Hvězda Praha – Sparta 5:2 (kon.) | Kladno – K. Vary 3:5 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:2 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 4:3 (po pr.) | Přerov – Olomouc 2:3 (po pr.) | Plzeň – Slavia 3:0 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Poruba – Zlín 3:2 (po pr.) | HK MD Šumperk – Vítkovice 1:2 (1:2 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 1:6 (kon.) | Tábor – Jihlava 2:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
po prodl.
HC ZUBR Přerov
2:3 (0:1, 2:1, 0:0 - 0:1)
HC Olomouc
Sobota 22.10.2022, 12:30 • MEO Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:30.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásné sobotní odpoledne. Vítám vás při sledování Extraligy dorostu, u zápasu mezi Přerovem a Olomoucí.
     
    HC ZUBR Přerov

    Hokejisté Přerova potřebují zabrat, pokud se chtějí zapojit do bitvy o postup do vyřazovací fáze. Momentálně okupují předposlední sedmou pozici, přičemž na čtvrtou Porubu ztrácí už sedm bodů. Ani forma není vůbec ideální. Přerovští dorostenci prohráli čtyři zápasy v řadě, postupně nestačili na Třinec, Zlín, brněnskou Kometu a Vítkovice.
     
    HC Olomouc

    Olomouc je na tom ještě hůře. Nachází se na poslední osmém místě a Hanáci tuší, že se letos do play-off nepodívají, neboť jsou na čtyřech bodech a jejich výkony mají k ideálu hodně daleko. Dorostenci Olomouce porazili pouze Přerov, čtvrtý bod získali za prohru po samostatných nájezdech ve Zlíně. V současné chvíli drží nelichotivou sérii sedmi porážek v řadě, naposledy doma prohráli vysoko 0:7 s Porubou.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Polame (A), Janek, Udovenko, Pohanka, Ševčík, Škňouřil (C) – Netopil, Červenka, Šindler, Kurial, Lažněvskyj, Šťastný, Martiňák, Macek, Dobřecký, Dobša (A), Mráček.
    Trenér: David Kudělka

    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Bohatý (C), Vrána, Přidal, Polzer, Kalman, Holéczy – Neoral, Bošek, Koryčanský, Pravda, Drábek (A), Pastrnek, Němec, Šulgan (A), Čermák, Sekanina.
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Barek – Gregar, Kalina.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Přerovem a Olomoucí odstartovalo! Ani jednomu z týmů se v poslední době vůbec nedaří, vzhledem k tabulkovému postavení jsou mírným favoritem domácí.
     
    00:42
    První přerovskou akci zastavil Adam Kalman. Udržel na zádech dojíždějícího protihráče a po mantinelu rozehrál na kolegu.
     
    01:16
    S nahozením od pravého mantinelu neměl Vojtěch Ryšavý žádné problémy. Nastavil lapačku a puk v ní bez větších problémů schoval.
     
    01:45
    Po vyhraném buly vystartoval po levé lajně Vojtěch Netopil. V plné rychlosti nahrával před bránu Adamu Mackovi, ten na touš těsně nedosáhl.
     
    02:26
    Dnes už podruhé zastavil domácí akci Adam Kalman. Správně očekával přihrávku po levé straně, načež volil oblouček do střední třetiny.
     
    02:50
    Rozehrávka se olomouckým hokejistům vůbec nepovedla. Matyáš Bohatý přecenil rychlostní schopnosti Viktora Šulgana, píská se zakázané uvolnění.
     
    03:12
    Individuálně zkusil štěstí Lukáš Bošek. Už to vypadalo, že se z levého křídla natlačí až před bránu, poslední obránce jej ale nakonec vyvedl z rovnováhy.
     
    03:43
    Také v přečíslení dvou na jednoho měl Lukáš Bošek svou roli. Zkoušel posunout puk před bránu na protihráče, pas zblokoval Dušan Ševčík.
     
