Florida – Boston 4:3 (po pr.) | Winnipeg – Philadelphia 0:4 (kon.) | Tampa – Los Angeles 5:2 (kon.)
Pittsburgh – San Jose 4:6 (kon.) | Ottawa – Montreal 5:0 (kon.) | NY Islanders – Vegas 2:1 (po pr.)
Minnesota – Buffalo 3:2 (3:1 po s.n.) | Seattle – Columbus 3:1 (kon.) | Edmonton – Chicago 7:3 (kon.)
Anaheim – Arizona 2:1 (po pr.) | Carolina – Boston 4:1 (kon.) | Toronto – Washington 5:1 (kon.)
konec
Seattle Kraken
3:1 (1:0, 1:1, 1:0)
Columbus Blue Jackets
Neděle 29.01.2023, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 04:00.
     
    Vítězná šňůra Seattlu skončila a jeho výsledky jsou nyní jako na houpačce, aktuální týden ovšem zakončí proti nejhoršímu týmu letošní sezóny NHL. Do Climate Pledge Areny zavítají během nedělní noci hráči Blue Jackets.
     
    Seattle Kraken

    Seattle vyhrál v první polovině ledna osm utkání v řadě a navíc vždy v normální hrací době, jenže poté se mu přestalo dařit. Stále ovšem úspěšně usiluje o pozice zajišťující playoff 2023. Kraken doma aktuálně střídá pravidelně výhru s prohrou. Potvrdí dnes roli favorita?
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus je se ziskem 33 bodů na posledním místě Východní konference a v současné chvíli je nejhorším týmem v soutěži. Anaheim na tom ovšem není o moc lépe a má jen o dva body více. Blue Jackets venku vyhráli z posledních deseti zápasů jen a pouze dvakrát.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, C. Fleury, Soucy – McCann, Wennberg, B. Tanev – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Eberle (A), Donato, Burakovsky – Hayden, Geekie, Sprong.
    Trenér: Dave Hakstol

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Berni, Christiansen, Bayreuther – Laine, Jenner (C), J. Gaudreau (A) – K. Johnson, Sillinger, Marčenko – Bemström, Roslovic, L. Foudy – Olivier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Peter MacDougall, Furman South. Čároví: CJ Murray, Matt MacPherson.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Johnny Gaudreau na levém křídle vypálil od modré čáry a na vzdálenější pravé tyči trefil jednoho ze svých spoluhráčů, který byl obránce Vladislav Gavrikov.
     
    00:47
    Jordan Eberle mohl skórovat z prostoru pravého kruhu pro vhazování, Elvis Merzlikins se ale stačil přesunout a puk vyrazit zpět do hry! Hraje se.
     
    02:15
    John Hayden měl skvělou šanci, když se ocitl úplně sám v mezikruží a mířil k levé tyči, Elvis Merzlikins ale puk vykopl pravým betonem!
     
    03:41
    Hokejisté Seattlu nyní měli další dobrou šanci, když na pravém křídle vystřelil od modré čáry Will Borgen a jeho tečovaná střela skončila v lapačce hostujícího brankáře.
     
    04:14
    Oliver Bjorkstrand zakončoval na pravém křídle po rychlém protiútoku z úhlu a jeho střela zřejmě bylo zablokována. Elvis Merzlikins každopádně drží nulu.
     
    05:43
    Brandon Tanev parádně zavezl puk do útočného pásma a Will Borgen na pravém křídle znovu vystřelil od modré čáry, aby pak Elvis Merzlikins zasáhl pravým betonem.
     
    06:47
    Kirill Marčenko si sjel z levého křídla do mezikruží, kde se snažil zakončovat vpádu jako ve hře NHL, jenže jeho pokus byl zablokován a puk na domácí bránu neprošel.
     
    07:09
    Nahození Blue Jackets skončilo v ochranné síti a po přerušení hry následuje první komerční přestávka.
     
    07:59
    Alexander Wennberg na pravém křídle vystřelil z ostrého úhlu a Elvis Merzlikins zřejmě zasáhl na přední tyči svým levým ramenem. Puk skončil za bránou.
     
