Výběr soupeřů 2023 (kon.)
konec
Výběr soupeřů 2023

Neděle 19.03.2023, 09:30Florbal
     
    Zároveň se jednalo o poslední výběr sezony. Děkujeme za pozornost a nezapomeňte nadále sledovat play-off florbalových soutěží! (15:06:11)
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 20. BŘEZNA SKONČIL
     
    Dvojice pro semifinále superligy:
    Tatran Střešovice – Předvýběr.CZ Florbal MB
    1.SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy skončil.
     
    LSL
    1.SC TEMPISH Vítkovice – FbŠ Bohemians
    Klokani se po historickém postupu vydají do Ostravy. Vítkovičtí rytíři mají výhodu díky tomu, že v základní části v obou bitvách zvítězili, navíc budou začínat sérii na domácí půdě.

    Úvodní klání se odehrálo na hřišti Bohemians a už v první třetině rytíři naznačili, kdo má větší hlad po triumfu. Po dvaceti minutách vedli Vítkovičtí už 5:0 a klokanům se ve zbytku střetnutí povedlo výsledek jen částečně zkorigovat. Z triumfu 8:5 se však radovali hráči ze severu Moravy.

    Druhé střetnutí pak bylo ještě jednoznačnější. Bohemka šla sice do vedení po trefě Karla Petráka, ale pak přišla vítkovická smršť. Čtyřikrát se prosadil Adam Delong a rytíři nakonec vybojovali výhru 10:3. K triumfu je tehdy vedl okleštěný realizační tým. Vítkovice totiž krátce před tímto duelem odvolaly Pavla Bruse, současný trenér Daniel Folta nastoupil na lavičku až po této bitvě.
     
    LSL
    Druhou dvojici tak utvoří Vítkovice s Bohemians.
     
    LSL
    Tatran Střešovice – Předvýběr.CZ Florbal MB
    Reprízu loňského superfinále uvidíme už v semifinále! Tatran sáhl po Mladé Boleslavi a bude chtít navázat na velmi povedené výsledky z dlouhodobé části Livesport Superligy i Poháru Českého florbalu.

    V minulé sezoně oba celky dokráčely až do rozhodujícího duelu. Tentokrát cesta jednoho z nich skončí již mezi nejlepší čtveřicí. Favoritem by měl být Tatran, který v základní části naprosto dominoval a zvládl i všechny tři klání v dlouhodobé části.

    Nejprve si z Mladé Boleslavi odvezl triumf 4:3, když zaznamenal rozhodující trefu v přesilovce Martin Šindelář. Další dvě klání byla jasnou záležitostí Střešovic. Ty nejprve ve čtvrtfinále poháru zdolaly Středočechy 9:6, když ve 52. minutě vedly už 8:2. O pár dní později si Tatran připsal ještě vyšší výsledek – tehdy druhou Boleslav rozstřílel 11:1.
     
    LSL
    Tatran si vzal Mladou Boleslav!
     
    LSL
    Svého soupeře si vybírá Tatran. Na výběr má z celků Bohemians a Mladé Boleslavi.
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy začal.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 20. BŘEZNA ZAČAL.
     
    SITUACE PŘED VÝBĚREM 20. BŘEZNA

    V pondělí od 15.00 bude probíhat výběr soupeřů pro semifinále Livesport Superligy. Čtvrtfinále jasně ovládly týmy, jimž patřily po základní části příčky v nejlepší čtveřici.

    Vybírat si bude střešovický Tatran, jenž si poradil v sérii s Královskými Vinohrady. Ze druhého místa budou na svého soupeře čekat florbalisté z Vítkovic, kteří si poradili s houževnatými Black Angels.

    Střešovičtí budou moci sáhnout po jednom z dvojice Mladá Boleslav – Bohemians. Úřadující šampion zvládl hodně těsnou sérii s pražskou Spartou, klokani pak zdolali v pražském derby Chodov.
     
    Další výběr soupeřů bude následovat po skončení čtvrtfinále Livesport Superligy a bude se jednat o poslední výběr sezony. Na programu bude v pondělí 20. března.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 19. BŘEZNA SKONČIL.
     
    1LJ
    Dvojice pro semifinále play-off 1. ligy juniorek

    FBS Olomouc – BLACK ANGELS
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FbŠ Bohemians
     
    1LJ
    Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek skončil.
     
    1LJ
    Druhou dvojici tak tvoří Chodov a Bohemians.
     
    1LJ
    Olomouc sáhla po třetích Black Angels!
     
    1LJ
    Svého soupeře si vybírá Olomouc. Čeká ji cesta do Prahy. Vybírat může mezi Bohemians a Black Angels.
     
    1LJ
    Výběr soupeřů pro semifinále 1. ligy juniorek začal.
     
    1LJ
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 19. BŘEZNA ZAČAL.
     
    1LJ
    SITUACE PŘED VÝBĚREM 19. BŘEZNA

    Poslední dva celky doplnily složení semifinále 1. ligy juniorek o tomto víkendu. Favorizované týmy Chodova a Olomouce nakonec nepodlehly tlaku a čeká je výběr soupeřů a především semifinále.

    Právo bude mít v 19.00 vítěz základní části z Olomouce, který měl ale namále. Houževnatý Liberec s ním sehrál hodně těsnou sérii, v níž rozhodovala především defenziva. I rozhodující klání rozsekly Hanačky těsným skóre 2:1.

    Na svého soupeře bude čekat Chodov, jež začne doma. Ten si lístek v top čtyřce vybojoval triumfem 7:1 v rozhodující bitvě nad Ostravou. V další části jej čeká jeden ze dvou pražských celků Black Angels a Bohemians.
     
    1LJ
    Dalším výběrem, který přichází na řadu, je 1. liga juniorek, a to již 19. března od 19.00.
     
    Další výběr soupeřů nás bude čekat v neděli 19. března, kdy se dohrají čtvrtfinálové série 1. ligy juniorek.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 14. BŘEZNA SKONČIL.
     
    Výběr soupeřů pro Extraligu žen skončil.
     
    Termíny zápasů semifinále:

    1. utkání – 25. 3.
    2. utkání – 26. 3.
    3. utkání – 1. 4.
    4. utkání – 2. 4.
    příp. 5. utkání – 5. 4.
    příp. 6. utkání – 7. 4.
    příp. 7. utkání – 10. 4.
     
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

    Ve druhé sérii nás čeká repríza loňského superfinále, v němž si Ostrava dokráčela pro historicky první titul v ženské extralize. Oba dva duely v základní části Extraligy žen nabídly hodně vyrovnaný boj. V tom prvním uspěl Chodov v Ostravě v televizním duelu 3:2, stejně tak těsný byl i druhý vzájemný duel, ve kterém si Chodovanky uhájily v domácím prostředí triumf 6:5. To je samozřejmě skvělý vklad k tomu, abychom v semifinále viděli parádní boj.
     
