Itálie – Kanada 1:6 (kon.) | Norsko – Velká Británie 4:3 (2:1 po s.n.) | Francie – Kazachstán 2:1 (kon.)
Rakousko – USA 2:3 (po pr.) | Dánsko – Švýcarsko 0:6 (kon.) | Česko – Švédsko cz 3:5 (kon.)
konec
Česko
3:5 (1:1, 1:3, 1:1)
Švédsko
Neděle 15.05.2022, 19:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:42
    Po sérii nahrávek pálil do obránce od modré Hronek. Z následné akce vyplynul pas na hůl Krejčího, který trefil v ideální pozici boční oblouk. Tohle Češi už nestihnou.
     
    59:14
    Kari Jalonen si vyžádal oddechový čas!
     
    58:00
    Zbývají dvě minuty!
    57:34 Červenka mířil těsně vedle vzálenější tyče
     
    57:34
    Červenka se vrátil z trestné a dobře střílel, když mířil na hořejšek brány. Bohužel minul. Češi to zkouší v šesti!
     
    57:14
    Oliver Ekman-Larsson měl na levém kruhu přehršel místa a dostal nabito na střelu z první. Proti té se ale Langhamer stihl přesunout, postrádala totiž razanci.
    56:03 Klingberg promáchl před prádnou brankou
     
    56:03
    Švédové točili Čechy v obranném boxu. Wallmark dostal nabito a trefil obránce, od nějž se puk odrazil před Klinberga, jenž před okrytou bránou odmítl skórovat.
     
    55:04
    Češi hráli v šesti, trest odpyká kapitán Červenka. Vyloučení přišlo v nejméně vhodnou chvíli. Po doplnění potrestaného Červenky budou zbývat pouze tři minuty, což je na dva góly málo.
    50:02 Simon z velké blízkosti Hellberga neprostřelil
     
    50:02
    Špaček zpoza branky našel ve slotu volného Dominika Simona, který se opřel do puku a jen těsně minul levou tyč.
     
    45:27
    Oživení Češi hrají nyní s mnohem větší vervou. Vrána unikl švédské obraně a ramenem se dostal před bránu. Chtěl kotouč poslat do protipohybu brankáře, jenomže klec minul.
    45:19 Matěj BLÜMEL - 3:5
     
    45:19
    Česko právě vstřelilo branku!
    Tak to je bleskurychlá odpověď v podání českého týmu! Roman Červenka opět ukázal, že je opravdu hokejový virtuóz. Z levého mantinelu narýsoval přenádherný pas přes osu hřiště, do kterého se plnou silou opřel MATĚJ BLÜMEL a překonal Magnuse Hellberga. Asistence: Roman Červenka, Radim Šimek.
    44:50 Anton BENGTSSON - 2:5
     
    44:50
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    Ne, českému týmu to dnes nejde. Po chybě na modré čáře se Tre Kronor vrhli do rychlého kontru. Mathias Bromé přenechal touš na z druhé vlny najíždějícího ANTONA BENGTSSONA, který z mezikruží rozvlnil síť za Markem Langhamerem. Asistence: Mathias Bromé.
     
    41:23
    Tohohle se český tým musí chytit! Švédové jdou do čtyř. Za držení si na trestné lavici pobude Rasmus Asplund.
    40:40 Blümel Hellberg nepřekonal
     
    40:40
    Ihned po buly vypadl puk na Blümela, jenž měl na levém kruhu dobrou střeleckou pozici. Zamířil ale přesně na tělo gólmana.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:32
    Vrána sekl protihráče, čímž oslabí své mužstvo na dvě minuty.
    37:36 Tomáš KUNDRÁTEK - 2:4
     
    37:36
    Česko právě vstřelilo branku!
    Česká přesilovka byla dlouhou dobu statická a nevypadalo to, že by mohla uspět. Roman Červenka ale nakonec vystřihl z pravého kruhu geniální pas na TOMÁŠE KUNDRÁTKA, který z levého kruhu uklidil puk z jedničky za přesouvajícího se Hellberga. Asistene: Roman Červenka, David Jiříček.
     
