Benátky n/J – Klatovy 2:1 (kon.) | Ústí n/L – Kobra 3:0 (kon.) | Val. Meziříčí – Znojmo 0:3 (kon.)
Kopřivnice – Žďár n/S 7:1 (kon.) | Opava – Vel. Meziříčí 3:1 (kon.) | Havířov – Vyškov 2:4 (kon.)
Letňany – Tábor 5:1 (kon.) | Hronov – Příbram 0:9 (kon.) | Nový Jičín – Havlíčkův Brod 3:4 (kon.)
Vrchlabí – Chomutov 0:5 (kon.) | Jablonec n/N – Mostečtí Lvi 2:3 (kon.) | Děčín – Písek 7:2 (kon.)
Cheb – Řisuty 2:4 (kon.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
0:3 (0:0, 0:2, 0:1)
HC LERAM Orli Znojmo
Sobota 24.09.2022, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 1. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Zdravím všechny příznivce druholigového hokeje. Před námi je zápas prvního kola 2. ligy Východní konference, ve kterém se proti sobě postaví HC Bobři Valašské Meziříčí a Orli Znojmo.
     
    ORLI ZNOJMO

    Znojemští se po roce stráveném na mezinárodních kluzištích ICE hockey league vrátili zpátky do Česka, když odkoupili zpět druholigovou licenci od Komety Brno. Už od odhlášení návratu bylo jasné, že Orli nebudou v 2. lize jenom dopočtu, ale že se s nimi musí počítat.

    Hned z kraje přípravy přivedli do svých řad zkušeného útočníka a majitele dvou extraligových titulů s Kometou Brno Jana Hrušku (přípr. 4+3). Ten poslední dva roky oblékal dres Vítkovic, za které v uplynulé sezóně posbíral 29 bodů za 14 branek a 15 asistencí. Orlí dres bude také nově oblékat Martin Šťovíček (přípr. 6+3), posila z prvoligové Třebíče, která ukázala své kvality už v přípravě. Dalšími zajímavým jménem na soupisce je rozhodně Tomáš Svoboda, bývalý forvard Pardubic, Komety, Vítkovic nebo ještě extraligové Slavie Praha. Ten přišel do Znojma v sezóně 19/20 a zahrál si zde jak Ebel ligu / ICE HL, tak před dvěma lety 2. ligu.

    V kádru najdeme také několik mladých pušek jako je například Robert Havlát (přípr. 3+2), kterého si fanoušci jistě budou pamatovat jako jednoho z největších opor Komety Brno B, ve 41 zápasech nasázel do branky soupeřů 19 gólů a k nim přidal 22 nahrávek. Na zkoušce u Orlů uspěl i Lukáš Adámek, mladý útočník v minulém roce pálil za juniorku Karlových Varů (24+27 v z. č.), v dresu Sokolova a Kadaně nakoukl i do 1. ligy a dva starty si připsal také v české extralize. V přípravě se velice dobře jevili také střelci Dominik Sklenář (přípr. 3+5), Marek Špaček (přípr. 3+5)

    V obraně se Znojmo spoléhá na zkušené beky jako jsou Vojtěch Kloz, Dominik Tejnor nebo David Stránský. Na zkoušce zase uspěli Jiří Remta a Jakub Jenáček, v minulém roce nastupující střídavě za Vsetín a Valašské Meziříčí.

    Přípravná utkání se znojemským vydařila, zaznamenali pouze jednu prohru a to s prvoligovou Třebíčí po samostatných nájezdech. Ve zbylých pěti kláních byli Orli vždy úspěšní. Poradili si také s Táborem, dalším druholigovým týmem, který pomýšlí na vyšší patra českých soutěží a taktéž do svých řad před létem přivedl silná jména v čele s ústeckými útočníky Janem Milfaitem a Jiřím Severou. Kohouty zvládlo Znojmo porazit v obou případech, nejprve vysoko 6:1, druhou bitvu vyhrálo 4:3 po prodloužení.

