Česko – Slovensko cz 3:2 (2:1 po s.n.)
konec
Berani Zlín
0:1 (0:0, 0:1, 0:0) Stav série: 0:4
Rytíři Kladno
Pátek 21.04.2023, 17:30 • Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín • Baráž o extraligu • Baráž
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Ode mě to bude pro dnešek vše. Já vám děkuji za pozornost a u dalšího hokejového utkání příští sezóny na počtenou. (21:07:58)
     
    Během poslední dvacetiminutovky jsme byli svědky obrovské radosti na straně Rytířů, naopak velkého zklamání u Beranů. Bezbranková třetina totiž znamenala konec celé barážové série, kterou Kladno vyhrálo už po čtyřech zápasech. Zlín hlavně v závěru dějství předvedl srdnatý výkon, ani to ale nestačilo na překonání Brízgaly, který si připsal v baráži již druhou nulu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:15
    Berani mají velký problém se udržet v útočném pásmu, a tak se jim extraliga vzdaluje čím dál tím víc. Toho si navíc soupeř moc dobře uvědomuje a snaží se tak tahat čas, jak jen je to možné.
     
    58:16
    Do konce zbývají necelé dvě minuty a žlutomodří už hrají bez brankáře. To se pokusil téměř okamžitě potrestat Jaromír Pytlík, který ale minul úplně prázdnou bránu.
     
    57:17
    Prudkou střelu vyslal od modré Jakub Klepiš. Jeho pokus mířený mezi betony nevypadal vůbec špatně, Huf ale na něj měl dobrý výhled a tak stihl včas betony přirazit k sobě.
     
    56:18
    Ševcům se čas neúprosně krátí a oslabení jejich situaci rozhodně nepomáhá. Blízko ke gólu měl navíc rovnou dvakrát Adam Kubík. Ani jedno z jeho zakončení po křížných přihrávkách ale nestačilo na to, aby vyzrál na gólmana Beranů.
     
    55:18
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Bedřich Köhler – 2 min., nedovolené bránění.
     
    54:30
    Po zakázaném uvolnění ševců dokázal vybojovat kotouč Denis Kindl. Díky tomu se následně dostal k zakončení od pravého kruhu Tomáš Pospíšil. Jeho pokus ale byl z tak velkého úhlu, že trefil pouze boční síť svatyně.
     
    53:31
    Denis Kindl měl blízko k tomu zakončit z přečíslení dva na dva. Když už se ale napřahoval ke své střele, zastavil ho sudí odpískaným ofsajdem. Na následném buly navíc získali kotouč Rytíři.
     
    52:32
    Beranům se pomalu ale jistě krátí čas na vyrovnání. To se podepisuje značně i na jejich výkonu, který je momentálně více ofenzivní než kdy byl v průběhu celého zápasu. To nyní dokazuje i střela Zbořila, kterou zastavil Brízgala lapačkou.
     
    51:33
    Po komerční přestávce jsou v útočném pásmu po vyhraném buly Rytíři. Toho se pokusil využít Jakub Babka svým pokusem od modré. K jeho smůle ale kotouč tečoval jeden z obránců soupeře.
     
    50:34
    Mezitím co fanoušci obou táborů burcují své hráče seč jim síly stačí. Přichází další střela, a to z hole zatím jediného úspěšného střelce. Ten si ale tímto pokusem branku na své konto určitě nepřipíše, jelikož zcela minul bránu Hufa.
     
    49:35
    Přesnou nabídkou přes půlku kluziště se nyní blýsknul Gazda. Díky tomu se následně dostal k zakončení Tomáš Pospíšil. Jeho pokus od levého kruhu ale našel pouze vyrážečku brankáře.
     
    48:36
    Dalším neúspěšným střelcem nyní byl Matyáš Filip. Ani jeho pokus se totiž nedostal k brankáři, natož tak aby skončil gólem. Svou hokejkou ho totiž zastavil jeden z obránců.
     
    47:37
    Po zaváhání Rytířů v podobě zakázaného uvolnění přichází vhazování u brány Brízgaly. Ševci se po tomto momentu ale musejí rychle stahovat protože přichází další útočná vlna hostů.
     
