Florida – Minnesota 5:3 (kon.) | Detroit – Philadelphia 1:2 (kon.) | Columbus – San Jose 5:3 (kon.)
Montreal – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.)
Dallas – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:5 (kon.) | Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.)
Seattle – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Edmonton 2:4 (kon.) | Vegas – Washington 6:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
konec
Florida Panthers
5:3 (1:0, 2:1, 2:2)
Minnesota Wild
Neděle 22.01.2023, 00:00 • FLA Live Arena, Sunrise • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:21
    Florida právě vstřelila branku!
    Ale to už se jim nepovede. Lundell zachytil v obranném pásmu puk a vyslal jej na SAMA REINHARTA, který ze středního pásma trefuje volnou klec a dává svůj 15. gól v sezoně. Asistence: Anton Lundell, Marc Staal.
    58:34 Jared SPURGEON - 4:3
     
    58:34
    Minnesota právě vstřelila branku!
    JARED SPURGEON dostal puk na modrou a tvrdě vypálil. Alex Lyon už se připravoval na zákrok, ale mezi kruhy puk nadzvedl nechtěnou tečí domácí forvard Anton Lundell a kotouč prošel nad lapačkou brankáře do sítě. Asistence: Matthew Boldy, Joel Eriksson Ek.
     
    57:57
    Alex Lyon výborně zasáhl proti pokusu Erikssona Eka zblízka a zneškodnil i následnou dorážku.
     
    56:55
    Anton Lundell ujel se Samem Reinhartem do situace dva na jednoho. Nakonec svému spoluhráči přihrál, ale ten se střelou na bližší tyčku neprosadil. Následuje komerční přestávka.
     
    Rozhodčí ještě celou situaci zkoumali a pravdou je, že puk po Duhaimově zakončení brankovou čáru nepřešel.
    47:51 Gustav FORSLING - 4:2
     
    47:51
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí se dostávají potřetí v utkání do dvoubrankvoého vedení. Nejpre kasíroval tvrdou ránu na mantinel Givani Smith, který při zavezení puku spadl a trefil zadní mantinel. Hosté se poté snažili vyhodit kotouč, ten ale zachytil GUSTAV FORSLING, ze vzduchu si jej sklepl na hokejku a vymetl pravou šibenici. Bez asistence.
     
    46:03
    Obránce Floridy Brandon Montour si nyní deset minut nezahraje, jde ven za nesportovní chování.
    44:37 Joel Eriksson Ek - 3:2
     
    44:37
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Nyní už byl ale domácí brankář na zakončení soupeře krátký. JOEL ERIKSSON EK si totiž našel puk v předbrankovém prostoru a uspěl bekhendovou dorážkou k tyčce. Asistence: Kirill Kaprizov, Calen Addison.
     
    43:47
    Další obrovská šance Minnesoty. U pravé tyče se objevil zcela volný Kirill Kaprizov, ale Lyon přidal další vynikající zákrok a puk za svá záda nepustil. Následně se domácí osvobozují.
     
    43:07
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Josh Mahura – 2 min., podrážení.
     
    41:49
    Matt Boldy ve velké šanci nevsítil druhou branku, tentokrát jej Alex Lyon skvělým zákrokem zblízka vychytal. Tohle byla opravdu velká šance Wild na to, aby se dostali na kontaktní branku!
     
    39:36
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Nick Cousins – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Minnesota Wild:
    Ryan Hartman – 5 min., bitka.
    39:32 Carter VERHAEGHE - 3:1
     
    39:32
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí jdou zpátky do dvoubrankového vedení. Brandon Montour opět poslal puk na levý kruh pro CARTERA VERHAEGHEHO, kterému tentokrát střela sedla výborně a z první se trefil mezi beton a vyrážečku Gustavssona. Asistence: Brandon Montour, Matthew Tkachuk.
     
    38:50
    Po závaru před brankou se u levé tyče dostal k bekhendovému zakončení Carter Verhaeghe, ale z bezprostřední blízkosti zamířil dorážkou jen do ochranné sítě.
     
    38:07
    Ryan Hartman dostává dvě minuty za hrubost proti Givani Smithovi.
     
    35:49
    Naopak třicetiletý Alex Lyon si nemůže vůbec stěžovat. Nepříjemná rána Jordana Greenwaye z levého kruhu mu vypadla z výstroje. Následovala další akce a ze stejné pozice mířil tvrdě i Sam Steel. Brankář Floridy si ale pomohl výborným zákrokem lapačkou.
     
