na půdě Rennes, kde padli 0:2.
     
    Vzájemná utkání

    První vzájemný duel probíhající sezóny patřil Nice, které vyhrálo 3:0. Hosté tak mají svému soupeři co vracet.
     
    Úvodní sestavy:

    OGC Nice: Benítez – Daniliuc, Todibo, Dante (C), Bard – Brahimi, Rosario, Lemina, Kluivert – Gouiri, Delort.
    Náhradníci: Bulka – Amavi, Búdawí, Danilo, Dolberg, Guessand, Lotomba, Schneiderlin, Stengs.
    Trenér: C. Galtier

    AS Saint-Étienne: Bernardoni – Mangala, Moukoudi, Sai. Sow – Maçon, Youssouf, Camara I, G. Silva – Nordin, Boudebouz (C), Bouanga.
    Náhradníci: Green – Aouchiche, Crivelli, Dioussé, Hamouma, Moueffek, Nade, Thioub, Trauco.
    Trenér: P. Dupraz

    Rozhodčí: Buquet – Finjean, Aube.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Hned v úvodu zápasu jsou na míči domácí fotbalisté, Dante potáhl balon dopředu, kde si ho převzal Flavius Daniliuc, ale nakonec se neprodral do akce před hostující brankou.
     
    2
    Andy Delort nezpracoval míč a ten proskočil na Paula Bernardoniho, který ho po chvilce odkopl od své branky a posílá do útoku svůj celek.
     
    3
    Ryad Boudebouz šel po ztrátě míče domácích do sprintu po levé straně, kde mu nabíhal i spoluhráč. Ale Boudebouz se rozhodl sám akci dokončit a z úhlu vystřelil na Waltera Beníteze, jenž si připsal první zákrok a akci zastavil.
     
    4
    Nyní jsou na řadě s akcí zase hráči Nice, Dante to celé táhl podél levé postranní čáry, ovšem jeho centr byl nepřesný a nikdo z domácích hráčů na něj nedosáhl.
     
    5
    Tak tohle byla už vážnější akce a v ní domácí hráči. Andy Delort si naběhl k penaltovému puntíku, kde sklepl balon po přihrávce, ale ten zamířil jen vedle Bernardoniho tyče. Nicméně později se ukázalo, že to bylo z ofsajdu.
     
    6
    Na konci šesté minuty poslal z levé strany centr do pokutového území Billal Brahimi a do dobré střelecké příležitosti se dostal Andy Delort , ale Paul Bernardoni nakonec míč kryje v rukavicích a ničí další akci Nice.
    6. Šance Andyho Delorta.
     
    8
    Domácí se zatím jeví jako aktivnější celek a je více na míči. I nyní se Nice povedlo projít do vápna soupeře, ale tam vše v pohodě jistil Paul Bernardoni.
     
    9
    Ryad Boudebouz znovu málem zaskočil domácího brankáře, když se před ním zjevil, ale jeho následná střela mezi tři tyče nezaplula.
     
    10
    Hned na to převzali iniciativu opět na svou stranu fotbalisté Nice, ale nedostali se do přesnějšího zakončení.
     
    10
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    Hosté se ujímají vedení. Ale dvě minuty nevěděli, zda jejich branka bude platit. VAR nakonec neshledal ofsajdové postavení a gól platí. DENIS BOUANGA se dostal do těsné blízkosti domácího brankáře a po pasu od spoluhráče ho bleskově překonal nastavenou hrudí – 0:1. Asistence: Yvann Maçon.
    10. Denis BOUANGA - 0:1
     
    12
    Hosté se prosadili v jedenácté minutě, následoval ale VAR systém a zkoumalo se ofsajdové postavení, ale to se nepotvrdilo. Hosté tak mají nyní potvrzeno, že vedou!
     
    15
    Domácím se nelíbí stav na ukazateli skóre a hned se drali do zakončení před Bernardoniho. Ovšem pokus Daniliuce končí jen vysoko nad.
     
    17
    Bouanga je při chuti a před chvílí se dostal do dalšího zakončení, které však zastavil jeden z domácích beků a brankáři pomohl. Následně jdou do útoku zase hráči Nice.
     
    19
    Autové vhazování pro domácí tým.
     
    20
    Po levé straně se dostával do akce Billal Brahimi a hledal přihrávkou rozběhnutého Pabla Rosaria, kterému však balon utekl a posléze ho získali na svou stranu opět hosté.
     
    21
    A ti se zapojili aktivně a na polovině Nice si opět počínají nebezpečně. Walter Benítez se tak musí mít opět na pozoru.
     
    23
    Po inkasované brance se domácí fotbalisté najednou ztrácejí, nejde jim rozehrávka a delší dobu svůj fotbalový um nepředvedli. Paul Bernardoni tak mohl být v klidu.
     
