Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (kon.)
Liberec – Olomouc 0:1 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:3 (1:2, 1:0, 2:1) Stav série: 1:0
HC Vítkovice Ridera
Středa 06.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Krásný středeční podvečer z východočeské metropole! Vrchol sezony je tady, začíná play-off! V případě Hradce je to již předkolo, které určí, kdo z týmů půjde v případě potvrzení papírových předpokladů na vítěze základní části, tedy Pardubice.

    Všechny série se rozjedou uprostřed pracovního týdne a série Hradec Králové vs. Vítkovice je tou, která bude poutat největší pozornost. Stačí si jenom vzpomenout na to, jak probíhalo loňské semifinále, po němž slavili Východočeši. A taktéž si vzpomínám na to, jak jsem šestý semifinálový zápas komentoval. Pěkná, zhruba šest a půl hodiny trvající šichta.

    Do posledního kola přitom nebylo jisté, kde se začne. Hradec výhrou nad Plzní šel na osmé místo, zároveň mu k jistotě udržení si statutu lépe umístěného týmu stačil bod, právě proti ostravskému týmu. A ten také přišel, remíza 1:1 po šedesáti minutách stačila. Druhý bod v nájezdech pak už byl jenom ozdobou a výborným naladěním se na očekávané předkolo.

    Zápas v ČPP Aréně začne v 18:00, příjemnou zábavu!
     
    HC VÍTKOVICE RIDERA
    po základní části: 9. místo, 72 bodů, skóre 132:138, bilance 18-5-8-21

    Na to, jak to na začátku sezony pro Vítkovice vypadalo hodně bledě, to dopadlo nad očekávání dobře. Přestože si v Ostravě zažili hodně turbulentní podzim, kdy nejprve skončil trenér Holaň, následně na vlastní žádost znuděný snajpr Mueller, do posledního kola bojovaly o osmé místo, aby mohly začínat play-off na domácím ledě. Ten poslední krok v podobě výhry za tři body ale nezvládly. Se svým budoucím soupeřem v předkole padly 1:2 v nájezdech.

    Přesto má ale Ridera co nabídnout. I když zřejmě absolvuje sérii bez Dominika Lakatoše, o jehož postavení mimo sestavu kolují více či méně uvěřitelné příběhy, Druhou půlku základní části měla pátou nejlepší z extraligy, nasbírala v ní dokonce o 11 bodů více než Východočeši.
     
    MOUNTFIELD HK
    po základní části: 8. místo, 75 bodů, skóre 135:137, bilance 16-8-11-17

    I Hradec si prožil v sezoně své. Odchod „enfant terrible“ brankářských vod Patrika Bartošáka, táhnoucí se dopingová kauza, která zřejmě definitivní vyřešení jen tak mít nebude, rekordních 19 nastavení nad rámec základní hrací doby... těžko říct, jak základní část Mountfield zpětně hodnotí. Základní cíl, začínat vyřazovací fázi doma, ale zvládl. Ale neměl to snadné, tři ztráty v řadě znamenaly drobný propad. V pravý čas ale zabral, porazil za tři body Plzeň a zvládl i zápas v Ostravě.

    Teď tak přichází předkolo. Na předsezonní tiskové konferenci hlásil generální manažer Aleš Kmoníček, že si klub nechce klást velké cíle. Spokojeni by byli v kancelářích 55 let zastřešené ČPP Arény se čtvrtfinále. Papírově jsou Lvi favorit, ale na to se nelze absolutně spoléhat.
    Zvítězí dnes Ridera?
     
    -26
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, Stehlík – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – R. Půček, Claireaux, Lednický.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Ondráček, Svoboda.
     
    Ještě před začátkem utkání přijde na řadu slavnostní buly. To obstará hradecký písničkář Michal Horák, držitel Českého Slavíka za objev v roce 2021.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Ještě krátké čekání na hlavního vysílatele dnešního utkání, kterým je O2. A hned se začalo svižně. Perret se natlačil na levý kruh, odkud přišla střela na zadní tyč. Klimeš si ale celou situaci pohlídal.
     