    Sestava Znojma v posledním zápase: Žajdlík – Kloz, Mareš, Tejnor, Stránský, Jenáček, Zukal, Remta – T. Svoboda, Hruška, Nižnikov, Šťovíček, Sklenář, Špaček, Havlát, O. Svoboda, Kotrba, Pigl, Adámek. (HC Tábor – Orli Znojmo, 8. 9. 2022)
     
    HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

    Valaši kádr před novou sezónou výrazně omladili, odešly opory jako útočník Jiří Goiš (HC Zubr Přerov), Jakub Apolenář (AZ Havířov), kapitán Jakub Pořický (TSV Trostberg, Německo). Jejich místo v sestavě zaplnili ambiciózní mladíci z okolních prvoligových týmu Vsetína, Přerova a Zlína, část z nich má do klubu vyřízeny střídavé starty.

    Na zkoušce uspěli hráči jako Adam Bachánek, útočník v minulém roce nastupující za juniorku Vsetína se zkušenostmi se Švédska a slovenské 2. ligy, Tomáš Martinec ze zlínské juniorky nebo obránci Richard Liss a Matěj Sviták. Formou střídavých startů budou za Bobry naskakovat přerovští forvardi Jan Fencl a Patrik Tarnoczy nebo obránci Adam Holík a Tomáš Hanák, který za Valachy nastupoval také v minulém ročníku. Na soupisce Valachů se nově objevil také Tadeáš Talafa, mládežnický reprezentant, odchovanec zlínských Beranů v sezóně 2020/2021 nastupující za juniorský tým švédského Växjö Lakers. V minulém ročníku za svůj mateřský klub odehrál také několik zápasů v české extralize, pro letošní rok je stejně tak na soupisce Beranů pro zápasy Chance ligy.

    Opory jako Jan Křivohlávek, Tomáš Andris, Lukáš Finsterle nebo obránce Stanislav Báchor v týmu zůstaly, během přípravy se však potýkali se zraněními nebo museli dát přednost pracovním povinnostem. Do přátelských klání tak nezasáhli, na nový ročník soutěže se ale začínají taktéž připravovat.

    Brána bude stejně jako poslední roky i nadále patřit Jiřímu Slovákovi, ze Vsetína navíc vypomůžou gólmani David Sachr, David Tkadlec a Adam Pavlíček. Každý z nich naskočil také do uplynulé přípravy, poslední jmenovaný naposledy sbíral druholigové zkušenosti v týmu HC Wikov Hronov.

    Přípravná utkání se Bobrům moc nevydařila. ,,Všechna přátelská utkání jsme odehráli s jedním zkušeným hráčem a u většiny hráčů z týmu to jsou první zkušenosti s druholigovým hokejem. Příprava potom tak vypadala," okomentoval důvod slabší přípravy hlavní kouč Lukáš Plšek v posledním rozhovoru. V týmu se však ukázala řada mladých nadějných hráčů, kteří své kvality v průběhu soutěže jistě ukážou. Valaši na úvod porazili Kopřivnici 1:0 po samostatných nájezdech, vychytanou nulu tehdy zaznamenal zmíněny Adam Pavlíček.

    Poté ale následoval výsledkový půst, prohra 7:5 s Opavou nebo 6:1 s Novým Jičínem. Jedinou plnohodnotnou výhru si Valaši zapsali v druhém vzájemném duelu s Kopřivnicí, kterou zvládli porazit 5:3, za Bobry se tehdy z většiny prosadily právě mladé naděje. V generálce před ligou ale valašskomeziříčští schytali výprask od Slezanu, který do jejich sítě nasázel celkem 7 gólů. Příprava je už ale za námi a Bobři se tak už soustředí na to, aby byli co nejlépe připraveni na první domácí zápas se Znojmem.

