Přerov – Pardubice B 3:2 (kon.) | Jihlava – Slavia 7:2 (kon.)
konec
HC Dukla Jihlava
7:2 (1:0, 5:1, 1:1) Stav série: 1:1
HC Slavia Praha
Středa 06.03.2024, 17:30 • Zimní stadion Pelhřimov • Chance liga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.
     
    Dobrý den, ještě jednou vítejte u druhého zápasu předkola play off Chance ligy mezi týmy HC Dukla Jihlava a HC Slavia Praha. Jelikož první zápas vyšel lépe Slavii, která sice ztratila vedení 2:0, ale nakonec vyhrála v prodlužení 3:2, je naprosto jasné, že ve středu večer se buď budou radovat Pražané z postupu nebo se ve čtvrtek vpodvečer sejdeme na Zimním stadionu v Pelhřimově znova. Předkolo se totiž hraje na dva vítězné zápasy. Druhé klání této minisérie startuje ve středu 6. 3. od 17:30 hodin.
     
    Úvodní zápas:

    Po bezbrankové první třetině se Slavia ve druhé části prosadila dvakrát během čtyř minut a získala nadějné vedení 2:0. Dukla ale před odchodem do kabiny snížila a ve třetí části srovnala na 2:2 v přesilové hře. Oba celky mohly následně rozhodnout, ovšem stalo se tak až v prodloužení. V čase 67:19 totiž zapadla nepříliš gólová střela forvarda SlavieMatěje Berana za záda jeho bratra v jihlavské brance Adama Berana.

    HC Slavia Praha – HC Dukla Jihlava 3:2 po prodloužení

    Branky a nahrávky: 24. Kucharčík, 28. Všetečka (M. Beran, Holý), 69. M. Beran (Guman, Hrdinka) – 36. Toman (Šik, Harkabus), 51. Harkabus (Havránek, Čachotský).
    Rozhodčí: Zeliska, Zubzanda – Zídek, Pěkný.
    Vyloučení: 5:4.
    Využití: 0:1.
    Diváci: 1918.
    Střely na branku: 36:35.
    Zblokované střely: 14:21.
    Vhazování: 39:43.
    Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.

    Slavia: Hölsä – Žovinec (A), Klikorka, Hrdinka, Holý (A), Kajínek, Kremláček – M. Beran, Kulda, Guman – Průžek, Kucharčík, Brož – Knotek (C), Slavík, Všetečka – Havrda, Polák, Půček

    Dukla: A. Beran – Bilčík, Strejček, Dundáček, Ozols, Koštoval, Kočí – Čachotský (C), Menšík, Cachnín – Harkabus (A), Havránek, Šik – Štefančík, Toman, Jungwirth – Jelínek, Pořízek, Chvátal
     
    Statistiky letošní sezony:

    HC Dukla Jihlava – HC Slavia Praha: 5 utkání, 2 – 1 – 0 – 2 – 15:12

    Nejproduktivnější hráči:
    Tomáš Harkabus a Tomáš Havránek, 5 bodů (1+4) – Matěj Beran 7 bodů (4+3)

    Nejlepší střelci:
    Šimon Jelínek, 3 góly – Matěj Beran, 4 góly

    Nejvíce asistencí:
    Tomáš Čachotský, Tomáš Harkabus a Tomáš Havránek, 4 asistence – Tomáš Guman, 4 asistence

    Góly po třetinách: 2:2, 5:7, 7:2 – 1:1
    Vyloučení: 22:20, vyšší tresty 1:1
    Využití: 3:3
    Střely na branku: 149:144
    Vhazování: 191:160
     
    Úvodní sestavy:

    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Maláč) – Strejček, Bilčík, Ozols, Dundáček, Kočí, Koštoval – Cachnín, R. Toman, Čachotský (C) – Šik, T. Havránek, Harkabus (A) – Jungwirth, Menšík, Jelínek – Rauš, Pořízek, Chvátal.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Slavia Praha: Hölsä (Volevecký) – Klikorka, Žovinec (A), Holý (A), Hrdinka, Kremláček, Kajínek, Křepelka – Guman, Kulda, Matě. Beran – J. Brož, Kucharčík, Průžek – Všetečka, Slavík, Knotek (C) – J. Půček, V. Polák II, Havrda.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Kamil Zavřel, Tomáš Šico – Petr Maštalíř, David Otáhal.
     
