NY Rangers – Seattle 6:3 (kon.) | Columbus – Toronto 0:3 (kon.) | Chicago – Arizona 4:3 (po pr.)
Anaheim – Pittsburgh 3:6 (kon.) | Detroit – Vancouver 5:2 (kon.) | Buffalo – Calgary 2:7 (kon.)
Ottawa – Edmonton 3:6 (kon.) | Montreal – NY Islanders 4:3 (po pr.) | Philadelphia – Nashville 1:2 (po pr.)
Dallas – Tampa 1:3 (kon.) | Boston – Washington 1:2 (kon.)
konec
Anaheim Ducks
3:6 (1:3, 0:1, 2:2)
Pittsburgh Penguins
Sobota 11.02.2023, 04:00 • Honda Center, Anaheim • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    Pittsburgh v Anaheimu potvrdil papírové předpoklady
     
    Statistika
    Střely na bránu: 31 – 59 | Přesilová hra: 1/2 – 1/4 | Trestné minuty: 10 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?
    John Gibson (ANA) – 53 zákroků, 6 OG, úspěšnost 89,8 %, odchytal 60:00
    Casey DeSmith (PIT) – 28 zákroků, 3 OG, úspěšnost 90,3 %, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa
    Bez české a slovenské účasti

    Tři hvězdy utkání
    1. Pierre-Olivier Joseph (PIT) – 2+1
    2. Jevgenij Malkin (PIT) – 0+2
    3. Bryan Rust (PIT) – 1+1 (06:48:40)
     
    Hokejisté Pittsburghu potvrdili roli velkého favorita, v gólově bohatém utkání zvítězili v aréně Anaheimu 6:3.

    Hosté zadělali na očekávaný úspěch už v první třetině, v níž si vybudovali dvoubrankový náskok, ten v prostředním dějství vylepšili o další branku. V průběhu závěrečné dvacetiminutovky Tučňáci odskočili do vedení dokonce už o pět gólů, načež lehce polevili a Kačeři této skutečnosti využili ke dvěma zásahům do černého, čímž alespoň zmírnili konečnou porážku. Velkého milníku dosáhl Jevgenij Malkin, jenž dvěma asistencemi zaokrouhlil počet kanadských bodů v NHL na číslo 1200.

    Svěřenci kouče Sullivana vyhráli podruhé v řadě a v tabulce Východní konference poskočili na sedmé místo před Washington. Anaheim na výhru nad Chicagem nenavázal a v Západní konferenci zůstává předposlední patnáctý.
     
    Konec zápasu.
     
    59:38
    Na modré čáře napřáhl k forhendovému zakončení Trevor Zegras. Casey DeSmith změnu stavu nepřipustil, betony k sobě srazil včas.
     
    59:13
    Závěrečná minuta utkání přináší ještě jedno vyloučení na straně hostů, Brian Dumoulin v pádu podrazil Dereka Granta.
     
    58:49
    Teddy Blueger sám prostor ke střele nenašel. To až poté, co si narazil s Joshem Archibaldem, forhendovou ránou z první napálil do chráněných míst Megnu.
     
    58:12
    Zpoza levého kruhu vystřelil Jeff Petry. Mezi tři tyče nezamířil, u levého mantinelu pak ke kotouči dojel obránce Cam Fowler.
     
    57:46
    Ofsajd domácího celku způsobil Trevor Zegras. Po přerušení hry vrhl zlostný pohled na netrpělivého Bretta Leasona, právě on spoluhráče do postavení mimo hru vystavil.
     
    57:30
    Od modré čáry nahazoval Kevin Shattenkirk. O teč se snažil Ryan Strome, pravou nohou ale pouze srazil puk mimo tři tyče.
     
    56:54
    Po rychlé akci elitního útoku Penguins zůstal v levém kruhu úplně osamocený Jake Guentzel, forhendem vystřelil do pravého ramene gólmana.
     
    56:27
    Mezi kruhy dostal nabito Ryan Poehling. Po rychlém zpracování vystřelil forhendem těsně vedle levé části brankové konstrukce.
    55:58 John KLINGBERG - 3:6
     
    55:58
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují. Pittsburgh evidentně polevil a domácí přidali druhý gól v rozmezí dvou minut. Skóroval JOHN KLINGBERG, švédský obránce vyprodukoval z pravého kruhu dělovou ránu nad levé DeSmithovo rameno. Asistence: Mason McTavish a Jakob Silfverberg.
     
    55:17
    Velkou příležitostí pohrdl Sidney Crosby. Forhendem zakončil do levého betonu Gibsona a dostal i možnost dorážky, ležícího brankáře však i napodruhé trefil pouze do betonu.
     
    54:49
    Z minusového úhlu zkusil gólmana zaskočit Isac Lundeström. To by ovšem musel nejprve trefit právě DeSmitha, od nějž by se teoreticky puk mohl odrazit za bránu, a to se nepodařilo.
     
    54:21
    Snaha Rickarda Rakella k sedmé trefě Penguins nevedla, slabý forhendový pokus pokryl domácí brankář koncem levého betonu.
    53:34 Mason MCTAVISH - 2:6
     
    53:34
    Anaheim právě vstřelil branku!
    Domácí dopřáli fanouškům alespoň malý důvod k radosti po vstřeleném gólu, ten však výraznou roli hrát nebude. MASON MCTAVISH sjel s pukem do levého kruhu, za svižným pokusem na zadní tyč natahoval DeSmith lapačku neúspěšně. Asistence: Jakob Silfverberg a Adam Henrique.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 16. Zegras (Henrique), 54. McTavish (Silfverberg, Henrique), 56. Klingberg (McTavish, Silfverberg) – 10. P. Joseph (Blueger, Archibald), 18. Kapanen (P. Joseph, Rust), 20. Carter (Kapanen), 35. P. Joseph (Malkin), 51. Rust (Malkin, Ruhwedel), 53. Guentzel (Crosby)


    Anaheim Ducks: Gibson (O. Eriksson Ek) – Kulikov, Fowler (A), Klingberg, Colt. White, Shattenkirk, Benoit – R. Strome, Zegras, Henrique (A) – Vatrano, McTavish, Max Jones – Silfverberg (A), Lundeström, Comtois – Leason, Jays. Megna, Grant.
    Trenér: Dallas Eakins

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Tokarski) – Dumoulin (A), Petry, M. Pettersson, Ruhwedel, P. Joseph, Friedman (A) – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, McGinn – Archibald, Blueger, Poehling.
    Trenér: Mike Sullivan

    Rozhodčí: Nicholson, Syvret – Murchison, Fournier
    bahis siteleri