    Sestava Valmezu v posledním zápase: Slovák (Netolička) – Hanák, Holiš, Gabrhelík, Mikulec, Liss, Kamas, Sviták – Kozubík, Vávra, Pětník – Bachánek, Tarnoczy, Fencl – Martinec, Vavřík, D. Stodůlka – Hrdý, Pokorný, Kuchařík. (HC Bobři Valašské Meziříčí – HC Slezan Opava, 15.9.2022)
     
    Poslední vzájemné utkání obou týmů:

    ORLI ZNOJMO – HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ 5. kolo, 3. 10. 2020 – 8:1

    Branky a nahrávky: 7. T. Svoboda (Luciani, Matuš), 15. Kvasnica (Stehlík), 22. Stehlík (Köver), 26. T. Svoboda (Luciani, Matuš), 28. Matuš (Tejnor, Luciani), 37. Stránský (Luciani, T. Svoboda), 38. Beránek (Havlík, Stehlík), 59. Havlík (Beránek, Rudovský) – 54. Urbanec (Kajaba, Vávra). Rozhodčí: Held – Šimčík, Bubela. Vyloučení: 3:5. Využití: 4:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 7:0, 7:1, 8:1.

    Sestavy v zápase:
    Znojmo: Groh (Hrstka) – Stránský, Sedlák (A), Stehlík, Havlík, Šána, Tejnor, Kališ – T. Svoboda (A), Matuš (C), Luciani – Kvasnica, Podešva, Köver – Oščádal, Rudovský, Beránek.

    Valašské Meziříčí: Sachr (37. Slovák) – Holiš, Báchor, Žák (A), Hajda, Kamas, Kobylík, Pavlas – Urban, Křivohlávek, Pořický (A), Vávra (C), Slovák, Kajaba, Vavřík, Stodůlka, Andris, Urbanec.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Pavlíček) – Hanák, Talafa, Ďurkáč (A), Holiš, Gabrhelík, Mošnička, Liss – Fencl, Vávra (A), Pětník – Andris, Křivohlávek (C), Finsterle – Bachánek, Vavřík, D. Stodůlka – Kozubík, Martiník, Pokorný.

    Trenér: Lukáš Plšek.

    Orli Znojmo: Groh (Žajdlík) – J. Jenáček, Tejnor (A), Stránský, Zukal, Sedláček, Mareš, Remta – Havlát, Kover, Špaček, Sklenář, O. Svoboda, T. Svoboda (C), Hruška (A), Adámek, Nižnikov, Pigl, Šťovíček.

    Trenér: Jiří Beroun.

    Rozhodčí: Held – Hladík, Voznička.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    U puku bylo jako první Znojmo. Hned z první akce se dostal dopředu Tomáš Svoboda, který se ocitl sám před Slovákem. Zkušený brankář jeho pokus zneškodnil.
     
    00:36
    Kotouč měli pod kontrolou více Orli, ale Andrisovi se podařilo na chvíli puk vyhodit za modrou a dostal Valachy do útoku.
     
    01:30
    Bobři se rychle přesunuli ke svatyni soupeře. Mošnička nahodil puk na Žajdlíka, ten jej s poklidem vyhodil do bezpečí.
     
    02:04
    Pokorný dostal puk k pravému kruhu a ihned vystřelil. Žajdlík je v pozoru, přes obránce se k němu kotouč ani nedostal.
     
    02:54
    Vávra vybojoval puk za branou soupeře a poslal ho na modrou, kde čekal Ďurkáč. Ten jej ale nezachytil a Znojmo se tak dostává do útoku. Tomáš Svoboda čeká na vhodnou nahrávku před brankou.
     
    04:00
    Orli rozehrávají zpoza branky, rychle se dostali do útoku, ke střele se nakonec dostal Špaček. Slovák má další zákrok.
     
    04:11
    Šťovíček čekal úplně sám před brankou soupeře, říkal si i o nahrávku. Ale jeho spoluhráči mu nevyhověli. Orli se přesto drží v útočném pásmu.
     
    04:59
    Znojmo šlo střídat, Bobři je tak zahnali do ústraní. Valaši u kotouče ale moc dlouho nevydrželi, už se opět hraje v jejich obranném pásmu.
     
    05:56
    Nižnikov vystřelil z těsné blízkosti na Slováka, brankář rychle zasahuje.
     