    Oba týmy už jsou na ledové ploše. Zápas za malý okamžik začne.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Úvod utkání se nese ve výborné atmosféře, které přispívá i zhruba padesátka fanoušků Slavie.
     
    00:37
    Hru přerušuje ofsajd Slavie.
     
    01:45
    Velká šance Dukly. Do prostoru před branku si sjel jeden z červenožlutých, ovšem puk do míst, kam by chtěl, neposlal.
     
    02:40
    Slavia opět kazí rozehrávku a buly se stěhuje blíže k její brance.
     
    04:15
    Tomáš Havránek nabral na pravé straně rychlost, jenže nepodařilo se mu dostat na osu hřiště. Byl zablokován.
     
    04:25
    Další akci Harkabuse s Havránkem scházela přesnější finální přihrávka.
     
    04:50
    Hosté se vůbec poprvé výrazněji dostávají do pásma před Adama Berana.
     
    05:30
    Maxim Havrda zkusil střelu z vrcholu pravého kruhu, která byla lehce přizvednutá, ale ke smůle hostí mířila nad horní tyčku.
     
    06:58
    Další akci Slavie ruší postavení útočícího hráče v brankovišti, což je přestupek, který si rozhodčí vždy obhájí, byť o něm občas můžeme polemizovat.
     
    07:06
    Ani jihlavská akce neměla dlouhého trvání a je pískáno zakázané uvolnění.
     
    07:23
    Tomáš Čachotský se vykličkoval podél pravého mantinelu až na druhý kruh. Nakonec volil pas na Bilčíka, jehož střela byla zblokována.
     
    07:45
    Cachnín měl ve středním pásmu dostatek prostoru a Jihlavě se nabízela akce tři na dva, ovšem hosté se stihli rychle zformovat a Cachnín se navíc z pravé strany před branku nedostal.
     
    08:39
    Jihlavští fanoušci jen povzdechem zalitovali, když zcela volný Otakar Šik sám před brankou promáchl volný puk.
     
    09:06
    Jihlavský tlak se nyní stupňuje. Paavo Hölsä už byl prakticky mimo stabilní brankářskou pozici, jenže domácí se k lepšímu střeleckému ohrožení po kombinaci nedostali.
     
    10:45
    Jaroslav Brož obkroužil celou branku a poté předal puk na modrou pro Davida Kajínka. U něj z Dukly moc dobře znám, že když mu střela sedne, jedná se o pořádné ohrožení branky. A také to hodně bolí, když mu do střel někdo padne, jako nyní obětavý Richard Cachnín.
     
    11:56
    Slavia se postupem času dostává do tempa. Hosté nyní zavřeli svého soupeře před brankou Adama Berana, ovšem příliš šancí si v dílčím tlaku nevypracovali.
     
    13:39
    Edgars Kulda a Fabien Kočí se pustili do menší potyčky před jihlavskou brankou, ovšem sudí je rychle uklidnili a nakonec se nebude ani trestat. Nadále se pokračuje v pěti bez branek a bez prvního vyloučení.
     
    14:20
    Dukla při kombinaci nevystřelila a nakonec se domácí připravili také o útočné pásmo.
     
    14:54
    Otakar Šik získal puk na útočné modré a viděl, že je před brankářem Hölsä provoz. Proto vystřelil, ovšem muž v brance Slavie kotouč nadvakrát lapil.
     
    15:19
    Z vrcholu levého kruhu zkusil otestovat pozornost útočník hostí Jan Půček. Opět vystřelil přes obránce, jako v prvním utkání v prodloužení Matěj Beran, ovšem nyní byla lapačka Adama Berana na místě.
     
    15:54
    Šimon Jelínek byl chvilku volný a sjížděl si mezi tři tyče, jenže dostal přihrávku na brusle a nikoliv do hokejky. Proto branku Slavie neohrozil.
     
    17:10
    U pravého mantinelu v útočném pásmu Slavie vznikla dlouhá přetlačovaná o puk, ze které nakonec vychází lépe hosté. A hned se hrnou na druhou stranu.
     
    17:46
    Kajínek si tentokrát sjel z levé strany blíže k brance a zkusil střelu z velkého úhlu, na kterou byl Adam Beran připraven.
     