    00:44
    Domácí stále drží pásmo, navíc mohou šikovně střídat v momentě, kdy je puk na zadním mantinelu. Vítkovice pod tlakem vyhodily jenom na zakázané uvolnění.
     
    01:00
    Velké zmatky před vítkovickou brankou, kdy Klimeš neměl rozhodně puk pod kontrolou. Enormně blízko byl na protější tyči k vedoucí trefě Aleš Jergl, hostující brankář ale skvěle zasáhl!
     
    01:43
    Ostravští rozhodně nemají začátek zápasu pod kontrolou. Očekávaný tlak Hradce se stal skutkem a hradečtí kuchaři vaří před Klimešem.
     
    02:29
    McCormack se na prknech otočil včas a mohl rozvíjet útok. Ten zatahoval Miškář střelou z pravého křídle, trefil ale jenom Klimešův beton. A Ridera reagovala opět zakázaným uvolněním.
     
    03:09
    Lalancette zachytil nepřesnou přihrávku směřující do středního pásma a shodil na Freibergse, který podržel hru ve vlastní třetině. Zatímco zbytek jeho spoluhráčů prostřídal, lotyšský obránce se pokoušel poslal do brejku Perreta, ale neúspěšně.
     
    03:48
    Evan Jasper, nastupující v první formaci, další povedenou akci ukončil střelou z prostoru nad kruhy. Klimeš vytáhl včas lapačku a puk do ní ukryl, tím se tak bude vhazovat po jeho pravici.
     
    03:53
    Po vyhraném buly to byl zcela zřejmý signál, kdy Pláněk posunul po lajně na Pavelku, který se do toho z jedničky opřel. Klimeš vytáhl vyrážečku a poslal puk do ochranné sítě.
     
    04:20
    Pařík rozehrával zpoza vlastní branky, na rozjíždějícího se Klímu ale poslal příliš prudkou přihrávku a mohl tak hrát Raskob. Hostující obránce se snažil puk nahodit na branku Hradce, ale jeho snahy byly zastaveny.
     
    05:14
    Pětiminutovka pryč a vypadá to, že nápor Lvů už pomalu slábne. Vítkovice se daří souvisle držet na kotouči a Grman kontrolovaně přejel do pásma, posunutí na Kaluse ale nemělo přesnost.
     
    06:04
    Pavelka ještě držel pásmo a od modré stříleným nahozením prověřil Klimeše. Zdánlivě snadný zákrok mu ale ztížila teč mezi kruhy, ve finále však šel díky tomu puk mimo branku.
     
    06:42
    Klimeš si na práci zatím stěžovat nemůže. Osmý střelecký pokus šel od mantinelu, hostující gólman jej vyrazil vysoko nad sebe, znovu do ochranné sítě. Teď už tak může přijít komerční přestávka, v níž se domácí kotel prezentuje choreem.
     
    07:02
    Pilař ztratil puk u mantinelu a Zdráhal rázem nastartoval potenciální možnost Vítkovic. Bylo to v jednu chvíli tři na dva a Zdráhal pouštěl mezi kruhy pro Barinku, jehož pokus ale právě vracející se Pilař srazil. Pařík tak nemusel ani zasahovat.
     
    07:35
    Eberle si nabruslil mezi kruhy a byl svědky střely Blaina od modré, kterou i nohou nechtíc zblokoval. Akce však pokračovala a Šťastný připravil palebnou pozici pro hradeckého kapitána, zakončení k tyči ale Klimeš měl.
     
    07:53
    Na pravé straně zůsta viset zcela volný Freibergs, k němuž doletěl kotouč po nahrávce křížem. Obránce, jenž se v Lotyšsku těší velké oblibě, ale zradilo na první dobrou zpracování a zakončení bekhendem šlo těsně nad!
     
    08:40
    Po jednom ofsajdu na každé straně. Nejprve v něm byl Perret, posléze pak stejně skončilo i vítkovické přečíslení tři na dva.
     
