Florida – Minnesota 5:3 (kon.) | Detroit – Philadelphia 1:2 (kon.) | Columbus – San Jose 5:3 (kon.)
Montreal – Toronto 3:2 (po pr.) | Ottawa – Winnipeg 1:5 (kon.) | NY Islanders – Carolina 2:5 (kon.)
Dallas – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 3:5 (kon.) | Nashville – Los Angeles 5:3 (kon.)
Seattle – Colorado 1:2 (0:1 po s.n.) | Vancouver – Edmonton 2:4 (kon.) | Vegas – Washington 6:2 (kon.)
New Jersey – Pittsburgh 2:1 (po pr.)
konec
Nashville Predators
5:3 (2:1, 0:2, 3:0)
Los Angeles Kings
Neděle 22.01.2023, 02:00 • Bridgestone Arena, Nashville • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:25
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Mikael Granlund – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    58:20
    Fiala vyslal prudkou střelu z pravého kruhu, kterou těsně před Sarosem ze vzduchu dorážel Kopitar, slovinský kanonýr ale finského gólmana nepřekonal!
     
    57:12
    Prázdnou branku se teď pokoušel trefit Ryan McDonagh, tomu chybělo jen pár centimetrů!
     
    56:59
    Josi z vlastního obranného pásma zamířil na odkrytou klec a trefil tyč!
     
    56:45
    Hosté to zkoušejí v šesti!
    56:10 Cole SMITH - 5:3
     
    56:10
    Nashville právě vstřelil branku! Tak teď už to s Los Angeles nevypadá vůbec dobře, domácí vedou o dvě branky! Preds dlouho kombinovali v útočném pásmu, až se Roman Josi rozhodl pro střelu od modré čáry. Tu těsně před brankou tělem tečoval mimo dosah gólmana COLE SMITH, jenž tak v sedmadvaceti letech docílil svého prvního gólu v NHL. Asistence: Roman Josi, Juuso Pärssinen.
    53:34 Matt DUCHENE - 4:3
     
    53:34
    Nashville právě vstřelil branku! Nashville si své vedení bere zpět! Alexandre Carrier nabral puk na obranné modré čáře a dobruslil s ním až na pravý kruh, odkud jej prostrčil do slotu na MATTA DUCHENEA. Ten si poradil jako velký kanonýr a zakončil zkušeně k zadní tyči. Asistence: Alexandre Carrier, Cody Glass.
     
    49:48
    Tyčka zvoní za Quickem! Odražený puk se z mantinelu dostal na levý kruh, odkud Cody Glass zamířil na zadní tyč, kterou svým dobře mířeným projektile orazítkoval.
    48:44 Ryan JOHANSEN - 3:3
     
    48:44
    Nashville právě vstřelil branku! Tak přeci jen první domácí přesilovka končí gólem! Finský virtuóz Granlund vyslal z levé strany střílenou přihrávku do slotu, kterou RYAN JOHANSEN nastavenou čepelí přizvedl mimo dosah Quicka. Asistence: Mikael Granlund, Roman Josi.
     
    47:44
    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings:
    Alexander Edler – 2 min., držení hole.
     
    46:57
    Ihned po buly přišla střela od modré, která se od gólmana odrazila na Pärssinena, který ale v tutové šanci trefil snad jednoho z obránců.
     
    46:07
    Matt Duchene zpoza branky šikovně prostrčil puk do slotu, kde čekal Colton Sissons. Jeho střelu bez přípravy ale skvěle lapil Quick.
     
    43:37
    Viktor Arvidsson si na levém kruhu prohodil puk mezi nohama a poslal jej na osu hřiště, kde pouhým nasměrováním čepele zakončoval Alex Iafallo, gólman ale včas secvakl betony.
    37:04 Quinton BYFIELD - 2:3
     
    37:04
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Dobře zahraná přesilovka Kings končí gólem. Střelu od modré Saros vyrazil jen na hokejku QUINTONA BYFIELDA, jenž dostal před brankou až trestuhodně mnoho prostoru. Díky tomu se stihl otočit a přehodit gólmanův beton. Asistence: Phillip Danault, Sean Durzi.
     
    36:42
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Dante Fabbro – 2 min., podrážení.
     
    27:32
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Roman Josi – 2 min., držení.
     
    26:55
    Vedoucí gól měl na hokejce Forsberg, který se dostal do samostatného úniku, jeho bekhendový blafák ale vytáhl Quick.
    26:13 Adrian KEMPE - 2:2
     
    26:13
    Los Angeles právě vstřelilo branku! Náskok domácí z první minuty je definitivně smazán! Kopitar našel na pravém křídle rozjetého ADRIANA KEMPEHO, jehož zakončení Saros sice vyrazil, od brusle útočníka Kings se ale puk odrazil někam pod něj a doputoval do branky. Asistence: Anže Kopitar, Drew Doughty.
     