    04:01
    Pěknou akcí se prezentoval Vojtěch Netopil. Prokličkoval se mezi dvěma konkurenty, načež vypálil forhendem. Žbánek puk jenom vyrazil před sebe, obránci nedovolili dorážet Mackovi.
     
    04:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Důležitý první gól střílí Hanáci! Vojtěch Neoral u pravého mantinelu v útočném pásmu zastavil kotouč pro VIKTORA ŠULGANA, jenž si najel do pravého kruhu, odkud propálil Ryšavého střelou zápěstím na přední tyč. Asistence: Vojtěch Neoral.
    04:20 Viktor ŠULGAN - 0:1
     
    05:23
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat Vojtěch Netopil. Prosmýkl se mezi dvojicí obránců, načež vypálil přímo do středu brány, kde byl připravený Žbánek.
     
    05:55
    A další zákrok pro olomouckého gólmana. Stanislav Žbánek viděl velmi dobře na nahození od pravého mantinelu, touš vyrazil levým betonem.
     
    06:19
    Domácí mířili do přečíslení dvou proti jednomu. Přihrávka na Pavla Lažněvského byla příliš dlouhý, útočník neměl šanci zakončovat.
     
    06:59
    Na druhé straně si o pozornost řekl aktivní Adam Kalman. Nahodil na brankáře, aby k němu následně rychle přispěchal, čímž mu znemožnil rychlou rozehrávku.
     
    07:06
    Ihned po buly vyslal ostrou ránu od modré čáry Peter Holéczy, kus černé gumy prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    07:46
    Na střelu si věřil domácí obránce Ondřej Polame. V klíčovou chvíli mu ovšem puk sjel z čepele hole, takže Žbánek mohl zůstat klidný.
     
    08:00
    Protiútok olomouckých hokejistů zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, po nedorozumění mezi Pravdou a Koryčanským byl odpískán ofsajd.
     
    08:13
    První přesilovou hru si zahraje domácí Přerov. Na trestnou lavici zamířil olomoucký útočník Vojtěch Čermák, jenž se provinil sekáním.
     
    09:15
    Minuta z přesilovky je pryč a Přerov si zatím nevypracoval vážnější příležitosti, Olomouc naopak už dvakrát úspěšně vyhodila.
     
    09:49
    A potřetí. Po levé straně nabral velkou rychlost Radek Martiňák, protihráč mu ovšem vypíchl puk čistým způsobem.
     
    10:15
    Olomouc v plném počtu. Vojtěch Čermák strávil na trestné lavici klidné dvě minuty, Stanislav Žbánek nemusel zasahovat ani jednou.
     
    10:49
    Hosté podnikli útočný výpad po pravé straně. Lukáš Bošek nabruslil do útočného pásma, klička na střed proti Polamemu mu však nevyšla.
     
    11:11
    Útočit se snaží i Přerov. Jmenovitě Vojtěch Netopil, který vypálil hned po najetí do útočného pásma, ale výrazně vedle brány.
     
    11:33
    Početní převahu si vyzkoušejí i hokejisté Olomouce. Menší dvouminutový trest si vykoledoval Ondřej Polame za faul kolenem.
     
    12:03
    Velká příležitost gólem nekončí! Vojtěch Ryšavý si mylně myslel, že střelu z levého kruhu udržel ve výstroji. Z předbrankového prostoru dorážel Vojtěch Neoral, ale místo volné části brány napálil znovu jen gólmana.
     
    12:55
    Přesilová hra Olomouce zatím vypadá o poznání lépe než ta v podání domácího celku. Matyáš Bohatý nahazoval na teč, žádný ze spoluhráčů ovšem pobídku nevyslyšel.
     
    13:35
    Přestože nehrála Olomouc přesilovku vůbec zle, tak v ní gól nevstřelila. Potrestaný Ondřej Polame je zpět na ledové ploše.
     
    13:46
    Za hostující defenzivní linií chtěl počkat z trestné lavice se navrátivší Ondřej Polame, s těžkým zpracováním si ale neporadil.
     