    09:12
    Jergl se nejprve dostal přes Fridricha, aby pak vyjel k mantinelu proti připravenému Percymu, jenž jej o puk obral. Hosté tak měli šanci něco vepředu vymyslet, ale spokojili se jenom s nahozením na Paříka.
     
    10:01
    Mnohými byla série tipována jako souboj Klimeše s hradeckými útočníky. A zatím tomu tak je. Teď to měl Klimeš snažší i o to, že střela Pavelky nebyla nijak cloněná. I tak má však za první polovinu třetiny 13 zákroků!
     
    10:20
    Pro ostravský tým je to do určité míry i vysvobození. Poměrně zbytečný zákrok Radovana Pavlíka (MHK) značí dvě minuty za sekání a přesilovou hru pro Rideru.
     
    10:39
    Hradečtí podrželi hru na mantinelu a Tamáši byl blízko vyhození, když to Percy zachraňoval na modré. To se povedlo až o dobrých 15 sekund později, Tamáši navíc vyslal dopředu i Perreta. Rychlonohý forvard ale nešel do zakončení, takticky podržel hru za Klimešovou kasou.
     
    11:46
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice přesilovku i přes peripetie využívají a stačila jim k tomu hned první přesilová hra! Přitom se to pro Lvy vyvíjelo dobře, hostům ale stačil jeden kontrolovaný vstup do pásma. Fridrich z levého křídla pustil pod sebe pro YOHANNA AUVITUA, který z druhé vlny práskl do puku. Pokus nevypadal v první chvíli nijak nebezpečně, nešikovná teč Pilaře mezi kruhy ale poslala Paříkovi kotouč do vinglu – 0:1! Asistence: Petr Fridrich, Marcel Barinka.
    Zdráhal P., Barinka M., Auvitu Y., Claireaux V., Fridrich P.
    Freibergs R., Pilař R., Blain J., Miškář P.
     
    13:25
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sice jsem tou dobou psal o předchozí akci, ale gól je přednější, a tak je znovu srovnáno! Jergl přenechal puk na pravé straně pro Okuliara, který udělal dva rychlé kroky mimo obránce a vystřelil. Klimeš jeho pokus směřující do středu branky poměrně snadno lapil, vyrazil jej ale přímo ke KEVINU KLÍMOVI, jenž byl zcela nepokrytý. Sám před vítkovickým gólmanem to Klíma udělal šikovně, puk mu zasunul mezi betony a oslavil to rovnou pod domácím kotlem – 1:1! Asistence: Oliver Okuliar, Aleš Jergl.
    Klíma Kev., Jergl A., Pláněk M., Pavelka T., Okuliar O.
    Prčík M., Bukarts Ri., Krieger P., Bukarts Ro., Auvitu Y.
     
    14:22
    Jenže po srovnání přichází pro Hradec další studená sprcha. Jérémie Blain (MHK) hasil chybu při rozehrávce, strčil hokejku pod brusli Barinky a dopustil se tak podrážení.
     
    14:45
    Pavlík dobře zavřel prostor na křížnou nahrávku pro Robertse Bukartse, načež sražený puk doputoval k mantinelu. Tam se jej snažil hrát ještě Raskob, byl ale odzbrojen a Pavelka vyhodil.
     
    15:28
    Patrik Marcel na nic u mantinelu nečekal. Vyhlédl si Raskoba, čistě jej dohrál na prkna a pomohl vyhodit.
     
    15:44
    Rychlá kombinace v přečíslení a Zdráhal byl sám na pravém kruhu. Pokoušel se zakončit Paříkovi nad lapačku, domácí brankář ale předvedl jistý zákrok vytrčenou rukou!
     
    16:27
    Jen co Blain naskočil na led, už jde na trestnou další hráč. Tentokrát o číslo vyšší. Je jím Patrik Miškář (MHK), zákrok stejný jako u Blaina, tedy podrážení.
     
