Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers 31:7 (kon.)
konec
Philadelphia Eagles - San Francisco 49ers

31:7

(7:0, 14:7, 7:0, 3:0)

Neděle 29.01.2023, 21:05 • Lincoln Financial Field, Philadelphia, Pensylvania • Americký fotbal • Finále konference NFC
     
    PHILADELPHIA EAGLES POSTUPUJE DO SUPER BOWLU LVII!
     
    4:12
    SF, 4&3, SF 38 – FUMBLE RECOVERY
    Samuel se rozběhl i na čtvrtý down, ale byl naháněn a složen safetym Reedem Blankenshipem, který mu navíc dokázal míč i vyrazit a následně ho zalehnout na linii 31 yardů od end zóny soupeře!
    Field goal jen prohlubuje mučení neviňátek
     
    5:21
    PHI, 4&9, SF 13 – FIELD GOAL EAGLES
    JAKE ELLIOTT neměl vůbec žádné problémy s proměněním 31yardového field goalu a upravuje skóre dávno rozhodnutého zápasu na 31:7!
     
    10:58
    SF, 4&2, SF 47
    Hosté samozřejmě museli riskovat, ale bez pasové hry nemají šanci obranu nijak překvapit a Samuel byl sražen na zem hluboko v backfieldu! Tohle je až nedůstojný konec konferečního finále, když skutečně hrát může jen jeden tým, protože druhý nemá jak.
    Elliott je také úspěšný
     
    0:43
    EXTRA POINT – GOOD
    JAKE ELLIOTT je úspěšný i při čtvrtém extra pointu v zápase, 28:7!
    Čtvrtý touchdown Eagles je zřejmě konečná
     
    0:47
    PHI, 3&GOAL, SF 1 – TOUCHDOWN EAGLES
    Finále konference NFC je definitivně rozhodnuto! Quarterback JALEN HURTS se sneakem napodruhé dokázal prosadit a zvyšuje náskok na rozdíl 3 skórování, 27:7!
    49ers se bortí soupiska jak domeček z karet
     
    12:36
    SF, 2&14, SF 40
    Déja vu? Suh se totiž dostal na Johnsona úplně stejně jako Reddick na Purdyho, stejná rána do lokte, jen tentokrát to opravdu byla nekompletní přihrávka. Johnson si navíc při pád cvakl hlavou o zem a je poslán rozhodčími na protokol otřesu mozku.
    I tento touchdown je potvrzen
     
    0:16
    EXTRA POINT – GOOD
    JAKE ELLIOTT si po timeoutu, před kterým se domácí náznakem dvoubodové konverze pokusili vylákat obranu do ofsajdu, proměňuje další extra point a zvyšuje na 21:7!
    Eagles opět utíkají
     
    0:16
    PHI, 1&GOAL, SF 10 – TOUCHDOWN EAGLES
    Running back BOSTON SCOTT dostal míč, využil podklouznutí Bosy, který tak na něj nedosáhl, oběhl obranu a před end zónou hrubou silou prorazil poslední možný blok! Domácí dokonale trestají hrubou chybu hostujícího quarterbacka a utíkají na 20:7!
    Další pohroma pro 49ers
     
    1:11
    SF, 1&10, SF 36 – FUMBLE RECOVERY
    Dosud solidně fungující Johnson teď tlačí svůj tým pod vodu neuvěřitelným způsobem! Po snapu totiž ztratil míč, ačkoliv nebyl vůbec nikým atakován, a navíc ho ani nedokázal zalehnout, ač k němu měl suverénně nejblíže! To zvládl až linebacker Haason Reddick, který hraje velký zápas a zařízuje domácím útok z pouhých 30 yardů od end zóny soupeře!
    A touchdown potvrzují
     
    1:36
    EXTRA POINT – GOOD
    JAKE ELLIOTT prokopl extra point brankou a zvyšuje na 14:7!
    Eagles si berou zpět vedení
     
    1:41
    PHI, 2&5, SF 13 – TOUCHDOWN EAGLES
    Perfektní bloky ofenzivní lajny umetly zcela volnou cestu až do end zóny pro running backa MILESE SANDERSE, který tak skóruje v zápase už podruhé a vrací domácím vedení! 13:7!
    A máme srovnáno
     
    8:29
    EXTRA POINT – GOOD
    ROBBIE GOULD bez sebemenšího problému posílá extra point do branky a vyrovnává na 7:7!
    Neskutečný únik od McCaffreyho přinesl touchdown
     
    8:37
    SF, 2&10, PHI 23 – TOUCHDOWN 49ERS
    Fantastická práce running backa CHRISTIANA MCCAFFREYHO! Hned dvakrát utekl z prakticky jisté skládky, ale všechno ustál a poté už ho nemohl nikdo zastavit! Skvělý 23yardový běh a hosté poprvé skórují, 6:7!
     
    2:18
    A Brock Purdy pochoduje na střídačce s řečí těla, která naznačuje, že zápas pro něj pravděpodobně skončil.
    Netradiční fumble, ale clear recovery byla jasná
     
    6:55
    SF, 2&6, 50 – FUMBLE RECOVERY
    Je to potvrzeno, na základě videa rozhodčí mění svůj verdikt a jedná se o fumble zařízený linebackerem Haasonem Reddickem a zalehnutý defenzivním tacklem Linvalem Josephem! Eagles budou útočit poblíž poloviny hřiště!
     
