Brentford – West Ham 2:0 (kon.) | Everton – Manchester City 0:3 (kon.) | Arsenal – Brighton 0:3 (kon.)
konec
Arsenal FC
0:3 (0:0)
Brighton & Hove Albion
Neděle 14.05.2023, 17:30 • Emirates Stadium, Londýn • Anglická Premier League • 36. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 11:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:17. (19:33:55)
     
    Výsledek je pro Arsenal sice krutý, ale vítězství Brightonu zasloužené. Hostující celek ve druhém poločase dominoval, svého soupeře přehrával a připravil si několik šancí, které dotáhl ke gólům. Naopak Arsenal po přestávce vypadl z tempa, více se bránil a téměř neměl žádné šance. Zatímco se Brighton posunul na šestou příčku a dál usiluje o pohárovou Evropu, tak šance kanonýrů na titul už je spíše matematická.
     
    90+8
    Konec zápasu.
    90+6. Pervis ESTUPIÑÁN - 0:3
     
    90+6
    Brighton právě vstřelil branku!
    Zakončení ze střední vzdálenosti vyrazil Aaron Ramsdale pouze před sebe a s okamžitou dorážkou přispěchal PERVIS ESTUPIÑÁN, který už neměl problém překonat brankáře Arsenalu.
     
    90+5
    Kolem soupeře se obtočil Eddie Nketiah, který mířil sám na brankáře. Ovšem v posledním momentu se na zem položil obránce a situaci zažehnal.
     
    90+3
    Z levé strany si balon na hranici vápna navedl Reiss Nelson, jehož zakončení zablokoval první bránící soupeř. Arsenal pokračuje v kombinaci...
     
    90+2
    Fanoušci Arsenalu dále fandí svému mužstvu, ovšem svěřenci Mikela Artety tahají za kratší konec provazu a nic nenasvědčuje tomu, že by se to v nastavení mělo změnit.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje dnešní utkání o osm minut.
     
    90
    Hostující mužstvo kontroluje koncovku zápasu a téměř jistě bere Arsenalu choutky na titul. Získání trofeje je pro The Gunners už spíše matematická.
     
    88
    Žlutá karta pro tým Arsenal FC (Thomas Partey).
    86. Deniz UNDAV - 0:2
     
    86
    Brighton právě vstřelil branku!
    O osudu dnešního souboje je definitivně rozhodnuto a hostující celek si připíše tři body! Leandro Trossard rozehrávkou trefil Pascal Groß, od něhož se balon odrazil ke střídajícímu hráči. DENIZ UNDAV už věděl, co s míčem udělá a pokořil Aarona Ramsdalea. Asistence: Pascal Groß.
     
    85
    Za obranu Arsenalu si naběhl Deniz Undav, který dokázal přes soupeře vystřelit. Ovšem mířil jen doprostřed branky, kde byl připravený Aaron Ramsdale.
     
    84
    Ve střelecké pozici se nacházel Gabriel Magalhães, který po osobní souboji upadl a žádal si pokutový kop. Domácí obránce byl držel, ovšem rozhodčí nechává pokračovat ve hře.
     
    83
    Po nepřesné kombinaci soupeře se Arsenal nachází u balonu, ale svou akci začne od stoperů. Po rychlém přechodu se domácí hráči dočkali rohového kopu.
     
    82
    Střídání v týmu Brighton & Hove Albion:
    ze hřiště odchází Julio Enciso, přichází Deniz Undav.
     
    80
    Bukayo Saka a Alexis Mac Allister se ve vzájemné souboji srazili. Hostující hráč znovu skončil na trávníku a také on potřebuje lékařskou pomoc. Navíc na zelený pažit se posadil také Julio Enciso.
     
    79
    Na hrací ploše zůstal ležet Julio Enciso, který se drží za zadní stehenní sval. Fanoušci Arsenalu se zlobí, protože ihned po zahájení hry se zraněný hráč vrátil na trávník.

    Michal Luxa

    Branky: 51. Enciso (Estupiñán), 86. Undav (Groß), 90+6. Estupiñán

    Karty:   88. Partey (ARS) – 34. Estupiñán (BRN), 55. Groß (BRN)


    Držení míče: 41 % : 59 %.
    Střely na branku: 2:6. Střely mimo: 11:6. Rohy: 5:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 13:17.
    Arsenal FC: Ramsdale – B. White, Kiwior, Magalhães, Tierney – Ödegaard (C) (77. Smith-Rowe), Jorginho (60. Nelson), Xhaka (60. Partey) – Saka, Jesus (77. Nketiah), Martinelli (19. Trossard).
    Náhradníci: Turner – Holding, Vieira, Walters.

    Trenér: Mikel Arteta

    Brighton & Hove Albion: Steele – Groß, Colwill, Dunk (C), Estupiñán – Caicedo, Gilmour (60. Welbeck) – Enciso (82. Undav), Mac Allister, Mitoma – E. Ferguson (77. Buonanotte).
    Náhradníci: McGill – Ayari, Moran, Offiah, Peupion, van Hecke.

    Trenér: Roberto De Zerbi

    Rozhodčí: Madley – Hatzidakis, Hopton

    Diváci: 60 139
    bahis siteleri