Tisková konference SK Líšeň 2019 (kon.)
konec
Tisková konference SK Líšeň 2019

Čtvrtek 29.02.2024, 13:00Tiskové konference
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:00.
     
    Tiskové konference se zúčastní předseda klubu Karel Hladiš, vedoucí mužstva Dagmar Wallová, trenér Milan Valachovič a kapitán Michal Jeřábek.
     
    Na zahájení tiskové konferenci se zmiňuje, že se jedná o "jubilejní" desátou tiskovku Líšně v profesionálním fotbale.
     
    Karel Hladiš: "Začnu novinkami, které máme v Líšni. Máme nové tréninkové hřiště v Mariánském údolí, ale celkově stále je hracích ploch stále nedostatek. Áčko občas trénuje v Pohořelicích, béčko všude možně. Mládežnické kategorie musejí také občas trénovat v okolních obcích."

    "Co se týká mládeže jako celku, máme 423 dětí ve zhruba 20 mančaftech. Letos opět máme přidělenou akademii dívek."
     
    Karel Hladiš: "Pouze jedenáct týmů v České republice má lepší akademii než my." Dále zmiňuje ženské kategorie a ples, který klub pořádá."

    Předseda nyní komentuje vybavení hřiště co se týče světel – jsou povinné v druhé lize. "Zatím nemůžu říct vůbec nic, protože nevím, co bude. Máme žádost u NSA. Co se týká LFA, tak také nevím, jestli bude podána výjimka. Možná budeme muset hledat nějaký náhradní prostor."

    Klub se také věnuje své stoleté historii, které by měly vyvrcholit zápasem se slavným zahraničním soupeřem, o kterém se jedná. Klub také plánuje vydat knihu, jejíž autorem bude pan Vlašic.
     
    Předseda Hladiš považuje za důležité, že klub nemá žádné dluhy.
     
    Z týmu několik hráčů odešlo, podle předsedy Hladiše šli hráči za vyšším platem do konkurenčních klubů na Moravě, jmenovitě zmínil Prostějov a Kroměříž.

    "Věřím, že nové mužstvo bude stejně dobré, nebo lepší, než to v podzimní části, ale to samozřejmě uvidíme." Soutěž je podle něj náročnější než v minulých letech. Nemá strach, ale velí k pokoře.
     
    Slovo si nyní bere vedoucí mužstva Dagmar Wallová. "Absolvovali jsme fyzicky náročnou přípravu, abychom byli připravení na soutěž. V současné době máme v kádru 22 hráčů, 19 do pole a 3 brankáře."

    Ke změnám: "Hráčům, kteří mají o svém sportovním či osobním životě jiné představy, nebo nemají zájem za Líšeň hrát, jsme vyhověli. Otvírá s tím možnost mladým nadějným hráčům. Odešel Tom Ulbrich, který po dohodě ukončil smlouvu. Pavel Vandas projevil zájem ukončit smlouvu a je nyní bez angažmá, Jiří Mezera upřednostnil civilní zaměstnání, stejně tak Marek Matocha, který to nemohl skloubit s dojížděním. U Davida Machalíka nebylo možné akceptovat až nereálné platové požadavky. Antonín Svoboda se dohodl na ukončení kvůli malému hernímu vytížení. Posledním odchodem je brankář Vlasta Veselý. Vojta Marek se přesunul k realizačnímu týmu jako trenér brankářů."
     
    Tiskový mluvčí Líšně Miloslav Vlašic upřesnil, proč někteří hráči skončili kvůli civilnímu zaměstnání: "Matocha je učitelem autoškoly, Mezera slouží u prezidentské hradní stráže."
     
    Dagmar Wallová dále jmenuje hráčské posily do kádru. Do Líšně přišli Rolinek (Prostějov), Gerža, Dziuba (oba Zlínsko), Hapal (Myjava), Rimovičs (Karlovy Vary) a Šulla (Trnava).
     
    Trenér Milan Valachovič: "U nás to bylo vždy postavené na pracovitostí, měli jsme 7 tréninkových jednotek týdně a zápas, na soustředění jsme měli jednotek devět. Příprava se z mého pohledu vydařila. Nejdůležitější ale samozřejmě bude první zápas, do kterého jdeme zhruba po čtyřech měsících. Myslím, že jsme neoslabili, cítím z mužstev nový náboj. Mužstvo má svoji sílu a perspektivu."
     