    7:03
    SF, 2&6, 50
    Purdy odhazoval míč pod obrovským tlakem a outside linebacker Haason Reddick mu míč z ruky nakonec vyrazil! Šiška se odrazila vysoko do vzduchu a dopadla do míst, kde byli pouze hráči Eagles, kteří míč zalehli. Rozhodčí však pískají nekompletní přihrávku a trenéři domácích hází challenge, kterou nemůžou prohrát!
    A bod navrch
     
    9:48
    EXTRA POINT – GOOD
    JAKE ELLIOTT bez potíží proměňuje extra point a zvyšuje na 7:0!
    Kontroverzní touchdown na začátek utkání
     
    9:51
    PHI, 2&GOAL, SF 6 – TOUCHDOWN EAGLES
    Running back MILES SANDERS dostal od své ofenzivní lajny fantastické bloky a měl vysekanou skrz obranu naprostou dálnici středem až do end zóny! Tohle by proběhlo i roční batole a nikdo by se ho ani nedotkl. Eagles otevírají skóre, 6:0!
    Který ale měl být označen jako nezkompletovaný hod. Poklona Smithovi, skvěle obehrál Warda i sudí
    Neskutečný catch Smitha
     
    10:28
    PHI, 4&3, SF 35
    Neuvěřitelný jednoruční catch hluboko u levé lajny v podání DeVonty Smitha! Hurts znovu naháněn obranou utíkal doleva a házel míč z běhu, trochu to přehodil, ale Smith neskutečně zazářil! 29 yardů! A opakované záběry ukazují, že Smith neměl míč pod kotrolou a šiška se odrazila od země. Eagles moc dobře věděli, proč běží rychle rozehrát, trenérský štáb hostů nestihl zareagovat.

    Libor Štěpán

    John Hussey
    69 879
    Vysvětlivky
    U každé jednotlivé akce bude v úvodu znázorněn údaj o týmu, který je momentálně v držení míče, o fázi aktuální akce, a také o aktuální poloze hry.

    Příklad PHI, 3&5, SF 42 – U míče je Philadelphia, hraje třetí down, potřebuje získat pět yardů k dosažení dalšího prvního downu a hraje z linie 42 yardů na polovině San Francisca.
    Exkurze do pravidel
    Utkání se hraje na 4 čtvrtiny, přičemž každá trvá 15 minut. V případě nerozhodného stavu se bude prodlužovat po 15minutových periodách, dokud nebude znám vítěz.

    Hrací čas se zastavuje při vyběhnutí hráče s míčem do zámezí (ne vždy) nebo v případě nezkompletované přihrávky. Dále vždy 2 minuty před koncem druhé a čtvrté čtvrtiny (tzv. two-minute warning). Zastavuje se i při zranění hráče, kdy je potřeba ošetření. Každý tým má tři oddechové časy na poločas, při kterých se také zastavuje čas.

    Oba týmy se postupně střídají v útoku, přičemž mají k dispozici čtyři pokusy (downy) k posunu o deset yardů. Pokud by na čtvrtý pokus nedokázali udělat potřebný posun, přichází o míč a na hřiště nastupuje ofenziva soupeře, která začne útočit z místa, kde předchozí akce skončila. Proto se při čtvrtém downu v drtivé většině případů používá tzv. punt, tedy odkop z ruky, kdy punter dokáže odkopnout míč většinou kolem 40-60 yardů daleko a výrazně tak ztíží soupeři útočnou akci. V případě, že tým pronikne hlouběji do útočné poloviny, může zvolit také možnost kopu z pole na branku (field goalu), kterým může navýšit svůj zisk o 3 body.

    Pokud se tým po zemi nebo vzduchem dostane až do end zóny (10yardový prostor na obou stranách hřiště za vymezenými 100 yardy na hřišti), získává touchdown. Ten je za 6 bodů, k tomu má tým ještě možnost potvrdit touchdown buď kopem rozehraným z 15 yardů (extra point – 1 bod), nebo zvolit útočnou akci z 2 yardů před end zónou a v případě úspěchu získat 2 body.

    V případě porušení pravidel mohou rozhodčí hodit na hřiště žlutou vlajku (flag) a proviněný tým, ať už útočící, nebo bránící, je posunut po hřišti o určitý počet yardů (5, 10, 15 nebo posun na úroveň místa přestupku). Pokud se trenérům jednotlivých týmů nezdá rozhodnutí rozhodčích, mají možnost v některých případech vhodit na hřiště červenou vlajku před rozehráním další akce a využít challenge. Mají dvě tyto možnosti v zápase, přičemž v případě úspěchu té první získávají ještě jednu navíc, naopak jakýkoliv neúspěch znamená automaticky ztrátu jednoho oddechového času. Zároveň to znamená, že pro využití challenge musí mít tým k dispozici aspoň jeden timeout.

    Útočící tým ztrácí svoji možnost útočit, pokud nevyužije čtvrtý down k potřebnému zisku pro další první down, dále pokud použije punt, pokud quarterback hodí míč přímo do rukou soupeřova obránce (interception), či pokud hráči vypadne (vlastní nešikovností, nebo třeba vyražením od soupeře) míč z ruky dříve, než se hráč dotkne loktem, zády či kolenem hřiště (fumble). Právě při dotyku hráče s míčem těmito částmi těla se zemí zároveň s kontaktem jakoukoliv částí těla s obráncem končí daná akce a útočící tým pokračuje z tohoto místa dalším downem.
    bahis siteleri