    Znamená to tedy, že druhou sérií jsou Chodov a Ostrava.
     
    1. SC TEMPISH Vítkovice – PSN Tatran Střešovice

    Narazí na sebe dva celky, které už si jeden velký duel zahrály. Oba celky se spolu potkaly ve finále Poháru Českého florbalu, kde jednoznačně dominovaly rytířky, které vyhrály velkým rozdílem. To klání v základní části nabídla o něco vyrovnanější duely, v nichž obou ale nakonec uspěly právě Vítkovice, a to poměry 5:2 a 6:1.
     
    Vítkovice volí střešovický Tatran!
     
    Semifinálového soupeře si dnes zvolí pouze Vítkovice. Druhý Chodov počká, kdo z dvojice Tatran a Ostrava na něj zbyde.
     
    Výběr soupeřů pro Extraligu žen začal.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 14. BŘEZNA ZAČAL
     
    SITUACE PŘED VÝBĚREM 14. BŘEZNA

    Nejvyšší soutěž žen má za sebou velmi rychlé čtvrtfinále, v němž uspěly favoritky. Proto nás bude čekat již v průběhu úterního dopoledne další ze série výběru soupeřů, v němž nám vykrystalizují dvojičky, jež se poperou o postup do BigBoard Superfinále 2023.

    V rámci čtvrtfinálových sérií rozhodly o postupu do další fáze v nejkratším možném čase hráčky celků, jež do sérií vstupovaly v pozici favoritek. Stejně jako v minulém ročníku se tedy o postup do BigBoard Superfinále poperou dva pražské a dva ostravské celky.

    Právo volby budou mít rytířky z Vítkovic, sérii semifinále zahájí doma florbalistky Chodova, jež však budou muset počkat na to, zda si vítězky základní části vyberou městského rivala z Ostravy či střešovický Tatran.

    Vítkovické florbalistky v uplynulém ročníku překvapivě vypadly s FBC, které poté získalo svůj historicky první titul v ženské extralize, ve čtyřech zápasech. Už po čvrtfinálovém výběru zaznělo z kabiny Vítkovic přání v tomto ročníku soupeřkám vyřazení vrátit. Zajímavý průběh vloni nabídla i série Chodova s Tatranem, jež se natáhla na sedm klání.

    Zda znovu uvidíme městské souboje, se dozvíme v úterý 14. března v 10.00.
     
    Další výběr soupeřů bude na programu jíž v úterý 14. března, kdy si budou od 10.00 vybírat semifinálové soupeřky celky ženské extraligy.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 7. BŘEZNA SKONČIL
     
    LSL
    Čtvrtfinále play-off Livesport Superligy:
    Tatran Střešovice – TJ Sokol Královské Vinohrady
    1. SC TEMPISH Vítkovice – BLACK ANGELS
    Předvýběr.CZ Florbal MB – ACEMA Sparta Praha
    FbŠ Bohemians – FAT PIPE FLORBAL CHODOV
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro Livesport Superligu skončil.
     
    LSL
    V Praze se strhne peklo! Na Bohemku zbyl Chodov

    Na klokany z Bohemians zbyl ve čtvrtfinálovém výběru celek Chodova a k vidění tak bude velmi atraktivní pražské derby. Tyhle kádry spolu totiž v základní části svedly dvě náramné přestřelky a při každé z nich padlo více než šestnáct gólů!

    V prvním duelu si klokani podmanili úvodní periodu a vedli již 5:1, Chodov ale posléze fantasticky srovnal a rozhodovalo se tak až v poslední třetině. V té ale začalo úřadovat trio Bohemians Forman-Malič-Buršík, které čtyřmi brankami v řadě dovedlo souboj se svým rivalem až k triumfu 11:8.

    Také ve druhém vzájemném zápase to pak byli Chodovští, kdo v základní hrací době musel dotahovat ztrátu – tentokrát se jim to ale povedlo na výbornou. Na 8:8 totiž tehdy srovnával Tomáš Sýkora, a to pouhých 21 vteřin před závěrečnou sirénou. Duel pak v prodloužení rozhodl klokan Martin Kisugite, Chodov ale i tak získal v konečném důsledku rozhodující bod do tabulky.

    A na koho si dávat největší pozor? Zejména na chodovského kanonýra Toma Ondruška, který v obou zápasech dohromady posbíral šest bodů za trio branek i asistencí. Na druhé straně zase s velkou chutí úřadují Filip Forman (1+6) a Patrik Šebek (3+4), kteří se v této sérii mohou stát rozhodujícími činiteli.
     
    LSL
    Na Bohemians tedy při výběru zbyl Chodov.
     
    LSL
    Repríza loňského semifinále! Uspěje Bolka i tentokrát?

    Mnozí z nás jistě mají v paměti semifinále play-off z uplynulého ročníku, v němž Boleslavští dokázali uspět v šestém zápase. Série ale nabídla spoustu parádních momentů, skvělé výkony hráčů na obou stranách a také vynikající diváckou kulisu. Svěřenci Petra Novotného v ní udělali předposlední krok k pozdější obhajobě titulu.

    Středočeši do posledního kola bojovali o druhé místo tabulky, na které ale nakonec nedosáhli. Zlomovým okamžikem byla jejich porážka v předposledním kole s Vítkovicemi. Bez zajímavosti nemůžeme nechat to, že z pěti porážek úřadujícího šampiona přišly čtyři na vlastní půdě. Venku naopak Mladá Boleslav neuspěla jen na Tatranu a byla tak druhým nejúdernějším týmem na hřištích protivníků.

    Sparťané si s předstihem zajistili čtvrtfinále play-off. Závěr základní části jí ale nezastihl v ideálním rozpoložení, neboť přišla o kanonýra Jiřího Curneyho. I tak ale během úvodních 26 kol dokázala uhrát několik velkých výsledků – přivezla si triumfy z Boleslavi či Vítkovic a poměrně zajímavé bitvy svedla i s lídrem ze Střešovic.

    Že se bude jednat o zajímavou sérii naznačují už vzájemné duely. Sparťané dokázali krátce po reprezentační pauze vydolovat v Mladé Boleslavi bod. Od gólu Roberta Košira na 3:3 z 27. minuty dominovali stříbrní brankáři z mistrovství světa Lukáš Bauer a Martin Beneš. Rozhodnutí přinesl až v čase 62:03 Jan Natov. Klání v Praze se pak může nazvat stíhací jízdou. Boleslav totiž vedla ve 27. minutě již 6:1, ale sparťané se v dalším průběhu dostali dokonce do kontaktu. Na srovnání ale nedosáhli. Třemi body se blýskli Jiří Curney na straně domácích a v boleslavském dresu na toto číslo dosáhl Milan Tomašík.
     