    18:03
    Vlastimil Bilčík zkoušel zastavit nahozený puk po prknech na útočné modré, ale u střídačky Slavie mu kotouč proklouzl ven z útočného pásma. Dukla musí začít útok od své vlastní branky.
     
    19:00
    Ohlášena je poslední minuta první třetiny.
     
    19:48
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Celá akce vedoucí k prvnímu jihlavskému gólu započala lehkým nahozením, které Hölsä neudržel ve výstroji. Jihlavští vzápětí vybojovali za brankou kotouč a FABIEN KOČÍ dostal nabito mezi kruhy. Jeho první ránu sice brankář Slavie vyrazil, ovšem puk mezi kruhy vybojoval Toman a dal ho na pravou stranu pro Čachotského, jenž našel na modré znovu jihlavského obránce. Fabien Kočí následnou pumelicí od modré vymetl pavouky v šibenici nad pravým ramenem finského brankáře. Asistence: Tomáš Čachotský, Radim Toman.
    Kočí F., Čachotský T., Toman R., Koštoval M., Cachnín R.
    Beran Matě., Kajínek D., Kulda E., Guman T., Kremláček V.
    19:48 Fabien KOČÍ - 1:0
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je u konce a příliš pohledného hokeje nenabídla. Ślo o klasický play off zápas se spoustou soubojů a přetlačování o puk. Oba týmy se navíc snaží vycházet ze zabezpečených obran. Když už se zdálo, že se do kabin odejde za bezbrankového stavu, nahodila Dukla puk na Hölsä a krátce poté se dostal ke dvěma střelám Fabien Kočí. Napoprvé z kruhů na brankáře hostí nevyzrál, napodruhé od modré se již radoval – 1:0.
     
    Druhý zápas v Přerově proti B-týmu Pardubic je také 1:0 pro domácí, takže oba celky po první třetině zatím úspěšně odvrací konec sezony.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:14.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:27
    Cachnínova střela z osy hřiště minula branku. Puk se poté odrazil zpoza zadního mantinelu před brankáře Hölsä a o dorážku se snažil Štefančík, ovšem už neměl dostatečná prostor.
     
    20:56
    Po úpravě brankové konstrukce, která byla posunutá zákrokem brankáře Slavie, se domácí opět dostali do ohrožení branky. Také tentokrát kotouč pokryl finský fantom v brance hostí.
     
    22:19
    Slavia rychle napadala rozehrávku Dukly, ovšem hráči v červeném a žlutém, kteří byli bleskově dostoupeni, se včas dostali ven z pásma.
     
    22:43
    Akci Slavie přerušuje ofsajd.
     
    23:21
    Po sérii dílčích šarvátek se nakonec vylučuje na straně Slavie. Tomáš Guman dostává dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    23:26
    5/4
    Dukla právě vstřelila branku!
    Jihlavští se prakticky celou sezonu trápili v přesilovkách, ovšem v play off využívají již druhou početní výhodu ze šesti a znovu je úspěšným přesilovkovým střelcem TOMÁŠ HARKABUS. Toman vyhrál buly a dal ho za sebe na vrchol pravého kruhu Havránkovi, který bleskově přenesl hru na druhý kruh. "Harky" dostal prostor k dělovce z první a Hölsä uviděl puk až v síti. Asistence: Tomáš Havránek, Radim Toman.
    Harkabus T., Havránek T., Toman R., Menšík M., Čachotský T.
    Žovinec D., Kajínek D., Průžek J., Slavík M.
    23:26 Tomáš HARKABUS - 2:0
     
    24:47
    Červenožlutí jsou při chuti a nadále ohrožují slávistického brankáře.
     
    O góly Dukly se dnes zatím postarali nejproduktivnější jihlavští hráči v utkáních proti Slavii. Tomáš Čachotský si asistencí u první branky polepšil na 0+5, Tomáš Harkabus má po gólu na 2:0 bilanci 2+4 a na šesti bodech je i autor úspěšné nahrávky Tomáš Havránek (1+5).

    Zbývá dodat, že ve dvou zápasech předkola zaznamenali Radim Toman s Tomášem Harkabusem po třech bodech. První jmenovaný má bilanci 1+2, jeho zkušenější parťák 2+1.
     
