PSG – Remeš 2:2 (kon.) | Le Havre – Toulouse 1:0 (kon.) | Méty – Clermont Foot 1:0 (kon.)
Štrasburk – Monaco 0:1 (kon.) | Lille – Rennes 2:2 (kon.) | Marseille – Nantes 2:0 (kon.)
konec
Paris Saint-Germain
2:2 (2:2)
Stade de Reims
Neděle 10.03.2024, 13:00 • Parc des Princes, Paříž • Francouzská Ligue 1 Uber Eats • 25. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 13:00.
     
    Dobrý den! Vítám Vás u textového přenosu z utkání 25. kola francouzské Ligu 1 Uber Eats, ve kterém se střetne domácí Paris-Saint Germain proti Stane de Reims.
     
    Paris Saint-Germain

    Pařížané mají po čtyřiadvaceti kolech na kontě pětapadesát bodů a zaslouženě jim s náskokem devíti bodu patří první místo nejvyšší francouzské soutěže. Hráči PSG v letošním ročníku v lize zaznamenali jedinou prohru, když na začátku ligy prohrálo proti Nice. Svěřenci trenéra Luise Enriqueho nastříleli v probíhajícím ročníku 54 branek, naopak jich inkasovali 19. V posledních dvou ligových zápasech domácí celek remizoval, když nejprve na domácím hřišti nepřemohlo Rennes, a v posledním kole pak nevstřelilo branku třetímu Monaku (0:0). V posledních týdnech je v Paříži nejpropíranějším tématem Kylian Mbappé, který dle důvěryhodných informací v létě přestoupí do španělského Realu Madrid. Je tak otázkou, zda v týmu vše funguje tak jak má. Právě francouzský ofenzivní univerzál je nejlepším střelcem mužstva i celé Ligue 1, když ve dvaadvaceti zápasech nastřílel jednadvacet gólů, ke kterým přidal čtyři asistence.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Monako – PSG 0:0
    PSG – Rennes 1:1
    Nantes – PSG 0:2
     
    Stade de Reims

    Ani hostující celek na tom není tak zle. Reims s čtyřiatřiceti body nepatří ke kandidátům, kteří se zahrají o sestupové příčky a hraje si klidný střed soutěže. Hosté navíc ztrácí pouhých pět bodů na šestý Lens, jehož příčka zaručuje kvalifikaci o Evropskou konferenční ligu, a tak mají hráči Reims ideální motivaci. Stade de Reims z posledních pěti utkání zapsalo jediné vítězství, třikrát prohrálo a právě v zápase proti Lens pak remizovalo. Hosté v probíhajícím ročníku nastříleli třicet gólů, inkasovali jich dvaatřicet a mají tak negativní rozdíl skóre (- 2). Hráčem, který se v dresu Reims zaznamenal prozatím nejvíce gólů je Teddy Teuma s šesti přesnými zásahy.

    Poslední odehraná ligová utkání:
    Reims – Lille 0:1
    Le Havre – Reims 1:2
    Reims – Lens 1:1
     
    Úvodní sestavy:

    Paris Saint-Germain: Navas – Hakimí, Pereira (C), Hernández – Beraldo, Soler, Ugarte, Zaïre-Emery – I Kang-in, Ramos, Barcola.
    Náhradníci: Donnarumma – Mendes, Mukiele, Ruiz, Vitinha, Mayulu, K. Mbappé, O. Dembélé, Kolo Muani.
    Trenér: Luis Enrique

    Stade de Reims: Y. Diouf – Foket, Agbadou, Abdulhamíd (C) – Itó, Munetsi, Edoa, De Smet – Teuma, Daramy – O. Diakité.
    Náhradníci: Olliero – Akieme, Koudou, Richardson, Stambouli, Diakhon, A. Koné, Khadra, Nakamura.
    Trenér: Will Still

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Finjean.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Utkání mezi pařížským týmem a Remeší odstartovalo, dnes domácím bude chybět Kylian Mbappé, jenž je připraven na lavičce.
     
    2
    Hosté u postranní čáry dostali míč na své kopačky a drali se na polovinu Saint-Germain, ovšem v rozletu je zastavil Ašraf Hakimí, který nedovolil, aby se hráči Remeše dostali před Navase.
     
    3
    Mohamed Daramy se proběhl prakticky celým hřištěm, obešel dva obránce před sebou a poté u malého vápna vystřelil k bližší tyči, jenže Lucas Beraldo do jeho střely vložil nohu a srazil balon do bezpečí.
     
    4
    Ašraf Hakimí byl u zrodu akce Paříže, ovšem hosté pokryli celou střední část hřiště a domácí tak dělají velké problémy v přechodu do útočné fáze.
     
    5
    Gonçalo Ramos chtěl zakončovat na hranici zadní čáry z úhlu, ale jeden z hostů dostal míč ven a je z toho první rohový kop pro Pařízany.
     