    LSL
    Repríza loňského semifinále! Tatran si vzal Spartu.
     
    LSL
    Právo posledního výběru má po základní části třetí Mladá Boleslav. Na koho ze dvojice Chodov – Sparta ukáže?
     
    LSL
    Vítkovice sáhly po Black Angels!

    Vítkovice si při svém čtvrtfinálovém výběru zvolily pražské Black Angels a vyrazí tak na výlet do hlavního města. Vítěz osmifinálového souboje je sice po dnešním triumfu na vítězné vlně, rytíři ale nad svým sokem drží skóre dvou vítězství a žádné prohry a psychická výhoda je tak na jejich straně.

    Oba zápasy těchto celků totiž dopadly jednoznačnou výhrou Vítkovic, které navíc nikdy neklesly pod deset vstřelených branek. V prvním případě to byla výhra 14:3, kterou si rytíři zajistili pěti brankami v první a neuvěřitelnými sedmi góly ve třetí třetině!

    Druhý vzájemný duel těchto soupeřů pak rozhodla druhá třetina, v níž Vítkovice svému soupeři vsítily tři branky v řadě a výsledkově tak utekly do vedení 6:2. Black Angels už na tuto lavinu nenašli odpověď a utlumeni negativní psychickou dekou si ve třetí periodě vysloužili dalších pět zásahů.

    Nejpilnější byl v této sérii vítkovický Martin Gattnar, který si v jediném utkání připsal neuvěřitelných pět gólů! Na druhé straně se dvěma body blýsklo trio Matouš Burian – Marek Fryš – Jakub Hromada.
     
    LSL
    Rytíři z pražského tria zvolili Black Angels!
     
    LSL
    Druhé na řadě jsou Vítkovice. Ty mohou sáhnout po Chodovu, Spartě nebo Black Angels, ve všech případech je ale čeká výlet do Prahy.
     
    LSL
    Tatran si zvolil souboj s SKV

    Střešovičtí florbalisté zahájí svou pouť skrze vyřazovací část proti Královským Vinohradům. Celek z historické části Prahy uspěl v rozhodujícím klání osmifinálové série proti Ostravě.

    Tatran za celou základní část neprohrál jediné utkání a stanovil nový rekord v počtu získaných bodů, zároveň se stal historicky prvním týmem, jenž v základní části nejvyšší mužské soutěže neztratil ani bod.

    Vinohrady dávaly už od úvodních kol najevo, že oproti uplynulému ročníku budou výrazně nebezpečnější. I když je zastihl herní výpadek a klesly mimo pozice pro play-off, od přelomu roku ale svěže směřovaly do play-off. Na své cestě dokázali žluto-černí skolit třeba Bohemku, obrali Chodov a body nenechali ani Blekům. V posledním kole i díky troše štěstí uhájili desáté místo a uspěli i v osmifinálové sérii s Ostravou.

    Není překvapením, že ve vzájemných duelech na tom byli lépe Tatraňáci. V úvodním kole ročníku ale SKV pořádně zlobila, Střešovicím totiž zasadila pět branek, na druhé straně ale zapršelo devětkrát. Pěti body se blýskl Matěj Havlas. Odveta se odehrála před skvělou atmosférou ve výjezdním klání v Plzni. Tam už Tatran dominoval poměrem 11:1. Třemi body potvrdil prvenství v kanadském bodování Marek Beneš.
     
    LSL
    Sáhl po SKV! Tatran se tak utká s pražským rivalem, s nímž se naposledy utkal v 26. kole.
     
    LSL
    Jako první bude vybírat jednoznačný vítěz základní části. Po kom ze čtveřice Chodov, Sparta, Black Angels, SKV neporažený celek Tatranu sáhne?
     
    LSL
    Výběr soupeřů pro Livesport Superligu začal.
     
    LSL
    Už večer ve 21.00 se můžete těšit na výběr soupeřů pro čtvrtfinále Livesport Superligy.
     
    1LJ
    Čtvrtfinále play-off 1. ligy juniorek:
    FBS Olomouc – FBC Liberec
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    BLACK ANGELS – 1. SC TEMPISH Vítkovice
    FbŠ Bohemians – Tatran Střešovice
     
    1LJ
    Výběr soupeřů pro 1. ligu juniorek skončil.
     
    1LJ
    Tím pádem poslední dvojici tvoří Bohemians a Tatran, úvodní pražské derby zvládly klokanky poměrem 8:5.
     
    1LJ
    Bleci si berou Vítkovice! Narazí na sebe tedy 3. a 7. tým tabulky, v základní části byly úspěšnější pražské florbalistky, jež vyhrály 8:5.
     
    1LJ
    Na řadu přichází volba Black Angels.
     
    1LJ
    Tým z Jižního Města bude hrát s týme FBC ČPP Bystroň Group Ostrava, jenž finišoval na páté příčce. Chodov jej v základní části zdolal 8:4.
     
    1LJ
    Druhá volba padá na Chodov, ten může vybírat z tria Ostrava, Vítkovice, Tatran.
     
    1LJ
    Olomouc si zvolila Liberec, jemuž patřilo po základní části šesté místo. Ve vzájemném klání uspěly Hanačky 4:0.
     
    1LJ
    Jako první bude volit jednoznačný vítěz základní části z Olomouce.
     
    1LJ
    Výběr soupeřů pro 1. ligu juniorek začal.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 7. BŘEZNA ZAČAL
     
    SITUACE PŘED VÝBĚREM 7. BŘEZNA

    1. liga juniorek
    Nejvyšší liga juniorek za sebou má velmi rychlé osmifinále. V něm uspěly všechny favoritky, kterým patřilo po základní části první až osmé místo. Vybírat tak budou postupně týmy Olomouce, Chodova a Black Angels, výhodu domácího prostředí pro čtvrtfinále mají v rukách klokanky z Bohemians. Volit si bude možno ze čtveřice Ostrava, Liberec, Vítkovice a Tatran.

    Harmonogram výběru:
    9.30 FBS Olomouc
    9.40 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
    9.50 BLACK ANGELS


    Livesport Superliga
    V superlize se dohrávají třetí duely osmifinále. Ve čtvrtfinále může současnou šestici doplnit kdokoliv ze sérií Ostrava – SKV a Black Angels – Liberec.

    Jako první bude volit vítěz základní části ze Střešovic, po něm přijdou na řadu týmy Vítkovic a Mladé Boleslavi. Na soupeře bude čekat celek Bohemians, který ale začne čtvrtfinále doma, a poté Sparta s Chodovem.