    Michal Jeřábek: "V kabině jsme natěšení. Příprava byla dlouhá a těšíme se na první ostrý zápas, nemůžeme se dočkat. Přípravných zápasů a tréninků bylo dost, už jsme nažhavení, až se budeme prát o body a lepší postavení v tabulce."
     
    Milan Valachovič o zraněních: "Zraněný je pouze Lukáš Raab, který zřejmě v prosinci trénoval až moc, využil i osobního trenéra. Konzultovali jsme to spolu, asi to přehnal, bylo by potřeba i víc regenerovat. Už začal tento týden trénovat naplno, počítáme s tím že odehraje nějaké zápasy za B-tým."
     
    Dagmar Wallová o cenách vstupenek. "Upravili jsme cenu permanentek, stojí teď méně než polovinu. Je to logickém vzhledem k počtu odehraných zápasů. Co se týče jednotlivých vstupenek, plánujeme zavést platbu kartou a výhledově i online ticketing.
     
    Milan Valachovič o příchodech: "Je těžké pracovat s někým, kdo je nastavený, že chce odejít. To jsme akceptovali a přišli kluci, kteří nemají tolik zkušeností s vyšším fotbalem. Ale měli jsme to vždy postavené na hráčích, kteří měli velké odhodlání a velkou motivaci. Četl jsem, že Zdeněk Psotka ze Zbrojovky zmínil, že nikdo z ligových hráčů nikdo nechce do Zbrojovky – co pak máme dělat my v Líšni, když si Zbrojovka stěžuje, že nemůže přivést hráče.
     
    Milan Valachovič: "Jediný zkušenější z příchozích je Michal Šulla, který má čtyři tituly ze Slovenska a 190 ligových startů a také starty v Evropské lize. A také Rolinek, kterého ale považujeme za "našeho", který se nám vrátil. Asi nebudeme hrát jako Manchester City nebo FC Barcelona, ale máme jiné přednosti."
     
    Milan Valachovič o prvním zápase s Viktorií Žižkov: "V případě výhry bychom si udělali dobrý bodový náskok. Všichni posílili, soutěž bude obecně náročná. Ale na podzim se nám podařilo obrat o body Duklu, Táborsko i Vyškov. Takže každý zápas bude neskutečně těžký, ale vždy taky můžeme překvapit."
     
    Michal Jeřábek o nově příchozích: "Cítím, že se nově příchozí hráči chtějí vytáhnout. Už když někdo, kdo přijde z MSFL, uspěje na zkoušce, tak je vidět, že kvalitu má. Cítím to odhodlání a těším se na to."

    "Příprava se nám výsledkově podařila, herně to nechám na trenérovi. Noví hráči přinesli zase něco nového. Trénovali jsme tvrdě a doufám, že půjdeme tabulkou nahoru. Umístění zmiňovat nebudu, aby se mi to nevrátilo, ale dívám se v tabulce nad nás, ne pod nás. Říkal jsem kluků, jak je důležité chytit začátek, snad se nám to povede. Je na nás starší tlak, abychom mladším pomohli."
     
    Milan Valachovič: "Může to vypadat, že odešlo a přišlo hodně hráčů. Ale změny v základní sestavě jsou v podstatě jen tři. Sedmnáctiletého Tauše vnímáme jako takový náš poklad. Hodně teď zapojujeme Denise Dziubu. Je to taková "dobrá svině", kterou potřebujeme. Takový míšeňský gen. Změn v základní sestavě není moc. Vnímáme to spíš tak, že se nám v kádru zvedla konkurence."
     
    Funkcionáři Líšně zmiňují, že mají v kádru dva reprezentanty – Tauše a Rimovičse. Trenér Valachovič aktuálně považuje stopery za nedostatkové zboží v českých soutěžích, z Líšně za poslední čtyři roky odešli čtyři.
     
    Díky teplému počasí se dařilo v únoru trénovat na přírodní trávě. Proto Líšeň zvolila pro soustředění Mikulov.
     
    Tisková konference skončila, děkujeme za pozornost. (13:30:44)

    Lukáš Zrotal

    bahis siteleri