Litvínov – Plzeň 4:2 (kon.) | Motor ČB – K. Vary 4:2 (kon.) | Mountfield HK – Vítkovice 4:3 (kon.)
Liberec – Olomouc 0:1 (po pr.)
konec
Mountfield HK
4:3 (1:2, 1:0, 2:1) Stav série: 1:0
HC Vítkovice Ridera
Středa 06.03.2024, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • Předkolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:26
    Po vyhraném buly to napálil Pavelka natvrdo ven s tím, že Pavlík mohl rozhodnout. Z ostrého úhlu ale neuspěl a Vítkovice žijí!
     
    59:12
    Už znovu bez Klimeše to Vítkovice rozehrály znovu mezi beky s tím, že zakončovat měl Krieger. To také vyšlo, ale střela šla přímo do Paříka!
     
    58:09
    Klimeš na střídačce, Vítkovice v šesti!
     
    57:33
    Jordann Perret (MHK) jde podruhé za třetinu na trestnou a Vítkovice už nemají kam couvnout! V souboji trefil francouzský forvard Chlána holí do obličeje a hosté mohou tenhle zápas srovnat!
     
    53:36
    Původně to měla být komerční přestávka, místo toho to však budou tresty. U střídaček se totiž do sebe pustili Kevin Klíma (MHK) s Markem Kalusem (VIT), jejich krátkou epizodu ukončují hlavní rozhodčí dvojkou pro každého. Dále se hraje pět na pět.
     
    53:00
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Třetí gól Vítkovic, třetí z přesilové hry! Hosté to však vymysleli skvěle, krátké přesné přihrávky stáhly Hradec víceméně až mezi kruhy, načež se už tak rozhozená obrana nestíhala tolik přesouvat. Rihards Bukarts zůstal nahoře se STUARTEM PERCYM, který využil toho, že měl před sebou volný prostor a trefil to parádně. Vymetl vingl a Ostravané jsou stále ve hře – 4:3! Asistence: Rihards Bukarts, Willie Raskob.
    Percy S., Bukarts Ri., Raskob J., Krieger P., Bukarts Ro.
    Freibergs R., Pavlík R., Miškář P., Blain J.
     
    51:06
    Přesilovka pro Vítkovice fakticky pokračuje. Vyloučen je v přerušení Jordann Perret (MHK) za sekání a hosté jsou tak stále ve hře.
     
    50:19
    Až po dobré minutě se povedlo Rideře rozehrát šachy v pásmu. A sehrávala to téměř do prázdné! Percy mohl střílet z hranice brankoviště, místo toho však nahrával Kriegerovi, který byl už v pádu a puk poslal těsně vedle odkryté branky!
     
    48:53
    Trest z kategorie poměrně zbytečných. Patrik Marcel (MHK) natankoval před vlastní brankou Kriegerovi, čehož si všiml rozhodčí a hned poslal hradeckého bijce ven za hrubost.
     
    45:29
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Druhou přesilovku za sebou využívají Lvi za 24 sekund a jsou na výborné cestě k první výhře! Tentokrát to nebyly žádné velké složitosti. Pavelka dirigoval početní výhodu na modré a šikovně našel volného CHRISTOPHERA LALANCETTEA, který si počkal na vhodný moment pro střelbu. A načasoval to skvěle, Klimeš přes clonu nic neviděl a byl to čistý průstřel – 4:2! Asistence: Tomáš Pavelka, David Šťastný.
    Blain J., Okuliar O., Pavelka T., Lalancette C., Šťastný D.
    Lednický V., Auvitu Y., Prčík M., Claireaux V.
     
    45:05
    Mário Grman (VIT) je nešťastníkem pro tyto chvíle. Podruhé za třetinu jde na trestnou, tentokrát se hokejkou povrtal v obličeji Eberleho, jenž opouštěl led za doprovodu spoluhráčů. Dokonce reklamoval i krvavé zranění, sudí však udělují jenom dvě minuty.
     
    44:51
    5/4
    Hradec právě vstřelil branku!
    Dvouminutový trest pro svého francouzského kamaráda potrestal útočník stejné národnosti a Hradec je poprvé v utkání ve vedení! Chvíli to vypadalo, že se povede Vítkovicím vyhodit, McCormack to však na modré podržel a křížem našel napravo Kevina Klímu, který střílel lehce z úhlu. Klimeš pokus vyrazil na protější stranu, kde zůstal nepokrytý JORDANN PERRET a puk napasoval pod víko – 3:2! Asistence: Kevin Klíma, Graeme McCormack.
    Perret J., Klíma Kev., McCormack G., Jergl A., Jasper E.
    Dej R., Prčík M., Percy S., Kalus M.
     