    Harmonogram výběru:
    21.00 Tatran Střešovice
    21.15 1. SC TEMPISH Vítkovice
    21.30 Předvýběr.CZ Florbal MB
     
    Další kolo výběru soupeřů bude pokračovat už v úterý 7. března a proběhne "na dvě etapy". Nejprve si zvolí čtvrtfinále juniorky, posléze přijde ve 21.00 na řadu mužská superliga.
     
    Další výběr soupeřů se nás bude týkat v rozmezí od 6. do 9. března. Záležet bude na vývoji víkendových zápasů. Volit se budou čtvrtfinále Livesport Superligy a 1. ligy juniorek.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 2. BŘEZNA SKONČIL
     
    1LJ
    Osmifinále 1. ligy juniorek
    FBS Olomouc – Panthers Praha
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – TJ Sokol Královské Vinohrady
    BLACK ANGELS – Florbalová akademie MB
    FbŠ Bohemians – SK Meťák České Budějovice
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – K1 Florbal Židenice
    FBC Liberec – FBC Česká Lípa
    1. SC TEMPISH Vítkovice – Sklo Bohemia Světlá n/S
    Tatran Střešovice – GC System Bulldogs Brno
     
    1LJ
    Výběr soupeřů pro 1. ligu juniorek skončil.
     
    1LJ
    Rytířky sáhly po výletu na Vysočinu, utkají se s týmem Sklo Bohemia Světlá n/S, na nějž v základní části dvakrát vyzrály. Poslední dvojici tak tvoří Tatran a Bulldogs Brno.
     
    1LJ
    Poslední tým, který bude volit, jsou Vítkovice.
     
    1LJ
    Ano, čeká nás severočeské derby Liberec – Česká Lípa. V obou případech v základní části uspěly hráčky zpod Ještědu.
     
    1LJ
    Předposlední volbu dnešního výběru učiní celek FBC Liberec. Nabíledni je, že si zvolí krajského rivala z České Lípy.
     
    1LJ
    Ostrava se vyhnula Světlé nad Sázavou, která ji v posledním ročníku senzačně vyřadila, a zvolila si 13. Židenice, s nimiž zvládla oba duely v základní části.
     
    1LJ
    Z pátého místa bude vybírat FBC Ostrava.
     
    1LJ
    Klokanky si o postup do čtvrtfinále zahrají s českobudějovickým Meťákem, který skončil na jedenácté příčce. První klání se odehrálo na Meteoru a byla z toho přestřelka, kterou jasně ovládla Bohemka.
     
    1LJ
    Další výběr provedou po základní části čtvrté juniorky Bohemians.
     
    1LJ
    Hráčky Black Angels si zvolily celek Florbalové akademie MB, jež finišovala na dvanácté příčce. Oba týmy se potkaly dvakrát a pokaždé uspěly Pražanky.
     
    1LJ
    Třetí příčka po základní části patřila Black Angels. Jejich výběr přichází.
     
    1LJ
    Chodov zvolil do osmifinále Královské Vinohrady, které si zajistily svůj spot až jako poslední. Také v tomto případě skončilo úvodní klání jasným triumfem favoritek.
     
    1LJ
    Druhý skončil Chodov, ten tedy teď učiní svou volbu.
     
    1LJ
    Olomoucké hráčky se vydají do Prahy, čeká je souboj s Panthers Praha, s nimiž v dlouhodobé části vyhrály jasně 11:1.
     
    1LJ
    Jako první volí florbalistky FBS Olomouc, které jednoznačně ovládly základní část.
     
    1LJ
    Výběr soupeřů pro 1. ligu juniorek začal.
     
    CE LJ
    Osmifinále CE ligy juniorů
    OF 1 PSN Tatran Střešovice – Panthers Praha
    OF 2 Bulldogs Brno – FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    OF 3 ACEMA Sparta Praha UNYP – Kanonýři Kladno
    OF 4 1. SC TEMPISH Vítkovice – FBŠ Hummel Hattrick Brno U19
    OF 5 FbŠ Bohemians DDM Praha 7 – WIzards DDM SO Praha 10
    OF 6 FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FBŠ SLAVIA Plzeň
    OF 7 Předvýběr.CZ Florbal MB – FBC Liberec
    OF 8 BLACK ANGELS YONEX – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

    Vzhledem k tomu, že v nejvyšší soutěži juniorů se dále soupeři nevolí, postupuje se podle následujícího klíče. Už teď tedy můžeme spekulovat o tom, kdo na koho případně může narazit.

    Čtvrtfinále play-off CE ligy juniorů
    ČF 1 Vítěz OF 1 – Vítěz OF 8
    ČF 2 Vítěz OF 2 – Vítěz OF 7
    ČF 3 Vítěz OF 3 – Vítěz OF 6
    ČF 4 Vítěz OF 4 – Vítěz OF 5

    Semifinále play-off CE ligy juniorů
    Vítěz ČF 1 – Vítěz ČF 4
    Vítěz ČF 2 – Vítěz ČF 3
     
    CE LJ
    Výběr soupeřů pro CE ligu juniorů skončil.
     
    CE LJ
    Mladá Boleslav si vybrala Liberec. Poslední dvojici tak tvoří Black Angels a Gullivers Brno.
     
    CE LJ
    Poslední volba CE ligy juniorů, provede jí Mladá Boleslav. Ta si může vybrat regionálně zajímavou bitvu s Libercem, případně cestu na hřiště Gullivers Brno.
     
    CE LJ
    Chodov zvolil výjezd do Západočeské metropole. O postup do čtvrtfinále se popere se Slavií Plzeň.
     
    CE LJ
    Ze šestého místa si vybírá soupeře pro osmifinále play-off další pražský celek – Florbal Chodov. Ten si vybere mezi cestou do Brna, Plzně a Liberce.
     
    CE LJ
    Klokani se utkají pražskými WIzards. Ti také strávili sezonu v nižší skupině, oba týmy se tak potkají poprvé v aktuální ročníku.
     
    CE LJ
    Pátým celkem po základní části byli Bohemians a na nich je nejbližší volba.
     
    CE LJ
    Rytíři zvolili cestování do Brna. V osmifinále se utkají s Hattrickem, který si vybojoval postup z 1. kola. Oba celky čeká premiérový střet.
     
    CE LJ
    Vybírat budou Vítkovice. Ty čeká jistě výjezd. Otázkou je, zda do Brna, Prahy, Plzně či Liberce.
     
    CE LJ
    Sparta sáhla po kladenských Kanonýrech. I tady favorit série dvakrát uspěl v základní části. Naposledy ale těsně 7:5.
     
    CE LJ
    Třetí volba, na řadu přichází Sparta Praha.
     
    CE LJ
    Bulldoci ale zvolili cestu do Ostravy na půdu FBC, s nímž v základní části sehráli dva velmi těsné duely.
     
