Kladno – Plzeň 3:1 (kon.) | Svítkov – Ústí n/L 4:3 (po pr.) | Dobřany – Letohrad 1:2 (kon.)
Karviná – Hostivař 6:4 (kon.) | Prachatice – Pardubice 4:5 (kon.)
konec
HBC Kladno
3:1 (2:0, 0:1, 1:0)
HBC Plzeň
Sobota 29.10.2022, 11:00 • Městská hokejbalová aréna, Kladno • CROSSDOCK Extraliga
     
    Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (12:40:32)
     
    Kladno nakonec napravilo svůj mdlý výkon ze včerejška, kdy v dohrávce druhého kola na půdě Prachatic padlo bez vstřelené branky, a doma si s Plzní, asi i zaslouženě, poradilo. Zatímco hosté tak svoje dosavadní sedmibodové konto nerozšířili, domácí si přece napravili svou reputaci a uzmuli do tabulky vítězství po základní hrací době.

    Střely na branku ve 3. třetině: 6:4
     
    Konec zápasu.
     
    44:16
    Hosté v plném počtu.
     
    43:50
    Zápas se vlastně dohrává jen z povinnosti. Kladno má sice k dispozici početní výhodu, že by se ovšem vehementně tlačilo do útoku, to se říci nedá. Ba naopak je nyní pod tlakem v obranném pásmu právě středočeský výběr.
     
    43:00
    Zahlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    42:16
    Vyloučení v týmu HBC Plzeň:
    Matoušek – 2 min., držení.
     
    41:29
    Domácí v plném počtu.
     
    41:12
    Lokajíček, autor jediné branky Plzně, se nyní snažil propálit vše, co mu stálo v cestě. Jenže, a byl to snad Procházka, mu podnikání zastavil dvěma obětavými bloky. Čas se hostům stále krátí a krátí...
     
    40:07
    Teď je před Plzní možná poslední šance, jak ještě utkání nějakým způsobem zvrátit. Barnošák totiž vyfasoval za své počínání vyšší trest než Zíka, s nímž se kočkoval, a tak vidíme přesilovou hru Západočechů.
     
    39:29
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HBC Kladno:
    Barnošák – 2 min. + 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HBC Plzeň:
    Zíka – 2 min., hrubost.
     
    39:23
    Barnošák a Procházka bojovali u mantinelu o míček. Ale vše asi nebylo úplně v mezích té největší čistoty. A tak vznikla na hrací ploše menší potyčka. Rozhodčí celou situaci vyřešili vyloučeními.
     
    38:38
    Obrovská šance Barnošáka! Plzeň zachybovala v rozehrávce, kladenský útočník, který byl již zcela sám před Čapkem, se snažil švihem zacílit, jenže nebyl úspěšný. Tohle by byl definitivní, pověstný ubytý hřebíček do plzeňské rakve.
     
    37:49
    Po komerční pauze a střídání stran se Plzeň dostala do dobré možnosti, jenže Hanuš tak dlouho váhal se zakončením, až ztratil tu nejlepší možnost pro střelbu.
     
    37:15
    Ještě nějakých osm minutek zbývá Plzni aspoň na nějakou korigaci pro ni negativního stavu. Nicméně není vidět na první pohled, že by se měla k nějaké zásadní aktivitě. Je vidět, že gól Soukupa ji hodně zlomil.
     
    35:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Uvidíme, jestli se tenhle moment stane klíčovým pro vývoj tohoto utkání. Jestliže Plzeň střádala nějaké plány na srovnání stavu, pak vidle jí do jejího podnikání hodil RADEK SOUKUP, který z levé stany od modré čáry překonal Čapka. Asistence: Lukáš Patera, Ondřej Pražák.
     
    35:31
    Špaček se obětavě vrhnul do střely, kterou vyslal Roušal. A nakonec se Kladno dokázalo vymanit z menšího tlaku.
     
    34:35
    Kladnu pokus o útok nevyšel, každopádně ušetřilo cenné vteřinky. Pořád je třeba připomenout, že tenhle stavu mu pochopitelně nesmírně vyhovuje.
     
    33:45
    Úspěšný zákrok si nyní připsal na své konto Jirotka. A získal si oslavný chorál na svou osobu ze strany kladenského kotle. Každopádně Západočeši se nastěhovali do útočného pásma, poněvadž vhazovat se bude před kladenským brankářem.

    Patrik Sandev

    Branky a nahrávky: 14. Pražák (Hnízdil, Singer), 15. procházka (Kohout, Barnošák), 36. Soukup (Patera, Pražák) – 24. Lokajíček (Hanuš, Vobruba)


    HBC Kladno: Jirotka (Solar) – Důras, Kamenář, Kastner, Kočka, Kyclt, Pliml, Soukup, Teinitzer, Zdrůbecký – Adam, Barnošák, Hnízdil, Kohout, Patera, Pražák, Procházka, Rychlý, Singer, Špaček
    HBC Plzeň: Čapek (Kráčina) – Chramosta, Hanuš, Krejčí, Matoušek, Pavlečka, Štípek, Ulč – Galla, Král, Lokajíček, Majer, Miksan, Poláček, Roušal, Vodruba, Zíka

    Rozhodčí: Cícha, Synková
    bahis siteleri