    46:38
    Zpoza vlastní brány se nyní pokusil o založení akce Jakub Husa. Jeho následná přihrávka ale skončila pouze na holích jednoho ze soupeřů, protože většina jeho spoluhráčů jela střídat.
     
    45:39
    Hra se nyní přelívá ze strany na stranu. Po dalším tlaku, kterého svým zakončením využil hlavně Daniel Gazda, se na druhé straně téměř okamžitě dostal ke střele Tomáš Plekanec. Ani jeden ze jmenovaných úspěšný nebyl.
     
    44:40
    A máme tady větší závar před svatyní hostů. Ani tentokrát ale nejsme svědky momentu, kdy by byl překonán Adam Brízgala. Nutno ale uznat, že většina dorážek bylo poměrně málo nebezpečných.
     
    43:41
    Začátek dějství žlutomodrým zatím vůbec nevychází. Během necelých čtyř minut totiž stihli poslat kotouč rovnou čtyřikrát na zakázané uvolnění. Co se jim naopak zatím nepodařilo je vystřelit na bránu.
     
    42:42
    O další překonání brankáře se nyní pokusil Matyáš Filip. Ani on ale nakonec nebyl úspěšný, a to už jenom kvůli tomu, že zcela minul prostor mezi třemi tyčemi.
     
    41:43
    I v této třetině mělo Kladno blízko k tomu dát rychlý gól. Postaral se o to svou dorážkou z první Jakub Klepiš, který zakončoval do pravého horního růžku. I tuto nebezpečnou situaci si ale Huf pohlídal svou lapačkou.
     
    40:44
    Na úvodním vhazování poslední třetiny vybojoval kotouč Denis Kindl. Nakonec ale tento malý úspěch přišel zcela vniveč, jelikož následné nahození skončilo zakázaným uvolněním.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Během druhého dějství jsme byli svědky první branky, která přiblížila Rytíře vysněné celkové výhře v baráži. Oproti včerejšku ale vedou hosté tím nejtěsnějším rozdílem, nikoli o sedm gólů. Nutno ale uznat, že se hra oproti úvodní třetině přelila více na stranu hostů, kteří dovolili jejich soupeři pouhé čtyři střely. Pokud tak chce Zlín stále živit šanci na postup, bude si muset pořádně máknout.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:15.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Po odpískaném zakázaném uvolnění se hra přesunula opět před bránu Zlína. Ani to ale nezastavilo Tomáše Pospíšila, aby se svým sólem přes celé kluziště dostal až k zakončení. To ale znamenalo pouze další zákrok do statistik pro Adama Brízgalu.
     
    38:41
    Na druhé straně hrací plochy se k zakončení a následné dorážce dostal Kristaps Sotnieks. Ani jeden z těchto pokusů ale Hufovi nenadělal příliš velké problémy, jelikož kladenský obránce trefil při obou střelách pouze betony.
     
    37:42
    Z prostoru mezikruží se nyní pokusil prosadit dneska velmi aktivní Martin Lang. K jeho smůle mu ale vůbec nesedla střela. Ta tak skončila úplně mimo prostor mezi třemi tyčemi.
     
    36:43
    Na druhé straně měl blízko ke gólu junior Lukáš Heš. Ten se pokusil tečovat do poodkryté brány puk po střele jednoho z jeho spoluhráčů. Nakonec ale tento mladík kotouč nedokázal trefit. Brízgala navíc ani nebyl v ideálním postavení, protože předchozí zbrklou přihrávkou daroval puk soupeři.
     
    35:44
    Ani po konci oslabení se žlutomodří nemůžou dostat ze spárů jejich kladenských soupeřů. Ti ale nikam nespěchají a snaží se svoji kombinaci vyladit do posledního detailu.
     
    34:45
    Zkrácená přesilovka Rytířům žádnou střelu nepřinesla, natož pak gól. I přesto se jim ale daří se držet v útočném pásmu, kde svého soupeře dostávají postupně pod čím dál tím větší tlak.
     
    33:46
    Po zcela zbytečném přestupku ze strany Beranů se poprvé hraje za stavu čtyři na čtyři. Ta očividně svědčí více domácím, kteří za tohoto stavu hrají snad ještě lépe než při početní výhodě. To dokázal aj únik Martina Langa jeden na jednoho. Ten ale ani přes tři zakončení neskončil gólem.
     