    24
    Andy Delort si naběhl na vysoký centr od Gouiriho, ale z výskoku pak poslal míč pouze vedle levé tyče z pohledu Paula Bernardoniho. Ten hned na to odkopl míč od své branky.
     
    25
    Saidou Sow získal na soupeři balon a hned s ním směřoval na polovinu Nice. Domácí pak zakopli míč do zámezí a následuje tak další autové vhazování pro Saint-Étienne.
     
    27
    Andy Delort je zatím nejvíce pohyblivým hráčem Nice, před chvílí se znovu dostával před Bernardoniho, ale další jeho pokus se neujal a končí jen na brankáři Saint-Étienne.
     
    28
    Mahdi Camara se v hlavičkovém souboji srazil s protihráčem a s bolestivou grimasou skončil na trávníku. Ale vypadá to, že byl jen otřesen a je v pořádku.
     
    29
    Billal Brahimi nepřesně rozehrával míč na polovině hostů a akce Nice tak zase velmi rychle skončila.
     
    30
    Po třiceti minutách hry stále hosté vedou rozdílem jediné branky, nyní míč od svého zařízení odkopával Paul Bernardoni a poslal opět spoluhráče do akce.
     
    31
    Dlouhý nákop na půlku Nice poslal Gabriel Silva, ale tam ho dobře zpracoval obránce Flavius Daniliuc a velmi rychle otočil hru opačným směrem, tedy před hostující bránu.
     
    32
    Dante po zemi poslal míč na levou stranu, kde ho převzal Amine Gouiri, ale nedostal se do blízkosti hostující svatyně, protože vše dobře viděli beci soupeře a ti akci zastavili.
     
    33
    Flavius Daniliuc centroval míč do pokutového území, ale Zaydou Youssouf se o něj postaral a odhlavičkoval ho do bezpečí.
     
    34
    Amine Gouiri proskočil do vápna a narazil na soupeřovo tělo. Poté se skácel k zemi, ale hned vstal a je v pořádku.
     
    35
    Jean-Clair Todibo šel do soupeře příliš ostřeji a sudí mu nyní domluvil. Vše se tedy zatím obešlo bez první karty zápasu, ale domácí hráči si bude muset dávat pozor.
     
    37
    Rychlá akce se rodila na straně Nice. Po levé straně si to namířil do vápna Pablo Rosario, ale Saidou Sow mu nedovolil vystřelit a brankáře Paula Bernardoniho tedy vůbec neohrozil.
     
    37
    Yvann Maçon je prvním hráčem, který dostává žlutou kartu, sudí mu ji udělil za podražení soupeře.
     
    39
    Odkop od své branky znovu provedl Paul Bernardoni, hned na to se ale domácí hráči vrátili zpět před jeho branku, kde se snažili o vyrovnání, ale znovu byli hosté proti a své těsné vedení uhájili.
     
    42
    Domácí se před chvílí radovali z vyrovnání, když se těsně před Bernardonim zjevil Andy Delort a překonal ho. Ovšem byl odmáván ofsajd a následně proběhla znovu kontrola na videu. To ofsajd potvrdilo a gól Nice tedy neplatí!
    42. Delortův neuznaný gól
     
    44
    Žlutá karta pro tým OGC Nice (Flavius Daniliuc).
     
    45
    Nastavovat se bude ještě šest minut.
     
    45+2
    Hosté se déle zdrželi na polovině soupeře, poté ale zakopli míč do zámezí a autové vhazování provede domácí tým, který se tak ještě může dostat do akce.
     
    45+3
    Justin Kluivert z pravé strany rozehrál volný kop, míč poslal do vápna, kde ale nikdo nedokázal zakončit přesně. Nicméně hosté míč poslali za zadní čáru, roh pro domácí.
     
    45+3
    Amine Gouiri vyslal vysoký lob až před branku Paula Bernardoniho, ale ten vše velmi dobře viděl a bez větších problémů z výskoku míč chytil do rukavic.
     
    45+3
    Saint-Étienne právě vstřelilo branku!
    V samotném závěru prvního poločasu navyšují hosté své vedení. Po rychlém přechodu z vlastní poloviny na tu soupeřovu poslal centr Boudebouz na ZAYDOUA YOUSSOUFA, který poté z levé strany tvrdě pálil levačkou a míč umístil k protější tyči. Na ten domácí brankář nemohl dosáhnout – 0:2. Asistence: Ryad Boudebouz.
    45+3. Zaydou YOUSSOUF - 0:2
     
    45+6
    První poločas skončil.
     