    06:21
    Znojemští kombinovali před soupeřovou brankou, hru nakonec zastavila přihrávka rukou.
     
    07:06
    Orli stále více a více tlačí na soupeře, Bobři ale mají světlé chvilky, kdy se jim daří dostat ze sevření. Talafa vybojoval puk ve středním pásmu a zkoušel poslat své spoluhráče dopředu, ale jeho nahrávku zachytil útočník soupeře a poslal tak hosty do útoku.
     
    07:58
    Havlát nezachytil nahrávku na modrou, hosté se ale přesto dostali ke kotouči a tvoří hru u domácích.
     
    08:36
    Valaši se na chvíli dostali dopředu. Vavřík ale ztratil puk v mezikruží a toho Orli ihned využili.
     
    09:07
    Orli se znovu velice rychle dostali dopředu, jejich útok nakonec na úkor faulu zastavil Ondřej Martiník.
     
    09:07
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí:
    Martiník – 2 min., sekání.
     
    09:24
    Hruška našel z pravé strany Kovera před brankou, který hned po nahrávce poslal puk mezi betony Slováka. Brankář vše v pohodě chytil.
     
    09:36
    Hruška stál hned před brankářem a zkoušel hokejkou prostrčit puk mezi jeho betony. Slovák ale nohy pevně sevřel.
     
    09:56
    Stránský poslal puk od modré na svatyni domácích, ale puk nakonec branku minul. Střela to byla ale pořádná!
     
    10:05
    Hosté vyhráli zatím snad všechna buly, po tom dalším se ale Sklenář rychle dopouští faulu.
     
    10:05
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo:
    Sklenář – 2 min., sekání.
     
    10:39
    Špaček využil ztraceného kotouče u vlastní modré a vydal se na pouť dopředu. Slovák ale znovu pohotově zasahuje a drží tak stále bezbrankový stav.
     
    11:33
    Bobři už hrají v pěti, ale nedaří se jim pořádně rozprostřít v útočné třetině.
     
    12:06
    Orli jsou už také v plném počtu, Valaši se k ničemu pořádně nedostali.
     
    12:45
    Hráči obou týmů sváděli tvrdé boje o puk v rohu poblíž branky Znojma. Puk nakonec vybojovali Orli a Hruška vyjel až do útočné třetiny. Po chvilce kombinací u branky Bobrů je nakonec hra pozastavena, Slovák má puk v lapačce.
     
    13:46
    Talafa dostal puk poblíž vlastní střídačky a vyvezl jej dopředu. Martiník dostal nahrávku k mantinelu a zkoušel vyhodit před branku na dorážku. Žajdlík se ale k puku dostal jako první a má ho v lapačce.
     
    14:33
    Ze hry mají teď daleko více hosté. Znojmo se velice rychle a jednoduše dostává do útočného pásma. Bobři ale urputně brání poblíž vlastní branky, brankář Slovák drží svůj tým stále bez inkasované branky.
     
    15:14
    Andris vyhodil puk dopředu na Křivohlávka, ten se snažil dostat blíže brance, jeho pokus znovu zastavili znojemští a jedou dopředu.
     
    16:04
    Další ostrá střela, tentokrát z hole Zukala, Puk ale znovu míjí pravou tyč svatyně.
     
    16:44
    Stodůlka s Vavříkem se dostali rychle do útoku. Zakončení má ale znovu brankář ve své lapačce.
     
    17:36
    Šťovíček vybojoval puk za branou a zkoušel nahrát před. Žádný z jeho spoluhráčů se mu ale nenabídl. Orli ztrácí kotouč.
     
    17:55
    Po zakázaném uvolnění se vhazuje po Žajdlíkově pravici, Orli se ale velice rychle dostali dopředu a kombinují u Bobrů.
     
    18:30
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo:
    Remta – 2 min., nedovolené bránění.
     
    18:30
    Zbytek třetiny odehrají hosté v oslabení. Remta fauloval Finsterleho, když se útočník Bobrů snažil dostat dopředu. Znojmu se i tak snaží prodrat dopředu.
     