    25:35
    Matěj Beran trošku poškádlil svého bratra v brance Adama Berana i jihlavské protihráče, což samozřejmě vyvolalo pískot fanoušků Dukly. Ovšem sudí mají situaci plně pod kontrolou.
     
    26:55
    Druhá třetina se zatím neuvěřitelně protahuje, sudí si před brankou Slavie s oběma hráči opět cosi upřesňují. Za dvacet minut je odehráno sotva sedm minut čistého času. Na druhou stranu se sluší dodat, že rozhodčí mají situaci opravdu plně ve svých rukou a nepovolí velký průchod emocím.
     
    27:57
    Domácí akci dva na dva zastavila pozorná obrana hostí.
     
    28:20
    Dukla hraje výhodu, v rohu za jihlavskou brankou přišel zcela zbytečný faul Vojtěcha Poláka.
     
    28:36
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Vojtěch Polák – 2 min., vysoká hůl.
     
    28:53
    Havránek kombinuje s Harkabusem, který zatím prostor ke střele nebo přihrávce nenašel.
     
    29:15
    Po zákroku Hölsä zvládla Dukla i další vhazování a opět kombinuje v útočném pásmu. Havránkovo nahození od modré brankář hostí vyrazil před sebe, kde k němu měl o něco dále Toman a hosté vyhazují puk.
     
    29:56
    5/4
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté si mohou pomalu rezervovat na Vysočině hotel nebo – pokud jedou do matky všech měst – plánovat zítřejší návrat do Pelhřimova. Jihlava dává v předkole třetí přesilovkový gól ze sedmi početních výhod a znovu u toho byl TOMÁŠ HARKABUS, jenž po přesném pasu Čachotského uspěl dělovkou z vrcholu pravého kruhu. Jihlavský Ovečkin k radosti svého týmu i fanoušků Dukly chytá střeleckou formu v pravý čas. Jeho bilance proti Slavii v sezoně je 3+4 a dotahuje se v tomto ohledu na playmakera hostí Matěje Berana. Asistence: Tomáš Čachotský, Tomáš Havránek.
    Harkabus T., Čachotský T., Havránek T., Toman R., Menšík M.
    Hrdinka F., Holý J., Havrda M., Slavík M.
    29:56 Tomáš HARKABUS - 3:0
     
    29:56
    Střídání v týmu HC Slavia Praha:
    ze hřiště odchází Paavo Hölsä, přichází Tomáš Volevecký.
     
    30:35
    I nadále se Dukla hrne do útoku a Tomáš Volevecký zapisuje po pár sekundách v brance první zákroky.
     
    31:43
    Matěj Beran za brankou Dukly stáhl na ledovou plochu Fabiena Kočího a po právu kasíruje dvě minuty za hrubost. A protože jihlavský bek rozhodně neměl v úmyslu žádnou přetahovanou, je potrestán pouze hráč Slavie. Což se hostům samozřejmě pranic nelíbí a Jan Holý již jede za rozhodčím pro vysvětlení.
     
    32:29
    5/4
    Dukla právě vstřelila branku!
    Třetí přesilovka Dukly, třetí gól Dukly, třetí zářez TOMÁŠE HARKABUSE. Pokud si někteří fanoušci Jihlavy mysleli, že červenožlutí nemají ambice postoupit do čtvrtfinále, nemohli se více mýlit. Jihlavský kanonýr dává hattrick, když jeho ránu z pravého kruhu po pasu Čachotského poznal i Volevecký. Puk našel až v síti. Asistence: Tomáš Čachotský, Radim Toman.
    Harkabus T., Čachotský T., Toman R., Menšík M., Havránek T.
    Hrdinka F., Holý J., Průžek J., Slavík M.
    32:29 Tomáš HARKABUS - 4:0
     
    33:15
    Pilíř jihlavských obranných řad Jan Strejček inkasoval na pravém kruhu vlastního obranného pásma tvrdý úder od Karla Křepelky zřejmě do kolene, zůstal ležet na ledě a na střídačku mu pomáhají až spoluhráči. Role mstitele se chopil Tomáš Harkabus a ihned Křepelku zpacifikoval. Zatímco Křepelka za krosček dnes dohrál, jelikož dostává pět minut a do konce utkání, Harkabus si odsedí dvě minuty za hrubost.
     