    CE LJ
    Jako další přicházejí na řadu brněnští Bulldogs. Na výběr mají i ze dvou městských rivalů – Gullivers a Hattricku.
     
    CE LJ
    Tatran si vzal pražské Panthers, které v tomto ročníku dvakrát porazil.
     
    CE LJ
    Jako první vybírá vítěz základní části – střešovický Tatran.
     
    CE LJ
    Výběr soupeřů pro CE ligu juniorů začal.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 2. BŘEZNA ZAČAL
     
    Odvety v průběhu týdne zvládly celky Hattricku Brno, Slavie Plzeň a FBC Ostrava v CE lize juniorů, mezi juniorkami si poslední místo v osmifinále zajistily florbalistky Královských Vinohrad.
     
    SITUACE PŘED VÝBĚREM 2. BŘEZNA

    CE soutěž juniorů

    Jako první bude soupeře volit nejlepší osmička celků z CE ligy juniorů. Ta měla nyní o týden delší volno, před nimi totiž svedly a některé dvojice stále svádějí souboj o postup do osmifinále v prolínací fázi mezi CE soutěží a 1. ligou.

    Ve svých sériích uspěli Gullivers Brno, Kanonýři Kladno, Panthers Praha, FBC Liberec, Wizards SO Praha 10. O posledních třech postupujících se rozhodne ve středu, kdy se dohrají série mezi FBC Ostrava a Torpedem Havířov, plzeňskou Slavií a Náchodem a souboj Hattricku Brno s Chomutovem, ke je stav 1:1.

    Harmonogram výběru soupeřů
    8.30 PSN Tatran Střešovice
    8.40 Bulldogs Brno
    8.50 ACEMA Sparta Praha UNYP
    9.00 1. SC TEMPISH Vítkovice
    9.10 FbŠ Bohemians DDM Praha 7
    9.20 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
    9.30 Předvýběr.CZ Florbal MB
    - BLACK ANGELS YONEX (nevybírají, čekají)

    ---

    1. liga juniorek
    Také 1. liga juniorek měla nyní pauzu. Nejlepší čtrnáctka týmů měla týden navíc na přípravu na závěrečnou část sezony. Do boje šly akorát poslední čtyři týmy tabulky, jež si zahrály o účast v osmifinále play-off. V sérii České Lípy s plzeňskou Slavií splnily roli favoritek Severočešky, pražské derby mezi Spartou a SKV se za stavu 1:1 rozhodne ve středu.

    Jeden z dvojice celků z metropole tak doplní do možností výběru Českou Lípu a šestici týmů, které měly jistotu osmifinále už po základní části – Bulldogs Brno, Světlou nad Sázavou, Meťák České Budějovice, Florbalovou akademii MB, Židenice a Panthers Praha.

    Harmonogram výběru soupeřů
    9.30 FBS Olomouc
    9.40 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
    9.50 BLACK ANGELS
    10.00 FbŠ Bohemians
    10.10 FBC ČPP Bystroň Group Ostrava
    10.20 FBC Liberec
    10.30 1. SC TEMPISH Vítkovice
    - Tatran Střešovice (nevybírá, čeká)
     
    Vzhledem k tomu, že se o víkendu nerozhodlo v nejvyšších mládežnických soutěžích, proběhne výběr soupeřů pro 1. ligu juniorek a CE soutěž juniorů ve čtvrtek 2. března. Začátek je plánován na 8.30.
     
    Další výběr soupeřů bude na programu v polovině týdne, na řadu přijdou 1. liga juniorek a CE soutěž juniorů.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 27. ÚNORA SKONČIL
     
    1LM
    Výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy mužů skončil.
     
    1LM
    Kdo na koho může narazit v semifinále?

    Rozhodnuto je také o tom, kdo na koho může narazit v semifinále. To se totiž v 1. lize mužů nevolí a nastoupí v něm týmy podle jednoduchého klíče. Spolu budou hrát vítězové sérií, v nichž byly týmy umístění na 1. a 4. místě, respektive vítězové čtvrtfinálových sérií, v nichž se představily druhý a třetí tým tabulky.

    Dvojice pro semifinále play-off:
    Butchis/Gullivers – Hattrick/Kladno
    Ústí/Č. Budějovice – Bulldogs/Letka
     
    1LM
    FBŠ Hummel Hattrick Brno – FBC Letka Toman Finance Group

    Volba nakonec vyšla tak, že se spolu potkají po základní části čtvrtý a pátý celek tabulky. Oba týmy spolu mají vyrovnanou bilanci vzájemných zápasů, které pokaždé nabídly celkem dost branek. V tom prvním triumfovala na své půdě štěpánkovická Letka, která si připsala vítězství 8:4. Tři body (1+2) si připsal Dominik Hubl, dvakrát se prosadil Tomáš Hanzlík. V odvetě v Maloměřicích pak zazářil brankář Ondřej Kolajta, jenž za svá záda pustil jediný míček. Jeho spoluhráči se pak trefili hned šestkrát, dvakrát z toho René Slezák.
     
    1LM
    Poslední dvojici tak tvoří Hattrick a štěpánkovická Letka.

    Vzájemné zápasy:
    Letka – Hattrick 8:4
    Hattrick – Letka 6:1
     
    1LM
    Bulldogs Brno – Kanonýři Kladno

    Tahle série bude hodně napínavá. Oba celky měly před sezonou hodně vysoké ambice, ale naplnit se je povedlo jen Bulldogs. Kladno muselo bojovat o udržení se na pozicích pro play-off do posledního kola a ve vyřazovací části se budou chtít rehabilitovat. Brňané ale zvládli oba těsné vzájemné zápasy. V tom prvním uspěli na domácí půdě poměrem 4:3, v odvetě na kladenském hřišti pak triumfovali 7:5, a to i díky třem bodům Matyáše Němce.
     
    1LM
    Máme rozhodnuto! Bulldogs berou kladenské Kanonýry.

    Vzájemné zápasy:
    Bulldogs – Kladno 4:3
    Kladno – Bulldogs 5:7
     
    1LM
    Třetí volba uzavře výběr soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy mužů. Na řadu přichází brněnští Bulldogs, kteří mají na výběr mezi Letkou a Kladnem. Celek, který z této dvojice zůstane "plonkový", připadne po základní části čtvrtému Hattricku.
     
    1LM
    Florbal Ústí – FBC Štíři České Budějovice

    Ústečtí florbalisté si ze druhého místa vybrali českobudějovické Štíry, kteří patří k velmi příjemným překvapením této sezony. V základní části s nimi Severočeši odehráli poměrně vyrovnané duely. Ústí pomohl k triumfu 6:5 po prodloužení a venkovnímu vítězství 7:4 hattrickem Jan Peška, na druhé straně zazářil v obou případech Matyáš Sirotek.
     