    17:08
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A známý vzorec je zpátky, Vítkovice trestají nedisciplinovanost hradeckých hokejistů zcela nekompromisně! Krieger podržel puk u mantinelu na levé straně a vytáhl jej na modrou pro Auvitua, který nešel do střelby, nýbrž přenechal na levou stranu pro RIHARDSE BUKARTSE. Lotyšský útočník měl nad modrou hodně prostoru, vybruslil si ještě blíže brance a napálil puk Paříkovi pod víko – 1:2! Asistence: Yohann Auvitu, Peter Krieger.
    Bukarts Ro., Auvitu Y., Percy S., Bukarts Ri., Krieger P.
    Pláněk M., Pilař R., Pavelka T., Eberle J.
     
    17:57
    Přerušená hra kvůli vadě na Paříkově brance. Do akce tak jde ledař s vrtačkou a je prostor pro playlist Graema McCormacka. Teď zní například zimním stadionem Bruce Springsteen.
     
    17:57
    A že by ledař zrovna spěchal, to se také říci nedá. Myslím si, že za tu dobu bych minimálně došel na zastávku MHD Zimní stadion, umístěnou zhruba 200 metrů od východu.
     
    18:13
    Čtvrté vyloučení za třetinu a frustrace na domácí straně roste. Po souboji na zadním mantinelu vysekl Jérémie Blain (MHK) hokejku soupeři z ruky a má to tak podruhé v utkání za dvě minuty.
     
    18:25
    Auvitu po vyhraném buly nastřelil puk na branku, Pařík pokus včas viděl a reagoval. Následně vznikla ještě rozmíška mezi Claireauxem a Pláňkem, nic zásadního to ale nebylo.
     
    19:02
    Po střele Barinky zblízka, kterou Pařík lapil a následně si pro puk doskočil až na kruh, aby mohl přerušit hru, se strhla znovu potyčka, po níž se už bude vylučovat. Martin Pláněk (MHK) a Petr Fridrich (VIT) byli nejaktivnějšími, domácí obránce dokonce Fridrichovi strhl helmu. Oba dostávají dvojku za hrubost a tresty se krátí, tudíž mají Ostravští stále přesilovku.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Nic dalšího se již ve šťavnaté třetině nestalo a Hradec se v ní položil do jednobrankové ztráty prakticky sám. Měl naprosto dominantní vstup do zápasu, šance ale neproměňoval, naopak začal faulovat. Jeden čas byly střely na branku 13:1, nyní to je 15:11. Vyloučení byli Lvi celkem pětkrát, z toho měla Ridera čtyřikrát přesilovou hru. A dvakrát se prosadila, nejprve poslal hosty do vedení Yohann Auvitu, na což navázal na začátku 18. minuty Rihards Bukarts. Hradec zapsal jenom jednu trefu, na 1:1 srovnával v čase 13:25 Kevin Klíma.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:00.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Hradec přečkal ještě krátké oslabení a již v pěti se může soustředit na první vítkovický útok.
     
    20:40
    To se mu povedlo, hru podržel u mantinelu, přečíslil hostující hráče a dostal se do útočného pásma. Tam operovala první útočná formace, načež se Ridera zmohla jenom na zakázané uvolnění.
     
    21:09
    McCormack posunul na Klímu, který bojoval s Mikušem u mantinelu. Dokázal se mu uvolnit a z ostrého úhlu najíždět na Klimeše s cílem zakončit, právě vítkovický kapitán se ale vrátil a zabránil zakončení.
     
    22:26
    Auvitu přihrál na levé křídlo Půčkovi, který nabruslil do útočného pásma a z první hned střílel. Střela se mu však nepovedla, šla vysoko, téměř přímo do ochranné sítě.
     
    22:55
    Patrik Miškář rozhodně nedbal rad upovídaného diváka tři řady pod námi a místo zavezení kotouče za branku jel přímo ke Klimešovi. Zakončení z pravé strany ale bylo pod tlakem a skončilo jenom na betonech hostujícího gólmana. Následná tlačenice v brankovišti už pak nic nepřinesla.
     
    23:22
    Blain si klepl o přihrávku od Lalancettea, načež měl na zádech Willieho Raskoba (VIT), který jej zcela evidentně obejmul a přidržel. Proto jsou tak z toho dvě minuty a první hradecká přesilovka.
     