    33:30
    4/4
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté snižují na rozdíl tří branek. Menšík vyvážel puk z obranného pásma, ale za modrou o něj přišel. Guman, který získal kotouč, ihned vyslal do samostatného úniku EDGARSE KULDU, který si sjel před Adama Berana a trefil se nad jeho lapačku. Ke třem asistencím proti Dukle zapisuje v této sezoně první gól proti červenožlutým. Asistence: Tomáš Guman.
    Kulda E., Guman T., Kremláček V., Kajínek D.
    Dundáček F., Menšík M., Šik O., Jelínek Š.
    33:30 Edgars KULDA - 4:1
     
    36:29
    5/4
    Dukla právě vstřelila branku!
    Ne, v posledních minutách nestíhám za klávesnicí zhola nic, jelikož se pořád něco děje. Čtvrtá přesilovka Dukly v druhé třetině, čtvrtý gól. Tentorkát se stal úspěšným střelcem TOMÁŠ HAVRÁNEK, který napřáhl z prostoru mezi kruhy a posílá Tomáši Voleveckému během sedmi minut druhou navštívenku. Asistence: Matouš Menšík, Tomáš Ćachotský.
    Havránek T., Menšík M., Čachotský T., Kočí F., Toman R.
    Kremláček V., Kajínek D., Průžek J., Slavík M.
    36:29 Tomáš HAVRÁNEK - 5:1
     
    37:30
    Dukla ještě dohrává přesilovku za zbytek pětiminutového trestu Karla Křepelky.
     
    38:23
    Slavia hraje v plném počtu hráčů.
     
    38:53
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Hosté v závěru druhé třetiny zcela rezignovali na jakoukoliv obrannou činnost. MATOUŠ MENŠÍK si dojel nahozený puk Dundáčkem, přebruslil obránce, rychle si puk stáhl před branku a po ledě zakončil přesně kolem levého betonu Voleveckého do sítě. Asistence: Filip Dundáček.
    Menšík M., Dundáček F., Chvátal M., Bilčík V., Pořízek R.
    Klikorka K., Kajínek D., Půček J., Všetečka R., Beran Matě.
    38:53 Matouš MENŠÍK - 6:1
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina je u konce a střelecky se jednalo o jednu z nejlepších jihlavských třetin v sezoně, možná i herně. Dukla jí totiž vyhrála 5:1, když Tomáš Harkabus třemi góly ve 24., 30. a 32. minutě potrestal nedisciplinovanost hostí. Poslední gól dal již Tomáši Voleveckému, který při třetí obdržené brance střídal Hölsä. Slavia sice vzápětí vstřelila gól na 1:4 po chybě v jihlavské rozehrávce, když se prosadil v úniku Edgars Kulda, jenže poté se radovala opět Dukla. Pětiminutové vyloučení za faul Křepelky na Strejčka ztrestal Tomáš Havránek 67 sekund před odchodem do kabin ukázal rychlé nohy i šikovné ruce Matouš Menšík – 6:1.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:17.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:28
    Hned na úvod třetí části se domácí pustili do útoku.
     
    40:38
    I za nepříznivého stavu 1:6 nyní dávám velký kredit fanouškům Slavie, kteří nadále neúnavně povzbuzují svůj tým.
     
    40:58
    Zakázané uvolnění Dukly.
     
    42:15
    Zdá se, že ve třetí třetině zatím není zdánlivě o co hrát. Tempo hry oproti druhé části maličko povadlo.
     
    43:31
    Ofsajd Dukly vyhání buly do středního pásma.
     
    44:35
    Zakázané uvolnění Slavie.
     
    45:25
    Oba celky už nemají takové tempo. Že by již šetrily síly na zítřejší rozhodující zápas?
     
    47:13
    Nyní se hraje nahoru – dolu, ovšem bez jakýchkoliv vážnějších šancí.
     
    47:31
    Jan Strejček, který ve druhé třetině inkasoval ostrý úder a odešel na střídačku za pomocí spoluhráčů, do třetí části nastoupil a zdá se být v dobré kondici.
     
    48:08
    Průžek na pravé straně přistrčil puk k pravému kruhu Jaroslavu Brožovi, který zkusil překvapit Adama Berana střelou z ostrého úhlu. Jihlavský gólman vytěsnil kotouč ramenem.
     
