Opava – Havířov 3:4 (0:1 po s.n.) | Chomutov – Příbram 3:4 (kon.) | Benátky n/J – Cheb 3:4 (po pr.)
Písek – Jablonec n/N 5:0 (kont.) | Hronov – Řisuty 5:6 (1:2 po s.n.) | Klatovy – Děčín 2:6 (kon.)
Val. Meziříčí – Nový Jičín 4:3 (1:0 po s.n.) | Znojmo – SHKM Hodonín 8:1 (kon.) | Letňany – Mostečtí Lvi 4:5 (po pr.)
Vrchlabí – Kobra 4:1 (kon.) | Tábor – Ústí n/L 4:5 (kon.)
konec
HC Tábor
4:5 (1:2, 1:1, 2:2)
HC Slovan Ústí nad Labem
Středa 01.03.2023, 18:00 • Zimní Stadion Tábor • 2. liga skupina Západ • Nadstavba A
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Tak už jdeme do finále! Alespoň, co letošní nadstavbové části 2. Ligy – Západ týče. Do Tábora přijíždí Slovan Ústí nad Labem a rozhodně to nebude zápas, který by se dohrával jen z povinnosti. Uvidíme totiž třaskavou bitvu a přímý souboj o konečné umístění a tím pádem lepší výchozí pozici pro blížící se vrchol sezony. Oba dnešní soupeři mají na kontě stejný počet bodů a vítěz tak odejde z ledu s jistotou konečné 3. příčky. Pro domácí hokejisty je motivace k 3 bodové výhře ale přeci jen o něco větší. V případě, že by se jim tento kousek podařil, na dálku budou jistě tlačit hokejisty Příbrami k 3 bodové výhře na ledě Chomutova, neboť v tomto případě by Tábor obsadil dokonce konečné 2. místo!

    Jak to všechno nakonec dopadne se dozvíme chvíli po 20. hodině. Buďte s námi u toho!
     
    HC Slovan Ústí nad Labem

    Ústecký Slovan předváděl v nadstavbové části velmi dobré a vyrovnané výkony. Vyšlápnout si nedokázal pouze na Chomutov, se kterým prohrál oba vzájemné zápasy této fáze soutěže. Na dnešní duel se Ústečtí patřičně naladili uplynulou sobotu, kdy si na domácím ledě poradili s lídrem z Letňan 5:4 po samostatných nájezdech. V zádech mají navíc hosté také pozitivní bilanci s Kohouty z dosavadního průběhu sezony. První vzájemný zápas dopadl ještě lépe pro Tábor (výhra 4:3 v prodloužení), zbylé dva už ale Ústí opanovalo a věřit si na svého soupeře bude určitě také dnes.

    Top 3 hráči týmu:
    1. Jaroslav Roubík – 43 zápasů, 25 gólů, 35 asistencí – 60b
    2. Pavel Kordule – 40 zápasů, 24 gólů, 30 asistencí – 54b
    3. Martin Tůma – 43 zápasů, 19 gólů, 30 asistencí – 49b
     
    Hockey Club Tábor

    Táborští si nejlepší výkony, zdá se, schovávali na finální fáze letošního ročníku. Zatímco během základní části působil tým mnohokráte rozpačitým dojmem, v nadstavbové části a zejména v jejím závěru, jsou Kohouti ve velmi dobrém herním rozpoložení. Aktuálně tak ,,tahají'' šňůru 6 vítězných utkání v řadě, výhru si připsali v posledních 9 utkáních celkem 8x. Jediným nepříjemným momentem je tak aktuálně vlna nemocí, která domácí kabinu v posledních dnech zasáhla a do poslední chvíle tak není jasné, v jaké sestavě budou moci bojovníci od Jordánu dnes nastoupit.

    Top 3 hráči týmu:
    1. Jakub Matušík – 40 zápasů, 18 gólů, 51 asistencí – 69b
    2. Ondřej Šulek – 42 zápasů, 21 gólů, 30 asistencí – 51b
    3. Filip Vlček – 37 zápasů, 20 gólů, 31 asistencí – 51b
     
    Úvodní sestavy:

    Hockey Club Tábor: Gába (Seliverstov) – Plášil (A), Hubata, Krejčí, Suchánek (A), Kříž, Hajič, Čančura – Kohút, Vlček, Prášek – Endál (C), Milfait, Severa – Duchan, Matušík, Bahenský – Šulek
    Trenér: Aleš Krátoška

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Záruba, Trefný (C), Vacík, Funk, Drtina (A), Bartoň, Šefl – Smola, Damašek, Roubík, Horký, Tůma (A), Kordule, Daniel, Kuchynka, Rudovský, Bláha
    Trenér: Jan Čaloun

    Rozhodčí: Trnka – Rubáš, Tvrdík.
     