    6
    Remeš právě vstřelila branku!
    V šesté minutě utkání se mění skóre, a to na hostující straně. Obrovskou chybu udělal Ašraf Hakimí, který chtěl přebrat míč od Navase, otočil se směrem do vápna a poté mu Diakité vypíchl míč a poslal ho MARSHALLU MUNETSIMU, který měl jednoduchou úlohu, a sice z ideální pozice trefit volné místo v brance Keylora Navase – 0:1. Ašraf Hakimí si poté drbal hlavu, protože věděl, co udělal. Asistence: Oumar Diakité.
    6. Marshall MUNETSI - 0:1
     
    8
    Domácí se hned snažili o rychlou odpověď, ale pokus Danila Pereiry končí jen vedle Dioufovy branky.
     
    10
    Gonçalo Ramos zakončil z levé strany, jeho pokus ale kryje hostující brankář Diouf.
     
    13
    Dalekonosná střela mířila na Keylora Navase, ten v pohodě pokus hostů kryje a bude následovat jeho odkop od pařížské branky.
     
    14
    Gonçalo Ramos na hraně velkého vápna zakončil a jeho letící pokus míří nad břevno branky Remeše. Následuje odkop od Dioufovy brány.
     
    16
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    A je vyrovnáno! Ašraf Hakimí napravil svou chybu, rozehrál rohový kop a na míč si do blízkosti hostujícího brankáře naběhl Ramos, vystřelil a JÚNIS ABDULHAMÍD si srazil balon do vlastní sítě – 1:1.
    16. Júnis ABDULHAMÍD - 1:1
     
    18
    Paris Saint-Germain právě vstřelil branku!
    A během chvilky se trefuje GONÇALO RAMOS, jenž špičkou kopačky u malého vápna poslal míč znovu za záda Dioufa a Paříž je ve vedení – 2:1.
    18. Gonçalo RAMOS - 2:1
     
    22
    Domácí nabírají na síle a znovu zatopili hostující obraně, Ašraf Hakimí si naběhl až před Dioufa a vybojoval další rohový kop.
     
    24
    Hosté se roztáhli na polovině Paříže a poté šli do postupného útoku, ovšem Thomas Foket přízemní střelou poslal míč za zadní čáru a bude se tak konat pouze odkop od Navasovy branky.
     
    26
    Ašraf Hakimí rozehrál spolu s Danilem další pohlednou kombinaci pařížských hráčů, ale nakonec Itó sebral balon a hosté pádí do akce na druhé straně.
     
    28
    Z vlastní poloviny se do akce drali znovu domácí hráči, po pravé straně akci táhl I Kang-in a poté co se dostal před Dioufa, zakončil jen hodně nepřesně.
     
    30
    I Kang-in nyní zahraje rohový kop a po téhle standardní situaci se domácí pokusí navýšit své vedení.
     
    31
    Po jeho zahrání byl na přední tyči připraven Thomas Foket a ten ho poté dostal do bezpečí. Z této standardní situace tedy nebylo vůbec nic.
     
    33
    Po levé straně unikal Bradley Barcola, ale ukličkoval se a následně pak míč zabrali hosté. Jenže i ti ho neudrželi a Pařížané se vrací zpět blíže brance Dioufa.
     
    34
    Dobrý centr do domácího vápna přiletěl z pravé straně a nabíhal si na něj Mohamed Daramy, ale ten ve skluzu zařízení Paříže netrefil.
     
    36
    Domácí znovu u balonu a opět se dostávají do akce. Ale ve středu pole jim průchod před Dioufa hosté znemožňují.
     
    36
    Oumar Diakité si vyšlápl na obranu domácích a vystřelil okolo Lucase Hernándeze, který společně s Pereirou zabránili akci soupeře a pomohli výrazně Keyloru Navasovi.
     
    37
    Warren Zaïre-Emery po levé straně nabíhal do šance, už to vypadalo, že bude i zakončovat, ale nohu do jeho nápřahu vložil Emmanuel Agbadou a hosté bleskově otáčejí hru.
     
    37
    Teddy Teuma hezkým lobem posílal míč na pařížskou svatyni a jeho pokus zamířil jen vedle ní.
     
    37
    Hosté jsou místy nebezpeční a nyní potvrdil znovu Thomas Foket, ale jeho spoluhráč mu sebral míč a o ten se pak postarala domácí obrana.
     
    38
    De Smet přidržel Ašrafa Hakimího a poslal ho k zemi. Sudí okamžitě tasí první žlutou kartu zápasu.
     
    40
    A PSG bude kopat standardní situaci z dobré pozice.
     
    41
    Ašraf Hakimí zahrál tuto standardní situaci a poté trefil pouze Marshalla Munetsiho v hostující zdi. Takže z toho nebylo vůbec nic.
     
    41
    Manuel Ugarte přišlápl nohu hostujícího hráče a sám si při tom zřejmě ublížil a je třeba jeho ošetření. Každopádně i on dostává za svůj prohřešek kartu žluté barvy.
     
