Sparta – Pardubice 4:2 (kon.) | Třinec – Kladno 5:4 (kon.) | Mountfield HK – Kometa Brno 1:0 (kon.)
Mladá Boleslav – Vítkovice 2:3 (kon.) | Litvínov – K. Vary 1:2 (po pr.) | Plzeň – Liberec 2:4 (kon.)
Olomouc – Motor ČB 3:2 (kon.)
konec
Mountfield HK
1:0 (1:0, 0:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Neděle 05.02.2023, 16:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 45. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:20
    Dvojice Horký – Flek opět předvedla nebezpečný útočný výpad a Kiviaho neměl puk u tyčky pod kontrolou, vysvobodil jej však až hvizd rozhodčího! Kometa taktéž bere oddechový čas a rozhodně půjde do varianty bez gólmana.
     
    58:36
    A teď to mají navíc o to těžší. Marek Ďaloga (KOM) totiž nešťastně zasáhl Klímu u mantinelu hokejkou do obličeje, za což dostává dvě minuty. Hradec bere oddechový čas!
     
    52:25
    Jergl prošťouchl napříč útočným pásmem na Perreta, který byl rázem sám před Furchem. Zakončení však francouzskému rychlíkovi nesedlo, puk trefil patkou hokejky!
     
    50:09
    Těžké momenty pro domácí obranu, která byla doslova zavařená! Holík však zamířil po Hollandově přihrávce vedle tyče a Pospíšil v momentě, kdy měl nahrávat zcela volnému Horkému, tak puk předržel a Rosandič vyhodil!
     
    42:39
    Jank z první trefil jenom Strömberga a Kometa mohla jít do brejku, ale skončilo to nepřesnou nahrávkou. Domácí kontrovali McCormackovou přihrávkou na Chalupu, který šel do úniku. Furch byl již překonán, jenže hosty zachránila tyč!
     
    39:40
    Kometa spálila téměř jasnou gólovku! Po ztrátě na modré jeli hosté 2 na 1, navíc Lalancette jakožto jediný bránící hráč na kruzích upadl. Flek tak v poklidu naservíroval puk na levý kruh Vincourovi, který z první pálil na kasu. Kiviaho však dnes chytá fantastický zápas a téměř slavící kotel Komety schladil výtečným zákrokem hokejkou!
     
    37:53
    Ochranná síť nad brankou Komety je ve velké permanenci, tentokrát ukončila signalizovanou výhodu domácím. Podruhé v duelu budou mít totiž Lvi přesilovou hru, dvě minuty za nedovolené bránění schytal Kim Strömberg (KOM).
     
    28:31
    Po komerční přestávce se trestné lavice trochu zaplní. Radovan Pavlík (MHK) a Rhett Holland (KOM) se tak dlouho osekávali a štěkali po sobě, až rozhodčí oba poslal za krosčeky na dvě minuty ven.
     
    27:38
    Kometa ale vyhrála následné buly a v dobrém světle se opět ukázal Kollár! Jeho svižný výpad před koncem přesilové hry Hradce nevypadal nijak nebezpečně, o to větší byl ale šok, když stadionem zazněl zvuk otírajícího se puku o břevno!
     
    26:28
    Velký propad hradecké obrany a Lvy drží Kiviaho! Za vyhozeným kotoučem sprintoval Kollár, rázem se z druhé vlny zjevil v útočném pásmu Ďaloga. Společně tak jeli proti Blainovi a Ďaloga dostal skvělou přihrávku na levý kruh, proti jeho střele se ale skvěle v poslední chvíli přesunul právě Kiviaho!
     
    25:39
    Rhett Holland (KOM) Štohanzla ostře dohrál na mantinelu a dostává za to dvě minuty, klasifikace nedovolené bránění. Hradec má tak první přesilovku.
     
    14:07
    A znovu to bylo zajímavé! Werek si podržel puk za brankou a hledal Lalancetta, který se opět nabízel do velmi podobné pozice, ze které dal vedoucí branku. Tentokrát však těsně netrefil!
    11:50 Christophe LALANCETTE - 1:0
     
    11:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože to v první fázi nevypadalo na nic zásadního, nakonec je z toho vedoucí gól Hradce! Filip Pavlík si v klidu rozehrál od vlastní branky na Wereka, který se zorientoval ve středním pásmu a rozjel brejkovou situaci. Puk přenechával doleva na Rosandiče, jenž udělal dva kroky a střílel na zadní tyč. Furch sice kotouč vykopl koncem betonu, avšak do prostoru, který je v tomto nejhorší. Mezi kruhy totiž dojížděl z druhé vlny CHRISTOPHE LALANCETTE, který předskočil bránícího Hollanda a Furcha snadno prostřelil – 1:0! Asistence: Mislav Rosandić. Ethan Werek.
     
    09:31
    Kollár při forčekování odrazil hokejku Klímy, který si pro ní musel dojet tak až skoro ke střídačkám. Kometa se pak sice stáhla ke své brance, během chvíle ale přišla nadějná akce pro Fleka, který měl drobný náskok na levém křídle. Těsně předtím, než jej zakřižoval Rosandič, šel Flek do střelby, Kiviaho ale v klidu podržel.
     
    05:03
    I hosté ale kontrovali tutovkou! Luboš Horký do toho na pravém křídle šlápl, snadno se dostal do útočného pásma a jenom přepustil kotouč mezi kruhy rychlejšímu Ondráčkovi, který zblízka střílel. Kiviaho ale zůstal v klidu a pokus mířící do výstroje utlumil!
     
    03:49
    Domácí hrají v útočném pásmu velmi nápaditě a po sérii několika přihrávek a střel měli možnost jít do vedení! Perret podržel kotouč na levé straně a počkal si na Kevina Klímu, který mu sjel nad kruhy. Klíma zakončoval z první přes bloky a Furch reagoval na poslední chvíli!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 12. Lalancette (Rosandić, Werek)


    Mountfield HK: Kiviaho (Machovský) – Jank, McCormack, Kalina, Blain, Rosandić, F. Pavlík (C), Marcel – Eberle, Cingel, Lev (A) – R. Pavlík, Lalancette, Werek – Perret, Kev. Klíma, Jergl – Chalupa, Štohanzl, K. Lang.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ďaloga, Kundrátek (A), Kučeřík, Holland, Hrbas, Ščotka – Ondráček, Holík, Horký – Flek, Kollár, Pospíšil – Vincour (A), Strömberg, Koblížek – Zaťovič (C), Zbořil, Šalé.
    Trenér: Patrik Martinec

    Rozhodčí: Hejduk, Obadal – Lhotský, Hynek

    Diváci: 4 478
    bahis siteleri