    14:20
    Po tlakem Vojtěch Netopil udržel útočné pásmo, ale nahrávku o mantinel nasměroval mimo dosah Šťastného, puk sebral Kalman.
     
    14:47
    Před branku dostal nahrávku nikým neatakovaný Adam Dobřecký. Na zakončení mu moc času nezbylo, v dobré šanci vypálil jenom do klečícího gólmana Žbánka.
     
    15:05
    Přerov promrhal příležitost ke srovnání stavu. Ujel do přečíslení tří proti jednomu, Dobřecký ve finále místo zakončení nahrál přesně mezi dva spoluhráče.
     
    15:17
    Olomouc má k dispozici druhou přesilovku v krátkém časovém sledu. Ve středním pásmu si Petr Kurial pomohl k puku pouze za cenu hákování.
     
    15:50
    Druhé oslabení zatím Přerov zvládá bez problémů. Kryštof Jane za vlastní bránou obral Boška a po pravém mantinelu vyhodil až za hostující svatyni.
     
    16:21
    Adam Kalman už mohl střílet, ale ještě volil přenesení hry na levou stranu, odkud Viktor Šulgan pálil jenom do boční sítě.
     
    16:49
    Situaci dvou proti dvěma řešil Vojtěch Čermák individuálně, zápěstím vypálil o poměrně velký kus vedle levé části brankové konstrukce.
     
    17:20
    Přesilovky dnes zatím nejsou výhodou. Také Petr Kurial strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty, už je zpátky na ledové ploše.
     
    17:59
    Výborně podpořil defenzivu Tomáš Šťastný. Odcouval společně s Adama Kalmanem a přihrávku na střed úspěšně vystihl.
     
    18:22
    Sám proti třem neměl Ivan Udovenku moc šancí na úspěch. Přesto sympaticky zabojoval, byť dle očekávání puk na hokeje neudržel.
     
    18:44
    Tlak Přerova vzrůstá. Od pravého mantinelu vyslal ostrou ránu Radek Martiňák, kus černé gumy proletěl nad břevnem.
     
    19:03
    Z levého kruhu vyslal Radek Martiňák dobře mířenou ránu do bližšího horního rohu, Stanislav Žbánek převedl povedený zákrok vyrážečkou.
     
    19:49
    Ondřej Polame získal pro Přerov útočné pásmo, poté nahodil bekhendem po mantinelu za olomouckou bránu. V tomto prostoru úřadoval bránící Přidal.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu dorostenců mezi Přerovem a Olomoucí přinesla jedinou branku, o kterou se postarali hosté. Stalo se tak v 5. minutě, kdy od pravého mantinelu vyjel Adam Kalman do kruhu, odkud forhendovou střelou propálil Ryšavého na přední tyč. Od inkasovaného gólu byli aktivnějším týmem domácí, kýženého vyrovnání se ale zatím nedočkali.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:19.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina mezi Přerovem a Olomoucí je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté do ní vstupují s jednobrankovým vedením, útočí na teprve své druhé vítězství v sezóně.
     
    20:25
    Hned na startu prostředního dějství usedá na trestnou lavici Viktor Šulgan, který v útočném pásmu nešťastně vložil hokejku pod nohy soka a ten na ní uklouzl.
     
    21:03
    S nahozením od modré čáry neměl Stanislav Žbánek větší starosti. Na puk od počátku velmi dobře viděl a schoval ho do lapačky.
     
    21:50
    Hokejisté v červených dresech dokonce v oslabení zaútočili. Štěpán Vrána chtěl od pravého mantinelu najet až před bránu, což se mu přes dva soupeře nepovedlo.
     
    22:22
    Od modré čáry nahazoval Ondřej Polame. Puk nikdo netečoval, takže Stanislav Žbánek zakročil bez problémů.
     
    22:30
    Hosté v plném počtu. Viktor Šulgan se hned zapojuje do plnění defenzivních povinností, protože pokračuje tlak Přerova.
     