    24:03
    Jergl udržel pásmo po tvrdé Perretově střele, kterou Klimeš vyrazil. McCormack se pak navíc dostal k zakončení z modré, to ale letělo mimo tři tyče.
     
    24:56
    Lehký propad Lvů v pásmu a chvíli to měly Vítkovice 2 na 1. Dejovi však odjel parťák střídat, tak to vzal ex-hradecký útočník na sebe. Střelou z nápřahu trefil jenom Paříkův beton.
     
    25:30
    Současně s koncem přesilovky se Pavelka pokoušel dorážet puk, který Prčík takticky uklidil pod beton Klimeše. Nic z toho ale nevzešlo kromě drobné rozmíšky.
     
    26:26
    McCormack se otočil na modré a bylo z toho střílené nahození, které se pokoušel tečovat jak Lalancette, tak Eberle. Puk šel ale přímo do hrudi Klimeše, povedený nápor Lvů navíc končí dalším vyloučením.
     
    26:51
    Christophe Lalancette (MHK) totiž v souboji zasáhl Kriegera přímo do obličeje, čímž se dopustil hry vysokou holí a dostává menší trest. Pátou přesilovku rozehrají hosté po komerčním brejku.
     
    27:07
    Vítkovice vyhrály buly a hned hrály do šířky, křížná střela Kriegera zprava ale skončila před brankovištěm. Blain se pak postaral o odpravení puku zpátky ke Klimešovi.
     
    27:57
    4/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    I oslabení může být k něčemu dobré! Hosté totiž riskantně kombinovali na modré v útočném pásmu, načež Rihardse Bukartse skvěle odzbrojil od puku TOMÁŠ PAVELKA. Díky tomu, že si navíc píchl puk dopředu, mohl rázem jet sám na kasu. Od obránce se toho tolik nečekalo, jenže ostravský rodák pořádně překvapil. Nejprve naznačoval šílenou mordu, na což Klimeš reagoval, Pavelka si však stáhl včas puk na forhend, vysunutý vítkovický gólman lehnul na led a ofenzivní bek už trefil jenom prázdnou – 2:2! Bez asistence.
    Pavlík R., Pláněk M., Miškář P., Pavelka T.
    Bukarts Ro., Bukarts Ri., Krieger P., Raskob J., Percy S.
     
    30:23
    Pláněk nahrával podél lajny na Pavelku, puk ale moc zvedl a přihrávka nešla po ledě, nýbrž do vzduchu. Střelec druhého hradeckého gólu si sice puk zpracoval, ale už to bylo ve středním pásmu.
     
    31:31
    Útočný faul Petra Fridricha (VIT) posílá Hradec do možnosti otočit zápas. Fridrich si u mantinelu v útočné třetině pomohl háčkem na Lalancettea a je odeslán na trestnou.
     
    31:56
    První založení útoku ale nevyšlo dle představ. Přihrávka byla příliš prudká, Estephan nechytil správné tempo a puk dojel až na icing.
     
    32:19
    Jergl vybojoval puk zpod Grmanové brusle a pomohl rozestavit šablonu v pásmu. Hradec to dlouho hrál mezi McCormackem a Jerglem, na tohle ale byla vítkovická čtyřka připravená.
     
    33:25
    Lukáš Klimeš teď sebral Jasperovi naprosto tutový gól! McCormack obkroužil pásmo, zpoza branky našel Klímu, jehož střela se odrazila od výstroje vítkovického gólmana. Na Jaspera zívala v dorážce prázdná kasa, Klimešova lapačka v poslední chvíli ale rozčísla vzduch nad ledem a drží remízu 2:2!
     
    34:06
    Sražené nahození od Tamášiho šlo do ochranné sítě, načež následuje poslední komerční přestávka této třetiny.
     
    34:56
    Estephan podstoupil dva souboje s obránci a vybruslil si před Klimeše, načež se pokoušel o zakončení bekhendem. Ale střela neměla přílišnou razanci, nepředstavovala pro vítkovickou gólmanskou hvězdu velké nebezpečí.
     