    48:58
    Rychlá jihlavská kombinace ke střele nevedla, Volevecký byl na místě.
     
    Dnešní utkání sleduje 1104 diváků.
     
    50:43
    Jelínek dostal na levé straně puk, ovšem byl už v těsné blízkosti Voleveckého a nemohl lépe zakončit. Jeho pas před branku na holích spoluhráčů neskončil.
     
    51:01
    Hned vzápětí se Matouš Menšík řítil z pravé strany na brankáře Voleveckého, střelou mezi betony ovšem neuspěl.
     
    52:39
    Ofenzívní choutky Dukly nekončí, červenožlutí nyní hrají se soupeřem leckdy báčko. Za podobného stavu si to již mohou dovolit.
     
    53:47
    Diváky potěšil technickou finesou Šimon Jelínek, jehož efektní pas před branku se neujal.
     
    54:29
    5/5
    Dukla právě vstřelila branku!
    Marek Chvátal se zřejmě inspiroval svým parťákem z mládeže Dukly Matoušem Menšíkem a také nyní svedl vítězný souboj s obráncem, jako jeho spoluhráč před šestým gólem. Na levé straně byl už ve velkém úhlu, proto dal podél brankoviště přihrávku na RADKA POŘÍZKA, který neměl problém trefit volnou část branky. Asistence: Marek Chvátal.
    Pořízek R., Chvátal M., Rauš A., Dundáček F., Ozols P.
    Hrdinka F., Holý J., Brož J., Průžek J., Knotek T.
    54:29 Radek POŘÍZEK - 7:1
     
    56:21
    Šimon Jelínek si to na férovku rozdal s Markem Slavíkem. Nejprve se zdálo, že bude mít útočník Slavie převahu, ale poté ho jihlavský forvard stáhl na led a tím pěstní představení končí.
     
    57:54
    Jihlavští hokejisté již sklízí ovace ve stoje, což v Pelhřimově nebylo dlouho k vidění.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:51
    5/5
    Slavia právě vstřelila branku!
    Hosté ještě decentně snižují průběh zápasu. Průžek díky agilní hře získal puk, který mezi kruhy předal TOMÁŠI KNOTKOVI. Forvard Slavie si najel blíže k brance a přes blokujícího hráče soupeře poslal puk do šibenice nad pravé rameno Berana. Asistence: Jiří Průžek.
    Knotek T., Průžek J., Hrdinka F., Brož J., Holý J.
    Toman R., Ozols P., Dundáček F., Havránek T., Cachnín R.
    58:51 Tomáš KNOTEK - 7:2
     
    59:14
    Za rozhodnutého stavu jsem se obával, aby nedošlo k nějakému těžkému zákroku. Bohužel, je zde. K hokeji tohle absolutně nepatří a doufám, že jihlavský talentovaný mladík Jonáš Jungwirth nebude mít nějaké těžké zranění, jelikož se svíjí v bolestech na ledě. Autorem úděsného zákroku na forvarda domácích je slávistický útočník Tomáš Knotek. Na led ihned míří zdravotníci, po chvilce také nosítka a Jonáš Jungwirth je na nich odvážen z ledu. Dle grimasy navíc v obrovských bolestech.

    A samozřejmě na ledě i v ochozech panují obrovské emoce. U trestné lavice Dukly se strhla velká potyčka.

    Vše za rozhodutného stavu odstartoval onen zvrácený zákrok Knotka na Jungwirtha.
     
    59:14
    Bohužel nervy na uzdě neudrželi i fanoušci Jihlavy. Ať se děje, co se dějě, neexistuje, aby fanoušci jednoho klubu zaútočili na střídačku soupeře. Přesně to se nyní stalo, samozřejmě v kontextu zákroku na Jonáše Jungwirtha ve stylu akce/reakce, což není ale žádnou omluvou. Pořadatelská služba má nyní co dělat. Část realizačního týmu Slavie a hráči hostí zamířili po chvilce do útrob stadionu směrem ke své kabině a odmítají v utkání pokračovat.