    23:14
    Z pravého kruhu vyšla na olomouckou bránu zajímavá střela zápěstím na zadní tyč. Žbánek ukázal výborné reflexy, když proti kotouč včas nasměroval vyrážečku.
     
    23:47
    Vojtěch Netopil tělem odmítl osobního strážce, ale před hostující bránu se nenatlačil. Zpoza ní vyprodukoval nepřesný pas na Šťastného.
     
    24:03
    Olomoucká obrana zapracovala velmi dobře, když odstavila od puku Dobšu, hrací předmět posléze pomalou rychlostí doputoval k brankáři Žbánkovi.
     
    24:15
    Přerov právě vstřelil branku!
    Vyrovnáno! Kryštof Janek získal puk v pravém kruhu. Nezazmatkoval a před bránu vyslal střílený pas na DANIELA ŠINDLERA a ten lehkou tečí nasměroval kotouč po ledě k pravé tyči mimo dosah Žbánka. Asistence: Kryštof Janek a Tomáš Šťastný.
    24:15 Daniel ŠINDLER - 1:1
     
    25:20
    Přerov se okamžitě hnal za obratem. Středem nabral velkou rychlost Vojtěch Netopil, spoluhráče vystavil ofsajdovému postavení Šťastný.
     
    25:49
    Štěpán Vrána pod tlakem nevymýšlel žádné složitosti a vyhodil po pravém mantinelu na zakázané uvolnění. Hra se vrací před Žbánka.
     
    26:30
    Pravou stranou chtěl o útočné třetiny projet Adam Dobřecký. Neuspěl, čistým hitem konkurenta zpacifikoval Adam Kalman.
     
    26:57
    Domácí pokračují v aktivním pojetí hry. Vysunutým forčekinkem vyvinuli velký tlak na Bohatého, ten pouze vyhazoval do střední třetiny.
     
    27:21
    Už to vypadalo, že by Denis Dobša mohl na posledním obránci vybojovat puk. Martin Polzer však před soka natlačil tělu a zvládl i rozehrávku na Holéczyho.
     
    27:46
    Další přerovský útok zastavil odpalem po levém mantinelu Matyáš Bohatý, Kryštof Janek zastavil kus černé gumy až ve střední třetině.
     
    28:20
    Zakázané uvolnění z produkce Olomouce. Obranné vyhození volil Martin Polzer, Tobiáš Sekanina i přes velké úsilí nedojel Udovenka.
     
    28:41
    Snadný zákrok pro Stanislava Žbánka, jenž velmi dobře viděl na nahození od modré čáry. Hrací předmět raději schoval ve výstroji.
     
    28:54
    Domácí hokejisté mají možnost dokonat obrat v přesilové hře. Ve středním pásmu se přečinu podrážení dopustil Matěj Pravda.
     
    29:09
    Přerov právě vstřelil branku!
    Obrat dokonán, Přerov vede! Od modré čáry nahazoval na bránu Dušan Ševčík a byl to JOSEF MRÁČEK, kdo šikovně ztečoval touš za záda bezmocného brankáře. Asistence: Dušan Ševčík a Radek Martiňák.
    29:09 Josef MRÁČEK - 2:1
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Přerov před minutou vstřelil vedoucí gól, který mu určitě ještě zvýší už tak velké sebevědomí.
     
    30:46
    Hokejisté ve žlutých dresech pokračují v útočení. Radek Martiňák nahazoval zprava před bránu, v defenzivě dobře zafungoval Kalman.
     
    31:07
    Olomouckým hráčům výrazně vázne kombinace. Vojtěch Neoral adresoval nahrávku mimo dosah Lukáše Boška, výsledkem je zakázané uvolnění.
     
    31:42
    Svěřeni kouče Kudělky obsadili útočnou třetinu. Pěknou kombinační akci završil Josef Mráček střelou těsně vedle levé tyče.
     
    32:22
    Hanáci se nemohou dostat z hluboké defenzivy. Tomáš Macek se vytočil před bránu, odtud forhendem zamířil vysoko nad břevno.
     
