Winnipeg – Minnesota 2:4 (kon.) | Detroit – Chicago 4:3 (kon.) | Vancouver – Anaheim 3:2 (po pr.)
po prodl.
HC Oceláři Třinec
5:4 (1:1, 2:1, 1:2 - 1:0) Stav série: 2:0
HC VERVA Litvínov
Čtvrtek 09.03.2023, 17:00 • Werk arena, Třinec • Generali play off Tipsport extraligy • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    60:18
    Martin Růžička (TRI) to přehnal s důrazem při napadání Strejčka a je vyloučen. Hosté mají hned na začátku prodloužení šanci tento zápas rozhodnout. Růžička je vyloučen za podrážení.
     
    55:21
    První pětka Ocelářů teď vytvořila tlak na Tomkovo brankoviště. Daňo střílel a Marcinko se snažil vyraženou střelu dorazit, ale visel na něm přitom Jan Strejček (LIT), který je vyloučen za držení a tento verdikt nese velmi nelibě. Nicméně na tom, že Oceláři budou hrát přesilovku, to nic nemění.
     
    53:42
    Další problematická situace pro domácí. Aron Chmielewski (TRI) je vyloučen za sekání a hosté mají třetí přesilovku v této třetině.
     
    41:35
    Podobně jako včera mají hosté ve třetí třetině k dispozici přesilovku pět na tři. Za sekání je vyloučen Martin Marinčin (TRI). Hosté budou hrát proti třem 52 sekund.
     
    40:27
    Domácí si velice brzy komplikují situaci. Tomáš Marcinko (TRI) sekl v obranném pásmu Abdula a dostává menší trest.
     
    35:14
    Oceláři ale mají rychle také možnost si pomoci přesilovou hrou. Kurovského, který sjížděl před Tomkovu branku, nedovoleně bránil Jan Strejček (LIT). Početní výhoda pro domácí.
     
    34:10
    Další vyloučení dnešního utkání. Za šest hráčů na ledě jsou potrestaní domácí (TRI). Menší trest odpyká Martin Růžička. Hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    22:52
    Hlavní rozhodčí signalizoval vyloučení litvínovského hráče, Mazanec ani nestihl dojet na střídačku a je tu přerušení. Ondřej Jurčík (LIT) vyloučen za hákování. Třinec má druhou přesilovku.
     
    18:39
    Rozhodčí rozdají nějaké tresty. Vyloučen je Šimon Stránský (LIT) a Tomáš Marcinko (TRI), oba za hrubost. Vhazovat se bude ve středním pásmu. Pokračuje přesilovka Litvínova pět na čtyři.
     
    18:00
    Domácí dostali puk rychle na modrou čáru, kde byl Daňo. Ten z kroku nebyl schopen přejít přes soupeře, ale dostal puk na branku. V následujícím souboji fauloval Martin Růžička (TRI) soupeře a dostal menší trest za vysokou hůl. Hosté mají druhou přesilovku, kterou – pokud ji nevyužijí – budou hrát do závěrečné sirény první třetiny.
     
    03:38
    Tlak domácích pokračoval. Růžička s Daněm doslova dotlačili puk před Tomka, velká šance z toho ale nebyla. Marinčinovo nahození chytil Tomek do lapačky. Hosté se ale provinili faulem, Patrik Demel (LIT) pyká za držení. I Oceláři mají brzo první přesilovku.
     
    00:24
    Zile hledal v útočném pásmu Abdula, ten posunul puk pouze za branku. Tam jej nešťastně pro domácí nabral na vidle Martin Marinčin (TRI) a dostal dvouminutový trest za zdržování hry. Rychlá první přesilovka zápasu.

    Michal Samiec

    Branky a nahrávky: 8. Nestrašil (Hudáček, Voženílek), 27. Kaňák (J. Jeřábek, Nestrašil), 37. M. Růžička (Nestrašil), 57. J. Jeřábek (M. Růžička), 67. J. Jeřábek (M. Roman) – 2. Š. Stránský (Jaks), 35. Hlava (Sukeľ, Š. Stránský), 55. Hlava (Š. Stránský, Jaks), 59. Sukeľ (Hlava, Zile)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, Smith, Kaňák, J. Jeřábek, Mar. Adámek, Doudera – M. Růžička (A), Marcinko, Daňo – Voženílek, Hudáček, Nestrašil – Dravecký (A), Vrána (C), Chmielewski – Kurovský, M. Roman, Buček – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: M. Tomek (Zajíček) – Strejček, Zile, D. Zeman, Freibergs, Jaks, Demel (A), Šalda – Abdul, Sukeľ (C), Kudrna – Zdráhal (A), Estephan, Š. Stránský – Hlava, Gut, Straka – Zygmunt, Jurčík, Havelka.
    Trenér: Karel Mlejnek

    Rozhodčí: Hribik, Obadal – Lederer, Axman

    Diváci: 4 465
    Třinec 3 0 Litvínov
    #1 Středa 08.03.2023 • 17:00
    Třinec - Litvínov 3:1
    #2 Čtvrtek 09.03.2023 • 17:00
    Třinec - Litvínov 5:4 po prodl.
    #3 Sobota 11.03.2023 • 17:45
    Litvínov - Třinec 2:4
    bahis siteleri