    Oba týmy se již pozdravily na ledové ploše, utkání za malou chvíli odstartuje.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:21
    Úvodní buly zápasu a také útočná akce patří Táboru. Vlček na nic nečekal a z otočky vypálil puk na bránu. Jeho střela byla zblokována.
     
    01:26
    Na ledě už jsou druhé formace a ta domácí si hned vypracovala slibnou šanci. Endálův projektil z pravého kruhu jen těsně minul levý roh Stahlovy branky.
     
    02:30
    Táborští jsou zatím aktivnějším týmem. Na led se vrátila jejich první formace, Vlček z úhlu napálil puk směrem nabránu, ten se od brusle jednoho z bránících hráčů odrazil příhodně ke Kohútovi, který ho ale nedokázal zasáhnout.
     
    03:34
    Navrátilec do sestavy domácích Jakub Matušík teď při přechodu modré čáry nechal puk za sebou a píská se offside.
     
    04:37
    První velká šance Slovanu! Jan Smola se nepozorovaně dostal za obranu domácích, kam také dostal přesnou přihrávku. Jeho samostatný únik ale vyřešil Gába, který si připisuje první zákrok v utkání.
     
    06:23
    Táborská druhá pětka teď trochu zazmatkovala ve svém obranném pásmu a po vyhození kotouče se píská zakázané uvolnění.
     
    07:00
    Funkova dobrá střela od modrá čáry proletěla jen těsně nad Gábovým betonem. Naštěstí pro domácí skončil puk na zadním mantinelu.
     
    07:20
    Obránce Hubata si sjel od modré k levému kruhu, odkud dobře vypálil na Stahla. Ten jeho pokus schovává ve výstroji.
     
    07:28
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Roubík – 2 min., držení.
     
    08:15
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku! První branku utkání střílí ve vlastním oslabení MARTIN BLÁHA. Matušíkova tvrdá přihrávka na modrou čáru nadělala Plášilovi mnoho starostí, tak se puku ujal právě Bláha, který si v samostatném úniku s Gábou poradil přesně, jak měl. Bez asistence.
    08:15 BLÁHA - 0:1
     
    09:28
    Hosté v plném počtu.
     
    10:34
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Roubík – 2 min., hrubost.
     
    11:10
    Domácí museli začít přesilovou hru opět až z vlastního pásma po nepřesné souhře. Po krátké kombinaci se ke střele z první dostal Šulek, Rána mu ale nesedla a puk jen přepadl přes soupeřovu bránu.
     
    12:09
    V krátkém sledu po sobě přišly 2 střely od modré, první v podání Plášila, druhá pak od Suchánka. Ani jedna z nich ale nenadělala soupeřově obraně problémy.
     
    12:36
    Tábor právě vstřelil branku! S koncem přesilové hry se domácí přeci jen prosazují! Po Milfaitově souhře se trefuje JIŘÍ SEVERA, který z prostoru mezi kruhy usměrnil puk tak, že na něj Stahl už nedokázal zareagovat. Asistence: Milfait, Hajič.
    12:36 SEVERA - 1:1
     
    14:53
    Domácí se teď dostali do přečíslení 3 na 2, akci si nakonec vzali na starosti Severa s Milfaitem. Prvně zmiňovaný dostal dobrou přihrávku do jízdy, jeho zakončení si ale Stahl pohlídal.
     
    16:11
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku! Hosté si berou zpět jednobrankové vedení. Po špatné rozehrávce jednoho z domácích hráčů se puku zmocnili Ústečtí, ve finální fázi akce dostal přihrávku na pravou stranu PAVEL KORDULE a pěknou střelou, ač trochu z úhlu, dokázal Gábu propálit. Asistence: Tůma, Kuchynka.
    16:11 KORDULE - 1:2
     
    17:36
    Kohouti se ihned snažili na vstřelenou branku soupeře odpovědět. Druhá dokázala chvíli hosty udržet v jejich obranném pásmu, nakonec z toho ale nebyla ani jedna střelu na bránu a Ústí opět uklidňuje hru.
     