    32:50
    Přerov se o útočnou třetinu připravil sám, když nahrávka od levého mantinelu zamířila přesně mezi dvojici obránců. Hosté konečně mohou vystřídat.
     
    33:23
    Zničehonic mohlo být vyrovnáno. Jeden z olomouckých hokejistů se ocitl před gólmanem Ryšavým, forhendovou střelou z otočky zamířil pouze do jeho pravého betonu.
     
    33:55
    Vojtěch Netopil přenesl hru na levou stanu, načež chtěl bekhendovou nahrávkou poslat puk mezi kruhy Šťastnému, toho pokryl Bohatý.
     
    34:04
    Nahození od levého mantinelu bylo směřováno na teč. Ani jeden z přerovských hokejistů před bránou ovšem nezměnil směr letu touše.
     
    34:23
    Proti početní nevýhodě jeli Radek Martiňák s Danielem Šindlerem. Pas prvního jmenovaného do pravého kruhu zachytil Přidal.
     
    34:39
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Přestože je Přerov výrazně aktivnějším týmem, tak Olomouc vyrovnává! Vyhození po pravém mantinelu zachytil ještě v útočné třetině MATYÁŠ BOHATÝ. Hostující kapitán neměl komu nahrát, takže jen lehce nahodil na bránu, před níž bránící Škňouřil smolně tečoval puk a gólman Ryšavý na změnu směru nedokázal reagovat včas. Bez asistence.
    34:39 Matyáš BOHATÝ - 2:2
     
    35:24
    Jednu přesilovku už Přerov využil, nyní má další příležitost. Za katr usedl obránce Adam Kalman, důvodem jeho vyloučení je podrážení.
     
    35:48
    Těsně nad ledem nahazoval z levé strany Ondřej Polame. Bránící hokejista zblokoval kus černé gumy vysoko nad vlastní bránu.
     
    36:22
    Velkou chuť hrát i v oslabení ukázal Viktor Šulgan. Nechybělo moc, aby puk získal proti třem a postupoval sám na gólmana.
     
    36:45
    Domácí získali zpět útočnou třetinu, jenže dlouhé v ní nepobyli, protože Vojtěch Netopil nahrál na modrou mimo dosah Janka.
     
    37:11
    Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost Radek Martiňák. Dojel až do kruhy, z této pozice vyslal bekhendovou střelu pouze do Žbánkovy výstroje.
     
    37:35
    Olomouc v plném počtu. Hanáci se pořádně zapotili, ale tuto hru ve čtyřech zvládli, nadále však zůstávají pod tlakem.
     
    38:22
    Vojtěch Čermák správně odhadl křižnou přihrávku, jenže puk letěl velkou rychlostí, proto forvard nezvládl zpracování.
     
    38:55
    Za vlastní bránou výborně zafungoval Martin Polzer. Tělem odmítl konkurenta po pravém mantinelu přenesl hru do střední třetiny.
     
    39:02
    Hosté mají možnost strávit poslední minutu druhé třetiny v přesilové hře. Domácí kapitán Matěj Škňouřil si proti rozjetému konkurentovi pomohl drobným, byť viditelným háčkem.
     
    39:44
    Přihrávka po modré čáře vůbec nevyšla. Puk snadno zpracoval jeden z domácích hokejistů a puk bezpečně vyhodil za Žbánkovu svatyni.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství rozhodně nenudilo. K vidění byly tři góly, do závěrečné dvacetiminutovky se půjde za vyrovnaného stavu 2:2. Domácí dokonali obrat zásluhou tref Daniela Šindlera a Josefa Mráčka, avšak hosté se nevzdali a vrátili stav do vyrovnané podoby zásluhou gólu kapitána Matyáše Bohatého. Nadále platí, že více ze hry mají domácí, na skóre střetnutí to ovšem poznat není.
     
    Další třetina začne přibližně v 14:08.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Hosté do ní vstupují v přesilové hře, trest Škňouřila by měl trvat ještě necelou minutu.
     
