Mexiko – Nový Zéland 2:7 (kon.) | SAE – Bulharsko 7:2 (kon.) | Turecko – Belgie 2:9 (kon.)
konec
Spojené arabské emiráty
7:2 (2:0, 5:1, 0:1)
Bulharsko
Pátek 21.04.2023, 15:30 • Silivrikapı Buz Pateni Salonu, Istanbul • Mistrovství světa - II. B Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Hokejisté SAE s výraznou zahraniční hráčskou injekcí jasně přehráli Bulharsko a slaví čtvrtou výhru a kolo před koncem i jistý postup.

    Díky výbornému Dimitrovovi odolávali svěřenci českého trenéra Ceperka docela dlouho drtivému tlaku Emirátů, v závěru první třetiny ale zlomil zápas zbytečný pětiminutový trest za faul v rohu a dlouhou přesilovku soupeř dvakrát využil. Dál už se skóre vyvíjelo rychle a po dvou třetinách to v Istanbulu vypadalo jako včera ve Zlíně.

    V závěrečné části přece jen Emiráty podaly vlažnější výkon a Bulhaři si vylepšili bilanci alespoň vyhranou třetinou a snížením na 2:7.

    V neděli se utkají o konečné druhé místo s Belgií, SAE čeká za rok čtvrtá nejvyšší světová soutěž – divize II A. (17:39:21)
     
    Nejlepšími hráči byli vyhlášeni Alexandr Usenko a poměrně překvapivě náhradní brankář Andrea Karabadjakov, který si připsal jen čtyři zákroky.

    Střely na bránu 42:23 (24:4, 14:9, 4:10)
    Vyloučení 2:4
    Využití 3:0
    Oslabení 1:0
     
    Konec zápasu.
     
    59:52
    Klavdijev se v prostoru mezi kruhy srazil s al-Blúším a tak se k prudké přihrávce Džumy ad-Dhahírího nedostal ani jeden z nich.
     
    59:00
    Dnešní šlágr si v Istanbulu nenechalo ujít 87 diváků.
     
    58:46
    Zakázané uvolnění arabského celku.
     
    58:36
    Pěkně se zprava proháčkoval až před bránu Muchačev, brankář SAE padl na bok a utěsnil prostor u bližší tyčky.
     
    57:13
    Nils Remešs vyprášil Karabadjakovovi betony dělovkou z mezikruží, náhradní brankář Bulharska stále odolává, i když má mnohem méně práce než jeho předchůdce.
     
    56:01
    Brankář Emirátů chytá střelu z pravého křídla a raději podržel kotouč v lapačce.
     
    55:36
    Jotov si počkal a přihrál ideálně do jízdy Bojadžievovi, ten ale svůj slalom osou hřiště nedotáhl.
     
    54:01
    Snad Konstantin Dikov se pokusil odrazem o brankářova záda dostat kotouč znovu do sítě z nulového úhlu, Tomljenović měl ale v tomto případě kliku a odražený puk míří za jeho bránu.
     
    53:11
    Kotouč sjel od čepele při pokusu o zakončení bin Sammúdovi.
     
    52:34
    Také Bulharsko je v pěti.
     
    52:19
    Karabadjakov zachytil mezi betony nepříjemnou střelu na brankové čáře, střelec zvedal ruce předčasně, rozhodčí rozpažuje.
     
    51:46
    SAE hrají v plném počtu.
    50:52 Alexej JOTOV - 7:2
     
    50:52
    Bulharsko právě vstřelilo branku!
    Při hře 4 na 4 neuspěl se svým průnikem ALEXEJ JOTOV, ale kotouč se k němu po nedůrazném vyhození vrátil po zblokované střele tachovského obránce D. Georgieva a 44letý mazák měl štěstí i nadále, protože se jeho nahození odrazilo od břevna a gólmanova betonu za brankovou čáru. Asistence: Daniel Georgiev.
     
    50:34
    Vyloučení v týmu Bulharska:
    Konstantin Dikov – 2 min., podrážení.
     
    49:46
    Vyloučení v týmu SAE:
    Luka Vukoja – 2 min., podrážení.

    Karel Jedlička

    Branky a nahrávky: 8. al-Humajdí (Šapovalov, Vukoja), 20. Klavdijev (Vukoja), 23. Usenko (Zacharov, Klavdijev), 23. Usenko (Klavdijev, al-Mahrúqí), 28. Čujkov (Kuzněcov, Tomljenović), 32. bin Sammúd (Šapovalov), 35. Klavdijev – 30. Vasilev (Dikov, Daniel Dilkov), 51. Jotov (D. Georgiev)


    Spojené arabské emiráty: Tomljenović (A. ad-Dháhirí) – Remešs, Kuzněcov, M. ad-Dháhirí, Šapovalov, al-Haddád, al-Amirí, Bassajev – D. ad-Dháhirí /C/, Čujkov, Zacharov – al-Mahrúqí, Usenko, Klavdijev – al-Humajdí, Vukoja, bin Sammúd – al-Mihajrbí, al-Blúší
    Trenér: Rich

    Bulharsko: Dimitrov (41. Karabadjakov) – K. Dikov, Gačev /C/, Bojadžiev, D. Georgiev, Muchačev, Stamenov, B. Dikov, Rajnov – Vasilev, Dilkov, V. Dikov – Čaljov, Nikolov, Jotov – T. Georgiev, Nakov, Džorov – Kožuharov, Todorov, Vačkov
    Trenér: Ceperko

    Rozhodčí: Steingroß (GER) – Čchi (CHN), Kavlakoğlu (TUR)

    Diváci: 87
    bahis siteleri