    19:02
    Do zakončení se teď dostával domácí Filip Vlček, ve finální fázi jej ale rozhodil jeden z obránců. Vlček ještě reklamoval seknutí přes jeho hůl, rozhodčí ale faul neviděl a celá akce tak přišla vniveč.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina dnešního duelu je za námi. Hosté z Ústí si z ní přenesou do další fáze utkání vedení 2:1. Nedá se říci, že by některý z týmů na ledě dominoval, nicméně Slovan dokázal lépe využít nabídnuté šance a po zásluze vede. Další třetina začne přibližně v 18:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:30
    Táborská první formace opět začíná třetinu velmi dobrým forčekingem. Vlček dokázal přinutit jednoho z obránců soupeře k chybě, skákavý puk ale nezkrotil a nakonec se přerušuje pro offside.
     
    21:31
    První střely ve druhé třetině si připisuje také Ústí. Kuchynka nejprve šikovně obkroužil bránu a puk se zastavil až na betonech Davida Gáby, následnou střelu od modré už raději domácí brankář schovává ve výstroji.
     
    21:39
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Kříž – 2 min., vysoká hůl.
     
    22:11
    Ústečtí rozehrávají svou první přesilovku v zápase a hned jsou z toho nepříjemnosti pro domácí. Drtinovu střelu od modré uviděl Gába na poslední chvíli, puk ale dokázal přeci jen najít a vyrazit.
     
    22:50
    Útočnou akci v oslabení si vyzkoušel také Tábor a když už z toho nebylo zakončení, ušetřili domácí alespoň cenné vteřinky.
     
    23:39
    Domácí v plném počtu.
     
    25:10
    Horký se dostal s pukem do útočného pásma, zhruba na hranici kruhu jízdu zasekl a následná střela Gábu trochu překvapila. Domácí gólman ale předvedl efektní zákrok a vyráží puk mimo 3 tyče.
     
    26:17
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku! Poměrně nenápadné akce hostí končí dalším pukem v síti domácích. JIŘÍ DRTINA projel s pukem až do útočného pásma a velmi povedenou a hlavně přesnou střelou trefuje růžek Gábovy svatyně. Asistence: Roubík
    26:17 DRTINA - 1:3
     
    26:17
    Střídání v týmu Hockey Club Tábor:
    ze hřiště odchází Gába, přichází Seliverstov.
     
    27:07
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Hráčská lavice – 2 min., příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    27:48
    Domácí hrají toto oslabení velmi aktivně. Duchan se dokonce dostal do zakončení, leč jen střelou od modré čáry.
     
    28:36
    Další útočná akce Tábora, tentokrát v podání dua Hajič – Kohút. Stahl si zakončení druhého jmenované po obkroužení brány pohlídal.
     
    29:07
    Domácí v plném počtu.
     
    29:49
    Tábor právě vstřelil branku! A domácí po úspěšně zvládnutém oslabení snižují! Nahození TOMÁŠE HAJIČE od modré čáry uviděl David Stahl až ve chvíli, kdy puk zapadl za jeho záda. Asistence: Endál.
    29:49 HAJIČ - 2:3
     
    31:09
    Velké příležitosti teď byly k vidění na obou stranách. Nejprve se domácí Vlček proháčkoval skrze obranu až před Stahla, ten si s jeho zakončením ale poradil náramně. Podobně dobře si vedl i na druhé straně Seliverstov, kterého puk trochu se štěstím trefil do výstroje po ráně z první, kterou na něj vyslal Rudovský.
     
    32:24
    Výborný zákrok Davida Stahla! Ústecký brankař se přesouval od jedné tyče k druhé, když se k odraženému puku dostal Milfait, okamžitě ho střelou příklepem poslal směrem na odkrytou část klece, ale Stahl kotouč dokázal vytěsnit svou holí.
     
    34:46
    Tábor poslední minuty soupeři zatápí, především díky dobrému pohybu. I přesto, že se Slovan v podstatě jen brání, nedokážou domácí zatím vymyslet akci, která by spadala po kategorie ,,gólová''.
     
    35:57
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Vlček – 2 min., podrážení.
     
