Stuttgart – Leverkusen 1:1 (kon.) | RB Lipsko – W. Brémy 2:1 (kon.)
konec
RB Lipsko
2:1 (0:0)
Werder Brémy
Neděle 14.05.2023, 17:30 • Red Bull Arena, Lipsko • Německá Bundesliga • 32. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Z tohoto zápasu je to vše, děkujeme za pozornost. (19:41:47)
     
    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 13:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:20.
     
    Lipsko se díky skvělému finiši vrátilo před Union na třetí místo a vzhledem ke čtyřbodovému náskoku na pátý Freiburg je blizoučko postupu do Ligy mistrů. Werder sice ztratil stoprocentní jistotu záchrany, ale i tak je na dvanácté příčce dostatečně daleko od pádu do baráže.
     
    Strhující duel končí výhrou týmu, který až do 87. minuty gólově střádal. Lipsko ve druhé půli zahazovalo mraky šancí a aby toho nebylo málo, tak mu byl kvůli faulu Simakana odvolán gól Nkunkua. Werder se z ojedinělé šance dostal v 70. minutě do vedení volejem Bittencourta. V gólovce Nkunkua ho podržel Pavlenka, nicméně ani tento český gólman nakonec domácí lavinu nezastavil. Nejdříve byl krátký na hlavičku Orbána a v šesté nastavené minutě nemohl nic dělat s vítězným gólem Dominka Szoboszlaie.
     
    90+8
    Konec zápasu.
     
    90+6
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Brémy v šesté nastavené minutě přichází o jistotu záchrany! Nkunku nevzdal souboj se Starkem. O míč ho připravil a vyrazil na strastiplnou cestu po levém křídle. Nezastavitelný Francouz utekl Stagemu a kousek před Pavlenkou nahrál DOMINIKU SZOBOSZLAIOVI, jemuž stačilo nezkazit banální zakončení z okraje malého vápna.
     
    90+5
    Nkunku už byl z úhlu a proto se rozhodl dát míč pod sebe. Přední řady doplnil Simakan a ze středu vápna o půlmetr přestřelil Pavlenkovu bránu!
     
    90+4
    Ve frenetickém závěru Halstenberg dokopl standardku k Wernerovi. Ten místo střely na branku ještě nabízel míč do malého vápna, kde byli obránci Werderu o něco pozornější.
     
    90+3
    Joško Gvardiol čistě oddělil od míče Dinkciho. Domácí odpovídali prostřednictvím Simakana, z jehož přetaženého centru resultoval faul Weisera na Wernera.
     
    90+2
    Eren Dinkci se na zlomek sekundy stal hrdinou Werderu! Za průnikovou přihrávkou zpoza půlící čáry startoval z ofsajdového postavení a po překonání Blaswicha ho rozesmutněl zvednutý praporek pomezního rozhodčího.
     
    90+1
    Nastavuje se 7 minut.
     
    90
    Jung zamotal hlavu Orbánovi, nicméně toho příkladně zajistil Szoboszlai. Na půlící čáře pak udělal několikátý faul Schlager, tentokrát to odnesl Mbom.
     
    89
    Domácí najednou cítí šanci na tři body. Dva fauly plynoucí z pžemíry snahy jejich tlak ale narušil. Bude se kopat proti brance Blaswicha.
     
    87
    Lipsko právě vstřelilo branku!
    Intenzivní převaha býků přece jenom končí vyrovnávající trefou! Nkunku se zastavil na rohu šestnáctky a pravačkou nacentroval do předbrankového prostoru. WILLI ORBÁN suverénně přeskočil Junga a Pavlenka na přesnou hlavičku o centimetry nedosáhl.
     
    86
    Střídání v týmu Werder Brémy:
    ze hřiště odchází Niklas Schmidt, přichází Jean Manuel Mbom.
     
    85
    Střelecké trápení Lipska trvá i po hlavičce střídajícího Poulsena! Pavlenkova brána mu byla malá a Ole Werner bude reagovat další změnou.
     
    84
    Nkunku patou prodlužoval přihrávku Simakana hlouběji do pokutového území. Schlager už ho nestihl a domácí se musí spokojit s rohovým kopem.
     
    83
    Xaver Schlager se nevymanil ze souboje s důrazným Stagem. I s míčem doklopýtal za postranní čáru a to jsou další cenné sekundy pro Brémy.

    Michal Břuchanský

    Branky: 87. Orbán (Nkunku), 90+6. Szoboszlai (Nkunku) – 70. Bittencourt (Stage)

    Karty:   36. Henrichs (RBL), 73. Szoboszlai (RBL) – 23. Stark (BRM), 57. Jung (BRM), 58. Friedl (BRM), 73. Grujev (BRM), 73. Bittencourt (BRM)


    Držení míče: 61 % : 39 %.
    Střely na branku: 7:2. Střely mimo: 13:4. Rohy: 3:2. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 12:20.
    RB Lipsko: Blaswich – Simakan, Klostermann (71. Gvardiol), Orbán (C), Henrichs (71. Halstenberg) – Szoboszlai, Laimer (81. Schlager), Haidara (71. Kampl), Forsberg (76. Poulsen) – Werner, Nkunku.
    Náhradníci: Nyland – Diallo, Raum, Silva.

    Trenér: Marco Rose

    Werder Brémy: Pavlenka – Veljković, Stark, Friedl (C) – Weiser, Bittencourt (78. Dinkci), Grujev (76. N. Schmidt, 86. Mbom), Stage, Jung – R. Schmid, Ducksch (76. M. Philipp).
    Náhradníci: Zetterer – Buchanan, Groß, Chiarodia.

    Trenér: Ole Werner

    Rozhodčí: Badstübner – Schüller, Stein

    Diváci: 47 069
    bahis siteleri