    36:06
    Klíma musel opustit pásmo, neboť byl signalizován ofsajd. Nahození McCormacka tak velkou roli nepřineslo, Klíma by byl totiž zahrál puk úmyslně.
     
    36:58
    Vítkovice rychle otočily hru a Krieger přenechával Rihardsi Bukartsovi, jeho nahození ale v poklidu sebral Pařík do lapačky.
     
    37:14
    Radovan Pavlík do toho šlápl, ladnými skluzy dobruslil Percyho a oba hráči byli na roveň. Proto se tak icing nepískal a Miškář byl díky tomu ve velké příležitosti, když byl zcela sám před Klimešem, nic mimo střely doprostřed však nevymyslel!
     
    38:13
    Prčík podél mantinelu hledal Půčka, kterému však šel puk do stoje. A než to hostující útočník rozjel, tak z toho bylo zakázané uvolnění vítkovické strany.
     
    38:58
    Přes dva hráče se Ridera dostala k vyhození směrem na Paříkovu branku. Obě pětky již měly dlouhá střídání a tahle situace přišla vhod. Hradec poslal na led nový útok, hosté měli čas na prostřídání.
     
    39:29
    Fridrich zůstal nepokrytý nad kruhy a Zdráhal mu adresoval nenápadnou nahrávku. Ještě více nenápadnější pak byla střela prvního jmenovaného. Pařík nic neviděl, jenom instinktivně sklapl betony, což bylo rozhodující!
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina byla už o něco klidnější. Ubylo trestů, hrálo se plynuleji, opět s převahou hradeckého týmu. Ten byl na trestné pro tuto třetinu jenom jednou, paradoxně mu to vyneslo srovnávací trefu. Výborné napadání Tomáše Pavelky značilo únik toho stejného hráče, který to vyřešil náramně a povedenou kličkou skóroval. Aktivnější Lvi mohli klidně jít i do vedení, v polovině 34. minuty ale fantasticky vychytal tutovku Jaspera Lukáš Klimeš.

    Střely na branku: 24 – 12 (9 – 3)
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:03
    Po drobném čekání, až se voda přemění na led za Paříkovou brankou, začíná třetí třetina. Hradec jí zahájil v útočném pásmu, všechno však skončilo u Klímy, který byl zdvojen.
     
    41:00
    Okuliar vedl samostatnou akci, natlačil se za beka a z ostrého úhlu se pokoušel zakončit. Celé to však dopadlo jenom srážkou s Klimešem, odsunutím branky zhruba tři metry od původního postavení a přerušením hry.
     
    41:03
    Mário Grman (VIT) hned po buly podrazil jednoho z Hradeckých a trest v podobě dvou minut za podrážení jej tak stihl prakticky hned.
     
    41:39
    Domácím dlouho chyběla v kombinaci větší přesnost, až to vzal na sebe zleva Jergl. Trefil však jenom padajícího hráče před sebou a Vítkovicím se povedlo vyhodit přes všechny čáry.
     
    42:22
    A to se jim střídavě daří. Hradec se v početní výhodě kloudně nemůže usadit.
     
    43:06
    Vítkovice již byly v plném počtu, když do toho práskl Blain. Tečovaný pokus ale znamenal snadný zákrok Klimeše, rozhození Ostravané však vyhodili rovnou na zakázané uvolnění.
     
    43:23
    Připomíná mi to obrázek z první třetiny, kde sotva Blain z trestné naskočil, už se tam pakoval Miškář. Teď je něco podobného na druhé straně, pronikajícího Šťastného podrazil Yohann Auvitu (VIT) a má to za dvě trestné.
     
    43:42
    Blain ještě zachránil pásmo a posunul nalevo pro Lalancettea, který byl rázem sám před Klimešem. Dvakrát za sebou si ale zblízka neporadil, ke gólu nevedl ani následný půlminutový pobyt v útočném pásmu.
     
