PSG – Brest 1:0 (kon.) | Marseille – Lille 2:1 (kon.)
konec
Olympique Marseille
2:1 (1:1)
Lille OSC
Sobota 10.09.2022, 21:00 • Stade Vélodrome, Marseille • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 7. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (23:06:10)
     
    Olympique Marseille ve šlágru 7. kola francouzské Ligue 1 porazil na domácím stadiónu Lille výsledkem 2:1.

    První gól vstřelili hosté, ve 12. minutě nasměroval dorážku do sítě Ismaily. Domácí zvládli odpovědět ve 26. minutě, kdy se po skvělé nahrávce Ündera zapsal mezi střelce Alexis Sánchez. Klíčový moment střetnutí přišel v 51. minutě, to když Kolašinac přizvedl centr z přímého kopu na Samuela Gigota, který střelou zprava na zadní tyč proměnil gólmana do role diváka. Lille v závěrečných minutách mělo územní převahu, ale domácí fotbalisté soupeře do žádné větší šance nepustili.

    Svěřenci kouče Tudora zvítězili v lize po páté v řadě a drží se vedoucího PSG, oproti kterému má pouze horší skóre. Lille zůstává minimálně do neděle na šesté pozici.
     
    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 22:17.
     
    90+6
    Konec zápasu.
     
    90+5
    Zřejmě poslední příležitost hostů na vyrovnání spálil Alan Virginius. P stříleném centru zprava se dostal k míči uvnitř šestnáctky, z nekomfortní pozice v pádu ovšem mířil vedle pravé tyče.
     
    90+4
    Gerson šetřil cenné vteřinky u levé lajny. Proti třem konkurentům kulatý nesmysl neudržel, hrozbu rychlého brejku zastavil faulem na Gomese.
     
    90+3
    Lille kopalo druhý rohový kop v krátkém časovém sledu. Přetažený centr Tiago Djaló vracel do ohně, Mohamed Bayo míč jenom lízl s míč pomalu doputoval do Lópezových rukavic.
     
    90+2
    Volnější levou stranou se prosmýkl až do pokutového území Gerson. Teatrálním pádem chtěl vybojovat penaltu, píšťalka arbitra Millota zůstala němá.
     
    90+1
    Tohle přesně domácí potřebují. Cengiz Ünder v blízkosti rohového praporku skvěle pokryl míč, aby se posléze nechal faulovat Fontem.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby pět minut.
     
    89
    Kousek za polovinou hřiště fauloval Matteo Guendouzi. Jonathan Bamba rozehrál na Gabriela Gudmunssona, po jehož sraženém centru hosté kopali roh, slabou hlavičku Diakitého vyřešil Pau López.
     
    88
    Potlesk fanoušků si vysloužil Jonathan Clauss. Podržel na zádech Ismailyho, který sice zvládl dát nohu před soupeře, avšak míč pouze posunul do zámezí.
     
    87
    Závěrečné minuty střetnutí patří Lille, což je ovšem zapříčiněno i faktem, že domácí vrhli zbytky sil do defenzivy. Vedení o jeden gól je jim dostačující.
     
    87
    Střídání v týmu Lille OSC:
    ze hřiště odchází Akim Zedadka, přichází Gabriel Gudmundsson.
     
    86
    Střídání v týmu Olympique Marseille:
    ze hřiště odchází Alexis Sánchez, přichází Gerson.
     
    85
    Akim Zedadka naznačil nahrávku po pravé lajně, aby se ve finále vydal sám na střed. Prostor k zakončení nedostal, akci zpomalil zpětným pasem na Ismailyho.
     
    84
    Proniknout do pokutového území chtěl Jonathan Bamba. Do vápna se dostal, ale dlouho v něm nepobyl, trojice obránců útočníka zdárně o balón připravila.
     
    83
    Z půlkruhu za velkým vápnem střílel technicky k levé tyčce Jordan Veretout, hrací předmět se vykroutil jen těsně vedle ní.
     
    82
    Mohamed Bayo nastartoval motory po pravé lajně. Prohnal se kolem Mattea Guendouziho, jenže centr mu nevyšel, našel jenom kopačky Seada Kolašinace.

    Milan Huppert

    Branky: 26. Sánchez (Ünder), 61. Gigot (Kolašinac) – 12. Ismaily

    Karty:   14. Balerdi (OMA), 50. P. Gueye (OMA), 57. Gigot (OMA), 68. I. Touré (OMA), 72. Tavares (OMA) – 78. Djaló (LIL)


    Držení míče: 53 % : 47 %.
    Střely na branku: 7:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 22:17.
    Olympique Marseille: López – Mbemba (46. Bailly), Balerdi (28. Tavares), Gigot (67. I. Touré) – Clauss, Guendouzi (C), P. Gueye, Kolašinac – Ünder, Harít (67. Veretout) – Sánchez (86. Gerson).
    Náhradníci: Blanco – Kaboré, Payet, L. Suárez.

    Trenér: Igor Tudor

    Lille OSC: Chevalier – B. Diakité, Fonte (C), Djaló, Ismaily – André, Zedadka (87. Gudmundsson) – Únás (78. Virginius), Ang. Gomes (65. And. Gomes), Bamba III – David (78. Bayo).
    Náhradníci: Jardim – Alexsandro, Martin, Baleba, Yoro.

    Trenér: Paulo Fonseca

    Rozhodčí: Millot – Berthomieu, Zakrani
    thejrc.org