Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Třinec – Kladno 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 1:2 (po pr.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
5:4 (2:1, 1:2, 2:1)
Rytíři Kladno
Neděle 05.02.2023, 15:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    51:03 Tomáš MARCINKO - 5:4
     
    51:03
    Třinec právě vstřelil branku!
    První formace Ocelářů teď dokázala Kladenské přitlačit před jejich branku, ale zároveň být efektivní. Růžička vyhrál za brankou osobní souboj. Daňo vyjel s pukem na holi do střelecké pozice, ale ještě nahrál na sjíždějícího TOMÁŠE MARCINKA, který se z bezprostřední blízkosti prosadil bekhendovou střelou do horních pater Brízgalovy branky. Asistence: Marko Daňo. Stav utkání 5:4.
    46:20 Martin RŮŽIČKA - 4:4
     
    46:20
    Třinec právě vstřelil branku!
    MARTIN RŮŽIČKA získal puk za kladenskou brankou, natlačil se do zakončení před Brízgalu a bekhendem vyrovnal průběh zápasu. Asistence: Marko Daňo. Stav utkání 4:4.
    44:32 Jaromír JÁGR - 3:4
     
    44:32
    Kladno právě vstřelilo branku!
    JAROMÍR JÁGR zablokoval za brankou rozehrávku domácích a nahrnul puk do třineckého brankoviště, pod brankářem Mazancem až do třinecké sítě. Asistence: Adam Kubík, Tomáš Plekanec. Stav utkání 3:4.
    38:28 Miroslav INDRÁK - 3:3
     
    38:28
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Klepiš z jízdy z pravé strany vracel na osu. Jeho přihrávka byla pokryta a odrazila se k modré čáře, kde byl Sotnieks. Střelu kladenského obránce ještě za Mazance asi lehce tečoval MIROSLAV INDRÁK, neboť tento hráč je označen za střelce třetí branky Kladna. Asistence: Kristaps Sotnieks, Jakub Klepiš. Stav utkání 3:3.
    31:25 Adam KUBÍK - 3:2
     
    31:25
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Domácím se nedařilo dostat puk z pásma. Ten nakonec vyplaval na vrchol levého kruhu k Plekancovi, který si počkal, položil si bránícího hráče a následně poslal prudký křížný puk na pravou stranu na ADAMA KUBÍKA. Jeho střelu z první zastavila až napnutá síť za Mazancem. Asistence: Tomáš Plekanec, Martin Procházka. Stav utkání 3:2.
    23:44 Erik HRŇA - 3:1
     
    23:44
    Třinec právě vstřelil branku!
    Další kombinace už ale Ocelářům vyšla. ERIK HRŇA ze své pozice na pravém kruhu nabíjel na osu Chmielewskému, ten mu ale puk vrátil, nebyl dobře otočený k brance. Hrňa následně z první poslal puk do horních pater Brízgalovy branky a gólem oslavil svůj sedmistý zápas v extralize. Asistence: Aron Chmielewski. Stav utkání 3:1.
    19:56 Marko DAŇO - 2:1
     
    19:56
    Třinec právě vstřelil branku!
    Myslím si, že se teď třinecké legendě s číslem 27 hodně ulevilo. Malý moment po svém těžkém momentu poslal ze strany puk před brankoviště, kde byl MARKO DAŇO a nejlepší střelec extraligy nadvakrát poslal svůj pokus do branky. Oceláři si tak přeci jen před pauzou vypracovali jednobrankový rozdíl. Asistence: Martin Růžička, Tomáš Marcinko. Stav utkání 2:1.
    10:20 Tomáš PLEKANEC - 1:1
     
    10:20
    Kladno právě vstřelilo branku!
    První hostující formace si teď vytvořila velký tlak před Mazancem, který končí vyrovnávací brankou. Pasáž začala Kubíkovým nahozením od modré, následně měl tentýž hráč nebezpečný pokus z předbrankového prostoru. Následně Jágr ustál několik fyzických soubojů a poté od pravého mantinelu poslal puk poslepu do předbrankového prostoru, kam si sjel TOMÁŠ PLEKANEC a vyrovnal. Asistence: Jaromír Jágr, Adam Kubík. Stav utkání 1:1.
    08:16 Marko DAŇO - 1:0
     
    08:16
    Třinec právě vstřelil branku!
    Daňo bojoval v rohu o puk s Dotchinem s pomocí Růžičky se jim podařilo posunout puk mimo dosah hostujících bránících hráčů na Marcinka. Ten z rohu prudce přihrál na pravý kruh Nestrašilovi, který odsud poslal puk před branku, odkud do odkryté branky usměrnil puk MARKO DAŇO. Druhou přesilovku tak Oceláři už využít dokázali. Asistence: Andrej Nestrašil, Tomáš Marcinko. Stav utkání 1:0.
    Marken.cz

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 9. Daňo (Nestrašil, Marcinko), 20. Daňo (M. Růžička, Marcinko), 24. Hrňa (Chmielewski), 47. M. Růžička (Daňo), 52. Marcinko (Daňo) – 11. Plekanec (Jágr, Kubík), 32. Kubík (Plekanec, M. Procházka), 39. Indrák (Sotnieks, Klepiš), 45. Jágr (Kubík, Plekanec)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Mar. Adámek, J. Jeřábek, Roth, Čukste, Kaňák – M. Růžička (C), Marcinko (A), Daňo – Hudáček, Voženílek, Nestrašil – Hrňa, Dravecký (A), Chmielewski – Hrehorčák, M. Roman, Buček.
    Trenér: Zdeněk Moták

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Kehar, Sotnieks, Slováček, Ticháček, Cibulskis, Veber – Jágr, Plekanec (C), Kubík – Indrák, Klepiš, M. Procházka – Zikmund (A), Filip, Beran – O. Bláha II, Pytlík, Babka.
    Trenér: Otakar Vejvoda

    Rozhodčí: Hribik, Pilný – Rožánek, Axman

    Diváci: 5 268
    thejrc.org