Finsko – USA 4:3 (kon.) | Kanada – Česko cz 6:1 (kon.)
konec
Kanada
6:1 (1:1, 3:0, 2:0)
Česko
Sobota 28.05.2022, 17:20 • Nokia Arena, Tampere • Mistrovství světa • Semifinále
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Tohle je od nás pro tuto chvíli vše, děkujeme za pozornost. (20:12:18)
     
    Čekání na titul pro českou reprezentaci pokračuje. Ani ve finském Tampere to nevyjde, neboť Češi v semifinále nestačili na Kanadu. Přitom tým pod vedením Kariho Jalonena nezačal vůbec špatně, skóroval jako první a dlouho si držel herní převahu, a to i díky častým přesilovkám.

    Javorovým listům se však podařilo v závěru první třetiny snížit. A gól do šatny s českými hokejisty otřásl, několikrát se nechali zbytečně vyloučit a dali Kanadě příležitost k rozhodnutí utkání.

    Severoamerický celek se jí chopil a ve zbytku utkání nedal Čechům sebemenší šanci na odpor. Čeká je tak boj o zlaté medaile, naopak čeští hráči se zítra porvou alespoň o bronz.
     
    Nejlepší tři kanadští hráči na turnaji:

    Pierre-Luc Dubois
    Dylan Cozens
    Ryan Graves
     
    Nejlepší tři čeští hráči na turnaji:

    David Krejčí
    Roman Červenka
    Karel Vejmelka
     
    Nejlepší hráči utkání:

    Chris Driedger (CAN)

    Jiří Černoch (CZE)
     
    Konec zápasu.
     
    59:54
    Driedger vyrazil střelu Tomáše Hertla. O dorážku se pokoušel Roman Červenka, nicméně bez úspěchu. Více se toho už dnes nestane.
     
    59:32
    Češi na závěr třetiny zajeli za bránu soupeře. Nyní hledají cestu ke vstřelení gólu, který by jim dodal sebevědomí do boje o bronzové medaile.
     
    Dnešní utkání sleduje 9047 diváků.
     
    58:56
    David Pastrňák zpoza brány našel osamoceného Tomáše Kundrátka. Ani tomu se nepodařilo Driedgera překonat, následuje vhazování po pravé ruce kanadského gólmana.
     
    58:41
    Sillinger se dostal na levý kruh, odkud vypálil schovanou střelu. Vejmelka neviděl dobře, ale nemusel zasahovat, protože střela kanadského mladíka nemířila mezi tři tyče.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny a i celého utkání.
     
    57:38
    Kent Johnson unikal českým obráncem po levé straně. Naštěstí pro českou reprezentaci mladý útočník ve finální fázi akce kotouč minul, takže ani nevystřelil.
     
    57:05
    Češi se drželi v útočném pásmu, jenomže nahození Ščotky za bránu sebral hráč Kanady, který rozehrává další akci svého týmu.
     
    56:50
    Tohle nevypadalo vůbec zle. Jiří Smejkal rozjel české přečíslení a nahrál na druhou stranu Matěji Stránskému. Tomu ve skórování zabránil povedeným přesunem Driedger.
     
    56:29
    Češi se dostali do útočného pásma. Hronkovo nahození od modré čáry srazil mimo ohrožení brány blokující útočník.
     
    55:44
    Adam Lowry podklouzl v útočné třetině bez cizího zavinění. Hrát mohou čeští reprezentanti.
     
    55:29
    Kanada nahodila puk do útočného pásma, nicméně kotouč získali do svého držení Češi, kteří nezvládli projít přes střední pásmo.
     
    55:11
    Probíhá komerční přestávka, v níž plní diváci pokyny rozhodčího na kostce nad ledem.

    Michal Hladký

    Martin Rambousek

    Branky a nahrávky: 20. Cozens (Dubois), 28. Lowry (Johnson, Chabot), 29. Johnson (Mercer), 31. Barzal (Cozens, Batherson), 44. Sillinger (Anderson), 53. Cozens (Batherson, Whitecloud) – 8. Krejčí (Červenka, Hronek)


    Kanada: Driedger (Tomkins) – Chabot, Graves, Severson, Sanheim, Holden, Whitecloud, Mayo – Batherson, Dubois, Cozens – Anderson, Barzal, Sillinger – Comtois, Lowry, Roy – Johnson, Gregor, Mercer – Geekie.
    Trenér: Claude Julien

    Česko: Vejmelka (Langhamer) – Hronek, Kempný, Kundrátek, Ščotka (A), Šimek, Sklenička, Jordán – Pastrňák, Krejčí (A), Červenka (C) – Zohorna, Hertl, Blümel – Vrána, Kämpf, Smejkal – Stránský, Černoch, Flek – Špaček.
    Trenér: Kari Jalonen

    Rozhodčí: Heikkinen (FIN), Rekucki (USA) – Briganti (USA), Sormunen (FIN)

    Diváci: 9047
    bahis siteleri