    34:02
    Další pořádný provoz před brankou Lyona. K odraženému puku se mezi kruhy dostal Jared Spurgeon, ale bekhendem neuspěl a po nepřehledné situaci vyvezli puk ven domácí obránci.
     
    31:11
    Výborné situace na obou stranách. Nejprve po chybě v rozehrávce Flames jel sám na Lyona útočník Brandon Duhaime. Snažil se brankáře Floridy rozhýbat a zkusit bekhendový blafák, ale neuspěl. Na druhé straně šli domácí do kombinace tři na dva, ale nakonec bylo přihrávek až moc.
    28:56 Matthew BOLDY - 2:1
     
    28:56
    Minnesota právě vstřelila branku!
    Parádní kombinace dostává Minnesotu znovu do zápasu. Erikson Ek ještě při střele z kruhů neuspěl, ale poté už se hosté radovali. Kaprizov našel na levé straně před brankou Eriksona Eka, který z první nasměřoval puk pro MATTA BOLDYHO a ten měl lehkou situaci, jen nastavil hokejku a doklepl puk do sítě. Asistence: Joel Eriksson Ek, Kirill Kaprizov.
     
    27:52
    Vyloučení v týmu Florida Panthers:
    Carter Verhaeghe – 2 min., sekání.
    21:40 Eetu LUOSTARINEN - 2:0
     
    21:40
    Florida právě vstřelila branku!
    U levého mantinelu puk skočil přes hokejku Sama Steela, což byla voda na mlýn pro EETU LUOSTARINENA. Ten se dostal před branku, odmítl jak Addisona, tak Greenwaye a bleskově poslal puk nad vyrážečku gólmana. Bez asistence.
    19:47 Anton LUNDELL - 1:0
     
    19:47
    Florida právě vstřelila branku!
    Už to vypadalo, že se půjde do kabin za stavu 0:0. Ale ANTON LUNDELL 12,8 sekundy před koncem první třetiny otevírá stav zápasu. Dostal puk od Barkova do bezprostřední blízkosti Gustavssona a poté mu i s troškou štěstí procedil kotouč mezi jeho betony do sítě. Puk se za brankovou čáru doklouzal. Asistence: Aleksandr Barkov, Sam Reinhart.
     
    18:15
    Hned po komerční pauze měl mezi kruhy těžkou pozici Grigorij Děnisenko, ale v pádu se dostal k puku, do kterého plácl a Gustavsson měl s toušem mířící pod horní tyč hodně práce.
     
    13:38
    Givani Smith bojuje před brankou o puk, který nakonec získal. Akce Flames tak pokračovala. Stejný hráč dostal kotouč na modrou pro Radka Gudase a teč střely v podání Tierneyho nebyla pro Gustavssona vůbec příjemná. Přesto gólman hostí puk udržel a Lomberg tak čekal na dorážku marně.
     
    12:41
    A dobrá šance i na druhé straně. Na pravém kruhu dostával puk na střelu z první Kirill Kaprizov. Gólman Lyon by tom měl s přesunutím velmi těžké, ale ruský útočník těsně netrefil bližší šibenici.
     
    11:29
    Tohle mohla být největší šance zápasu, kdy si Sam Bennett najížděl mezi kruhy pro přihrávku, která se k němu těsně nedostala.
     
    02:28
    Po situaci před brankou Floridy neudržel nervy na uzdě Jordan Greenway, který hákoval Mahuru a jde na dvě minuty ven.

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 20. Lundell (Barkov, Reinhart), 22. Luostarinen, 40. Verhaeghe (Montour, M. Tkachuk), 48. Forsling, 60. Reinhart (Lundell, M. Staal) – 29. Boldy (J. Eriksson Ek, Kaprizov), 45. J. Eriksson Ek (Kaprizov, Addison), 59. Spurgeon (Boldy, J. Eriksson Ek)


    Florida Panthers: Lyon (Guzda) – Forsling, Ekblad (A), M. Staal, Montour, Mahura, Gudas – Lundell, Barkov (C), Reinhart – Verhaeghe, Bennett, M. Tkachuk (A) – Děnisenko, Luostarinen, Cousins – Lomberg, Tierney, G. Smith.
    Trenér: Paul Maurice

    Minnesota Wild: Gustavsson (M. Fleury) – Middleton, Spurgeon, Brodin, Goligoski, Merrill, Addison – Kaprizov, Steel, Zuccarello – F. Gaudreau, Hartman, Boldy – Shaw, J. Eriksson Ek (A), Greenway – Duhaime, Dewar, Reaves.
    Trenér: Dean Evason

    Rozhodčí: Furman South, TJ Luxmore – Jonny Murray, Brandon Gawryletz
    bahis siteleri