    08:40
    Seattle právě vstřelil branku! MORGAN GEEKIE si vyměnil puk s Brandonem Tanevem a parádní střelou z mezikruží pak vymetl nad vyrážečkou hostujícího brankáře vzdálenější levý horní roh brány! Asistence: Brandon Tanev a Carson Soucy.
    08:40 Morgan GEEKIE - 1:0
     
    10:00
    Jamie Oleksiak zkusil štěstí na vrcholu levého kruhu pro vhazování a v hledišti to poté hlasitě zahučelo, protože jeho pokus těsně minul přední horní roh brány hostí.
     
    10:28
    Hra byla přerušena a fanoušci domácího týmu mohou být spokojeni. Kraken vede nad nejhorším týmem letošní sezóny NHL a následuje komerční přestávka.
     
    11:34
    Jacob Christiansen byl teď zřejmě hráčem, který se na pravém křídle nedokázal prodrat k puku, a rozehrávky na domácí straně se poté ujal brankář Philipp Grubauer.
     
    13:07
    Jamie Oleksiak vystřelil na vrcholu levého kruhu a před bránou se dostal k dorážce Eeli Tolvanen, Elvis Merzlikins ovšem dvakrát zasáhl lapačkou!
    13:07 Elvis Merzlikins zasáhl v rychlém sledu dvakrát lapačkou
     
    14:59
    Carson Soucy vypálil na levém křídle od modré čáry a na přední tyči se snažil tečovat puk Morgan Geekie, puk ale skončil v náručí brankáře. Komerční přestávka.
     
    15:43
    Blue Jackets na levém křídle nemohli pokračovat v útočném snažení, protože se ocitli v postavení mimo hru. Erik Gudbranson poté provokoval protihráče.
     
    16:07
    Vladislav Gavrikov vypálil na levém křídle od modré čáry a Philipp Grubauer musel zasahovat nadvakrát, když jeho ránu ztlumil a poté puk ukryl pod svou lapačkou.
     
    16:53
    Eric Robinson teď shodil puk na levém křídle na Colea Sillingera, který okamžitě vypálil s příklepem, jeho rána ale našla pouze náruč domácího Philippa Grubauera.
     
    18:19
    Oliver Bjorkstrand nyní vyrazil na pravém křídle do protiútoku a od hrazení napřáhl ke střele, kterou zablokoval vracející se Vladislav Gavrikov vedle brány.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    Erik Gudbranson si prostě nedá pokoj, nyní provokoval před vlastní bránou a dostal dvě minuty za krosček.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Elvis Merzlikins měl během úvodní části zápasu plné ruce a nohy práce a počínal si velice dobře, jedna střela ale přece jen prošla za jeho záda, když ho v polovině první třetiny překonal Morgan Geekie. Skóre po první třetině. Seattle Kraken 1 Columbus Blue Jackets 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 5:04.
     
    Statistiky po první třetině: Střely na bránu: 12-4; Zablokované střely: 3-5; Vhazování: 71%-29%; Hity: 4-8; Přesilové hry: 0/0-0/0; Trestné minuty: 0-2.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Philipp Grubauer rozehrál za vlastní bránu. Hokejisté domácího týmu hrají hned od začátku druhé třetiny přesilovou hru. Erik Gudbranson teď sedí za krosček.
     
    21:20
    Jared McCann vystřelil po skončení přesilové hry na vrcholu levého kruhu a jeho tečovaná střela minula o pořádný kus vzdálenější pravou tyč brány Blue Jackets.
     
    21:27
    O sedm sekund později vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování André Burakovsky, jeho prudká rána s příklepem ale skončila v náručí Elvise Merzlikinse.
     
    23:20
    Brandon Tanev vystřelil po pěkné stahovačce na bodu levého kruhu pro vhazování a brankář Elvis Merzlikins vyrazil puk maskou do ochranné sítě!
     
