Německo – Maďarsko 7:2 (kon.) | Slovinsko – Slovensko 0:1 (kon.) | USA – Francie 9:0 (kon.)
Česko – Švýcarsko cz 2:4 (kon.)
konec
Slovinsko
0:1 (0:0, 0:1, 0:0)
Slovensko
Neděle 21.05.2023, 15:20 • Arena Riga, Lotyšsko • Mistrovství světa • Skupina B
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Slovensko nakonec uhájilo nejmenší možný náskok i přes velké potíže a mnohé slovinské šance. Federální kolegové tak udrželi teoretické naděje na postup do čtvrtfinále. Slovinsko zejména v závěru předvedlo kvalitní výkon a zatápělo soupeři. I přes extrémní snahu nicméně prohra znamená jejich sestup do nižší divize, neboť skončí na sto procent poslední ve skupině B. Přes dnešní výkon je to smutný konec. Je ale nutné uznat, že Škorvánek byl těžkým soupeřem v brance. Od nás je to pro dnešek vše, přejeme hezký zbytek dne. (17:36:03)
     
    Statistiky po utkání

    Střely na branku: 33 – 39
    Zásahy brankářů: 38 – 33
    Trestné minuty: 4 – 6
     
    Nejlepší hráči utkání

    Slovinsko: Jan Urbas
    Slovensko: Richard Pánik
     
    Konec zápasu.
    59:50 Slovince dělily od vyrovnávací branky jen centimetry


     
    59:50
    Robert Sabolič pálil vedle a Žiga Jeglič o chvíli později už zvedal ruce, ale obě rány končí neúspěchem.
     
    59:35
    Slovinsko se po mírném boji o kotouč usadilo v útočném pásmu, ale tam to má hodně těžké. Slovenští fanoušci totiž protihráče aktivně vypískávají.
     
    59:09
    Nejspíše bude následovat kritická chvíle pro Slovensko! To vyhodilo na zakázané uvolnění, Slovinci si proto berou oddechový čas a podniknou finálový nápor.
     
    58:55
    Slovinsko hraje bez golmana!
     
    58:33
    Na ledě zase bude méně místa, protože se na něj vrátili potrestaní hráči z obou týmů.
     
    58:20
    Slovincům se nepovedla rozehrávka, která zaletěla až na zakázané uvolnění. U puku byl první Michal Ivan, takže ho rozhodčí odpískali a hrát se bude před Lukou Gračnarem.
     
    58:00
    Pavol Regenda vypálil z modré, jenže jeho bochánek nebyl příliš velké sousto pro Gračnara. I tak ovšem přerušuje hru, když kotouč ukryl v lapačce.
     
    Dnešní utkání sleduje 4460 diváků.
     
    56:55
    Žiga Jeglič si ukrojil moc velké sousto, protože se vrhl do souboje s dvěma protihráči. Ten nemohl vyhrát a díky tomu se naší východní sousedé osvobodili.
     
    56:33
    Po faulu v rohu kluziště se bude vylučovat. Žiga Pance (SLO) je doprovázen na trestnou lavici za vražení na hrazení, Libor Hudáček (SVK) ovšem vyfasoval dvojku za nesportovní chování za následnou strkanici. Na řadě je hra čtyř proti čtyřem.
     
    55:58
    Slovinsko je zatlačeno za svou branku a ani nemůže efektivně rozehrát. Čas mezitím velmi rychle ubíhá.
     
    55:25
    Rok Tičar si proháčkoval cestu před brankoviště, ale ani tento pokus nebyl úspěšný. Puk letěl mimo branku i přes několik tečí. Škorvánek musel být ovšem ve střehu, slovinský forvard byl kousek od brankoviště.
     
    55:13
    Přece jen Slováci kupují trochu času vepředu, i když nebezpečné zakončení už nemohou nalézt. Čas však mezitím rychle tiká.
     
    53:52
    Miloš Kelemen odvedl při bránění dobrou práci, protože v těžké pozici vyhodil kotouč tak šikovně, že se zatočil až mezi tři tyče. Luka Gračnar se tedy musel zapojit a hra nemohla být přerušena.

    Johan Čáp

    Lukáš Mihal

    Branky a nahrávky: 21. Pánik (Regenda, P. Koch)


    Slovinsko: Gračnar (Krošelj) – Gregorc, Pavlin (A), Magovać, Crnovič, Podlipnik, Mašič, Štebih – Jeglič, Urbas (C), Verlič – Tičar (A), Sabolič, Kuralt – Simšič, Pance, Drozg – Maver, Čimžar, Tomaževič – Ograjenšek.
    Trenér: Matjaz Kopitar

    Slovensko: Škorvánek (Hlavaj) – Nemec, P. Koch, Grman, Ivan, Kňažko, Rosandić, Jánošík, Gajdoš – Hrivík (C), Pánik, Regenda – Lantoši, Cehlárik (A), Hudáček – Kudrna, Kelemen, Sukeľ (A) – Okuliar, Lunter, Čacho.
    Trenér: Craig Ramsay

    Rozhodčí: Björk (SWE), Bloski (CAN) – Davis (USA), Kroyer (DEN)

    Diváci: 4460
    thejrc.org