    1LM
    Ústí pojede do Českých Budějovic!

    Vzájemné zápasy:
    Ústí – Č. Budějovice 6:5p
    Č. Budějovice – Ústí 4:7
     
    1LM
    Výběr číslo dvě. Volit si bude celek z Ústí nad Labem. K dispozici jsou celky Kladna, Českých Budějovic a štěpánkovická Letka.
     
    1LM
    BUTCHIS – Sokol Brno I EMKOCase Gullivers

    Vítěz základní části, který ji ovládl jednoznačným způsobem a stanovil nový bodový rekord, vybíral z prvního místa a sáhl po celku z Brna. Pražský celek proti Gullivers nejprve sehrál hodně vyrovnanou bitvu. Gulls nakonec padli jen 2:3, a to díky trefě z poslední periody. V domácím prostředí na Třebešíně ale Pražané nedali svému soupeři šanci a triumfovali jasně 8:1, hattrickem se blýskl Erik Papež a hned čtyři body si připsal Jan Waldhauser.
     
    1LM
    BUTCHIS si zahrají souboj s brněnským celkem! Do čtvrtfinále si vybrali Gullivers!

    Vzájemné zápasy:
    Gullivers Brno – BUTCHIS 2:3
    BUTCHIS – Gullivers Brno 8:1
     
    1LM
    Ve tři hodiny bude osloven s výběrem pražský BUTCHIS. Ten při své premiérové sezoně ve druhé nejvyšší soutěži dokázal zaznamenat neuvěřitelný zápis – vyhrál základní část s rekordním počtem bodů.
     
    1LM
    Výběr soupeřů pro 1. ligu mužů začal.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 27. ÚNORA ZAČAL
     
    Program výběru soupeřů pro čtvrtfinále 1. ligy mužů

    15.00 BUTCHIS
    15.15 Florbal Ústí
    15.30 Bulldogs Brno

    Na svého soupeře čeká čtvrtý brněnský Hattrick. Celky mohou své soupeře volit ze čtveřice Letka, České Budějovice, Kladno a Gullivers Brno.
     
    Další výběr soupeřů je na programu už dnes 27. února!

    Vybírat bude 1. liga mužů, která ukončila osmifinále play-off už o uplynulém víkendu. Sérii Kladna s Plzní ovládli Kanonýři, ze souboje mezi Znojmem a Gullivers se do další fáze posunul brněnský celek.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 26. ÚNORA SKONČIL
     
    Výběr soupeřů pro Extraligu žen skončil.
     
    Dvojice pro ČF play-off EŽ:

    1. SC TEMPISH Vítkovice – Bulldogs Brno
    FAT PIPE FLORBAL CHODOV – FAT PIPE Tigers Start98
    Tatran Střešovice – FbŠ Bohemians
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – FBS Olomouc
     
    Ostravské FBC prověří Olomouc!

    Ostravské FBC ve čtvrtfinále nebude moc cestovat, neboť jeho soupeř bude nedaleká Olomouc. Souboj to ale bude jistě náročný, neboť Hanačky se v této základní části staly jediným týmem mimo top čtyřku, kdo zvládl Ostravě vstřelit sedm branek.

    Jejich první vzájemný zápas byl totiž pořádná naháněná, v níž padlo dohromady sedmnáct gólů. Za rozhodnutého stavu 8:3 pro FBC se Olomouc ve třetí třetině probudila do nové mízy a čtyřmi trefami skóre zkorigovala na své historické maximum.

    Druhý duel už byl ale čistě v režii modrožlutých florbalistek a pokud Olomouc pomýšlí na vyrovnanou čtvrtfinálovou sérii, bude si na podobné výpadky muset dávat pozor. Stejně tak jako na kanonýrku Malwinu Zagórskou, které se ve dvou zápasech povedlo nasbírat pět kanadských bodů (1+4).

    Na druhé straně se proti ostravskému FBC nejvíce dařilo Evě Řehákové, která v prvním duelu zkompletovala hattrick a přidala asistenci, nebo její spoluhráčce Elišce Pešavové, která nasbírala pouze o bod méně (2+1).
     
    Extraliga žen má odvoleno! Díky výběru Tatranu zbyla na ostravské FBC Olomouc a čtvrtfinálové dvojice jsou tak kompletní.
     
    Pražské peklo! Tatran bere Bohemians

    Tohle bude jistě velmi třaskavé a napínavé pražské derby, v němž se utkají dva velmi podobní soupeři. Tatran i Bohemians totiž oplývají velkou ofenzivní chutí a ve svých zápasech se tak hodně soustředí právě na útok.

    Oba vzájemné duely těchto celků v základní části dopadly ve prospěch Střešovic, první část utkání ale byla vždy vyrovnaná. Tatran totiž sázel na pozdější průběh zápasu a vždy se mu to vyplatilo. S celkovým skóre 8:3 počítaným od konce prvních třetin tak s přehledem ovládl obě derby a Bohemians na něj stále hledají vítězný recept.

    Největší kvalitou proti Střešovicím v obou zápasech oplývala klokanka a reprezentantka Karolína Mezerová, která si připsala dohromady tři branky. Na druhé straně se ale nejméně dvěma body prezentovalo hned šest hráček, z nichž si po dvou gólech připsalo duo Michaela Mechlová a Radka Korbelářová.
     
    Tatran si bere Bohemians, čeká nás tak i druhé pražské derby!
     
    Jako třetí a také poslední mají možnost výběru florbalistky Tatranu Střešovice. Ty se budou rozhodovat mezi pražským derby s Bohemians a výletem do Olomouce. Jejich výběr startuje v 19:30.
     
    Chodov zvolil pražské derby se Startem!

    Chodov sáhl po pražském Startu98 a o semifinále se tak utká v rámci městského derby. A i když se první utkání neslo v naprosto jednoznačném duchu, to druhé už divákům nabídlo pořádně napínavou bitvu.

    Oba týmy se v ní předháněly ve vedení a rozhodnuto bylo až na sklonku 49. minuty. Tehdy totiž na 8:7 pro Chodov zvyšovala Marie Havlíčková a i přes závěrečný tlak se Startu již skóre nepodařilo vyrovnat.

    V bráně tehdy dominovala gólmanka Tigers Šárka Černá, která se svým výkonem stala hlavním důvodem, proč byl duel tak vyrovnaný. Ona a její kolegyně Kristýna Janglová ale ve čtvrtfinále budou čelit velké ofenzivní síle, kterou reprezentuje třeba v minulém zápase tříbodová Karolína Janatková (2+1) nebo Ivana Vachovcová, která si v prvním vzájemném duelu těchto celků připsala hattrick a asistenci.
     
