Izrael – Austrálie 1:7 (kon.) | Gruzie – Chorvatsko 6:0 (kon.) | Island – Španělsko 4:7 (kon.)
konec
Island
4:7 (1:2, 1:2, 2:3)
Španělsko
Pátek 21.04.2023, 19:30 • Pista de Hielo Madrid • Mistrovství světa - II. A Divize • 4. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Situace je před posledním kolem II. A divize na obou koncích tabulky stále nejasná, ale karty jsou rozdány a je na jednotlivých týmech, jak je zahrají!

    Island potřebuje k záchraně uhrát proti slabému Izraeli bod, ten naopak k odvrácení sestupu potřebuje ideálně aby Austrálie bodovala s Gruzií, pak mu totiž stačí „pouze“ porazit Island v základní hrací době. Jinak by musel zvítězit aspoň o 5 branek, což je, nebojme se to říct, naprosté sci-fi.

    O postup hrají po dnešním senzačním debaklu Chorvatska s Gruzií nečekaně hned 3 celky. Nejjednodušší situaci má Španělsko, kterému k druhému postupu do I. divize v dějinách stačí uhrát s Chorvatskem bod. Gruzie musí porazit Austrálii v základní hrací době a pak doufat, že Španělsko prohraje nejvýše o 9 gólů. Ano, papírově největší favorit z Chorvatska si dnes zavařil natolik, že musí porazit Španěly dvouciferným rozdílem, anebo doufat, že Austrálie proti Gruzii překvapí, pak by mu stačila jakákoliv 3bodová výhra.

    Jaké bude přesné rozuzlení, to se dozvíme už v sobotu a na onlajnech budeme samozřejmě u toho. (22:07:22)
     
    Tabulka II. A divize po 4. kole

    1. ESP 4-0-0-0 25:7 12
    2. CRO 3-0-0-1 24:13 9
    3. GEO 3-0-0-1 17:6 9
    4. AUS 1-0-0-3 14:19 3
    5. ISL 1-0-0-3 11:19 3
    6. ISR 0-0-0-4 7:34 0
     
    Společně s hráči slavilo i 1 500 přítomných diváků, kteří při hře prakticky nijak nefandili.
     
    Střely na branku ve třetí třetině – 7:14
    Střely na branku v celém utkání – 16:37
     
    Do poslední třetiny vlétli Španělé jako velká voda a rychle chtěli definitivně rozhodnout o svém vítězství. Již po 20 sekundách střílel v nájezdu 2 na 1 vedle Carbonell, ve 43. minutě se ale ujalo skryté nahození Bruna Baldrise od modré čáry a zdálo se, že je hotovo. Jenže za necelou minutu udělal při bránění obrovskou chybu Escartin a Kari Arnarsson se svým nájezdem naložil bravurně, takže to bylo znovu jen o 2 góly. Ostrované vzápětí dostali přesilovku, avšak sehráli ji prachbídně a krátce po jejím skončení zužitkoval Baldrisovu přihrávku přesnou střelou Adrian Torralba a na tento zásah už Island odpověď nenašel. Navíc v 53. minutě se podruhé v utkání trefil nikým neatakovaný Nacho Granell, čímž navýšil rozdíl ve skóre poprvé a naposledy na 4 branky. Ačkoliv se tento duel už jen dohrával, nabídl další velké šance na obou stranách, šarvátku Magnussona s Muratetem a v poslední minutě i náhodný gól Unnara Runarssona, jehož noha byla na konci série tří odrazů puku po střele Alengårda. Španělsko slaví povinné vítězství a má na dosah historický úspěch!
     
    Nejlepšími hráči zápasu byli vyhlášeni na straně Islandu Heidar Johannsson, střelec druhého gólu svého týmu, za Španělsko sklízí aplaus obecenstva dvougólový střelec Nacho Granell.
     