    První poločas je minulostí. V něm byli ze začátku aktivnější domácí hráči, ale poté převzali aktivitu hosté, kteří jako první skórovali. Nice se snažilo o vyrovnání, místo toho ale v závěru přišla druhá přesná trefa Saint-Étienne, které se tak radovalo z druhé branky. Uvidíme, co nám nabídne druhý poločas, který začne přibližně ve 20:07.
     
    Střely na branku: 2 – 3
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Domácí se hned na začátku druhého poločasu dostali na polovinu Saint-Étienne, ale před Paulem Bernardonim nedokázali výrazněji zakončit.
     
    48
    Mario Lemina poslal nákop na nabíhajícího Andyho Delorta, kterému to ale nesedlo a před Bernardonim tak pořádně nezakončil. Ten má k dispozici odkop.
     
    50
    A nyní znovu o sobě dali vědět hosté, kteří na polovině Nice vybojovali autové vhazování.
     
    51
    Flavius Daniliuc sebral balon, poté ho poslal dále a Rosario už se snaží prodrat do velkého vápna.
     
    52
    Jenže precizní obrana Saint-Étienne nedovolila soupeři vůbec nic a donutila hráče Nice dostat se až na polovinu hřiště.
     
    52
    Nice právě vstřelilo branku!
    A je sníženo, domácí jsou svému soupeři na dostřel jediné branky. Po levé straně unikl MELVIN BARD, jenž byl tísněn soupeřem a poté z velmi těžkého úhlu nakonec přeloboval Paula Bernardoniho a drama je na světě – 1:2. Asistence: Amine Gouiri.
    52. Melvin BARD - 1:2
     
    54
    Žlutá karta pro tým AS Saint-Étienne (Eliaquim Mangala).
     
    54
    Domácí ožili a znovu se dostali do zakončení, vyrovnání to ale nepřineslo.
     
    57
    Na malou domů poslal míč Flavius Daniliuc a Walter Benítez ho pak po zemi poslal směrem dopředu, hráči Nice tak mohou opět zaútočit. Bude z toho vyrovnání?
     
    59
    Po delším pobytu na polovině hostů střílel Mario Lemina, ale jen do připraveného brankáře hostů. Následně pak se Lemina ocitl na zemi s bolestivou grimasou. Byl faulován a následuje volný kop pro Nice.
     
    60
    Nice právě vstřelilo branku!
    A z této standardní situace je vyrovnáno! K exekuci volného přímého kopu se postavil ANDY DELORT a udělal dobře. Ten prostřelil špatně postavenou zeď soupeře, míč šel doprostřed brány, kde prošel nad rukou Bernardoniho do sítě – 2:2.
    60. Andy DELORT - 2:2
     
    62
    Domácí jsou na koni a nyní svého soupeře ždímají a dostávají se do dalších šancí.
     
    62
    Nice právě vstřelilo branku!
    A po chvilce je otočka na světě. Po krásně sehrané kombinaci poslal do vápna míč Kluivert a ANDY DELORT od značky penaltového puntíku propálil Bernardoniho – 3:2. Gól ještě musel posvětit videorozhodčí, který potvrdil, že se nejednalo o ofsajdové postavení. Asistence: Justin Kluivert.
    62. Andy DELORT - 3:2
     
    65
    Žlutá karta pro tým OGC Nice (Justin Kluivert).
     
    65
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne:
    ze hřiště odchází Ryad Boudebouz, přichází Adil Aouchiche.
     
    66
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne:
    ze hřiště odchází Arnaud Nordin, přichází Enzo Crivelli.
     
    68
    Mahdi Camara pálil z voleje, ale Walter Benítez si poradil a jeho nebezpečný projektil tak zneškodnil.
     
    70
    Yvann Maçon pravačkou naservíroval pas do pokutového území, ale Adil Aouchiche na něj nedosáhl. Kdyby tomu bylo jinak, asi by z toho bylo nebezpečí před Walterem Benítezem.
     
    72
    Těžká přihrávka na Yvanna Maçona, míč sebral domácí brankář a velmi rychle ho poslal až za půlící čáru.
     
    73
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne:
    ze hřiště odchází Zaydou Youssouf, přichází Aimen Moueffek.
     
    74
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne:
    ze hřiště odchází Yvann Maçon, přichází Sada Thioub.
     
    74
    Střídání v týmu OGC Nice:
    ze hřiště odchází Amine Gouiri, přichází Evann Guessand.
     
    76
    Novic na hřišti, domácí Guessand se hned dostal do zakončení před Bernardonim, ale ten jeho úmysl zmařil dobrým zákrokem a míč má ve své moci.
     