    24:51
    Ryan Donato nádherně vybojoval puk na pravém křídle a poté jel sám na bránu, před kterou předvedl velice rychlé ruce a na vzdálenější levé tyči chtěl puk dobře zasunout do sítě! Ležícího brankáře Columbusu ale zachránila levá tyč a vzápětí Andrew Peeke, který kotouč odvrátil na brankové čáře! Hodně dramatické okamžiky.
    24:51 Levá tyč a Andrew Peeke zachránili na čáře Columbus
     
    27:10
    Yanni Gourde mohl na pravém křídle skórovat z úhlu do odkryté sítě, jenže Elvis Merzlikins v rozštěpu senzačně zasáhl lapačkou! Na opačné straně vypálil od modré čáry Boone Jenner a Philipp Grubauer puk sevřel v lapačce. Komerční přestávka. Stále padl v Seattlu jen jeden gól.
    27:10 Elvis Merzlikins a jeho spektakulární zákrok lapačkou!
     
    27:33
    Kraken nyní vyhodil puk podél střídaček na zakázané uvolnění. Domácí jsou střelecky mnohem aktivnější a výrazně lepší, jenže do skóre se to zatím nepromítlo.
     
    28:33
    Seattle právě vstřelil branku! ALEXANDER WENNBERG si najel na přihrávku Jordana Eberleho zpoza brány a z blízkosti skóroval pod víko odkryté sítě! Elvis Merzlikins opět dělal vše, ale. Asistence: Jordan Eberle a Jared McCann.
    28:33 Alexander WENNBERG - 2:0
     
    29:18
    Hokejisté Seattlu dominují a tentokrát na levém křídle v rychlém sledu vypálili od modré čáry, Elvis Merzlikins ale první pokus zachytil, zatímco druhý pak vyrazil do hry.
     
    31:38
    Alexander Wennberg mohl vstřelit proti bývalému týmu druhý gól v zápase, když vypálil na vrcholu levého kruhu, Elvis Merzlikins ale zasáhl pravým betonem.
     
    32:25
    Adam Larsson vystřelil na pravém křídle od modré čáry vedle vzdálenějšího rohu brány, zatímco pokus Morgana Geekieho z kruhu skončil na boční síti svatyně hostí.
     
    33:18
    Jacob Christiansen vypálil z vrcholu mezikruží do náruče Philippa Grubauera a Brandon Tanev byl poté vyloučen na dvě minuty za sekání. Krátká reklamní přestávka.
     
    34:13
    Trojice hráčů Krakenu vyrazila do přečíslení tři na jednoho a Jared McCann mohl skórovat na vzdálenější levé tyči do prázdné sítě, jenže Elvis Merzlikins předvedl další senzační rozštěp a zasáhl pravým betonem! Šance během oslabení!
    34:13 Hráči Seattlu vyrazili během oslabení do přečíslení 3 na 1!
     
    35:18
    Vyloučený Brandon Tanev je zpět na ledové ploše a ani Columbus úvodní přesilovou hru využít nedokázal.
     
    36:41
    Hra byla přerušena a necelé čtyři minuty před koncem druhé třetiny následuje komerční přestávka. Seattle stále dominuje a nad Blue Jackets již vede o dva góly.
     
    37:16
    Blue Jackets se snažili vrátit zpět do zápasu a vypálili prudce na bodu levého kruhu pro vhazování, Philipp Grubauer ale na přední tyči zasáhl a puk vyrazil.
     
    38:46
    Morgan Geekie se do šance na levém křídle nedostal, protože přihrávka podél trestných lavic byla příliš prudká a proti domácím se pískalo zakázané uvolnění.
     
    38:59
    Columbus právě vstřelil branku! Jack Roslovic vybojoval ve středním pásmu puk, o hrazení si pěkně obhodil jednoho z protihráčů a na vrcholu mezikruží pak oslovil KENTA JOHNSONA, který parádní střelou zápěstím vymetl pravý horní roh brány! Sníženo na 2:1. Asistence: Jack Roslovic.
    38:59 Kent JOHNSON - 2:1
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    39:26
    Sean Kuraly byl vyloučen v závěru druhé třetiny na dvě minuty za hákování. Přesilová hra pro domácí Kraken.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Alexander Wennberg skóroval po přestávce proti svému bývalému týmu Blue Jackets a poslal Kraken do dvoubrankového vedení. Elvis Merzlikins čaroval i v prostřední části a má obrovskou zásluhu na tom, že gól Kenta Johnsona vrátil hosty zpět do hry. Skóre po druhé části. Seattle Kraken 2 Columbus Blue Jackets 1.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 6:00.
     