    43:42
    Blain ještě zachránil pásmo a posunul nalevo pro Lalancettea, který byl rázem sám před Klimešem. Dvakrát za sebou si ale zblízka neporadil, ke gólu nevedl ani následný půlminutový pobyt v útočném pásmu.
     
    43:23
    Připomíná mi to obrázek z první třetiny, kde sotva Blain z trestné naskočil, už se tam pakoval Miškář. Teď je něco podobného na druhé straně, pronikajícího Šťastného podrazil Yohann Auvitu (VIT) a má to za dvě trestné.
     
    41:03
    Mário Grman (VIT) hned po buly podrazil jednoho z Hradeckých a trest v podobě dvou minut za podrážení jej tak stihl prakticky hned.
     
    39:29
    Fridrich zůstal nepokrytý nad kruhy a Zdráhal mu adresoval nenápadnou nahrávku. Ještě více nenápadnější pak byla střela prvního jmenovaného. Pařík nic neviděl, jenom instinktivně sklapl betony, což bylo rozhodující!
     
    37:14
    Radovan Pavlík do toho šlápl, ladnými skluzy dobruslil Percyho a oba hráči byli na roveň. Proto se tak icing nepískal a Miškář byl díky tomu ve velké příležitosti, když byl zcela sám před Klimešem, nic mimo střely doprostřed však nevymyslel!
     
    33:25
    Lukáš Klimeš teď sebral Jasperovi naprosto tutový gól! McCormack obkroužil pásmo, zpoza branky našel Klímu, jehož střela se odrazila od výstroje vítkovického gólmana. Na Jaspera zívala v dorážce prázdná kasa, Klimešova lapačka v poslední chvíli ale rozčísla vzduch nad ledem a drží remízu 2:2!
     
    31:31
    Útočný faul Petra Fridricha (VIT) posílá Hradec do možnosti otočit zápas. Fridrich si u mantinelu v útočné třetině pomohl háčkem na Lalancettea a je odeslán na trestnou.
     
    27:57
    4/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    I oslabení může být k něčemu dobré! Hosté totiž riskantně kombinovali na modré v útočném pásmu, načež Rihardse Bukartse skvěle odzbrojil od puku TOMÁŠ PAVELKA. Díky tomu, že si navíc píchl puk dopředu, mohl rázem jet sám na kasu. Od obránce se toho tolik nečekalo, jenže ostravský rodák pořádně překvapil. Nejprve naznačoval šílenou mordu, na což Klimeš reagoval, Pavelka si však stáhl včas puk na forhend, vysunutý vítkovický gólman lehnul na led a ofenzivní bek už trefil jenom prázdnou – 2:2! Bez asistence.
    Pavlík R., Pláněk M., Miškář P., Pavelka T.
    Bukarts Ro., Bukarts Ri., Krieger P., Raskob J., Percy S.
     
    26:51
    Christophe Lalancette (MHK) totiž v souboji zasáhl Kriegera přímo do obličeje, čímž se dopustil hry vysokou holí a dostává menší trest. Pátou přesilovku rozehrají hosté po komerčním brejku.
     
    23:22
    Blain si klepl o přihrávku od Lalancettea, načež měl na zádech Willieho Raskoba (VIT), který jej zcela evidentně obejmul a přidržel. Proto jsou tak z toho dvě minuty a první hradecká přesilovka.
     
    19:02
    Po střele Barinky zblízka, kterou Pařík lapil a následně si pro puk doskočil až na kruh, aby mohl přerušit hru, se strhla znovu potyčka, po níž se už bude vylučovat. Martin Pláněk (MHK) a Petr Fridrich (VIT) byli nejaktivnějšími, domácí obránce dokonce Fridrichovi strhl helmu. Oba dostávají dvojku za hrubost a tresty se krátí, tudíž mají Ostravští stále přesilovku.
     
    18:13
    Čtvrté vyloučení za třetinu a frustrace na domácí straně roste. Po souboji na zadním mantinelu vysekl Jérémie Blain (MHK) hokejku soupeři z ruky a má to tak podruhé v utkání za dvě minuty.
     
    17:08
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    A známý vzorec je zpátky, Vítkovice trestají nedisciplinovanost hradeckých hokejistů zcela nekompromisně! Krieger podržel puk u mantinelu na levé straně a vytáhl jej na modrou pro Auvitua, který nešel do střelby, nýbrž přenechal na levou stranu pro RIHARDSE BUKARTSE. Lotyšský útočník měl nad modrou hodně prostoru, vybruslil si ještě blíže brance a napálil puk Paříkovi pod víko – 1:2! Asistence: Yohann Auvitu, Peter Krieger.
    Bukarts Ro., Auvitu Y., Percy S., Bukarts Ri., Krieger P.
    Pláněk M., Pilař R., Pavelka T., Eberle J.
     
