Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (kon.)
Liberec – Olomouc 0:1 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:3 (1:2, 1:0, 2:1) Stav série: 1:0
HC Vítkovice Ridera
Středa 06.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    53:00
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Třetí gól Vítkovic, třetí z přesilové hry! Hosté to však vymysleli skvěle, krátké přesné přihrávky stáhly Hradec víceméně až mezi kruhy, načež se už tak rozhozená obrana nestíhala tolik přesouvat. Rihards Bukarts zůstal nahoře se STUARTEM PERCYM, který využil toho, že měl před sebou volný prostor a trefil to parádně. Vymetl vingl a Ostravané jsou stále ve hře – 4:3! Asistence: Rihards Bukarts, Willie Raskob.
    Percy S., Bukarts Ri., Raskob J., Krieger P., Bukarts Ro.
    Freibergs R., Pavlík R., Miškář P., Blain J.
     
    45:29
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhou přesilovku za sebou využívají Lvi za 24 sekund a jsou na výborné cestě k první výhře! Tentokrát to nebyly žádné velké složitosti. Pavelka dirigoval početní výhodu na modré a šikovně našel volného CHRISTOPHERA LALANCETTEA, který si počkal na vhodný moment pro střelbu. A načasoval to skvěle, Klimeš přes clonu nic neviděl a byl to čistý průstřel – 4:2! Asistence: Tomáš Pavelka, David Šťastný.
    Blain J., Okuliar O., Pavelka T., Lalancette C., Šťastný D.
    Lednický V., Auvitu Y., Prčík M., Claireaux V.
     
    44:51
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvouminutový trest pro svého francouzského kamaráda potrestal útočník stejné národnosti a Hradec je poprvé v utkání ve vedení! Chvíli to vypadalo, že se povede Vítkovicím vyhodit, McCormack to však na modré podržel a křížem našel napravo Kevina Klímu, který střílel lehce z úhlu. Klimeš pokus vyrazil na protější stranu, kde zůstal nepokrytý JORDANN PERRET a puk napasoval pod víko – 3:2! Asistence: Kevin Klíma, Graeme McCormack.
    Perret J., Klíma Kev., McCormack G., Jergl A., Jasper E.
    Dej R., Prčík M., Percy S., Kalus M.
     
    27:57
    4/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    I oslabení může být k něčemu dobré! Hosté totiž riskantně kombinovali na modré v útočném pásmu, načež Rihardse Bukartse skvěle odzbrojil od puku TOMÁŠ PAVELKA. Díky tomu, že si navíc píchl puk dopředu, mohl rázem jet sám na kasu. Od obránce se toho tolik nečekalo, jenže ostravský rodák pořádně překvapil. Nejprve naznačoval šílenou mordu, na což Klimeš reagoval, Pavelka si však stáhl včas puk na forhend, vysunutý vítkovický gólman lehnul na led a ofenzivní bek už trefil jenom prázdnou – 2:2! Bez asistence.
    Pavlík R., Pláněk M., Miškář P., Pavelka T.
    Bukarts Ro., Bukarts Ri., Krieger P., Raskob J., Percy S.
     
    17:08
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A známý vzorec je zpátky, Vítkovice trestají nedisciplinovanost hradeckých hokejistů zcela nekompromisně! Krieger podržel puk u mantinelu na levé straně a vytáhl jej na modrou pro Auvitua, který nešel do střelby, nýbrž přenechal na levou stranu pro RIHARDSE BUKARTSE. Lotyšský útočník měl nad modrou hodně prostoru, vybruslil si ještě blíže brance a napálil puk Paříkovi pod víko – 1:2! Asistence: Yohann Auvitu, Peter Krieger.
    Bukarts Ro., Auvitu Y., Percy S., Bukarts Ri., Krieger P.
    Pláněk M., Pilař R., Pavelka T., Eberle J.
     
    13:25
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sice jsem tou dobou psal o předchozí akci, ale gól je přednější, a tak je znovu srovnáno! Jergl přenechal puk na pravé straně pro Okuliara, který udělal dva rychlé kroky mimo obránce a vystřelil. Klimeš jeho pokus směřující do středu branky poměrně snadno lapil, vyrazil jej ale přímo ke KEVINU KLÍMOVI, jenž byl zcela nepokrytý. Sám před vítkovickým gólmanem to Klíma udělal šikovně, puk mu zasunul mezi betony a oslavil to rovnou pod domácím kotlem – 1:1! Asistence: Oliver Okuliar, Aleš Jergl.
    Klíma Kev., Jergl A., Pláněk M., Pavelka T., Okuliar O.
    Prčík M., Bukarts Ri., Krieger P., Bukarts Ro., Auvitu Y.
     
    11:46
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice přesilovku i přes peripetie využívají a stačila jim k tomu hned první přesilová hra! Přitom se to pro Lvy vyvíjelo dobře, hostům ale stačil jeden kontrolovaný vstup do pásma. Fridrich z levého křídla pustil pod sebe pro YOHANNA AUVITUA, který z druhé vlny práskl do puku. Pokus nevypadal v první chvíli nijak nebezpečně, nešikovná teč Pilaře mezi kruhy ale poslala Paříkovi kotouč do vinglu – 0:1! Asistence: Petr Fridrich, Marcel Barinka.
    Zdráhal P., Barinka M., Auvitu Y., Claireaux V., Fridrich P.
    Freibergs R., Pilař R., Blain J., Miškář P.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Kev. Klíma (Okuliar, Jergl), 28. Pavelka, 45. Perret (Kev. Klíma, McCormack), 46. Lalancette (Pavelka, Šťastný) – 12. Auvitu (Fridrich, Barinka), 18. Ri. Bukarts (Auvitu, Krieger), 53. Percy (Ri. Bukarts, Raskob)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, Stehlík – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – R. Půček, Claireaux, Lednický.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 4 545
    Mountfield HK 2 0 Vítkovice
    #1 Středa 06.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 4:3
    #2 Čtvrtek 07.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 1:0
    bahis siteleri