    23:43
    Těžké chvíle teď zažil v brankovišti i Jonathan Quick. To nejhorší přišlo na samém konci několikasekundového závaru, kdy střelu z dálky dorážel Ryan Johansen, gólman Kings se ale dokázal převalit a přitisknout k levé tyči.
     
    18:51
    Další majstrštyk vytáhl Juuse Saros! Quinton Byfield dostal puk za branku, odkud jej z první přiťukl do slotu, tam měl spoustu místa Danault, avšak jeho ránu z první zastavil skvěle chytající finský gólman.
     
    17:23
    Fiala si po buly zajel za branku, odkud našel ve slotu úplně volného Kempeho. Jeho zakončení z první ale skvěle vychytal Saros!
     
    17:13
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Tanner Jeannot – 2 min., vysoká hůl.
     
    13:09
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Cody Glass – 2 min., sekání.

    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings:
    Sean Durzi – 2 min., hrubost.
     
    12:14
    Quick zbrkle vyjel za branku, kde špatně rozehrál. Puk se pak dostal ke Granlundovi, před nímž mezi kruhy jímala úplně prázdná branka, gól mu ale ukradl Drew Doughty, který jeho pokus vytečoval mimo.
     
    10:43
    Blake Lizotte z levého kruhu přiťuknul puk Fialovi na osu hřiště. Ten se těsně před brankou zbavil Sarose a zakončil, gólman Preds se ale neskutečně vrátil a betonem ukradl Fialovi gól z hokejky!
    09:26 Sean DURZI - 2:1
     
    09:26
    Los Angeles právě vstřelilo branku! A máme tu kontaktní gól, Kings snižují na 2:1. Kopitar ukořistil puk ještě v útočném pásmu, po ose hřiště si popojel k brance a shodil jej na levý kruh, kde SEAN DURZI zachoval chladnou hlavu a zakončil po ledu mezi Sarosovy betony. Asistence: Anže Kopitar.
     
    07:15
    Tohle vypadalo zajímavě! Filip Forsberg měl na pravém kruhu spoustu místa, které využil k prudké střele na přední tyč. Tu Quick vytáhl snad konečkem lapačky.
     
    02:07
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Nashville Predators:
    Tanner Jeannot – 5 min., bitka.

    Vyloučení v týmu Los Angeles Kings:
    Brendan Lemieux – 5 min., bitka.
     
    00:39
    Střídání v týmu Los Angeles Kings:
    ze hřiště odchází Pheonix Copley, přichází Jonathan Quick.
    00:39 Matt DUCHENE - 2:0
     
    00:39
    Nashville právě vstřelil branku! A v rychlém sledu je tu druhý gól, který navíc vyhání Copleyho z branky! Glass si za brankou pokryl puk tělem a vyjel si na levý kruh, odkud našel ve slotu volného MATTA DUCHENEA, jenž bekhendem propasoval touš pod gólmanem. Asistence: Cody Glass, Roman Josi.
    00:19 Mikael GRANLUND - 1:0
     
    00:19
    Nashville právě vstřelil branku! Tak to je start ve velkém stylu v podání domácích Preds. Ihned po buly se puk dostal na modrou čáru, odkud vypálil Carrier, jenž s přispěním teče MIKAELA GRANLUNDA napasoval puk pod horní tyč. Asistence: Alexandre Carrier, Ryan Johansen.

    Jakub Ruč

    Branky a nahrávky: 1. Granlund (A. Carrier, R. Johansen), 1. Duchene (Glass, Josi), 49. R. Johansen (Granlund, Josi), 54. Duchene (A. Carrier, Glass), 57. Co. Smith (Josi, Pärssinen) – 10. Durzi (Kopitar), 27. Kempe (Kopitar, Doughty), 38. Byfield (Danault, Durzi)


    Nashville Predators: Saros (Lankinen) – Josi (C), McDonagh, A. Carrier, Ekholm (A), Fabbro, Lauzon – Duchene, Glass, F. Forsberg – Granlund (A), R. Johansen, Niederreiter – Sissons, Pärssinen, Co. Smith – Jeannot, Novak, Trenin.
    Trenér: John Hynes

    Los Angeles Kings: Copley (1. Quick) – Doughty (A), M. Anderson, M. Roy, Durzi, Se. Walker, Edler – Kempe, Kopitar, Fiala – Arvidsson, Danault (A), Iafallo – Anderson-Dolan, Lizotte, Byfield – Fagemo, Kupari, Lemieux.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: Danning, St. Laurent – Nansen, Marquis

    Diváci: 17 654
    thejrc.org