    32:47
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Lukáš Heš.
     
    32:09
    Ani tato početní výhoda žlutomodrým nevychází úplně podle představ. Zatím se totiž dostali pouze k jedné střele, kterou navíc zblokoval jeden z obránců.
     
    31:10
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Miroslav Indrák – 2 min., zdržování hry / padnutí na puk.
     
    31:02
    Po pár chvílích jsme tady měli závar i ze strany ševců. Ten nakonec ale neskončil ani střelou, protože se na konci kombinace puk odporoučel na hůl jednoho z obránců soupeře.
     
    30:09
    Po zdlouhavém souboji o puk v rohu kluziště u brány Kladna se k němu přece jenom nakonec dostali Berani. K jejich smůle ale následná přihrávka skončila ve středním pásmu.
     
    29:10
    K dorážce z bezprostřední blízkosti se dral Daniel Gazda. Bohužel byl ale v útočném pásmu zcela sám, a tak nebylo nijak náročné pro defenzívu soupeře zlínského obránce od puku jednoduše odtlačit.
     
    28:11
    Ze strany Rytířů byla tato přesilovka naprosto učebnicová. I po zbytek trvání trestu se totiž drželi v útočném pásmu téměř pořád. Ani to jim ale nestačilo na vstřelení dalšího gólu.
     
    27:12
    První část početní výhody přinesla střely Cibulskise a Plekance. První zmíněný jednou ze svých tří střel dokonce trefil tyčku, ani jedna ale neskončila v síti svatyně.
     
    26:13
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Daniel Gazda – 2 min., držení.
     
    26:01
    Předchozí zaváhání nakonec napravil Oskars Cibulskis svým pokusem od modré. Ani tato střela ale neprošla za záda Daniela Hufa, který ji vyrazil do ochranné sítě.
     
    25:02
    Na vhazování po pravici brankáře domácích získal puk Matěj Beran. Následná kombinace rytířů ale byla tak dlouhá, až hosté sami vyhnali do středního pásma.
     
    24:03
    Po nepřesné střele od Bedřicha Köhlera se puk dostal až k Hufovi. Ten ho urychleně posílá na jednoho z vracejících se spoluhráčů, který okamžitě zakládá další akci.
     
    23:04
    Na druhé straně kluziště neměli hosté daleko k tomu, aby se dostali do dvoubrankového vedení. To by ale musela projít křižná nabídka, která se zastavila o holi jednoho z obránců.
     
    22:05
    Ani obdržená branka nezastavuje Berany, kteří se okamžitě derou do útoku. Nakonec ale z tohoto snažení nevzešla ani jedna střela. Může za to hlavně nepřesná přihrávka od Hejcmana.
    21:06 Miroslav INDRÁK - 0:1
    Zdroj: Hokejka TV
     
    21:06
    Kladno právě vstřelilo branku!
    A máme tady první branku utkání vážení! Krátce po začátku třetiny se totiž prosazuje MIROSLAV INDRÁK. Ten využil zaváhání obrany, kdy zůstal nikým nehlídaný před brankářem. Díky tomu tak mohl dorážet odražený puk po střele Ticháčka. Asistence: Jiří Ticháček.
     
    20:44
    Na úvodním buly vybojoval kotouč Denis Kindl. Nakonec se ale do útoku dostávají Rytíři, kteří se tak dostávají k první střele dějství. Ta ale nakonec končí zcela mimo prostor brány.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní třetina nám sice branku nenabídla, oproti včerejšímu utkání se ale jednalo o zcela jiný příběh. Ševci po většinu dějství hráli se svým soupeřem vyrovnaný zápas a na obou stranách jsme mohli vidět mnoho zajímavých a nebezpečných momentů. I přesto je ale skóre stále beze změny.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:21.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:45
    Samotný závěr třetiny patřil samostatném nájezdu Jaromíra Jágra. Ten nejenže nezakončil, následně navíc zalehl brankáře domácího celku. Hra se ale nakonec přerušila, protože se Huf nemohl vrátit do brány.
     