    40:49
    Na modré čáře napřáhl k tvrdé ráně Matyáš Bohatý. Pozorný Vojtěch Ryšavý vyrazil touš vysoko nad horní tyčku.
     
    41:05
    Přerov už hraje v plném počtu. Kapitán Matěj Škňouřil se hned zapojil do hry, když protečoval vyhození do útočného pásma.
     
    41:49
    Individuálně zkusil štěstí Tomáš Šťastný. Podíval se do útočné třetiny, v cestě před bránu mu ovšem zamezil Štěpán Vrána.
     
    42:20
    Lehké nahození od modré čáry bylo snadnou kořistí pro Stanislava Žbánka, jenž nastavil lapačku a puk v ní hravě uschoval.
     
    42:57
    Icing vrací hru před hostující svatyni. Martin Polzer zkusil rychlým pasem vyslat do brejku Vojtěcha Neorala, avšak přecenil jeho rychlost.
     
    43:23
    Úmysl Tomáše Šťastného o nahrávku zadovkou nepochopil ani jeden v blízkosti stojících spoluhráčů, puk tak získal soupeř Jakub Němec.
     
    43:49
    Závěrečná dvacetiminutovka zatím nenabízí příliš atraktivní podívanou. Na obou stranách je vidět velké množství nepřesností, nervozita je patrná.
     
    44:14
    Vojtěch Netopil nahodil kotouč k levému mantinelu, kde si ho sám dojel. Z velkého úhlu pak nahazoval o kus vedle pravé části olomoucké brány.
     
    44:44
    S přispěním bránícího obránce v červeném dresu kotouč zamířil mimo hrací plochu. Vhazování proběhne po Žbánkově pravici.
     
    45:23
    Přerov se usadil v útočném pásmu, ale ve výsledku nic zajímavého nepředvedl, rána Martina Červenky byla hodně nepřesná.
     
    45:55
    Po pravé straně vystartoval do protiútoku Lukáš Bošek. Vymyslel zajímavou střelu ze zápěstí na zadní tyč, která Ryšavému vypadla z lapačky, naštěstí pro něj puk proskákal vedle pravé tyčky.
     
    46:26
    A další velká šance Hanáků! Na střed dostal nabito do ideální pozice Jiří Koryčanský, forhendovou ránu z první Ryšavý vykopl pravým betonem.
     
    46:57
    Vojtěch Ryšavý správně očekával, že by střela z levého kruhu mohla zamířit na bližší tyč. Zakročil pravým betonem, volný kotouč pak přikryl lapačkou.
     
    47:21
    Ani nadvakrát Tomáš Macek nevstřelil vedoucí přerovský gól. První pokus Žbánek vyrazil betonem, druhý vyrážečkou.
     
    47:48
    Domácí ještě pár vteřin pokračovali v útočném pásmu. K dalšímu zakončení nedošlo, u mantinelu vydoloval touš z pod brusle protihráče Bohatý.
     
    48:13
    Stanislav Žbánek si našel prostor, odkud viděl na nahození od levého mantinelu. Kus černé gumy s přehledem podržel ve výstroji.
     
    48:55
    Svěřenci kouče Kudělky mají v posledních okamžicích herně navrch, ale vedoucí gól ne a ne přijít. Ránu Josefa Mráčku zblokoval jeden z obránců.
     
    49:22
    Naopak to mohli být Hanáci, kteří strhnou vedení na svou stranu, jenže Jiří Koryčanský nevyřešil přečíslení dobře, nechal s odzbrojit u levého mantinelu.
     
    49:53
    Ještě ze středního pásma nahazoval jeden z domácích obránců. Stanislav Žbánek neměl se zákrokem problém, na rozehrávku si však netroufl.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Střetnutí mezi Přerovem a Olomoucí nadále ukazuje vyrovnaný stav, prodloužení je každou vteřinu blíž a blíž.
     
    50:37
    Hostující gólman Žbánek dnes působí velmi jistým dojmem. Nahození z pravé strany mu nedělalo žádné problémy, puk přesvědčivě schoval mezi betony.
     