    78
    Střídání v týmu OGC Nice:
    ze hřiště odchází Mario Lemina, přichází Morgan Schneiderlin.
     
    79
    Střídání v týmu OGC Nice:
    ze hřiště odchází Billal Brahimi, přichází Hišám Búdawí.
     
    80
    Nice právě vstřelilo branku!
    Tak to je nástup na hřiště jako hrom. Snad necelou minutu pobyl na hřišti HIŠÁM BÚDAWÍ a hned nádherným gólem navyšuje domácí vedení. Jeho krásná tvrdá rána pravačkou skončila odrazem o protější tyč v síti – 4:2. Asistence: Andy Delort.
    80. Hišám BÚDAWÍ - 4:2
     
    81
    Střídání v týmu AS Saint-Étienne:
    ze hřiště odchází Denis Bouanga, přichází Romain Hamouma.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice:
    ze hřiště odchází Melvin Bard, přichází Jordan Amavi.
     
    83
    Střídání v týmu OGC Nice:
    ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Calvin Stengs.
     
    84
    Nyní předvedl hezkou střelu Adil Aouchiche, ale tu bez větších problémů pokryl Walter Benítez. Poté uklidnil hru a odkopl balon daleko od své branky.
     
    85
    Žlutá karta pro tým AS Saint-Étienne (Harold Moukoudi).
     
    86
    Po faulu Moukoudiho následoval těsně u rohu velkého vápna volný kop domácích. K němu se postavil Andy Delort, ale technickou střelou na hattrick nedosáhl. Míč končí jen nad břevnem soupeřovy branky.
     
    87
    Autové vhazování pro domácí, ti se tak mohou dostat na polovinu hostů a ještě zahrozit před Paulem Bernardonim.
     
    87
    Nakonec to ale bylo jinak, do akce na druhé straně se prodrali hosté a zakončení Adila Aouchicheho končí na rukavicích Waltera Beníteze.
     
    88
    Walter Benítez předvedl další přesný zákrok, když vytáhl pokus Romaina Hamoumy mimo ohrožení své branky.
     
    89
    Domácí jsou na půli hostů a zahrávají volný kop, ale z poměrně velké dálky.
     
    90
    Výsledkem tak byla střela, která zamířila přímo do náruče Paula Bernardoniho.
     
    90+1
    Hlavní sudí v utkání nastaví ještě čtyři minuty navíc.
     
    90+2
    Hosté ještě táhli další akci, která ale k vyrovnání nevedla. Nicméně stále se drží v pokutovém území.
     
    90+3
    Enzo Crivelli dostal přihrávku těsně před branku domácích a jeho pokus pak příliš uspěchal. Balon tak končí místo v síti jen nad břevnem branky Nice!
    90+3. Crivelli přestřelil domácí branku.
     
    90+4
    Poslední minuta nastavené hrací doby a už to vypadá, že se jen zápas dohrává. Domácí se nikam neženou a jen brání svůj výsledek.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Domácí sice po prvním poločase prohrávali 0:2, ale ten druhý byl zcela v jejich režii. Dostali se totiž na kontaktní branku a po chvilce se trefil Delort a vyrovnal. Stejný hráč pak i zápas otočil na stranu Nice a hosté najednou ztráceli. Poslední tečku přidal střídající Hišám Búdawí, jenž se trefil po tom, co byl necelou minutu na hřišti. Hosté tak z Nice nevezou ani bod, naopak ze ztraceného zápasu domácí vytěžili maximum a slaví tři body.
     
    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:14.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (20:58:45)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 52. Bard (Gouiri), 60. Delort, 62. Delort (Kluivert), 80. Búdawí (Delort) – 10. Bouanga (Maçon), 45+3. Youssouf (Boudebouz)

    Karty:   44. Daniliuc (NIC), 65. Kluivert (NIC) – 37. Maçon (SET), 54. Mangala (SET), 85. Moukoudi (SET)


    Držení míče: 63 % : 37 %.
    Střely na branku: 7:6. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:2. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 10:14.
    OGC Nice: Benítez – Daniliuc, Todibo, Dante (C), Bard (83. Amavi) – Brahimi (79. Búdawí), Rosario, Lemina (78. Schneiderlin), Kluivert (83. Stengs) – Gouiri (74. Guessand), Delort.
    Náhradníci: Bulka – Danilo, Dolberg, Lotomba.

    Trenér: C. Galtier

    AS Saint-Étienne: Bernardoni – Mangala, Moukoudi, Sai. Sow – Maçon (74. Thioub), Youssouf (73. Moueffek), Camara I, G. Silva – Nordin (66. Crivelli), Boudebouz (C) (65. Aouchiche), Bouanga (81. Hamouma).
    Náhradníci: Green – Dioussé, Nade, Trauco.

    Trenér: P. Dupraz

    Rozhodčí: Buquet – Finjean, Aube
    bahis siteleri