    18:48
    Krátký útok ševců řeší soupeř vyhozením do středního pásma. Následný pokus o navrácení se navíc končí zakázaným uvolněním, a tak hra bude pokračovat opět před svatyní žlutomodrých.
     
    17:49
    Po vhazování po pravici gólmana domácích se ke střele dostal Albert Michnáč. Jeho pokus od levého kruhu měl ale Daniel Huf dobře pokrytý a schoval tak puk bezpečně do své lapačky.
     
    16:50
    Ve snad největší šanci Rytířů tohoto utkání se ocitl Jakub Klepiš. Ten svým zakončením z první z prostoru mezi kruhy zaskočil celou zlínskou defenzívu. Koho ale nezaskočil byl Huf, který pohotově vyrazil kotouč do ochranné sítě.
     
    15:51
    K nebezpečné teči těsně před bránou se nyní dostal Matěj Beran. K jeho smůle ale nasměřoval puk spíše mimo bránu než na bránu.
     
    14:52
    Ani závěr přesilovky nepřinesl žádnou střelu na bránu. V samotném závěru se o to sice pokusil Jiří Ticháček, jeho pokus ale zblokoval svým tělem jeden z obránců.
     
    13:53
    Ani Rytířům nevychází početní výhoda úplně podle plánu. Nutno uznat, že v útočném pásmu strávili o něco málo více času než jejich soupeř, tomu se ale naopak podařilo vyhodit rovnou třikrát.
     
    12:54
    Vyloučení v týmu PSG Berani Zlín:
    Denis Kindl – 2 min., podrážení.
     
    12:05
    V útočném pásmu zatím strávili více času domácí. K jejich smůle je ale trápí nepřesné přihrávky, které mnohdy končí na hokejkách soupeře. Jinak tomu nebylo ani nyní, díky čemuž se dokonce dostal Miroslav Indrák i ke střele.
     
    11:06
    Tak toto byl velký závar před brankovištěm Brízgaly. Ten vznikl po střele od modré od jednoho z obránců. Z následného zmatku ale nakonec dokázal někde kotouč brankář vyštrachat a schovat ho pod svou lapačku.
     
    10:07
    Na zlínských holích je poznat značná nervozita. To nyní ukázal i Daniel Gazda, který dokázal pokazit i zcela jednoduchou přihrávku od modré. Žlutomodří tak navíc musí opustit útočné pásmo.
     
    09:08
    První půle početní výhody se pro Berany nesla spíše v duchu honění se za pukem, který hosté úspěšně vyhodili rovnou čtyřikrát. Kvůli tomu se ševcům navíc nepodařilo vystřelit na bránu zatím ani jednou.
     
    08:09
    Vyloučení v týmu Rytíři Kladno:
    Jaromír Jágr – 2 min., nedovolené bránění.
     
    07:37
    Defenzíva Rytířů dneska předvádí bravurní práci, kdy dělá ševcům velké problémy při přesunech přes střední pásmo. Díky tomu se často dostávají do rychlých protiútoku. Jeden takový nyní předvedl Matěj Beran. Tomu ale v klíčový moment utekl kotouč, takže se k zakončení nakonec vůbec nedostal.
     
    06:38
    Ani dneska se atmosféra na tribunách nijak neutišila. Nutno uznat, že už nyní mají domácí více střel na bránu v první třetině, než v utkání posledním. Nyní navíc další přidal Petr Kratochvíl. Jeho pokus ale tečoval jeden z obránců pouze na zadní hrazení.
     
    05:39
    Pořádnou metelici od modré nyní vyslal Bedřich Köhler. Jeho zakončení z první bylo hodně prudké, k jeho smůle ale netrefil ani prostor mezi třemi tyčemi.
     
    04:40
    Co se před pár vteřinami nepodařilo Klepišovi nyní ukázkově napravil Albert Michnáč. Na jeho zakončení byl ale domácí gólman připravený a poslal jí vyrážečkou do ochranné sítě.
     
    03:41
    Ke střele od levého kruhu se snažil prodrat Jakub Klepiš. Jeho snažení ale nakonec přišlo zcela nazmar, jelikož nabídka od jednoho z jeho spoluhráčů byla nepřesná.
     