    51:12
    Po zmatcích v předbrankovém prostoru Olomouce zakončoval forhendem Vojtěch Netopil, hostující brankář v tomto případě zasáhl levým betonem.
     
    51:40
    Matyáš Bohatý nevymýšlel nic složitého a po pravém mantinelu vyhodil přes všechny čáry na zakázané uvolnění.
     
    52:26
    V poslední chvíli Martin Polzer vložil hokejku před Macka, čímž zastavil slibně se rozvíjející přerovský útok.
     
    52:50
    Na druhé straně propadla domácí defenziva. Vojtěch Čermák v přečíslení střílel bekhendem, Vojtěch Ryšavý zasáhl levým ramenem.
     
    53:22
    Na vedoucí gól si dělal zálusk Tomáš Macek. Vypálil zajímavě ze zápěstí, v poslední chvíli do rány obětavě lehl olomoucký obránce.
     
    53:45
    Střelu od modré čáry podržel Stanislav Žbánek. Postaral se o přerušení hry, díky čemuž umožnil unaveným spoluhráčům vystřídat.
     
    54:23
    Denis Dobša viděl do levého kruhu najíždějícího Adama Dobřeckého. Nahrávku mu neadresoval přesnou, zastavil ji Bohatý.
     
    54:57
    Z levého kruhu vyslal svižný projektil ze zápěstí přes obránce Vojtěch Netopil. Kus černé gumy prosvištěl vysoko nad bránou.
     
    55:08
    Přerov pokračuje v honbě za vedoucím gólem. Radek Martiňák nabil do pravého kruhu Martinu Červenkovi, ten z první přestřelil.
     
    55:55
    Jako další se o slovo přihlásil Tomáš Macek, jenže nemohl pokračovat do útočného pásma, zapomněl se v něm totiž spoluhráč Šindler.
     
    56:17
    Moc nechybělo! Před bránu Přerova se kus černé gumy příhodně odrazil na hokejku Davida Pastrneka, který z bezprostřední blízkosti napálil puk do Ryšavého lapačky.
     
    56:47
    Málem udeřilo na druhé straně. Adam Dobřecký převzal kotouč v plné rychlosti v levém kruhu. Pálil ze zápěstí na zadní tyč a Žbánek měl velké štěstí, že ho touš trefil do masky.
     
    57:20
    Další zákrok měl hostující gólman o poznání jednodušší. Nahození totiž zblokoval obránce, kotouč k němu proto doputoval hodně pomalou rychlostí.
     
    57:49
    Matěj Pravda se po levé straně pěkně prokličkoval až před brankáře, jehož z bezprostřední blízkosti trefil do levého betonu.
     
    58:07
    Rychle na druhou stranu. Od modré čáry nahazoval Ondřej Polame, Vojtěch Netopil nasměroval odražený kotouč těsně vedle levé tyčky.
     
    58:40
    Ivan Udovenko nechtěl udělat chybu, jež by Přerov mohla stát celý zápas. Proto za vlastní bránou zabrzdil a počkal na srovnání řad, poté rozehrál na Macka.
     
    59:15
    Po tvrdé hitu protihráče zůstal na ledové ploše ležet Kryštof Janek. Na střídačku dojel po svých, vylučovat se v tomto případě nebude.
     
    59:25
    Přes obránce vystřelil Petr Kurial, Stanislav Žbánek vyrazil puk levým betonem. Následně nahození z úhlu už gólman skryl ve výstroji. Zápas nezadržitelně míří do prodloužení.
     
