Slavia – Helas Brno 8:3 (kon.) | Interobal Plzeň – FTZS Liberec 9:1 (kon.) | Rapid Ústí n/L – SKUP Olomouc 13:3 (kon.)
konec
FC Rapid Ústí nad Labem
13:3 (6:0)
SKUP Olomouc, z. s.
Pátek 09.02.2024, 20:30 • Sportcentrum Sluneta, Jateční 1026/18, Ústí nad Labem 10-Klíše • 1. Futsal liga • 18. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Zachráněno! Futsalisté Ústí nad Labem si dnešním vítězstvím 13:3 nad Olomoucí zajistili prvoligovou příslušnost i pro soutěžní ročník 2024/2025.
    Kdyby Rapid všechna zbylá utkání sezóny prohrál a Olomouc naopak všechny zápasy vyhrála, měly oba týmy stejný počet bodů, vzájemné duely však hovoří ve prospěch Rapidu. Jiří Zápotocký zaznamenal jako jediný dnes hattrick a i díky jeho dvěma asistencím bere Rapid tři body.

    Stav akumulovaných faulů ve druhém poločase: 3:4.

    Z Ústí nad Labem je to ode mě pro dnešek z futsalu vše, těším se na počtenou opět někdy příště. Zdeněk Kamínek ml. (22:42:22)
     
    Pozápasové ohlasy trenérů:

    Martin Dlouhý (FC Rapid Ústí nad Labem):
    "Soupeř nepřijel v kompletní sestavě a nám se vydařil vstup do zápasu. Během prvních dvou minut se nám podařilo dvakrát skórovat, poté se hra zklidnila. Další branku jsme přidali až v polovině poločasu, kdy jsme si vytvářeli brankové příležitosti. Myslím, že utkání se zlomilo v závěru úvodní půle, kdy jsme se dostali do vedení 6:0. Druhý poločas byl velmi živelný, kdy si každý chtěl vstřelit gól a šance se střídaly na obou dvou stranách. Přes obdržení třinácti branek podal solidní výkon mladý hostující gólman. Za vítězství jsem rád a nyní je čas se začít připravovat na Chomutov."

    Jakub Řičica (vedoucí SKUP Olomouc): "Přijeli jsme v okleštěné sestavě, čemuž odpovídá výsledek. Chtěli jsme zápas odehrát, i když o našem osudu v soutěži je již zřejmě rozhodnuto. Chtěl bych pochválit kluky ze širšího kádru, na jejich možnosti podali nadstandardní výkon. Čeká nás dlouhá cesta domů, i když bohužel ve špatné náladě."
     
    Konec zápasu.
     
    39:59
    Šimon Filipský si na závěr zápasu troufl sólo a sprint přes celé hřiště, který ale přerušuje závěrečný gong. Patnáctiletý brankář sklidil od spoluhráčů velkou pochvalu.
     
    39:22
    Rapid právě vstřelil branku!
    Kosmetická úprava skóre – 13:3! Do listiny střelců se zapsal dnes podruhé ONDŘEJ ŽEŽULKA. Asistence: Jaroslav Zápotocký.
     
    38:55
    Jiří Zápotocký trefil levou tyč!
     
    38:18
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Hosté potřetí čestně skórují! Domácí defenziva pozapomněla na NIKOLASE TILKERIDISE, který proměňuje přečíslení dva na nikoho. Asistence: Petr Brázdil.
     
    37:47
    Rapid právě vstřelil branku!
    Kanonáda pokračuje! Hattrick završuje po přihrávce Ondřeje Žežulky JIŘÍ ZÁPOTOCKÝ. Asistence: Ondřej Žežulka.
     
    37:16
    Adam Skokan vyrazil do autu střelu Patrika Hořavy od pravé postranní čáry.
     
    36:07
    Rapid právě vstřelil branku!
    Jedenáctou branku zajišťuje hráč s číslem jedenáct! Pohlednou zadovkou se blýskl VÁCLAV KOC, jenž tečoval do sítě pokus Jaroslava Nováka. Asistence: Jaroslav Novák.
     
    34:34
    Rapid právě vstřelil branku!
    O platícím je rozhodnuto! Desátý gól Rapidu vsítil JIŘÍ NOVOTNÝ, jenž to bude mít v kabině zřejmě hodně drahé. Asistence: Alex Vávra.
     
    33:07
    Nikolas Tilkeridis v šanci z dobré střelecké pozice trefil Adama Skokana.
     
    Dnešní utkání sleduje 165 diváků.
     
    32:28
    Jiří Novotný za asistence Tomáše Vobořila, který nastoupil na hřiště pouze na tuto standardní situaci, z nepřímého volného kopu zakončil vedle.
     
    32:26
    Oddechový čas pro tým FC Rapid Ústí nad Labem.
     
    32:26
    Nekompromisní Michal Čurda neodpustil patnáctiletému gólmanovi Olomouce dlouhé držení míče a po čtyřech sekundách nařídil nepřímý volný kop ve prospěch Rapidu.
     
    32:08
    Ondřej Žežulka čeká zřejmě na výplatní termín, neboť nyní odmítl zaplatit svému týmu rundu! Útočník první formace ve snaze o desátý gól Rapidu v utkání raději nastřelil břevno!
     
    30:33
    Jiří Zápotocký vybojoval roh pro Severočechy.

    Zdeněk Kamínek ml.

    Branky: 1. Jiří Zápotocký (Žežulka), 2. Jaroslav Zápotocký (Jiří Zápotocký), 10. Novák, 19. Jaroslav Zápotocký (Jiří Zápotocký), 20. Jiří Zápotocký (Žežulka), 20. Žežulka (Jaroslav Zápotocký), 21. Vávra (Koc), 21. Novotný (Koc), 24. Čapek (Jaroslav Zápotocký), 35. Novotný (Vávra), 37. Koc (Novák), 38. Jiří Zápotocký (Žežulka), 40. Žežulka (Jaroslav Zápotocký) – 21. Křižák (Tilkeridis), 26. Tilkeridis (Křižák), 39. Tilkeridis (Brázdil)


    FC Rapid Ústí nad Labem: Džudža (26. Skokan, připraven Grümann) – Vondrka, Jiří Zápotocký, Jaroslav Zápotocký, Žežulka – J. Novotný, J. Novák, M. Gajdoš, A. Vávra – od 21. M. Čapek, od 21. Koc, 33. – 33. Vobořil.
    Trenér: Martin Dlouhý.

    SKUP Olomouc, z. s.: Filipský – Lapčík, Brázdil, Kmínek, Tilkeridis – Hořava, Langer, Křižák.
    Trenér: Jakub Řičica (vedoucí).

    Rozhodčí: Čurda – Vrtal, M. Vlašič; delegát: J. Hanzlík

    Diváci: 165
    bahis siteleri