    19:30
    Sklenář vybojoval puk a zavezl jej dopředu, zanedlouho poslal střelu přímo na Slováka.
     
    19:45
    Bobři mají v posledních minutách puk na svých hokejkách. Žajdlík měl chvilku více práce, ale puk za záda nepustil.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první třetinu utkání. U puku byli více hosté, ale Bobři se také dostali do dobrých situací. Slovák Valachy v mnoha případech podržel, Žajdlík měl na druhé straně také chvílemi co na práci. Stav je ale po 20 minutách nerozhodný 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 17:48.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:07
    Bobři se po buly dostali rychle k puku, po chvíli jej ale ztratili, Hruška vyhazuje kotouč za modrou.
     
    20:20
    Hosté v plném počtu.
     
    21:09
    Finsterle stál s Andrisem blízko Žajdlíka, pokoušeli se mu puk propasovat za záda, ale brankář drží.
     
    21:51
    Valaši úvodem třetiny na Orly vlétli, ale prostými chybami ztrácí puk v útočném pásmu a Znojmo se tak bez problémů dostává rychle ke kotouči.
     
    23:03
    Martiník poslal z kruhu bekhendem puk na Kozubíka, ten se taktéž bekhendem pokoušel zakončit. Žajdlík znovu zasahuje.
     
    23:39
    Hosté Bobry na chvíli zatlačili dozadu, ti ale ale rychle dokázali vrátit zpět. Fencl střelil na brankáře, ten zasahuje lapačkou.
     
    24:10
    Hra se přesouvá z jedné strany na druhou. Jeden ze znojemských útočníků se dostal ke ztracenému kotouči u branky domácích, nestihl však zakončit. Zanedlouho se už ale hrálo na druhé straně.
     
    24:37
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí:
    Finsterle – 2 min., podrážení.
     
    24:58
    Orli rychle kombinují u svatyně soupeře, Bobři ale vzdorují.
     
    25:40
    Slovák na chvíli odkryl branku před Špačkem, útočník se ale k zakončení nedostal.
     
    25:58
    Orli právě vstřelili branku!
    Znojmo využívá přesilovou hru! Znojemští kombinovali před Slovákem, k puku se v jednu chvíli dostal DOMINIK TEJNOR a s poklidem jej doklepl za Slováka. Asistence: Dominik Sklenář, Marek Špaček.
     
    27:21
    Valaši se pokouší vybojovat puk, což se jim nakonec i povedlo. Holiš od modré nahodil kotouč až na gólmana, ten s poklidem chytá.
     
    27:34
    Valaši vyhráli buly v útočném pásmu, ke kotouči se hned dostal Pětník, který bekhendem zakončuje.
     
    28:26
    Hraje se na obou stranách kluziště. Mošnička získal kotouč a vyjel dopředu, Finsterle získal jeho nahrávku, střela na branku ale byla zblokována obráncem hostí.
     
    29:06
    Šťovíček dostal nahrávku mezi kruhy a hned vystřelil. Slovák pokus skryl v náručí.
     
    29:44
    Talafa získal puk u vlastní modré a zavezl jej až k druhé, odtud poslal rychlou střelu na Žajdlíka. Brankář vyráží, puk jde mimo hřiště.
     
    30:05
    Nižnikov vyhodil puk do útočného pásma, Orli jsou znovu při síle a snaží se vyvíjet na soupeře tlak.
     
    30:32
    Adámek čekal před brankou na nahrávku, té se nakonec nedočkal. Puk končí za branou, Znojmo je ale stále u hry.
     
    31:20
    Pětník zkoušel ujet znojemské obraně, ale ta ho dostihla. Po chvilce se k puku přece jen dostal, nahrál na obránce Talafu. Mladík okamžitě vystřelil, Žajdlík střelu pokryl. Na dorážku se před brankou už nikdo nenacházel.
     
    31:33
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí:
    Hanák – 2 min., sekání.
     
