Valencia – Getafe 1:0 (kon.) | Cádiz – Atlético 2:0 (kon.) | Granada – Real Sociedad 2:3 (kon.)
Girona – Osasuna 2:0 (kon.)
konec
Girona FC
2:0 (1:0)
CA Osasuna
Sobota 09.03.2024, 21:00 • Estadi Municipal de Montilivi (Girona) • Španělská LaLiga • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 10:16. (23:04:34)
     
    Girona na domácí půdě potvrdila roli velkého favorita, Osasunu porazila po dobrém výkonu výsledkem 2:0.

    Červeno-bílí si rozložili po jednom gólů do každého z poločasů. Důležitou vedoucí trefu obstaral ve 13. minutě Portu po parádně načasované nahrávce za obranu od Cygankova. Z navýšení náskoku se v 85. minutě radoval Sávio, jenže předčasně z důvodu faulu spoluhráče Stuaniho. Sávio se ovšem jedním neúspěchem nenechal rozhodit a o minutu později již vstřelil regulérní gól, po zadovce patou od Aleixe Garcíii vyslal nechytatelný projektil šajtlí do levého dolního rohu. Osasuna zůstala směrem do ofenzivy bezzubá až do závěrečného hvizdu, brankáře Gazzanigu za celý zápas pořádně nezaměstnala.

    Svěřenci trenéra Míchela se díky vítězství vrátili na druhé místo o bod před Barcelonu, za vedoucím Realem Madrid zaostávají o čtyři body. Osasuna je nadále desátá s mankem sedmi bodů na pohárové příčky.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    V závěru ještě inkasoval žlutou kartu Moisés Gómez, při odkopu se ohnal loktem a způsobil jím krvavý šrám v obličeji Aleixe Garcíi.
     
    90+3
    Osasuna mohla ze standardky v podobě rohového kopu zdramatizovat závěrečné vteřiny, avšak po centru Josého Arnáize si Alejandro Catena počínal nedovoleně vůči vyběhnuvšímu brankáři.
     
    90+2
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Sávio, přichází Pablo Torre.
     
    90+2
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Iván Martín, přichází Jastin García.
     
    90+1
    Není to poprvé, co s chutí hrající Yan Couto pláchl Johanu Mojicovi a zprava střílel na zadní tyč, Sergio Herrera konečky prstů vyrazil míč na roh.
     
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Girona bez problémů pohlídala volný přímý kop soupeře z levé strany, Miguel Gutiérrez navíc hlavou zvládl sklepnout míč k lajně na Aleixe Garcíu.
     
    88
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Jesús Areso, přichází Pablo Ibáñez.
     
    88
    Střídání v týmu CA Osasuna:
    ze hřiště odchází Ante Budimir, přichází José Arnáiz.
     
    86
    Girona právě vstřelila branku!
    O regulérnosti této branky už nemůže být pochyb! A je to právě SÁVIO, kdo během pár vteřin podruhé rozvlnil síť, když obdržel parádní zadovku patičkou od kapitána Aleixe Garcíi a velkou šancí nepohrdl, levou šajtlí uklidil balón neomylně do levého dolního rohu.
     
    85
    Rozběhnutý Yan Couto se až nečekaně snadno dostal za záda Mojici a zpětným pasem vybídl k zakončení Sávia, který rozvlnil síť, ale radost byla předčasná, protože mimo balón se smolným nedovoleným zákrokem provinil Stuani.
     
    84
    Středopolař Moisés Gómez zkontroloval postavení spoluhráčů, načež si vybral přihrávku po pravé ruce. Johana Mojicu zradilo zpracování, takže budeme sledovat aut pro domácí.
     
    83
    Z větší vzdálenosti vystřelil mezi tři tyče Jon Moncayola, pozorný Paulo Gazzaniga zapsal na konto jeden z těch jednodušších zákroků.
     
    82
    Definitivní razítko na vítězství Girony mohl dát čerstvý Cristhian Stuani, jenže pas za obranu se mu dlouho nepovedlo zpracovat, poté jej znervózněl Herrando a nepovedené zakončení v pádu nasměroval Uruguayec vysoko nad bránu.
     
    81
    Jesús Areso chtěl překvapit domácí obranu nákopem za obranu, jenže překvapil tímto řešením i spoluhráče, žádný se za míčem nevydal.
     
    80
    Střídání v týmu Girona FC:
    ze hřiště odchází Portu, přichází Jhon Solís.

    Milan Huppert

    Branky: 13. Portu (Cygankov), 86. Sávio (A. García)

    Karty:   35. I. Martín (GIR), 58. E. García (GIR), 68. Portu (GIR) – 45. Herrando (OSS), 72. Areso (OSS), 90+4. Mo. Gómez (OSS)


    Držení míče: 60 % : 40 %.
    Střely na branku: 6:0. Střely mimo: 2:5. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 6:2. Fauly: 10:16.
    Girona FC: Gazzaniga – E. García, Da. López, Blind, Gutiérrez – Portu (80. Solís), A. García (C), I. Martín (90+2. J. García) – Cygankov (64. Couto), Dovbyk (80. Stuani), Sávio (90+2. Torre).
    Náhradníci: Carlos, Fuidias – Juanpe, A. Martínez, Valery.

    Trenér: Míchel

    CA Osasuna: S. Herrera – U. García (C), Catena, Herrando – Areso (88. Ibáñez), Moncayola, Torró (70. Mo. Gómez), Oroz, Mojica – Ru. García (70. Raúl García), Budimir (88. Arnáiz).
    Náhradníci: A. Fernández, Valencia – Arguibide, J. Cruz I, I. Muñoz.

    Trenér: Jagoba Arrasate

    Rozhodčí: Busquets – García, Pérez de Mendiola

    Diváci: 11 598
    bahis siteleri