    36:30
    Drtinova tvrdá střela od modré čáry zaduněla o zadní mantinel. Následně se domácí obrana, ač s drobnými problémy, postarala o vyhození kotouče.
     
    36:50
    Kohouti se dokonce dostávali k útočné akci. Jejich snažení nakonec přerušuje hvizd rozhodčího. Offside.
     
    37:33
    Ústečtí se nyní konečně dokázali usadit v útočném pásmu a na chvíli teď posadili domácí hráče na kolotoč. Dobrou střelu od modré, kterou vyslal Trefný, chytá Seliverstov lapačkou.
     
    37:57
    Domácí v plném počtu.
     
    38:21
    Lukáš Endál teď čekal na přihrávku úplně volný před Stahlem, tu nakonec z hole Severy dostal. Byl už ale tísněn jedním z domácích hráčů a tak jeho zakončení backhandem z otočky nemělo potřebnou razanci.
     
    39:40
    Druhá třetina se dohraje v obranném pásmu hostů.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Prostřední dějství je za námi a i z něho odcházejí spokojenější hosté od řeky Labe. Oba týmy totiž zvládly přidat po jednom gólu, kdy nejprve navyšoval náskok na 3:1 Jiří Drtina. Domácí na tuto branku zvládli odpovědět zásluhou Tomáše Hajiče necelé 3 minuty poté. 2:3 je tak současný stav, který bude platit na začátku 3. třetiny. Ta začne přibližně v 19:39.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:27
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Stahl – 2 min., podrážení, odpyká Rudovský.
     
    41:00
    Dobrá příležitost domácích v přesilové hře! Endálova tvrdá rána trefila Stahla do masky, následnou dorážku ale posílá Matušík mimo.
     
    41:52
    Další velká šance Tábora! Milfait narýsoval pro Severu přihrávku žabičkou přes brankoviště, dorážku ale Severovi překazil jeden z obránců soupeře.
     
    42:21
    Tábor právě vstřelil branku! V Táboře máme vyrovnáno! Povedená střela TOMÁŠE HAJIČE končí za zády bezmocného Stahla. Asistence: Suchánek, Milfait.
    42:21 HAJIČ - 3:3
     
    42:34
    Tábor právě vstřelil branku! Domácí během pár minut otáčejí vývoj utkání! Velmi důrazně si na brankovišti počínala dvojice Šulek – Duchan a ONDŘEJ ŠULEK byl nakonec za svou práci odměněn, když dostal puk do sítě! Asistence: Duchan.
    42:34 ŠULEK - 4:3
     
    44:15
    Hra je nyní trochu rozkouskovaná. Podruhé v krátkém sledu se píská zakázané uvolnění domácích.
     
    44:57
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku! Přetahovaná nekončí! JAKUB TREFNÝ poslal od modré nahození na soupeřovu bránu ve chvíli, kdy před Sliverstovem projížděli asi 3 hráči. Domácí gólman měl tak zakrytý výhled a puk doplachtil až za jeho záda. Asistence Kordule, Tůma.
    44:57 TREFNÝ - 4:4
     
    46:38
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Tůma – 2 min., podrážení.
     
    46:57
    Filip Vlček, tísněný dvěma bránícími hráči, posílá přihrávku ven z útočné třetiny.
     
    47:09
    Znovu v akci hráč Tábora s číslem 88 – tentokrát se pokoušel napálit z první puk na Stahla, netrefil ale přesně.
     
    48:19
    Domácí si teď nerozumněli při rozehrávce a píská se tak zakázané uvolnění.
     
    48:38
    Hosté v plném počtu.
     
    48:44
    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Záruba – 2 min., hákování.
     
    49:00
    Tábor má tak šanci na reparát v další přesilové hře. Její začátek se ale příliš nevyvedl. Suchánkovo nahození od modré ztečováno do ochranné sítě.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Suchánek – 2 min., držení.
     
    49:46
    Premiéru v dnešním zápase bude mít herní situace 4 na 4. Vhazuje se v obranném pásmu domácích.
     
    50:27
    Oba obránci Tábora, kteří byli na ledě, si udělali útočné výlety až před hostujícího gólmana. První střela Plášila, ani ta druhá Krejčího, se ale neujala.
     
    50:44
    Hosté v plném počtu.
     
    51:46
    Domácí v plném počtu.
     