    Pokud někdo z fanoušků nějak napadl nebo ohrozil střídačku hostí, měl by dostat zákaz vstupu na sportovní utkání. Exemplární trest by měl vyfasovat i autor zákroku Tomáš Knotek. Tečka.
     
    59:14
    Trenéři hostí odešli do kabin, patrně v reakci na potyčku s fanoušky Dukly. Nevím, co se na střídačce stalo, jelikož prakticky všichni fanoušci stoupli a z našeho stanoviště není na střídačku vidět.

    Slavia asi nechce v utkání pokračovat a uvidíme, co bude následovat.
     
    59:14
    Vyloučení v týmu HC Dukla Jihlava:
    Fabien Kočí – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    Tomáš Knotek – 2 min., hrubost + 5 min. + OK, faul kolenem.
     
    59:14
    Vyloučení v týmu HC Slavia Praha:
    2 min. – zdržování hry / pozdní nástup, odpyká Tomáš Guman.
     
    59:20
    Utkání se dohrává pouze za účasti některých hráčů Slavie na střídačce. Dukla má puk na holích a čeká se na konec.
     
    Konec zápasu.
     
    Utkání je u konce. V první polovině třetí třetiny byl k viděni hokej, kdy oba týmy spíše sbíraly síly na rozhodující třetí zápas. V 55. minutě navýšil vedení Dukly na 7:1 útočník Radek Pořízek. Vzápětí svedli férovou bitku domácí útočník Šimon Jelínek s forvardem hostí Markem Slavíkem. Slavia poté Tomášem Knotkem upravila na konečných 7:2 pro Duklu, aby v čase 59:13 přišel na řadu velmi těžký zákrok Tomáše Knotka na juniora Dukly Jonáše Jungwirtha.

    Ihned po něm se strhla potyčka a následně si začali někteří fanoušci Jihlavy cosi vyřizovat se střídačkou Slavie Praha. Většina z realizačního týmu i hráčů Slavie se následně odebrala do kabin. Samotný faul i následná potyčka do hokeje vůbec nepatří a jsou velkou kaňkou na zápasu.

    Utkání se nakonec dohrálo, Slavia dohrála 47 sekund ve třech hráčích na ledě, přičemž Dukla držela puk a neútočila.
     
    S konstatováním, že HC Dukla Jihlava vyhrála druhý zápas předkola proti Slavii 7:2 a postupující tým určí až rozhodující třetí utkání, které se hraje ve čtvrtek 7. 3. 2024 od 17:30 hodin v Pelhřimově, se s Vámi loučí a hezký večer přeje Tomáš Lysý. (06:12:25)
    Marken.cz

    Tomáš Lysý

    Branky a nahrávky: 20. Kočí (Čachotský, R. Toman), 24. Harkabus (T. Havránek, R. Toman), 30. Harkabus (Čachotský, T. Havránek), 33. Harkabus (Čachotský, R. Toman), 37. T. Havránek (Menšík, Čachotský), 39. Menšík (Dundáček), 55. Pořízek (Chvátal) – 34. Kulda (Guman), 59. Knotek (Průžek)


    HC Dukla Jihlava: A. Beran (Maláč) – Strejček, Bilčík, Ozols, Dundáček, Kočí, Koštoval – Cachnín, R. Toman, Čachotský (C) – Šik, T. Havránek, Harkabus (A) – Jungwirth, Menšík, Jelínek – Rauš, Pořízek, Chvátal.
    Trenér: Viktor Ujčík

    HC Slavia Praha: Hölsä (30. Volevecký) – Klikorka, Žovinec (A), Holý (A), Hrdinka, Kremláček, Kajínek, Křepelka – Guman, Kulda, Matě. Beran – J. Brož, Kucharčík, Průžek – Všetečka, Slavík, Knotek (C) – J. Půček, V. Polák II, Havrda.
    Trenér: Aleš Totter

    Rozhodčí: Kamil Zavřel, Tomáš Šico – Petr Maštalíř, David Otáhal

    Diváci: 1104
    Jihlava 2 1 Slavia
    #1 Pondělí 04.03.2024 • 18:00
    Slavia - Jihlava 3:2 po prodl.
    #2 Středa 06.03.2024 • 17:30
    Jihlava - Slavia 7:2
    #3 Čtvrtek 07.03.2024 • 17:30
    Jihlava - Slavia 3:0
    bahis siteleri