Litvínov – Motor ČB 1:0 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Kladno 4:2 (kon.) | Kometa Brno – Liberec 3:0 (kon.)
Olomouc – K. Vary 3:4 (kon.) | Plzeň – Sparta 4:3 (3:2 po s.n.) | Mladá Boleslav – Pardubice 3:5 (kon.)
konec
Mountfield HK
4:2 (1:0, 0:1, 3:1)
Rytíři Kladno
Neděle 29.01.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 43. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:50 Aleš JERGL - 4:2
     
    58:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Domácí pojišťují tři body, ale po poměrně diskutabilní situaci! Cibulskis sprintoval za vyhozením, v posledních metrech ale polevil a rozhodčí odmítl signalizovat icing. Eberle tak lotyšského obránce dohrál, Perret získal puk a předložil jej pro ALEŠE JERGLA, který už jenom trefil prázdnou kasu – 4:2! Asistence: Jordann Perret.
    51:24 Lukáš CINGEL - 3:2
     
    51:24
    Hradec právě vstřelil branku!
    I Lvi odpovídají využitou přesilovkou, ale jakým způsobem! Perret na hranici pravidel vybojoval puk od Filipa v obranném pásmu Lvů a dostal jej na LUKÁŠE CINGELA, který to měl ale v první fázi těžké. Tři kladenští hráči bránili modrou čáru, domácí byli pouze dva. Cingel však vytáhl hru na levou stranu, najel si do střelecké pozice a okolo lapačky Bowa opřel svůj pokus o tyčku. Od ní puk zapadl do branky a Hradec je zase napřed – 3:2! Asistence: Jordann Perret.
    45:37 Adam KUBÍK - 2:2
     
    45:37
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Kladno využívá přesilovku a znovu srovnává! Všechno začalo u Plekance, který nejprve nabil na modrou Dotchinovi, ten mu ale puk vrátil a mohla přijít dlouhá křižná přihrávka na pravý kruh pro ADAMA KUBÍKA. Kladenský útočník si počkal na správný moment a poslal puk nad rameno Kiviaha – 2:2! Asistence: Tomáš Plekanec, Jake Dotchin.
    41:02 Radovan PAVLÍK - 2:1
     
    41:02
    Hradec právě vstřelil branku!
    Velká chyba Jakuba Klepiše! Adam Brodecki mu ze středního pásma vracel puk za sebe a zdánlivě snadný puk zkušený útočník minul. O to hůře, že jej hned forčekoval RADOVAN PAVLÍK a Klepiše přebruslil. Pavlík tak dostal možnost jet sám na Bowa a poradil si, hostující gólman sklapnul betony pozdě – 2:1! Bez asistence.
    38:20 Martin PROCHÁZKA - 1:1
     
    38:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Hradec svoje šance nevyužíval, a tak je v závěru druhé třetiny srovnáno! Výbornou práci v tomto ohledu předvedl MARTIN PROCHÁZKA. Ten podporoval rychlý útok hostů, převzal si přihrávku od Klepiše a z levé strany probruslil přes dva obránce až mezi kruhy. Pak už jenom zakončil nad Kiviahův beton – 1:1! Asistence: Jakub Klepiš, Ladislav Zikmund.
    13:13 Kevin KLÍMA - 1:0
     
    13:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    Kevin Klíma dopravil kotouč do branky po individuální akci z pravé strany, ale celá situace se ještě bude zkoumat na videu. Bow totiž ihned reklamoval hlavnímu rozhodčímu, že Klíma puk do branky úmyslně kopnul.

    A trefa nakonec platí! KEVIN KLÍMA nabral na pravé straně velkou rychlost, dostal se před vracejícího beka, který jej přidržením za ruku trochu rozhodil. Klíma přesto pokračoval v akci, bekhendem trefil sice jenom beton Bowa, jenže Dotchin se na odražený puk nedostal. Od brusle, přičemž proti puku neudělala hradecká #34 aktivní pohyb – a zřejmě i od hole Dotchina – se kotouč odrazil za brankovou čáru – 1:0! Asistence: Jordann Perret, Aleš Jergl.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Kev. Klíma (Perret, Jergl), 42. R. Pavlík, 52. Cingel (Perret), 59. Jergl (Perret) – 39. M. Procházka (Klepiš, Zikmund), 46. Kubík (Plekanec, Dotchin)


    Mountfield HK: Kiviaho (J. Růžička) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, Novák.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Bow (Brízgala) – Ticháček, Dotchin (A), Sotnieks, Cibulskis, Slováček, Babka, Veber – Kubík, Plekanec (C), Jágr – Brodecki, Klepiš, Indrák – M. Procházka, Filip, Zikmund (A) – Melka, Pytlík, O. Bláha II.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Úlehla, Stano (SVK) – Svoboda, Synek

    Diváci: 5 735
    bahis siteleri