    52:01
    Hosté si nyní přesilovku zopakují. Lukáš Kříž odchází na trestnou lavici za držení protihráče.
     
    52:20
    Útočné choutky teď ukojil další z domácích obránců. Byl to Jakub Suchánek, který prověřil Stahlovu pozornost při vlastním oslabení.
     
    53:12
    Ústečtí teď sevřeli na několik desítek sekund obrannou čtveřici Tábora, domácí ale oslabení sehráli velmi dobře a vyhazují puk přes všechny čáry.
     
    54:00
    Další faul domácích už rozhodčí potrestali trestným střílením! Jeho exekutorovi Kordulemu sjel ale v závěrečné fázi puk z hole.
     
    54:01
    Domácí v plném počtu.
     
    54:27
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu Hockey Club Tábor:
    Prášek – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Slovan Ústí nad Labem:
    Šefl – 2 min., hrubost.
     
    55:42
    Hra ve čtyřech hráčích na obou stranách už probíhá po lehkém ochladnutí emocí. Oba týmy se teď soustředí hlavně na to, aby neudělaly chybu.
     
    56:27
    Oba týmy jsou v plném počtu.
     
    57:23
    Bláha od červené čáry nastřeloval puk směrem na bránu Tábora. Puku stál ale nešťastně v cestě domácí obránce Kříž, který odjíždí s bolestivou grimasou v obličeji na střídačku.
     
    58:01
    Probíhají poslední 2 minuty 3. třetiny.
     
    58:13
    Oddechový čas pro tým Hockey Club Tábor.
     
    58:13
    Domácí už vědí, že Příbram dokázala porazit Chomutov v základní hrací době a tak jdou hrát vabank! Odvolávají nyní gólmana a pokusí si urvat 3 body na svou stranu.
     
    59:00
    Hosté jsou ale zatím v obranné činnosti perfektní. Tábor se zatím k ničemu nedostal.
     
    59:36
    Ústí nad Labem právě vstřelilo branku! Je zřejmě rozhodnuto. Jan Rudovský nejprve tvrdě odstavil od puku Tomáše Hubatu, kotouč pak putoval přes Jiřího Drtinu k JAROSLAVU ROUBÍKOVI, který ze středního pásma trefuje odkrytou branku. Asistence: Drtina, Rudovský.
    59:36 ROUBÍK - 4:5
     
    Konec zápasu.
     
    V Táboře je dobojováno! Ústí nad Labem nakonec dokázalo ukořistit výhru za 3 body po riskantním tahu domácích, kteří za nerozhodného stavu 4:4 sáhli k odvolání brankáře ve snaze rozhodnout utkání v základní hrací době. Tyto plány však zhatil v posledních sekundách Jiří Drtina, který trefou do prázdné brány zajistil svému týmu výhru 5:4.
     
    Známe tedy také soupeře pro play-off pro oba dnešní aktéry. Tábor si to v prvním kole rozdá s Příbramí, Ústí nad Labem se o postup porve s Vrchlabím.
     
    Poslední informace k dnešnímu utkání se týká počtu diváků – na zimní stadion v Táboře si dnes našlo cestu 1632 fanoušků. To už je ale ode mě pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a hezký zbytek večera! (20:46:17)

    Filip Hanousek

    Branky a nahrávky: 13. Severa (Milfait, Hajič), 30. Hajič (Endál), 43. Hajič (Suchánek, Milfait), 43. Šulek (Duchan) – 9. Bláha, 17. Kordule (Tůma, Kuchynka), 27. Drtina (Roubík), 45. Trefný (Kordule, Tůma), 60. Roubík (Drtina, Rudovský)


    HC Tábor: Gába (Seliverstov) – Plášil (A), Hubata, Krejčí, Suchánek (A), Kříž, Hajič, Čančura – Kohút, Vlček, Prášek – Endál (C), Milfait, Severa – Duchan, Matušík, Bahenský – Šulek
    Trenér: Aleš Krátoška

    HC Slovan Ústí nad Labem: Stahl (Cikánek) – Záruba, Trefný (C), Vacík, Funk, Drtina (A), Bartoň, Šefl – Smola, Damašek, Roubík, Horký, Tůma (A), Kordule, Daniel, Kuchynka, Rudovský, Bláha
    Trenér: Jan Čaloun

    Rozhodčí: Trnka – Rubáš, Tvrdík

    Diváci: 1632
    bahis siteleri