Sparta – Č. Budějovice 2:0 (kon.) | Slavia – Bohemians 1905 3:2 (po pr.)
konec
AC Sparta Praha
2:0 (1:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Středa 05.04.2023, 18:04 • epet Arena, Praha • MOL Cup
Předzápasové kurzy
     
    Sparťané tedy postupují do finále, v němž se utkají s vítezem vršovického derby mezi Slavií a Bohemians, které se rozehráje už za nějakých deset minut. V případě vítězství favorizované Slavie by se hrálo finále na Letné, pokud budou soupeřem Sparty Bohemians, tak se bude hrát v Ďolíčku. (20:07:45)
     
    Sparta v semifinále MOL Cupu poráží na Letné České Budějovice 2:0, když střelecky se prosadili Martin Minčev a Lukáš Sadílek, jenž Minčevovi také první branku připravil a spolu s Lukášem Haraslínem hrál klíčovou roli při dnešní sparťanské výhře.

    Zatímco první poločas nabídl poněkud nezáživnou podívanou, tak po změně stran zejména Sparta hrála ve výrazně větším tempu a měla obrovské množství příležitostí, výsledný rozdíl tak nakonec mohl být ještě mnohem vyšší.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    90+3
    Höjerův centr nedorazil až k adresátu Čvančarovi, míč se pak odrazil k volnému Jaroslavu Zelenému, jenž se do něj opřel svoji slabší pravačkou a mířil vedle tyče českobudějovické branky.
     
    90+2
    České Budějovice budou dohrávat v deseti! Tomáš Čvančara si obhodil Martina Králika, jenž srazil Čvančaru k zemi a rozhodčí Hocek mu uděluje druhou žlutou, potažmo červenou kartu.
     
    90+1
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Branislav Sluka.
     
    90+1
    Rozhodčí Hocek oddaluje závěrečný hvizd o čtyři nastavené minuty.
     
    90
    Martin Sladký si prohlíží žlutou kartu za ostrý zákrok na Caspera Höjera.
     
    89
    Awer Mabil si na levém křídle vypracoval střeleckou pozici a jeho pohotovou ránu k bližší tyči Martin Janáček vyráží na rohový kop!
     
    88
    Jakub Hora zahrál volný kop naprosto tristně, přihrál míč přímo sparťanům a Martin Sladký v pozici posledního hráče měl plné nohy práce, aby zamezil v úniku Kuchtovi s Mabilem, což se mu nakonec i s trochou štěstí povedlo a u odraženého míče byl před Mabilem dříve brankář Janáček.
     
    87
    Po zákroku Awera Mabila na Patrika Hellebranda budou hosté zahrávat standardní situaci z pozice poblíž rohu pokutového území.
     
    86
    Qazim Laci vystihl přihrávku Hellebranda u pokutového území Českých Budějovic a hned pohotově pálil, ovšem jen do připraveného Janáčka.
     
    85
    Další ze série nepřesných českobudějovických střel z dálky zapisuje do statistik Libor Bastl.
     
    84
    Na opačné straně střílel z velké dálky nepřesně Michal Škoda.
     
    83
    Další sparťanská možnost! Casper Höjer výbornou přihrávkou od postranní čáry našel v pokutovém území naprosto volného Kairinena, tomu ale střela bez přípravy vůbec nevyšla, míč mířil daleko vedle hostující branky.
     
    83
    Z třetího rohu v rychlém sledu už Jihočeši nijak nezahrozili.
     
    82
    Na Potočného rohový kop si naskočil Ondřej Čoudek, Matěj Kovář před ním stačil vytáhnout míč nad břevno.
     
    82
    Jakub Hora rozehrál rohový kop nakrátko s Hellebrandem, pak se ke střele ze střední vzdálenosti dostal Nicolas Penner, sparťané ji srazili na další roh.
     
    81
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Patrik Čavoš, přichází Nicolas Penner.

    Tomáš Kohlmann

    Branky: 37. Minčev, 77. Sadílek

    Karty:   49. Panák (SPA) – 62. Králik (CEB), 67. Potočný (CEB), 90. Sladký (CEB)   90+2. Králik (CEB)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 8:2. Střely mimo: 6:4. Rohy: 9:5.
    AC Sparta Praha: M. Kovář – Sørensen, Vitík, Panák (C) – Mejdr (5. Jankto, 77. Mabil), Kairinen, Sadílek (77. Laçi), Zelený – Haraslín (77. Højer), Kuchta, Minčev (60. Čvančara).
    Náhradníci: Vorel – Krejčí ml..

    Trenér: Brian Priske

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Broukal (46. Bastl), Králik (C), Čoudek – Sladký, M. Čermák (73. Škoda), Hora, Potočný (90+1. Sluka) – P. Hellebrand, Čavoš (81. Penner) – Zajíc (81. Hais).
    Náhradníci: Šípoš – Skovajsa.

    Trenér: Marek Nikl

    Rozhodčí: Hocek – Kubr, Šimáček

    Diváci: 11 562
    bahis siteleri