    Konec zápasu.
    59:25 RUNARSSON - 4:7
     
    59:25
    Island právě vstřelil branku!
    Tak ještě je tu kosmetická úprava skóre! Hned trojí smůla v podobě nečekaných odrazů potkala Španěly, kteří inkasují poměrně kuriózní gól! Po pravé straně projel do útočné třetiny Emil Alengård, střelu legendárního veterána tečoval položenou holí branící Fernandez do vzduchu, puk letěl před branku, kam dojížděla dvojice hráčů a obránce Encinar rukou nechtěně srazil kotouč přesně do nohy UNNARA RUNARSSONA, od kterého se puk odrazil za bezmocného Barba! Asistence: Emil Alengård.
     
    58:54
    Španělsko se v pohodě bránilo, soupeř v přesilovce vůbec nic nevymyslel. Hraje se v plném počtu.
     
    57:42
    Po poměrně dlouhé přetahované o puk před španělskou střídačkou se do sebe pustili Muratet s Magnussonem a jdou vychladnout na trestnou lavici.
     
    56:54
    Calvo navíc Jonssona při zakončení sekl a jde na trestnou lavici.
     
    56:54
    A gólovka i na druhé straně! Obránce Ormur Jonsson si vzal puk na červené čáře, nečekaně snadno se protáhl mezi obránci a Barbo pravděpodobněě ramenem vytlačil jeho střelu do ochranné sítě!
     
    55:20
    Granell vypíchl puk váhajícímu obránci a přihrál do šance Zaballovi, následně mohl dorážkou trefit hattrick, ale Johannesson teď svůj tým opravdu podržel!
     
    54:54
    Fernandez se vydal na výlet celým hřištěm, prokličkoval se až do mezikruží a střelou na vyrážečku nadělal Johannessonovi velké starosti. Ten však žádné dorážky nepřipustil.
     
    54:05
    Muñoz zavezl po pravém křídle puk do útočné třetiny, ale Muratet nezpracoval přihrávku dokonale a v následném souboji o kotouč přišel.
     
    52:58
    Jeden z trenérů si vzal ještě před vhazováním oddechový čas.
    52:58 GRANELL - 3:7
     
    52:58
    Španělsko právě vstřelilo branku!
    Teď už můžou být Španělé opravdu úplně klidní, tento zápas vyhrají! NACHO GRANELL si na pravé straně vybruslil do střelecké pozice uprostřed kruhu a nikým neatakován prostřelil Johannessona na lapačku, čímž se stal prvním dvougólovým střelcem utkání! Asistence: Dorian Donath.

    Libor Štěpán

    Branky a nahrávky: 14. Arason (Leifsson, Mikaelsson), 29. Johannsson (Bjorgvinsson), 44. Arnarsson, 60. Runarsson (Alengård) – 6. Donath (Guerra, Zaballa), 15. Encinar (Gonzales, Capillas), 24. Muñoz (Gonzales, Garcia), 29. Granell (Donath, Zaballa), 43. Baldris (Capillas), 49. Torralba (Baldris, Garcia), 53. Granell (Donath)


    Island: Ragnarsson (21. J. Johannesson) – I. Jonsson (C), Arason, Eggertsson, B. Johannesson, Sveinsson, O. Jonsson – Mikaelsson, Leifsson, Magnusson – Runarsson, Alengård, Atlason – Hlynsson, Arnarsson, Hafsteinsson – Thorsteinsson, Johannsson, Bjorgvinsson
    Trenér: Vladimír Kolek

    Španělsko: Barbo (Reina) – Baldris, Garcia, Fernandez, Encinar, Escartin, Guerra, Calvo – Burgos, Carbonell (C), Rubio – Gonzales, Capillas, Torralba – Granell, Zaballa, Donath – Basile, Muratet, Muñoz
    Trenér: Luciano Basile

    Rozhodčí: Terakado – Hašimoto (oba JPN) Gerne (POL)
    bahis siteleri