    36:30
    Dahlin mimo hru zasáhl pěstí Šimka, který spadl na led. Švédský talent zchladí hlavu na trestné lavici.
    36:24 Blümelově ráně chyběla přesnost i razance
     
    36:24
    Matěj Blümel byl adresátem dlouhého pasu až na útočnou modrou čáru, kde nemusel ani trochu přibrzdit, díky čemuž si najel do skvělé pozice na pravém kruhu. Kotouč ale napral přímo do náruče Hellberga.
    35:28 Bemströmova přihrávka nenašla Asplunda
     
    35:28
    Zohorna nahodil do pásma a dobře forčekoval. Jenomže to znamenalo to, že byl na útočné modré úplně volný Bemström, který hledal na druhé straně Rasmuse Asplunda, který kotouč v ideální pozici netrefil.
     
    34:44
    Po buly před Langhamerem se na puk dostali Švédi. Sám před bránou kličkoval po skvělém pasu Max Friberg. Langhamer se nenechal vykoupat. Dorážka už letěla do brány, ale z brankové čáry kotouč odpálil na poslední chvíli Šimek!
     
    28:52
    Vejmelku čtvrtá branka vyhnala z brány. Mezi tři tyče se postaví Marek Langhamer.
    28:52 Rasmus ASPLUND - 1:4
     
    28:52
    Švédsko právě vstřelilo branku!´
    Český tým se ve druhé třetině sype jako domeček z karet! Po nevyužité přesilovce si česká obrana nepohlídala RASMUSE ASPLUNDA, který se řítil na Vejmelku úplně sám. Nakonec úspěšně zakončil mezi ruku a beton. Karel Vejmelka dnes v české svatyni dochytal. Asistence: Erik Gustafsson.
    27:55 Stránský zahodil velkou příležitost na snížení
     
    27:55
    David Krejčí z levého mantinelu zkusil citovkou najít před brankou postaveného Hertla, jemuž chybělo málo, aby usměrnil touš na branku.
     
    26:38
    Tak i Češi si zkusí hru v početní převaze. Na trestnou lavici je za hrubost odeslán Erik Gustafsson.
    25:50 Mathias BROMÉ - 1:3
     
    25:50
    Švédsko právě vstřelilo branku! Slabší chvilku si nyní vybral český brankář Karel Vejmelka. MATHIAS BROMÉ projel přes modrou čáru na pravý kruh, odkud puk poslal mezi rukou a betonem ke vzdálenější tyči, i přesto, že Vejmelka dobře viděl. Bez asistence.
    23:30 Vejmelka se proti střele Kellmana skvěle přesunul
     
    23:30
    Joel Kellman dostal zpoza branky nabito do slotu, odkud pohotově vypálil. Neskutečný přesun Vejmelky mu sebral gól z hokejky!
    22:47 Emil BEMSTRÖM - 1:2
     
    22:47
    Švédsko právě vstřelilo branku! Švédský výběr jde do vedení. Lucas Bemström nabil na levé straně EMIL BEMSTRÖM, který puk poslal z jedničky do šibenice. Český gólman byl bez šance. Asistence: Lucas Wallmark, Erik Gustafsson.
     
    21:43
    Tak to budou horké chvíle. Češi jdou do tří. Na trestnou lavici míří za hákování Jakub Flek.
     
    21:10
    Tomáš Hertl vyhodil puk mimo hru – zdržování hry, 2 minuty.
    19:24 Rasmus ASPLUND - 1:1
     
    19:24
    Švédsko právě vstřelilo branku!
    A je vyrovnáno! Švédové nakonec po řadě velkých šancí dokázali obrovského tlaku přeci jen využít. Odražený puk dokázal z brankoviště do prázdné klece doklepnout RASMUS ASPLUND. Asistence: Joakim Nordström, Anton Bengtsson.
     
