Itálie – Kanada 1:6 (kon.) | Norsko – Velká Británie 4:3 (2:1 po s.n.) | Francie – Kazachstán 2:1 (kon.)
Rakousko – USA 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:5 (kon.)
konec
Dánsko
0:6 (0:1, 0:4, 0:1)
Švýcarsko
Neděle 15.05.2022, 19:20 • Helsinki Ice Hall, Helsinky • Mistrovství světa • Skupina A
Předzápasové kurzy
Partner:
    46:39 Denis MALGIN - 0:6
     
    46:39
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Přesilovka je parádním gólem proměněna v šestou trefu Švýcarů. Janis Moser poslal puk na vrcholek pravého kruhu Timu Meierovi, který ho milimetrovým pasem přes osu hřiště předal na druhou stranu DENISI MALGINOVI. Švýcarský útočník vyslal nechytatelnou ránu a rozvlnil dánskou sít. Timo Meier, Janis Moser.
    37:37 Philipp KURASHEV - 0:5
     
    37:37
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Hostující celek využívá další početní výhodu! Nico Hischier zpoza branky našel mezi kruhy PHILIPPA KURASHEVA, jehož pokus z jedné zapadl do správných míst branky – 0:5. Asistence: Nico Hischier a Enzo Corvi.
    32:39 Janis MOSER - 0:4
     
    32:39
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Švýcaři jsou při chuti a jdou už do čtyřgólového vedení. JANIS MOSER si od modré čáry sjel na levý kruh a parádní střelou na první tyč dopravil puk přesně pod horní tyč. Asistence: Denis Malgin, Pius Suter.
    25:01 Pius SUTER - 0:3
     
    25:01
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Video prokázalo, že puk opravdu skončil v dánské síti a to po střele PIUSE SUTERA. Švýcarský útočník vyslal z pravé strany hřiště pořádnou dělovku, kterou Dichow vykopl betonem. Jak ale video prokázalo, dánský gólman kotouč vykopával už zpoza brankové čáry. Asistence: Denis Malgin a Dario Simion.
    21:03 Timo MEIER - 0:2
     
    21:03
    Švýcarsko právě vstřelilo branku!
    Bleskově využitá přesilová hra posílá Švýcarsko do dvoubrankového vedení! Janis Moser přihrával na pravou stranu, odkud TIMO MEIER zamířil milimetrově přesně do vzdálenějšího růžku branky – 0:2. Asistence: Janis Moser a Denis Malgin.
    08:58 Fabrice HERZOG - 0:1
     
    08:58
    Švýcarsko právě vstřelilo branku! Skóre zápasu otevírá švýcarský tým. Po přihrávce Glausera pálil od modré čáry FABRICE HERZOG a puk z jeho hole proletěl až za záda Dichowa. Nutno ale podotknout, že před dánským gólmanem v době střely probíhal souboj mezi dvěma hráči a Dichow měl zcela zakrytý výhled. Asistence: Andrea Glauser, Enzo Corvi.

    Martina Sikorová

    Michal Luxa

    Branky a nahrávky: 9. Herzog (Glauser, Corvi), 22. Meier (Moser, Malgin), 26. Suter (Malgin, Simion), 33. Moser (Malgin, Suter), 38. Kurashev (Hischier, Corvi), 47. Malgin (Meier, Moser)


    Dánsko: Dichow (41. Dahm) – Lassen, M. Lauridsen, O. Lauridsen, Jensen Aabo (A), Larsen, N. Jensen, Kristensen – Ehlers, Nielsen (A), Blichfeld – Storm, Scheel, Regin (C) – Bjorkstrand, Bau Hansen, Meyer – Jakobsen, Poulsen, Aagaard – Asperup.
    Trenér: Heinz Ehlers

    Švýcarsko: Genoni (Aeschlimann) – Kukan, Siegenthaler, Fora, Moser, Geisser, Glauser, Marti, Egli – Hischier (C), Meier, Bertschy – Suter, Simion, Malgin – Ambühl (A), Herzog, Corvi – Kurashev, Scherwey (A), Thürkauf.
    Trenér: Patrick Fischer

    Rozhodčí: Ohlund (SWE), Rekucki (USA) – Davis (USA), Sormunen (FIN)

    Diváci: 2 645
    bahis siteleri