    32:37
    Orli právě vstřelili branku a využívají další přesilovku! Znojmo se dokázalo dobře rozestavět v útočné třetině. Hruška ze Slovákovy pravé strany vystřelil na betony. Odražený kotouč nakonec dorazil do brány LUKÁŠ ADÁMEK, který střílí svou první branku ve znojemském dresu. Asistence: Jan Hruška, Tomáš Svoboda.
     
    34:27
    Hosté jsou zase při síle, branka je nabudila. Valachům se až po chvíli daří vyhodit kotouč ven, je z toho ale nakonec zakázané uvolnění.
     
    35:02
    Orli ztratili puk, toho hned využil Finsterle s Andrisem, kotouč ale nedohnal. Hráči v červeném se pokouší kombinovat, znovu ale ztrácí puk. Dopředu se tak dostal sám Mošnička, Žajdlík má ale další zákrok.
     
    36:58
    Fencl se zkoušel probojovat před dva obránce soupeře, puk ale ztratil. Ke kotouči se následně dostal Vávra, ani ten ale Žajdlíkovu branku více neohrozil.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí:
    Talafa – 2 min., hákování.
     
    38:53
    Orli znovu rychle kombinují u branky soupeře. Střelu Tomáše Svobody Slovák odrazil. Valaši po minutě sevření vyhazují.
     
    39:48
    Špaček a Havlát se ještě pokouší probojovat před brankáře domácích.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou třetinu zápasu, ve které už se diváci dočkali branek. Skóre otevřel v 26. minutě z přesilovky Dominik Tejnor, za necelých 7 minut na něj za stejné situace navázal Lukáš Adámek.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:36.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:02
    U kotouče je jako první Znojmo a hned se posouvá dopředu.
     
    40:19
    Bobři jsou v plném počtu. Talafa rychle bruslí na střídačku.
     
    40:51
    Tomáš Svoboda rychle zavezl puk na Slovákovu levou stranu, nahrávku před brankoviště nikdo nezachytil.
     
    41:17
    Znojmo se pokouší dostat dopředu, Valaši ale nyní urputně brání.
     
    41:49
    Vyloučení v týmu Orli Znojmo:
    Špaček – 2 min., podrážení.
     
    41:55
    Znojmo hned po buly vyhazuje ven a zahání soupeře k vlastní brance.
     
    42:16
    Halou se ozval zvuk tyče! Fencl střílel do odkryté branky, ale chybělo mu potřebné štěstí ke vstřelení branky.
     
    42:43
    Domácí se drží v útočném pásmu, po sérii nahrávek jsou ale zastaveni ofsajdovým postavením. Vhazuje se ve středním pásmu, Bobrům zbývá minuta přesilovky.
     
    43:05
    Hosté znovu vyhazují kotouč do bezpečí.
     
    43:30
    Holiš stínil před Žajdlíkem, k nohám mu nahodil puk Andris. Obránce ale nestihl dorazit.
     
    43:49
    Hosté jsou v plném počtu, Bobři se ale ještě stihli znovu dostat dopředu. Žajdlík si připisuje další zákrok.
     
    44:23
    Adámek a Havlát ujeli Bobrům dva na jednoho, Adámkovu nahrávku ale jeho spoluhráč včas nezastihl. Zanedlouho byla hra znovu na druhé straně a halou zaduněly Žajdlíkovy betony, Křivohlávek prověřil jeho pozornost.
     
    45:07
    Pokornému se podařil vyhodit kotouč za modrou, Orli se ale vrátili rychle do hry a nyní obkličují bobří svatyni.
     
    45:46
    Valaši znovu vyhodili, své soupeře ale mají vzápětí zpět. Hruška poslal tvrdou střelu na Slováka.
     
    46:20
    Vávra ujel orlí obraně a bekhendem zkusil poslat puk za Žajdlíkovy betony. Ten svůj tým na poslední chvíli podržel.
     
    47:17
    Tři hráči Bobrů se ve středním pásmu pokoušeli ukořistit puk, Orli jim v tom ale zabránili. I tak jsou Valaši vzápětí znovu vepředu. Hanák poslal od modré nahrávku na Vavříka čekajícího u branky. Na dorážku ale mladý střelec nestačil.
     
