Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Třinec – Kladno 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 1:2 (po pr.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
Rytíři Kladno
Neděle 05.02.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    32:46
    Po souboji Tomáše Marcinka (TRI) a Tomáše Plekance u hrazení zůstal druhý jmenovaný ležet na ledě. Rozhodčí situaci vyhodnotili jako podrážení třineckého hráče, následně tak v krátkém sledu druhá přesilovka Rytířů.
     
    30:00
    Pasáž končí nepřesnou střelou Babky z pravého kruhu. Prvním vyloučeným hráčem na straně Ocelářů je přesně v polovině normální hrací doby Tomáš Marcinko (TRI). Je vyloučen za krosček.
     
    22:15
    Hosté se teď nadvakrát usadili v útočné třetině, když Beran získal puk. Při následném souboji u mantinelu však přehnal svůj důraz a poslal Chmielewského na hrazení. Matěj Beran (KLA) je třetím vyloučeným hráčem Kladna i zápasu celkově, je vykázán za vražení na hrazení.
     
    07:19
    Druhým vyloučeným hráčem dnešního utkání je opět hráč hostujícího týmu. Tomáš Plekanec (KLA) je vykázán za vystřelení puku mimo hřiště. Následně si ještě něco vysvětloval s Chmielewskim a Jeřábkem.
     
    00:59
    Domácí Voženílek si za vlastní brankou vybojoval faul od Jakuba Klepiše (KLA), který je vykázán za nedovolené bránění a je prvním vyloučeným hráčem utkání.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 9. Daňo (Nestrašil, Marcinko), 20. Daňo (M. Růžička, Marcinko), 24. Hrňa (Chmielewski), 47. M. Růžička (Daňo), 52. Marcinko (Daňo) – 11. Plekanec (Jágr, Kubík), 32. Kubík (Plekanec, M. Procházka), 39. Indrák (Sotnieks, Klepiš), 45. Jágr (Kubík, Plekanec)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Mar. Adámek, J. Jeřábek, Roth, Čukste, Kaňák – M. Růžička (C), Marcinko (A), Daňo – Hudáček, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Dravecký (A), Chmielewski – Hrehorčák, M. Roman, Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Kehar, Sotnieks, Slováček, Ticháček, Cibulskis, Veber – Jágr, Plekanec (C), Kubík – Indrák, Klepiš, M. Procházka – Zikmund (A), Filip, Beran – O. Bláha II, Pytlík, Babka.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Rožánek, Axman

    Diváci: 5 268
    thejrc.org