    59:43
    Spoluhráči nyní děkují Vojtěchu Ryšavému, protože ten nyní vychytal Přerovu nejméně bod! Před bránu dostal výbornou přihrávku Viktor Šulgan, proti jeho pokusu ovšem domácí brankář vykouzlil parádní zákrok lapačkou!
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, zápas mezi Přerovem a Olomoucí míří do prodloužení. Závěrečná dvacetiminutovka základní hrací doby se nesla v opatrnějším duchu, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, která by jej mohla stát celý zápas. Přesto pár příležitostí k vidění bylo. Tu největší spálil v posledních vteřinách Šulgan, jehož druhému gólu v zápase zabránil Ryšavý parádním zákrokem lapačkou.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:12
    Hned první akci prodloužení lze označit za nebezpečnou. Kamil Drábek se natlačil před přerovskou bránu, mezeru mezi Ryšavého betony však nenašel.
     
    60:52
    Rozhodnutí nepřineslo ani zakončení Lukáše Boška, který se vytočil zpoza brány v levém kruhu, pokus zápěstím podržel Ryšavý ve výstroji.
     
    61:20
    Jiří Koryčanský mířil z pravé strany sám na bránu, jenže zastavil ho hvizd čárového signalizující ofsajd, v útočném pásmu byl o něco dříve Šulgan.
     
    61:45
    Přerov zatím v prodloužení sráží velké množství nepřesností. Stanislav Žbánek je v nastaveném čase bez práce, rozhodní nyní domácím odpískal icing.
     
    62:23
    Před bránu chtěl najet David Pastrnek, jenže v důležitou chvíli mu touš sjel z čepele hole a doputoval až do střední třetiny.
     
    62:53
    Hráčům ve žlutých dresech se rýsovala možnost protiútoku, jenže přihrávka na Tomáše Šťastného byla příliš dlouhá.
     
    63:30
    Další akce domácího celku byla o poznání nebezpečnější. Před bránou se o puk rval Daniel Šindler, v osobním souboji proti Bohatému nakonec neuspěl.
     
    63:57
    Rozhodnutí měl na hokejce Kamil Drábek. Počkal si na přihrávku před bránu, avšak hrací předmět do sítě nenapálil, Ryšavý ve skluzu k levé tyči výborně zasáhl vyrážečkou.
     
    64:19
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Je konec, bonusový bod bere Olomouc! Po práci Pastrneka puk sebral v levém kruhu VIKTOR ŠULGAN. Bekhendovým blafákem ještě na Ryšavého nevyzrál, ale situaci výborně dohrál a volný puk nacházející se za gólmanovými zády usměrnil za brankovou čáru. Asistence: David Pastrnek.
    64:19 Viktor ŠULGAN - 2:3
     
    Konec zápasu.
     
    Bonusový bod navíc vybojovali v prodloužení hokejisté Olomouce. Hanáci byli v nastaveném čase aktivnějším týmem, ale dlouho na skvěle chytajícího Ryšavého maně hledali recept. Povedlo se to až v 65. minutě Viktoru Šulganovi, jenž bekhendovým blafákem ještě neuspěl, ale následně za brankovou čáru dorazil svou vlastní střelu. Svěřenci kouče Trličíka zvítězili podruhé v sezóně a z posledního místa tabulky skupiny C se přiblížili dnešnímu soupeři na rozdíl čtyř bodů. (14:58:05)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 25. Šindler (Janek, Šťastný), 30. Mráček (Ševčík, Martiňák) – 5. Šulgan (Neoral), 35. Bohatý, 65. Šulgan (Pastrnek)


    HC ZUBR Přerov: Ryšavý (Šejba) – Polame (A), Janek, Udovenko, Pohanka, Ševčík, Škňouřil (C) – Netopil, Červenka, Šindler, Kurial, Lažněvskyj, Šťastný, Martiňák, Macek, Dobřecký, Dobša (A), Mráček.
    Trenér: David Kudělka

    HC Olomouc: Žbánek (Čerbák) – Bohatý (C), Vrána, Přidal, Polzer, Kalman, Holéczy – Neoral, Bošek, Koryčanský, Pravda, Drábek (A), Pastrnek, Němec, Šulgan (A), Čermák, Sekanina.
    Trenér: Mojmír Trličík

    Rozhodčí: Barek – Gregar, Kalina

    Diváci: 145
    bahis siteleri