    16:27
    Jen co Blain naskočil na led, už jde na trestnou další hráč. Tentokrát o číslo vyšší. Je jím Patrik Miškář (MHK), zákrok stejný jako u Blaina, tedy podrážení.
     
    15:44
    Rychlá kombinace v přečíslení a Zdráhal byl sám na pravém kruhu. Pokoušel se zakončit Paříkovi nad lapačku, domácí brankář ale předvedl jistý zákrok vytrčenou rukou!
     
    14:22
    Jenže po srovnání přichází pro Hradec další studená sprcha. Jérémie Blain (MHK) hasil chybu při rozehrávce, strčil hokejku pod brusli Barinky a dopustil se tak podrážení.
     
    13:25
    5/5
    Hradec právě vstřelil branku!
    Sice jsem tou dobou psal o předchozí akci, ale gól je přednější, a tak je znovu srovnáno! Jergl přenechal puk na pravé straně pro Okuliara, který udělal dva rychlé kroky mimo obránce a vystřelil. Klimeš jeho pokus směřující do středu branky poměrně snadno lapil, vyrazil jej ale přímo ke KEVINU KLÍMOVI, jenž byl zcela nepokrytý. Sám před vítkovickým gólmanem to Klíma udělal šikovně, puk mu zasunul mezi betony a oslavil to rovnou pod domácím kotlem – 1:1! Asistence: Oliver Okuliar, Aleš Jergl.
    Klíma Kev., Jergl A., Pláněk M., Pavelka T., Okuliar O.
    Prčík M., Bukarts Ri., Krieger P., Bukarts Ro., Auvitu Y.
     
    11:46
    5/4
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice přesilovku i přes peripetie využívají a stačila jim k tomu hned první přesilová hra! Přitom se to pro Lvy vyvíjelo dobře, hostům ale stačil jeden kontrolovaný vstup do pásma. Fridrich z levého křídla pustil pod sebe pro YOHANNA AUVITUA, který z druhé vlny práskl do puku. Pokus nevypadal v první chvíli nijak nebezpečně, nešikovná teč Pilaře mezi kruhy ale poslala Paříkovi kotouč do vinglu – 0:1! Asistence: Petr Fridrich, Marcel Barinka.
    Zdráhal P., Barinka M., Auvitu Y., Claireaux V., Fridrich P.
    Freibergs R., Pilař R., Blain J., Miškář P.
     
    10:20
    Pro ostravský tým je to do určité míry i vysvobození. Poměrně zbytečný zákrok Radovana Pavlíka (MHK) značí dvě minuty za sekání a přesilovou hru pro Rideru.
     
    07:53
    Na pravé straně zůsta viset zcela volný Freibergs, k němuž doletěl kotouč po nahrávce křížem. Obránce, jenž se v Lotyšsku těší velké oblibě, ale zradilo na první dobrou zpracování a zakončení bekhendem šlo těsně nad!
     
    01:00
    Velké zmatky před vítkovickou brankou, kdy Klimeš neměl rozhodně puk pod kontrolou. Enormně blízko byl na protější tyči k vedoucí trefě Aleš Jergl, hostující brankář ale skvěle zasáhl!
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 14. Kev. Klíma (Okuliar, Jergl), 28. Pavelka, 45. Perret (Kev. Klíma, McCormack), 46. Lalancette (Pavelka, Šťastný) – 12. Auvitu (Fridrich, Barinka), 18. Ri. Bukarts (Auvitu, Krieger), 53. Percy (Ri. Bukarts, Raskob)


    Mountfield HK: Pařík (Lukáš) – Freibergs, Blain (A), Pavelka, Pláněk, Pilař, McCormack, Marcel – Perret, Tamáši, Jasper – Okuliar, Kev. Klíma, Jergl (A) – Eberle (C), Estephan, Šťastný – R. Pavlík, Lalancette, Miškář.
    Trenér: Tomáš Martinec

    HC Vítkovice Ridera: Klimeš (Machovský) – Percy, Raskob, Mikuš (C), Grman, Auvitu (A), Prčík, Stehlík – Fridrich, Barinka, P. Zdráhal (A) – Ro. Bukarts, Krieger, Ri. Bukarts – Kalus, Chlán, Dej – R. Půček, Claireaux, Lednický.
    Trenér: Pavel Trnka

    Rozhodčí: Mrkva, Obadal – Ondráček, Svoboda

    Diváci: 4 545
    Mountfield HK 2 0 Vítkovice
    #1 Středa 06.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 4:3
    #2 Čtvrtek 07.03.2024 • 18:00
    Mountfield HK - Vítkovice 1:0
    bahis siteleri