    Chodov sáhl po Startu98, čeká nás tak jihoměstské derby.
     
    Jako druhý bude volit pražský Chodov. Ten má po výběru Vítkovic k dispozici již jen Bohemians, Olomouc nebo Start98. Zvolí jedno z pražských derby nebo bude cestovat? To se dozvíme v 19:15.
     
    Vítkovice sáhly po nejtěžším kalibru. Berou Bulldogs Brno!

    Vítkovice si pro svou čtvrtfinálovou sérii vybraly patrně toho nejtěžšího možného soupeře a diváky tak čeká parádní podívaná! Výsledek prvního vzájemného zápasu těchto dvou celků (výhra 8:1 pro Vítkovice) to sice nenaznačuje, ale Bulldogs Brno se v letošní sezoně vyhouply raketovým skokem.

    Divoká karta Extraligy žen si po základní části připsala krásné páté místo a ne nadarmo tak Vítkovice ve druhém vzájemném zápase pořádně trápila. Až do konce druhé periody to totiž bylo nerozhodně 2:2 a rytířky měly co dělat, aby svému soupeři výsledkově utekly. To se jim sice povedlo již 31 vteřin po startu třetí třetiny, ale pouze o pět minut později už znovu bylo srovnáno. Lídr soutěže nakonec tento zápas rozhodl až v poslední desetiminutovce a podobně houževnatý souboj se tak dá očekávat také v této čtvrtfinálové sérii.

    Zdaleka největší pozor si Vítkovice budou muset dávat na mladou pušku Annu Brucháčkovou, která svými výkony nejen vyhoupla Bulldogs vzhůru, ale také významně pomohla české juniorské reprezentaci ke druhému místu na mistrovství světa. Naopak její tým si bude muset střežit zejména Dominiku Buczekovou a Barboru Huskovou, které proti Bulldogs obě zvládly zkompletovat hattrick.
     
    Vítkovice hned na úvod boří všechny předpoklady a berou si z pátého místa Bulldogs Brno!
     
    Jako první budou volit vítězkyně základní části 2022/2023 z Vítkovic. Sáhnout mohou po brněnských Bulldogs, Bohemians, Olomouci nebo Startu98. Na koho tedy padne jejich volba?
     
    Začíná výběr soupeřů pro čtvrtfinále Extraligy žen.
     
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 26. ÚNORA ZAČAL
     
    Tatran díky vítězství nad Bulldogs bere třetí místo a tím pádem poslední možnost volby.
     
    Harmonogram výběru soupeřů Extraligy žen

    19.00 1. SC TEMPISH Vítkovice
    19.15 FAT PIPE FLORBAL CHODOV
    19.30 Tatran Střešovice
     
    SITUACE PŘED VÝBĚREM 26. ÚNORA

    V rámci play-off zbývá rozluštit poslední tajenku, a sice to, kdo bude nakonec vybírat jako třetí. Karty jsou na rozložené na stole zcela jednoznačně. Na třetím místě je aktuálně FBC Ostrava. Ta má ale základní části již dohranou, a to kvůli předehrávce duelu v Mladé Boleslavi.

    Střešovický Tatran ze čtvrté pozice ztrácí tři body, v rukou má ale silný trumf v podobě lepších vzájemných zápasů (triumf 7:3, porážka 5:8). V posledním kole ale bude čelit brněnským Bulldogs, které jsou aktuálně páté a pokud by Brňanky vyhrály, s velkou pravděpodobností by pak i po výběru byly žhavým kandidátem na post tatranských čtvrtfinálových soupeřek.

    Do výběru soupeřů půjde z prvního místa celek Vítkovic, který bude v posledním kole hájit neporazitelnost v duelu proti Chodovu, jenž budu vybírat jako druhý. Sice ještě nevíme, kdo bude vybírat ze třetího místa a kdo si na soupeře počká, víme již, kdo všechno je v osudí – překvapení sezony Bulldočky, šesté klokanky z Bohemians, aktuálně sedmá Olomouc a osmý Start98.
     
    Další výběr bude na programu 26. února, kdy si budou od 19.00 volit soupeřky čtyři nejlepší celky Extraligy žen.
     
    19. 2.
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 19. ÚNORA SKONČIL.
     
    Dvojice pro ČF play-off:

    S.K. P.E.M.A. OPAVA – TJ Slovan Havířov
    Torpedo Havířov – Spartak Pelhřimov
    FBC Vikings Kopřivnice – Z.F.K. Petrovice
    Asper Šumperk – 1. FBK Sršni Rožnov p/R
     
    NL-Z
    Výběr soupeřů pro Národní ligu – východ skončil.
     
    NL-V
    Vikingové sáhli po Petrovicích. Šumperk tak čeká čtvrtfinálová bitva s Rožnovem.
     
    NL-V
    Poslední výběr dnešního dne. Kopřivnice vybírá mezi Petrovicemi a Rožnovem. Na nezvolený celek čeká Šumperk.
     
    NL-V
    Torpedo Havířov sáhlo po Pelhřimovu, čeká jej tak cesta na Vysočinu.
     
    NL-V
    Výběr číslo dva. Volit jde Torpedo Havířov. Na výběr je z Petrovic, Rožnova a Pelhřimova.
     
    NL-V
    Opava sáhla po Slovanu Havířov. Je tedy jasné, že městské derby uvidíme v play-off nejdříve ve finále.
     
    NL-V
    První jde volit opavská P.E.M.A., která skončila po základní části první, a to díky lepšímu skóre.
     
    NL-V
    Začal výběr soupeřů pro Národní ligu – východ.
     
    Dvojice pro 1. kolo play-off:

    Sokol Brno I EMKOCase Gullivers – TJ Sokol Královské Vinohrady
    FBC ČPP Bystroň Group Ostrava – Torpedo Havířov
    Kanonýři Kladno – FbC Plzeň
    Panthers Praha – FBC DOŠWICH MILEVSKO
    FBC Liberec – Florbal Ústí
    Zlín Lions – Wizards DDM SO Praha 10
    FBŠ SLAVIA Plzeň – Florbal Primátor Náchod
    FbŠ Hummel Hattrick Brno – Florbal Chomutov
     
    CE LJ
    Výběr soupeřů pro CE soutěž juniorů skončil.
     
    CE LJ
    Slavia Plzeň bude hrát s Náchodem. Čili Hattrick Brno čeká Chomutov.
     
    CE LJ
    Poslední výběr pro 1. kolo CE ligy. Volí Slavia Plzeň.
     
    CE LJ
    Zlínští si vybrali pražské Wizards.
     
    CE LJ
    Poslední dvě volby. Zlín si může vybrat Náchod, Wizards či Chomutov.
     