    44:51
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvouminutový trest pro svého francouzského kamaráda potrestal útočník stejné národnosti a Hradec je poprvé v utkání ve vedení! Chvíli to vypadalo, že se povede Vítkovicím vyhodit, McCormack to však na modré podržel a křížem našel napravo Kevina Klímu, který střílel lehce z úhlu. Klimeš pokus vyrazil na protější stranu, kde zůstal nepokrytý JORDANN PERRET a puk napasoval pod víko – 3:2! Asistence: Kevin Klíma, Graeme McCormack.
    Perret J., Klíma Kev., McCormack G., Jergl A., Jasper E.
    Dej R., Prčík M., Percy S., Kalus M.
     
    45:05
    Mário Grman (VIT) je nešťastníkem pro tyto chvíle. Podruhé za třetinu jde na trestnou, tentokrát se hokejkou povrtal v obličeji Eberleho, jenž opouštěl led za doprovodu spoluhráčů. Dokonce reklamoval i krvavé zranění, sudí však udělují jenom dvě minuty.
     
    45:29
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhou přesilovku za sebou využívají Lvi za 24 sekund a jsou na výborné cestě k první výhře! Tentokrát to nebyly žádné velké složitosti. Pavelka dirigoval početní výhodu na modré a šikovně našel volného CHRISTOPHERA LALANCETTEA, který si počkal na vhodný moment pro střelbu. A načasoval to skvěle, Klimeš přes clonu nic neviděl a byl to čistý průstřel – 4:2! Asistence: Tomáš Pavelka, David Šťastný.
    Blain J., Okuliar O., Pavelka T., Lalancette C., Šťastný D.
    Lednický V., Auvitu Y., Prčík M., Claireaux V.
     
    47:39
    Po komerční přestávce se vhazovalo v útočném pásmu Hradce. Přestože Lvi nijak zásadněji nezahrozili, šikovně podrželi puk tak, aby se na něj soupeř nemohl snadno dostat.
     
    48:33
    Lalancette ztratil po souboji s Lednickým hokejku, výborně mu však pomohl Pavlík, který natlačil forvarda čtvrté formace na mantinel a dal Lalancetteovi čas se vrátit.
     
    48:53
    Trest z kategorie poměrně zbytečných. Patrik Marcel (MHK) natankoval před vlastní brankou Kriegerovi, čehož si všiml rozhodčí a hned poslal hradeckého bijce ven za hrubost.
     
    49:19
    První momenty oslabení zvládají Lvi skvěle, Vítkovice jednou vystavili do ofsajdu, podruhé vyhráli buly a vyhodili hned po něm.
     
    50:19
    Až po dobré minutě se povedlo Rideře rozehrát šachy v pásmu. A sehrávala to téměř do prázdné! Percy mohl střílet z hranice brankoviště, místo toho však nahrával Kriegerovi, který byl už v pádu a puk poslal těsně vedle odkryté branky!
     
    51:06
    Přesilovka pro Vítkovice fakticky pokračuje. Vyloučen je v přerušení Jordann Perret (MHK) za sekání a hosté jsou tak stále ve hře.
     
    52:29
    Skákavou střelu od modré zahrál Krieger, ale nad povolenou výškou. Proto se tak hra vytahuje do středního pásma.
     
    53:00
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Třetí gól Vítkovic, třetí z přesilové hry! Hosté to však vymysleli skvěle, krátké přesné přihrávky stáhly Hradec víceméně až mezi kruhy, načež se už tak rozhozená obrana nestíhala tolik přesouvat. Rihards Bukarts zůstal nahoře se STUARTEM PERCYM, který využil toho, že měl před sebou volný prostor a trefil to parádně. Vymetl vingl a Ostravané jsou stále ve hře – 4:3! Asistence: Rihards Bukarts, Willie Raskob.
    Percy S., Bukarts Ri., Raskob J., Krieger P., Bukarts Ro.
    Freibergs R., Pavlík R., Miškář P., Blain J.
     
    53:36
    Původně to měla být komerční přestávka, místo toho to však budou tresty. U střídaček se totiž do sebe pustili Kevin Klíma (MHK) s Markem Kalusem (VIT), jejich krátkou epizodu ukončují hlavní rozhodčí dvojkou pro každého. Dále se hraje pět na pět.
     