    19:13
    Po zákroku Vejmelky a následném zastavení hry se do sebe pustili Jiří Černoch a Carl Klingberg, kteří se půjdou uklidnit na trestnou lavici. Pokračuje švédská přesilovka.
    19:09 A opět Wallmark, jako přes kopírák, minul českou branku o pár centimetrů
     
    19:09
    Mezi kruhy nejdříve promáchl Carl Klingberg, následně přihrávku přes osu nedokázal do poloodkryté klece uklidit Lucas Wallmark!
    18:48 Wallmark ve skvělé pozici minul
     
    18:48
    Češi se po buly zmocnili kotouče ale vyhodit nezvládli. Emil Bemström nejprve pálil do vyrážečky brankáře, od níž se puk odrazil na pravý kruh, odkud pálil do poloodkryté kasy Lucas Wallmark. Vejmelka ho skvěle vychytal v stoprocentní šanci!
     
    18:24
    Uvidíme první přesilovku v dnešním utkání. Na dvě minuty si půjde odpočinut Hynek Zohorna, který se dopustil hákování.
    16:42 Stránský Hellberga nepřekonal
     
    16:42
    Švédové byli v útočné třetině. Češi puk získali a jeli dopředu. Z levé strany přilétl přes osu hřiště puk přímo na hůl Stránského, který na levé tyčce gólmana v tutové šanci nepropálil.
     
    16:28
    Lucas Wallmark dostal od českých obránců dárek v podobě přihrávky na osu hřiště. Švédský forvard si puk zpracoval a z malé vzdálenosti vystřelil. Skvělý Vejmelka jej ale vychytal.
     
    13:40
    Kotouč se zamotal v brankovišti švédského gólmana, kde se ale poněkud těžkopádně pohyboval Matěj Stránský, bohužel nedokázal volný touš zamést za záda Magnuse Hellberga.
     
    12:47
    Velká šance Klinberga. Tomu vznikl prostor mezi kruhy, kam okamžitě vlétl s pukem a dobře zakončoval do protipohybu Vejmelky, který ale zvládli vyrazit i tuhle ránu!
    10:22 První náznak šance švédského mužstva česká obrana odvrátila
     
    10:22
    Adam Larsson prošel přes celé hřiště až do pásma, následně přenechal puk na pravém kruhu, odkud do chumlu před brankou střílel Carl Klingberg. Arénou to jen zašumělo, chybělo málo, aby někdo tečoval touš do české sítě.
    06:03 David KREJČÍ - 1:0
     
    06:03
    Česko právě vstřelilo branku!
    I Češi teď v útočném pásmu znepříjemňovali život rozehrávce Tre Kronor. Puku se nakonec po litém boji zmocnil Roman Červenka, jenž předložil puk do prostoru mezi kruhy, kde měl napřaženo DAVID KREJČÍ. Dělovka olomouckého šikuly pak prosvištěla až do sítě. Asistence: Roman Červenka.

    Martin Rambousek

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 7. Krejčí (Červenka), 38. Kundrátek (Červenka, Jiříček), 46. Blümel (Červenka, Šimek) – 20. Asplund (Nordström, Bengtsson), 23. Bemström (Wallmark, Gustafsson), 26. Bromé, 29. Asplund (Gustafsson), 45. Bengtsson (Bromé)


    Česko: Vejmelka (29. Langhamer) – Hronek, Šimek, Kundrátek, Ščotka (A), Jiříček, Sklenička, Jordán – Blümel, Krejčí (A), Červenka (C) – Vrána, Hertl, Smejkal – Stránský, Špaček, Simon – Zohorna, Černoch, Flek.
    Trenér: Kari Jalonen

    Švédsko: Hellberg (Högberg) – Larsson (A), Dahlin, Gustafsson, Ekman-Larsson (C), Tömmernes, Lindholm – Bemström, Wallmark, Nordström (A) – Friberg, Asplund, Kellman – Bengtsson, Klingberg, Bromé – Lang, Aman.
    Trenér: Johan Garpenloev

    Rozhodčí: Ingram (CAN), MacFarlane (USA) – Briganti (USA), Simon Synek (SVK)

    Diváci: 6089
    bahis siteleri