    02:42
    Po krátkém přerušení a postavení brány do správné pozice hra pokračuje. V útočném pásmu se na pár chvil usadili ševci, po nepřesné přihrávce se ale museli stáhnout do středu kluziště.
     
    01:43
    Na buly po levici Brízgaly získal kotouč Darek Hejcman. Nakonec se ale i přesto ženou do útoku Rytíři, kteří svým aktivním napadáním získali kotouč ve svůj prospěch. Ani tentokrát ale nejsme svědky gólu, protože si při přesunu po brankovišti Huf posunul svatyni.
     
    00:44
    Na úvodním vhazování dnešního utkání vybojoval puk pro svůj tým Denis Kindl. Díky tomu jsou tak právě domácí, kteří útočí jako první a hnedka z toho mohla být branka. Velmi blízko k dorážce do prázdné byl Zdeněk Sedlák. K jeho smůle ale byla reakce brankáře rychlejšího, který úspěšně zalehl kotouč.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    PSG Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Talafa – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil (A) – Frömel, Sadovikov, Köhler (C).
    Trenér: Miloš Říha ml.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.
    Trenér: Otakar Vejvoda.

    Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Hynek, Šimánek.
     
    Rytíři Kladno

    Rytíři jsou oproti jejich soupeři ve zcela rozdílné pozici. K jejich vysněné záchraně musí udělat už pouze poslední krok. V této misi je navíc popohání i jistota z minulých utkání, které poměrně jasně dominovali, obzvláště pak to poslední. V něm se vyznamenal třemi body hlavně kapitán Tomáš Pastrňák, který tak řídil celou demolici Beranů. Nutno ale uznat, že při sedmi vstřelených gólech to není nic neočekávaného. Významným mužem kladenského kádru je ale i brankář Adam Brízgala. Ten ve všech utkáních baráže pustil za svá záda kotouč pouze dvakrát, navíc si jednou připsal i nulu. I o něj se tak budou opírat výkony mančaftu ze středních Čech.
     
    PSG Berani Zlín

    Po debaklu ve třetím utkání baráže se domácím ševcům vzdálil postup do extraligy na míle daleko. V posledním zápase totiž prohráli o ostudných šest branek, navíc to dlouho vypadalo, že se jim nepodaří prosadit ani jednou. Podle trenéra Říhy se ale jeho svěřenci cítí být připraveni. Je také otázkou, kdo nastoupí do svatyně Beranů, vzhledem k tomu že gólmanská jednička Daniel Huf, obdržel v minulém klání rovnou pět branek. I kvůli tomu budou žlutomodří vstupovat do dnešního utkání jako jasný outsider.
     
    Zdravím všechny fanoušky českého hokeje! Vítám Vás při sledování 4. zápasu baráže o Tipsport extraligu, ve které se dnes odehraje utkání zlínských Beranů proti kladenským Rytířům, které dnes, spolu se mnou, budete moci sledovat.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

    Patrik Hlaváč

    Branky a nahrávky: 22. Indrák (Ticháček)


    Berani Zlín: Huf (Kořének) – Husa, Gazda (A), Novotný, Zbořil, Riedl, Suhrada, Talafa – Kratochvíl, Kindl, Sedlák – Lang, Sedláček, Mrázek – Heš, Hejcman, Pospíšil (A) – Frömel, Sadovikov, Köhler (C).
    Trenér: Miloš Říha ml.

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Babka, Cibulskis, Veber, Slováček, Ticháček, Sotnieks – Kubík, Plekanec (C), Jágr – M. Procházka, Klepiš, Indrák – Michnáč, Filip, Zikmund (A) – Beran, Pytlík, Bláha – Brodecki.
    Trenér: Otakar Vejvoda.

    Rozhodčí: Hejduk, Šindel – Hynek, Šimánek
    Zlín 0 4 Kladno
    #1 Neděle 16.04.2023 • 16:00
    Kladno - Zlín 1:0
    #2 Pondělí 17.04.2023 • 18:00
    Kladno - Zlín 3:1
    #3 Čtvrtek 20.04.2023 • 17:30
    Zlín - Kladno 1:7
    #4 Pátek 21.04.2023 • 17:30
    Zlín - Kladno 0:1
    bahis siteleri