    CE LJ
    Liberec sáhl po Ústí! Čeká nás tak severočeské derby.
     
    CE LJ
    Následuje výběr lepšího vítěze základní části 1. ligy juniorů. Tím je Liberec ze skupiny A.
     
    CE LJ
    Panthers Praha budou hrát s Došwichem Milevsko.
     
    CE LJ
    Volit míří poslední celek CE ligy – Panthers Praha.
     
    CE LJ
    Kladno si zahraje o postup z 1. kola play-off a Plzní.
     
    CE LJ
    Třetí jde volit 11. celek CE ligy – Klanonýři Kladno.
     
    CE LJ
    A má zvoleno, zahraje si s Torpedem Havířov.
     
    CE LJ
    Na řadu jde FBC Ostrava.
     
    CE LJ
    Ti sáhli po SKV!
     
    CE LJ
    Jako první si soupeře volí Gullivers Brno.
     
    CE LJ
    Začíná výběr soupeřů pro CE soutěž juniorů.
     
    Dvojice pro ČF play-off:

    FBŠ SLAVIA Fat Pipe Plzeň – SK Florbal Benešov
    FbC Hradec Králové – Sokol Jaroměř
    ASK Orka Čelákovice – Florbal Primátor Náchod
    FAT PIPE Traverza – Panthers Praha
     
    NL-Z
    Výběr soupeřů pro Národní ligu – západ skončil.
     
    NL-Z
    Čili Traverzu čeká bitva s Panthers Praha.
     
    NL-Z
    Orka bere Náchod!
     
    NL-Z
    Celek, který si nevezme Orla, připadne po základní části čtvrté Traverze.
     
    NL-Z
    Třetí přijde na řadu Orka Čelákovice. Na výběr má týmy Panthers Praha a Náchodu.
     
    NL-Z
    Dojde! Hradec se toho nebojí a sáhl po Sokolu Jaroměř!
     
    NL-Z
    Jako další volí soupeře druhý tým základní části – Hradec Králové. V osudí zbývají Jaroměř, Panthers a Náchod. Dojde na Východočeské derby?
     
    NL-Z
    Slavia Plzeň si pro čtvrtfinále vybrala celek SK Florbal Benešov.
     
    NL-Z
    Jako první bude vybírat plzeňská Slavia, vítěz základní části Národní ligy – západ.
     
    NL-Z
    Začal výběr soupeřů pro Národní ligu – západ
     
    19. 2.
    VÝBĚR SOUPEŘŮ 19. ÚNORA ZAČAL!
     
    První výběr soupeřů odstartuje 19. února v 19.00 a bude se volit čtvrtfinále play-off Národní ligy – západ, na řadu poté přijde 1. kolo CE soutěže juniorů a první výběrový den uzavře východní skupina Národní ligy.
     
    SITUACE PŘED VÝBĚREM 19. ÚNORA

    Národní liga – západ
    V posledním kole se rozhodlo o tom, zda bude vybírat jako první Slavia Plzeň či Hradec Králové. Západočeši v posledním klání nezaváhali a nakonec ovládli základní část o dva body. Třetí zůstala Orka. Na čtvrtou pozici se nakonec dostala Traverza. Ta dokázala porazit Královák a Panthers uspěli v Jaroměři. Všechny tři celky mají 39 bodů a rozhodovala minitabulka, v níž mají Mukařovští suverénně nejlepší čísla. Jistotu play-off má Náchod, o posledním místě se na dálku rozhoduje mezi Královým Dvorem a Benešovem, který ztrácí dva body.

    Časy výběru:
    19.00 Plzeň
    19.10 H. Králové
    19.20 Orka

    Národní liga – východ
    I zde rozhodlo poslední kolo základní části o tom, kdo bude svého soupeře vybírat jako první. Na čele jsou srovnaní Opava a Torpedo Havířov, první jmenovaný celek má lepší vzájemné zápasy, a proto se stal vítězem základní části. Rozhodnuto je o tom, že jako třetí bude vybírat Kopřivnice. Na svého soupeře si pak počká čtvrtý Šumperk. Na výběr pak bude ze čtveřice Petrovice, Slovan Havířov, Pelhřimov a Rožnov.

    Časy výběru:
    20.45 Opava/
    20.55 'Torpedo
    21.05 Kopřivnice

    CE soutěž juniorů
    Zde je rozhodnuto o tom, kdo a kdy bude vybírat, Stále se však v rámci prolínací části mezi elitní CE ligou a nižší 1. ligou hraje o to, kdo jako poslední proklouzne do play-off. Otevřená jsou dvě místa. Na jedno se tlačí SKV, Náchod a Pardubice ve skupině B, v áčku pak ještě teoreticky mohou postoupit Budějovice na úkor Plzně.

    Jako první budou vybírat týmy na 9. – 12. lize v elitní CE lize – Gullivers, FBC Ostrava, Kladno a Panthers Praha. Následují dva vítězové 1. ligy a lepší z druhých celků, čili Liberec, Zlín a Slavia Plzeň. Na soupeře bude čekat brněnský Hattrick. Do 1. kola mají jistý postup Chomutov, Milevsko, Ústí, Wizards a Torpedo Havířov.

    Časy výběru:
    19:30 Gullivers
    19:40 Ostrava
    19:50 Kladno
    20:00 Panthers Praha
    20:10 Liberec
    20:20 Zlín
    20:30 Slavia Plzeň
     
    Je před námi vrchol florbalových soutěží v podobě play-off a s ním spojený tradiční výběr soupeřů. Ten protkne řadu nadcházejících víkendů a všedních dnů. Známe několik pevných termínů, ovšem vzhledem k tomu, že nelze předpokládat, jak dlouhé budou jednotlivé série, může se v případě nevyčerpání všech potřebných hracích termínů v jednotlivých soutěžích posunout i výběr soupeřů. O všem budete informováni jak přímo zde v online přenosu, tak i na webu Českého florbalu.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 19:00.

    Richard Wagner

    Martina Schoupalová

    Program výběru soupeřů 2023
    Níže najdete kalendář všech výběrů soupeřů. Některá data se mohou posouvat v závislosti na vývoji předchozích sérií.
    JIŽ VYBRÁNO
    Národní liga – západ (čtvrtfinále)
    CE soutěž juniorů (1. kolo)
    Národní liga – východ (čtvrtfinále)
    Extraliga žen (čtvrtfinále)
    1. liga mužů (čtvrtfinále)
    1. liga juniorek (osmifinále)
    CE soutěž juniorů (osmifinále)
    Livesport Superliga (čtvrtfinále)
    1. liga juniorek (čtvrtfinále)
    Extraliga žen (semifinále)
    1. liga juniorek (semifinále)
    Livesport Superliga (semifinále)
    thejrc.org