    Statistiky po druhé třetině: Střely na bránu: 27-13; Zablokované střely: 5-11; Vhazování: 45%-55%; Hity: 10-9; Přesilové hry: 0/2-0/1; Trestné minuty: 2-4.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Seattle mohl vést po přihrávce z pravého křídla znovu o dva góly, na vzdálenější levé tyči se ale domácím hráčům nepodařilo puk usměrnit do brány Columbusu.
     
    40:52
    Alexander Wennberg byl vyloučen na dvě minuty za podrážení a 34 sekund se bude hrát ve hře 4 na 4.
     
    41:55
    Blue Jackets se během přesilové hry vůbec nedaří a Elvis Merzlikins opět rozehrával zpoza vlastní brány.
     
    42:41
    Vladislav Gavrikov nyní vypálil na ose útočného pásma bez přípravy od modré čáry a jeho rána mířila k pravé tyči, Philipp Grubauer ale předvedl parádní semafor! První střela během přesilovky.
     
    43:52
    Daniel Sprong rozehrával z pravé strany obranného pásma nepřesně a puk zamířil na zakázané uvolnění. Hokejisté domácího Seattlu tedy nyní nemohou střídat.
     
    44:31
    Kraken udělal obrovskou chybu v rozehrávce a Jack Roslovic pak mířil střelou z mezikruží do pravého horního rohu brány, Philipp Grubauer ale skvěle zasáhl vyrážečkou! Skvělý zákrok.
     
    45:39
    Seattle právě vstřelil branku! EELI TOLVANEN si srovnal puk na hokejku a přesnou střelou zápěstím zamířil z vrcholu mezikruží nad lapačkou hostujícího brankáře ke vzdálenější pravé tyči! Asistence: Oliver Bjorkstrand.
    45:39 Eeli TOLVANEN - 3:1
     
    47:06
    Kirill Marčenko vypálil bez přípravy na bodu levého kruhu pro vhazování a jeho rána by skončila ve vzdálenějším pravém horním rohu brány, jenže Philipp Grubauer vytáhl úžasný semafor! Komerční přestávka. Stav je 3:1.
    47:06 Další fantastický semafor v podání Philippa Grubauera!
     
    47:30
    Philipp Grubauer rozehrál zpoza brány na hokejku Seana Kuralyho a Cole Sillinger mohl skórovat z mezikruží do prázdní sítě, jenže bývalý brankář Colorada se stačil vrátit na své místo a vsedě puk vyrazit! Parádní zákrok.
    47:30 Philipp Grubauer udělal chybu, ale dokázal ji napravit!
     
    48:29
    Boone Jenner poté vypálil na bodu pravého kruhu pro vhazování a shodil láhev s vodou. O gól se nejednalo a po přezkoumání videa domácí hráči vedou nadále 3:1.
     
    49:09
    Hra byla přerušena a domácí fanoušci se náramně baví. Ještě, aby ne, když dnešní utkání nabízí nepřeberné množství šanci. V hledišti se rozjela mexická vlna.
     
    50:21
    Andrew Peeke se pokoušel vrátit Columbus podruhé v zápase do hry, jenže jeho střela skončila ve výstroji Philippa Grubauera. Následuje komerční přestávka.
     
    50:46
    Blue Jackets se snažili prosadit v blízkosti pravé tyče, Philipp Grubauer tam ale ucpal veškerý volný prostor.
     
    51:10
    Kraken nepřesně rozehrál podél střídaček a ve třetí třetině se proti němu hodně často píská zakázané uvolnění. Hokejisté Seattlu vedou v závěru zápasu 3:1.
     
    51:32
    Adam Larsson vypálil na vrcholu pravého kruhu ostře s příklepem a jeho ránu tečoval Johnny Gaudreau, Elvis Merzlikins si ale dokázal prosadit a poté přerušil hru.
     
