Tisková konference k představení nové Multifunkční (kon.)
konec
Tisková konference k představení nové Multifunkční hokejové arény Pardubice

Středa 11.05.2022, 12:00Tiskové konference
     
    Tisková konrefence je po 80 minutách u konce, děkujeme za pozornost i všem čtenářům Onlajnů a těšíme se na vás při jiné příležitosti. (13:20:04)
     
    Pavel Poulíček děkuje hostům za debatu i za pozornost. Na závěr všechny čeká zopakování krátkého videa s vizualizací projektu.
     
    "Pokud dostihový spolek bude mít problémy a nenajde titulárního partnera, jsme připraveni mu pomoci. Nechceme mít vedle areny oprýskanou starou dámu, ale spíše stabilní a prosperující sestru. Respektujeme historii dostihů, vždyť letošní ročník Velké Pardubické bude už 132.," říká Dědek.
     
    Václav Žižka kritizuje fakt, že se investor nezeptal Dostihového závodiště, co by tedy opravdu potřebovalo, aby mu nový projekt pomohl. Přiznává, že například stav tribun je nyní žalostný.
     
    Dědek reaguje tím, že projekt tvořil tým odborníků, kteří vybrali právě tuto variantu, protože je z funkčního hlediska nejlepší, nejpraktičtější. A podle jeho názoru i směrem k sousedícímu závodišti.
     
    Josef Koprivňanský, člen dozorčí rady Hospodářské komory ČR: "Chápu, že lidi mají obavy z nových věcí. Já tuto iniciativu ale vítám."

    Václav Žižka, správce dostihové dráhy:
    "Poslouchal jsem vás pane Dědku velmi pečlivě. Arena není špatný nápad, pomůže mnoha věcem. Ale všimli jste si, jak arena vypadá, jak zapadne do okolí? Také jsem stavasř, a myslím si, že projekt není dobře zvládnutý. Zadní částí je hala otočená k závodišti, chcete zastínit závodiště. Když už, tak mohla být v rohu areálu, propojená stromořadím se závodištěm. Z mého pohledu tady hala bude trčet a naše stará dáma Velká Pardubická bude vedle nablýskaného projektu vypadat jako chudá dáma. Pro mě je projekt obrovským zklamáním."
     
    Ředitel letiště Pardubice Ivan Čech: "Takové aktivity zatraktivní náš region a povedou k tomu, že získáme zajímavá spojení do zajímavých destinací. Dopravci nás budou chtít obsluhovat, navíc budeme odbavovat i soukromé lety. Hala může pomoci i k lepší dopravní obslužnosti po zemi."
     
    O mikrofon k diskuzi se přihlásil starší pán z davu.

    "Jsem obyčejný člověk, ale myslím si, že koňařům se tento projekt nebude hodit. Myslím, že se mohlo vybrat vhodnější místo. Velmi se klaním těm, co se postarali o hvězdnou historii hokejového klubu. Nicméně jako koňařovi se mi tento projekt nelíbí. Škoda, že jste nevybrali jinou lokalitu."
     
    Petr Dědek o jednání s vojáky (patří jim některé pozemky) i s kritickými ohlasy k jeho projektu: "Budeme skákat překážky, budeme komunikovat. Ale nerad bych, aby lidé v tom zapojení lhali. Mám rád, když si oponenti vyslechnou mnáš názor, všechny informace, a pak teprve debatují."
     
    Pavel Poulíček: "Máme blízko letiště, takže největším hvězdám řekneme, že za deset minut po koncertu sedí v letadle. Oni nechtějí koncertovat v hlavních městech, oni chtějí ty nejlepší a největší haly."
     
    Petr Dědek: "O2 Arena je 18 let stará. My budeme ale mít tu nejmodernější v Evropě, takže Pardubice se skrz konání sportovních i kulturních akcí dostanou na mapu celého světa."
     
    Projekt podporují také bývalí hokejisté a legendy Dynama Tomáš Rolinek a Petr Sýkora.
     
    Přichází legendy Dynama Vladimír Martinec a Bohuslav Šťastný.

    Martinec vzpomíná, jak byl nadšený z hal, které byly postaveny za jeho mládí. Přeje si, aby hokejisté podobně nadšeně vítali novou halu, jako on dříve vnímal nejlepší haly Evropy.

    Šťastný zase připomíná, že dříve patřila současná pardubická hala na druhé místo v Česku. Spodní řady byly nejlepší místa pro hokej, ale po mnoha rekonstrukcích už tomu tak není (z technických důvodů i zubu času).
     
    Na předchozího řečníka reagoval zastupitel a předseda představenstva dostihového spolku, kde město drží 60 % akcií – Petr Kvaš. Připomíná, že město je stoprocentním vlastníkem areálu.

    "Vnímám názory koňařů, ale mně to nevadí. Projekt přinese mnoho pozitiv – restaurace, hotel, parkoviště – to vše schází. jen proto, že je to velký projekt, přece nemůžeme odmítnout jen kvůli tradici. Chápu pana předsedu, ale z pozice vlastníka s projektem nemám problém."

    "Ten prostor má 58 hekterů – jak jsou využivány dnes? Deset dostihů ročně a jedna výstava podle mě nejsou ohroženy tímto projektem."
     
    "Sport je ikonou města. Přeji si, abychom psali krásnou historii Velké Pardubické i Dynama Pardubice. Ale takto dvě velké instituce vedle sebe by podle mě neměly fungovat. Je to velký projekt, který si zaslouží nové místo, velké a samostatné místo."

    Samozřejmě to budeme řešit na představenstvu naší společnosti. Ale můj postoj je, že budu staromilec, a že tento projekt nepodpořím," překvapil Miller.
     
    Na pódium přichází Jaroslav Miller, ředitel Dostihového spolku.
     
    Dědek se nyní přirovnal k Tomáši Baťovi. "Vizionář, který investoval ve veřejném zájmu. Tímto směrem chceme jít taky," říká miiardář.
     
    Úsměvy vyvolal Charvátův bonmot. Citoval svého syna, když poprvé viděl nový projekt. "Tyvole, to je krásný," řekl prý jeho syn.
     
    "Děkuji panu Dědkovi, že věnuje čas, peníze a energii rozvoji hokejového klubu."

    Dominik Dubovči

    bahis siteleri