TEMPISH Moravian Cup – 2. hrací den (kon.)
konec
TEMPISH Moravian Cup – 2. hrací den

Neděle 04.09.2022, 08:00 • SH SŠP Rooseveltova, SH Čajkaréna, SH Univerzity Palackého, SH Na Šibeníku, SH Zora • Florbal
     
    Druhý hrací den je u konce!

    Vítězové kategorie B18: SFK Havířov

    Vítězové kategorie B16: Bulldogs Brno

    Vítězové kategorie B14: FBS Olomouc

    Vítězové kategorie B12: FK Kurski (LAT). (21:08:57)
     
    Vítězové B10 se stali po skvělém kontrolovaném výkony Panteři z Otrokovic!

    I druhou kategorii tak ovládli zástupci Moravy.
     
    Máme první vítěze!

    Turnaj přípravky ovládli domácí FBS Olomouc Stars po nervy drásajícím finále s týmem Šumperka.
     
    Na turnaji panuje bojovná atmosféra od prvních zápasů. Brzy nás navíc čeká první finále nejmladší kategorie.
     
    Aktualizovaný rozpis, live stavy a výsledky zápasů najdete letos na moraviancup.beperspective.com!
     
    Vítězové minulých ročníků

    B18 (JUNIOŘI)
    2021 – FbC Vikings Kopřivnice
    2020 – FbŠ Bohemians
    2019 – FBS Olomouc
    2018 – PSKC Okříšky
    2017 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    2016 – 1. MVIL Ostrava
    2015 – 1. SC Vítkovice Oxdog

    B16 (DOROSTENCI)
    2021 – Bulldogs Brno
    2020 – 1. SC TEMPISH Vítkovice
    2019 – Paskov Saurians
    2018 – FBŠ Hattrick Brno
    2017 – FbC Aligators
    2016 – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    2015 – 1. SC Vítkovice Oxdog

    B14 (STARŠÍ ŽÁCI)
    2021 – FBC Ostrava
    2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
    2019 – SK TROOPERS Innebandy Jih
    2018 – ŠSK Očov Hodonín
    2017 – FBC Přerov

    B12 (MLADŠÍ ŽÁCI)
    2021 – FBS Olomouc Stars
    2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
    2019 – FBŠ Hattrick Brno

    B10 (ELÉVOVÉ)
    2021 – Bulldogs Brno
    2020 – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers
    2019 – FBS Olomouc Stars
     
    Haly

    Letos se využije hned pětice hal, kde bude celkem šest hracích ploch. Čajkaréna je pravidelně využívána k mistrovským zápasům ženského i mužského „áčka“ FBS Olomouc. V multifunkčním stánku dále také hraje třeba basketbalový klub BK Olomoucko zápasy Kooperativa NBL.

    „Roosveltka“ je už v dnešní době používána hlavně pro mládežnické florbalové kategorie. V dřívějších letech se zde však odehrávaly i extraligové boje, po postavení Čajkarény však již prostorově nedostačuje. Hala Na Šibeníku i nadále patří Armádě České republiky, v minulosti byla populární pro svou basketbalovou minulost díky klubu Dukla Olomouc (dvojnásobný mistr Československa) nebo mnoha mládežnickým florbalovým turnajům.

    Potřetí se Moravian Cup objeví v nejmodernější hale na území Olomouce. V SH Univerzity Palackého se konají koncerty, ale i velké florbalové události jako bylo třeba Mistrovství juniorek ve florbalu v roce 2010, Euro Floorball Tour v roce 2017 nebo finále Poháru České pojišťovny 2019. Kapacitně patří mezi nejluxusnější možnosti v celé hanácké metropoli. Po roce turnaj obnovil spolupráci s házenkářským interligistou DHK Zora Olomouc a na jeho hale se tak florbal vrátí a poskytne divákům o trošku lepší servis, než loni využíváná hala Sigmy. Úplně poprvé se bude hrát v tělocvičně Gymnázia Hejčín, kde proběhne finále přípravky.
     
    Formát turnaje

    Zápasy juniorů, dorostenců a starších žáků mají popáté v historii prodloužený hrací čas 2x15 minut hrubého času, ve vyřazovací části se poslední tříminutovka utkání hraje stopovaným, čistým časem. Mladší žáci a elévové budou hrát na 2x10 minut, v play-off se bude hrát ve stejném formátu. Přípravka hraje v počtu 3+1 na menším hřišti.

    Junioři (ročník narození 2004 – 2007) jsou rozděleni do čtyř tříčlenných skupin, dorostenci (2006 – 2009), starší žáci (2008 – 2011) i mladší žáci (2010 – 2013) do čtyř čtyřčlenných. Elévové (2011 – 2013) jsou pak rozděleni do dvou pětičlenných skupin, přípravka hraje jednu pětičlennou skupinu. Do vyřazovací části postupují všechny mančafty. Systém play-off je u každé kategorie však trochu jiný, vysvětlen je výše.
     
    Historie a vize turnaje

    Moravian Cup má letos v pořadí už osmé pokračovaní a ve velké části zůstává u stejného formátu jako loni. Dorostenci i junioři budou sehrávat své zápasy po oba víkendové dny, stejně jako starší žáci, kteří se v Olomouci objeví pošesté v historii turnaje. Počtvrté se na Hané ukážou mladší žáci a elévové. Letos přibyla i kategorie přípravek.

    Stejně jako několik posledních (necovidových) ročníků se do Olomouce podívají slovenské a lotyšské týmy, čímž se znovu bude jednat o prestižní mezinárodní přehlídku mladých talentů. Díky termínu akce jde o poslední test formy všech družstev před startem soutěžní sezóny, i proto tak organizátoři každým rokem musí zvětšovat počet startujících.

    Tentokrát půjde o 75 týmů ze tří zemí, přes 1500 hráčů a členů realizačního týmu. S tím úzce souvisí i zvyšující se zájem partnerů. Akci kromě primátora Olomouce a hejtmana Olomouckého kraje zaštítila Česká unie sportu a podruhé v historii se turnaj koná pod záštitou prezidenta Českého florbalu. Stejně jako loni je generálním partnerem akce společnost TEMPISH. Tento progresivní výrobce sportovního vybavení, který v posledních letech rozvířil trh s tradičními florbalovými výrobci, kromě finanční podpory zajišťuje i doprovodný program a mediální prezentaci turnaje.
     
    Hezké nedělní ráno, turnaj TEMPISH Moravian Cup dnes čeká maraton vyřazovacích bojů, ve večerních hodinách pak budeme znát vítěze všech pěti kategorií. Druhý hrací den startuje v 8:00!
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 08:00.

    Johan Čáp

    Daniel Gargulák

    Výsledky, live skóre a rozpis utkání
    Aktualizovaný rozpis, live stavy a výsledky zápasů najdete letos na moraviancup.beperspective.com!
    bahis siteleri