    51:54
    Gavin Bayreuther si zpracoval puk na levém křídle a od modré čáry napřáhl k prudké ráně s příklepem, kterou na přední tyči vyrazil pravým betonem Philipp Grubauer.
     
    52:49
    Čas už teď běží z pohledu Blue Jackets neskutečně rychle a vypadá to, že v Seattlu dnes zřejmě prohrají.
     
    53:37
    Jeden z hráčů Blue Jackets na pravém křídle vypálil ze vzduchu od modré čáry, což se jen tak nevidí, Philipp Grubauer byl ale připraven a puk sevřel v lapačce.
     
    53:57
    Yanni Gourde mohl v blízkosti pravé tyče brány skórovat do prázdné brány, jenže Elvis Merzlikins ho vychytal! Ani nevěděl jak. Domácí útočník ještě zkoušel skórovat po objetí brány, jenže mu sjel kotouč z hokejky. Další neskutečný závar.
    53:57 Yanni Gourde a jeho slibná branková příležitost 1 a 2
     
    54:59
    Dlouho se hraje bez přerušení a Morgan Geekie mohl skórovat podruhé, jeho střela z pravého kruhu ale skončila na brankové konstrukci!
     
    56:21
    Hokejisté Seattlu vyhodili puk do obranného pásma Columbusu a v závěru zápasu nadále vedou o dva góly.
     
    56:49
    Nahození Krakenu poté skončilo v ochranné síti a po přerušení hry následuje poslední reklamní přestávka.
     
    57:47
    Vladislav Gavrikov vypálil na ose útočného pásma od modré čáry a jeho střela zápěstím skončila v lapačce Philippa Grubauera. Columbus hraje bez brankáře.
     
    57:54
    Patrik Laine vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a málem vymetl bližší horní roh brány, jeho pokus ale zastavila levá tyč domácí brány!
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:17
    Boone Jenner se ocitl po nahození z pravého rohu útočného pásma před bránou ve velké šanci, ani nadvakrát ale Philippa Grubauera nepřekonal! Blue Jackets si poté vzali timeout.
     
    Konec zápasu.
     
    Alexander Wennberg nastoupil proti bývalému týmu k 600. utkání v NHL a svůj skvělý milník navíc oslavil vítězným gólem. Seattle potvrdil roli favorita a poslední tým NHL zaslouženě porazil. Konečný výsledek na ledě Krakenu. Seattle Kraken 3 Columbus Blue Jackets 1.
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 25 | Přesilová hra: 0/2 – 0/2 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Philipp Grubauer (SEA) – 24 zákroků, 1 OG, úspěšnost 96,0 %, odchytal 60:00
    Elvis Merzlikins (CBJ) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 56:55

    Tři hvězdy utkání
    1. Alexander Wennberg (SEA) 1+0
    2. Morgan Geekie (SEA) 1+0
    3. Philipp Grubauer (SEA) (06:46:01)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 9. Geekie (B. Tanev, Soucy), 29. Wennberg (Eberle, McCann), 46. Tolvanen (Bjorkstrand) – 39. K. Johnson (Roslovic)


    Seattle Kraken: Grubauer (Mar. Jones) – A. Larsson (A), Dunn, Borgen, Oleksiak, C. Fleury, Soucy – McCann, Wennberg, B. Tanev – Bjorkstrand, Gourde, Tolvanen – Eberle (A), Donato, Burakovsky – Hayden, Geekie, Sprong.
    Trenér: Dave Hakstol

    Columbus Blue Jackets: Merzlikins (Korpisalo) – Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Berni, Christiansen, Bayreuther – Laine, Jenner (C), J. Gaudreau (A) – K. Johnson, Sillinger, Marčenko – Bemström, Roslovic, L. Foudy – Olivier, Kuraly, E. Robinson.
    Trenér: Brad Larsen

    Rozhodčí: Peter MacDougall, Furman South. Čároví: CJ Murray, Matt MacPherson

    Diváci: 17151
    bahis siteleri