Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (kon.)
Liberec – Olomouc 0:1 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:3 (1:2, 1:0, 2:1) Stav série: 1:0
HC Vítkovice Ridera
Středa 06.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    57:33
    Jordann Perret (MHK) jde podruhé za třetinu na trestnou a Vítkovice už nemají kam couvnout! V souboji trefil francouzský forvard Chlána holí do obličeje a hosté mohou tenhle zápas srovnat!
     
    53:36
    Původně to měla být komerční přestávka, místo toho to však budou tresty. U střídaček se totiž do sebe pustili Kevin Klíma (MHK) s Markem Kalusem (VIT), jejich krátkou epizodu ukončují hlavní rozhodčí dvojkou pro každého. Dále se hraje pět na pět.
     
    51:06
    Přesilovka pro Vítkovice fakticky pokračuje. Vyloučen je v přerušení Jordann Perret (MHK) za sekání a hosté jsou tak stále ve hře.
     
    48:53
    Trest z kategorie poměrně zbytečných. Patrik Marcel (MHK) natankoval před vlastní brankou Kriegerovi, čehož si všiml rozhodčí a hned poslal hradeckého bijce ven za hrubost.
     
    45:05
    Mário Grman (VIT) je nešťastníkem pro tyto chvíle. Podruhé za třetinu jde na trestnou, tentokrát se hokejkou povrtal v obličeji Eberleho, jenž opouštěl led za doprovodu spoluhráčů. Dokonce reklamoval i krvavé zranění, sudí však udělují jenom dvě minuty.
     
    43:23
    Připomíná mi to obrázek z první třetiny, kde sotva Blain z trestné naskočil, už se tam pakoval Miškář. Teď je něco podobného na druhé straně, pronikajícího Šťastného podrazil Yohann Auvitu (VIT) a má to za dvě trestné.
     
    41:03
    Mário Grman (VIT) hned po buly podrazil jednoho z Hradeckých a trest v podobě dvou minut za podrážení jej tak stihl prakticky hned.
     
    31:31
    Útočný faul Petra Fridricha (VIT) posílá Hradec do možnosti otočit zápas. Fridrich si u mantinelu v útočné třetině pomohl háčkem na Lalancettea a je odeslán na trestnou.
     
    26:51
    Christophe Lalancette (MHK) totiž v souboji zasáhl Kriegera přímo do obličeje, čímž se dopustil hry vysokou holí a dostává menší trest. Pátou přesilovku rozehrají hosté po komerčním brejku.
     
    23:22
    Blain si klepl o přihrávku od Lalancettea, načež měl na zádech Willieho Raskoba (VIT), který jej zcela evidentně obejmul a přidržel. Proto jsou tak z toho dvě minuty a první hradecká přesilovka.
     
    19:02
    Po střele Barinky zblízka, kterou Pařík lapil a následně si pro puk doskočil až na kruh, aby mohl přerušit hru, se strhla znovu potyčka, po níž se už bude vylučovat. Martin Pláněk (MHK) a Petr Fridrich (VIT) byli nejaktivnějšími, domácí obránce dokonce Fridrichovi strhl helmu. Oba dostávají dvojku za hrubost a tresty se krátí, tudíž mají Ostravští stále přesilovku.
     
    18:13
    Čtvrté vyloučení za třetinu a frustrace na domácí straně roste. Po souboji na zadním mantinelu vysekl Jérémie Blain (MHK) hokejku soupeři z ruky a má to tak podruhé v utkání za dvě minuty.
     
    16:27
    Jen co Blain naskočil na led, už jde na trestnou další hráč. Tentokrát o číslo vyšší. Je jím Patrik Miškář (MHK), zákrok stejný jako u Blaina, tedy podrážení.
     
    14:22
    Jenže po srovnání přichází pro Hradec další studená sprcha. Jérémie Blain (MHK) hasil chybu při rozehrávce, strčil hokejku pod brusli Barinky a dopustil se tak podrážení.
     
    10:20
    Pro ostravský tým je to do určité míry i vysvobození. Poměrně zbytečný zákrok Radovana Pavlíka (MHK) značí dvě minuty za sekání a přesilovou hru pro Rideru.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Kev. Klíma (Okuliar, Jergl), 28. Pavelka, 45. Perret (Kev. Klíma, McCormack), 46. Lalancette (Pavelka, Šťastný) – 12. Auvitu (Fridrich, Barinka), 18. Ri. Bukarts (Auvitu, Krieger), 53. Percy (Ri. Bukarts, Raskob)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, Stehlík – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – R. Půček, Claireaux, Lednický.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 4 545
    Mountfield HK 2 0 Vítkovice
    #1 Středa 06.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 4:3
    #2 Čtvrtek 07.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 1:0
    bahis siteleri