    48:27
    Orli po vhazování v jejich útočném pásmu udrželi třetinu a vyslali několik nepříjemných střel na Slováka. Střelu na levý roh si zkušený brankář svou lapačkou doslova vychutnal.
     
    49:40
    Křivohlávek nahrál dopředu Andrisovi, ten po chvíli našel i Finsterleho. Zkušený kanonýr poslal puk přímo na brankářovy betony, Žajdlík je ale stále stoprocentní. Střelu vzápětí má v lapačce.
     
    50:55
    Hra se znovu pozvolna přenáší na obě poloviny, sledujeme zatím asi nejvyrovnanější třetinu zápasu.
     
    51:13
    Domácí se pokouší získat kotouč za branou hostí, ti ho ale dostávají dopředu a znovu útočí.
     
    51:54
    Valašské Meziříčí znovu otáčí hru, Žajdlík zase musí být na pozoru.
     
    52:34
    Bachánek, Mošnička a Stodůlka se vmžiku přesunuli dopředu. První jmenovaný ale kotouč před obranu na sví spoluhráče nedostal.
     
    52:49
    Hanák dostal puk u útočné modré a naslepo nahrál před branku. Fencl byl ale příliš daleko, aby puk zastihl.
     
    53:27
    Bobři znovu tlačí na soupeře, nedaří se jim ale na delší dobu dostat před branku. Po každém rychlém útoku zkouší hned střílet, Žajdlík tak má další zákrok do statistik.
     
    54:36
    Znojmo se na chvíli zkoušelo dostat ze sevření vyhozením, hra je ale přerušena zakázaným uvolněním.
     
    54:52
    Martiník si najel středem až mezi kruhy, jeho střelu nakonec odrazil Hruška do sítě nad branou.
     
    55:22
    Jenáček získal kotouč k levému kruhu, chvíli si počkal na vhodnou chvíli a vystřelil. Slovák rychle zasahuje.
     
    56:13
    Ze hry teď mají více hosté, Valmez se snaží dostat ze sevření.
     
    56:55
    Valmez bojuje o puk a snaží se k němu dostat alespoň na delší chvíli, to se mu ale nedaří.
     
    57:49
    Znojmo kombinuje u domácí sítě, nedaří se mu ale dostat blíže.
     
    58:15
    Tomáš Svoboda dostal sám puk mezi kruhy, střelu Slovák odrazil.
     
    58:39
    Andris byl u modré a mohl jít sám na gólmana, ovšem moc dlouho se zdržel a soupeři ho dohnali.
     
    59:12
    Bobři to zkouší bez brankáře.
     
    59:34
    Orli se prosazují do prázdné branky. Úspěšným střelcem je tentokrát KIRILL NIŽNIKOV. Asistence: Jakub Jenáček.
     
    Konec zápasu. (19:15:02)

    Jan Kozák

    Branky a nahrávky: 26. Tejnor (Sklenář, Špaček), 33. Adámek (Hruška, T. Svoboda), 60. Nižnikov (J. Jenáček)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Slovák (Pavlíček) – Hanák, Talafa, Ďurkáč (A), Holiš, Gabrhelík, Mošnička, Liss – Fencl, Vávra (A), Pětník – Andris, Křivohlávek (C), Finsterle – Bachánek, Vavřík, D. Stodůlka – Kozubík, Martiník, Pokorný.

    Trenér: Lukáš Plšek.

    HC LERAM Orli Znojmo: Žajdlík (Groh) – J. Jenáček, Tejnor (A), Stránský, Zukal, Sedláček, Mareš, Remta – Havlát, Kover, Špaček, Sklenář, O. Svoboda, T. Svoboda (C), Hruška (A), Adámek, Nižnikov, Pigl, Šťovíček.

    Trenér: Jiří Beroun.

    Rozhodčí: Held – Hladík, Voznička
    bahis siteleri