    54:19
    Šťastný chtěl původně nahazovat, nakonec z toho byla spíše střela. Klimeš jí v klidu sebral do lapačky, nechtěl přerušovat, tak jenom rozehrál na spoluhráče.
     
    55:32
    Barinka byl pod tlakem a jenom nahazoval k Fridrichovi, který zůstal u mantinelu zaklíněný s Pilařem. I z toho však hostující útočník vybruslil, střela po ledu šla jenom do Paříkových betonů.
     
    56:22
    McCormack šikovně vyhodil pod nohy Auvitua, tím pádem se tak icing pískat nemohl. Obecně zatím přistupují k bránění těsného výsledku Hradečtí výborně.
     
    56:57
    Navíc další snahu Vítkovice nedotáhly do konce. Respektive to skončilo zakázaným uvolněním.
     
    57:33
    Jordann Perret (MHK) jde podruhé za třetinu na trestnou a Vítkovice už nemají kam couvnout! V souboji trefil francouzský forvard Chlána holí do obličeje a hosté mohou tenhle zápas srovnat!
     
    57:36
    Hned po buly zkoušel Roberts Bukarts střílel přes clonu, sražený puk šel do ochranné sítě. Klimeš čeká vyjetý z branky na správný signál.
     
    57:45
    Hosté to zkoušeli zahrát na Kriegera, který byl však mezi kruhy zakřižován a nemohl ani vystřelit. Puk tak letěl ke Klimešovi.
     
    58:09
    Klimeš na střídačce, Vítkovice v šesti!
     
    58:21
    Hned první střela ale šla Paříkovi rovnou do lapačky. Hradecký gólman přerušil hru a Roman Šimíček si vyžádal oddechový čas!
     
    58:36
    Pilař se svezl po mantinelu, aby vyhodil puk, došlo však k souboji s Kalusem, po němž skončil domácí univerzál na ledě. Domácí chtěli vyloučení, jede se dál.
     
    59:12
    Už znovu bez Klimeše to Vítkovice rozehrály znovu mezi beky s tím, že zakončovat měl Krieger. To také vyšlo, ale střela šla přímo do Paříka!
     
    59:26
    Po vyhraném buly to napálil Pavelka natvrdo ven s tím, že Pavlík mohl rozhodnout. Z ostrého úhlu ale neuspěl a Vítkovice žijí!
     
    Konec zápasu.
     
    Vítkovičtí zajeli rovnou do kabin, za což schytali pískot z domácího kotle. Závěr zvládl Hradec takticky skvěle a slaví hodně vydřenou výhru! Klíčem k dnešnímu zápasu byly přesilovky. Právě v nich Lvi otočili zápas, nejprve se v čase 44:51 prosadil Jordann Perret, o necelou půlminutu později dal na 4:2 Christophe Lalancette. Ridera pak potřetí trestala Hradec za disciplínu, když to vzal na sebe parádní střelou Stuart Percy, v závěru se už ale na srovnání nezmohla, přestože tři a půl minuty před koncem dostala přesilovku.
     
    Z mé strany je to tak pro dnešní den již vše. Mějte krásný zbytek pracovního týdne, již zítra se někdo z kolegů znovu z východních Čech přihlásí. Carpe diem!
     
    Dnešní utkání sledovalo 4 545 diváků, vskutku andělské číslo. (21:10:08)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Kev. Klíma (Okuliar, Jergl), 28. Pavelka, 45. Perret (Kev. Klíma, McCormack), 46. Lalancette (Pavelka, Šťastný) – 12. Auvitu (Fridrich, Barinka), 18. Ri. Bukarts (Auvitu, Krieger), 53. Percy (Ri. Bukarts, Raskob)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, Stehlík – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – R. Půček, Claireaux, Lednický.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 4 545
    Mountfield HK 2 0 Vítkovice
    #1 Středa 06.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 4:3
    #2 Čtvrtek 07.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 1:0
    bahis siteleri