    44
    Pomalu se blíží konec prvního poločasu, uvidíme, zda sudí nastaví nějakou tu minutku navíc.
     
    44
    Remeš právě vstřelila branku!
    Krásný pas dostal do běhu OUMAR DIAKITÉ, jenž střelou k protější tyči nejprve tyč trefil a od ní se odrazil za brankovou čáru. Je tedy vyrovnáno a začíná se znovu od začátku – 2:2. Asistence: Emmanuel Agbadou.
    44. Oumar DIAKITÉ - 2:2
     
    45
    Hlavní rozhodčí nastavuje 3 minuty.
     
    45+3
    Gonçalo Ramos se málem dostal k zakončení hlavou, ale nestalo se tak. Následně pak fauloval Soler a míč ještě mají hosté, kteří už ale nestihnou nic vymyslet.
     
    45+4
    První poločas skončil.
     
    V první půli je dobojováno a bylo na co koukat. Hosté se dostali do vedení, domácí ale dvěma góly dokázali vedení strhnout na svou stranu. V závěru zajistil vyrovnání pěknou střelou Diakité a v Paříži se tak začínalo znovu od začátku.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 14:05.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Džunja Itó centroval míč do pokutového území, ale obrana Paříže jeho příhru zastavila dobrým obranným zákrokem a domácí pak otáčejí hru.
     
    48
    Ašraf Hakimí byl tísněn Item a domácí obránce se tak nemohl dostat dále do pokutového území.
     
    50
    Domácí se nemohou dostat na území Remeše, úvod druhé půle je tak zatím hlavně z jejich strany hodně opatrný.
     
    51
    Bradley Barcola hledal hlavičkou k zakončení Ramose, ovšem jeho pokus patřil do kategorie těch hodně nepřesných.
     
    52
    Ašraf Hakimí hledal přihrávkou Gonçala Ramose, který si dobře nabíhal v pokutovém území, ale jeho střela nártem končí jen vedle protější tyče.
     
    53
    Ašraf Hakimí tvrdě dohrál Júnise Abdulhamída, kterému přišlápl špičku kopačky a dostává od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    54
    Žlutou kartu dostává také trenér hostů Will Still.
     
    55
    Mohamed Daramy se protáhl na levé straně okolo Carlose Solera, jeho zakončení pak bylo ofsajdové a míč mají domácí, kteří rozehrají další akci.
     
    57
    Domácí se snažili opět strhnout vedení zpět na svou stranu, ale soupeř velmi dobře pokryl své území a nedovolil, aby Pařížané jakkoli ohrozili branku Dioufa.
     
    58
    Velká šance Remeše. Hosté zahráli rohový kop a těsně před domácí brankou hlavičkoval Diakité, ale nakonec zakončení končí mimo!
    58. Diakité ve velké šanci po rohovém kopu
     
    58
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Thibault De Smet, přichází Sergio Akieme.
     
    60
    Mohamed Daramy kroucenou střelou kus před velkým vápnem vystrašil Navase, ten ale vleže chytá balon do rukavic a drží svůj tým.
     
    62
    I Kang-in vystřelil uvnitř velkého vápna a jeho nebezpečná střela končí na pozorné obraně soupeře. Hned na to Diouf odkopává balon od své brány.
     
    64
    Trenér PSG Luis Enrique se na střídačce dost rozčiloval, není spokojen s výkonem svých svěřenců. Navíc se začíná rozcvičovat Mbappé, takže je dost možné, že ho za chvíli pošle na trávník.
     
    65
    Mohamed Daramy znovu střílel z hranice velkého vápna, ale jeho pokus kryje obrana Paříže a ta hned otáčí hru směrem k brance Remeše.
     
    66
    Hosté zatlačili svého soupeře v jeho území a ozývá se pískot diváků, kterým se také jako trenéru PSG počínání svých hráčů nelíbí.
     
    68
    Nyní se už u míče potácí domácí celek a trochu krkolomně prochází zase na polovinu Remeše.
     
    68
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Bradley Barcola, přichází Randal Kolo Muani.
     
    69
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Danilo Pereira, přichází Nuno Mendes.
     
    70
    Carlos Soler začínal další akci domácích, ale jeho přihrávka na nabíhajícího Randala Colo Muaniho byla hodně nepřesná.
     
    71
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Valentin Atangana Edoa, přichází Amir Richardson.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Gonçalo Ramos, přichází Kylian Mbappé.
     
    72
    Střídání v týmu Paris Saint-Germain:
    ze hřiště odchází Carlos Soler, přichází Ousmane Dembélé.
     
    74
    Několik střídání a na hřišti už je hvězda PSG Kylian Mbappé, která se bude snažit prosadit, aby domácí tým opět vedl.
     
    75
    Marshall Munetsi z ideální pozice kus před velkým vápnem napřáhl ke střele, ale tu obrana Pařížanů srazila do bezpečí.
     
    77
    Ugarte poslal míč na Kyliana Mbappého a ten hned špičkou kopačky nepříjemně zakončil na branku hostů, kde byl ale se zákrokem připraven Yehvann Diouf.
     
    78
    Warren Zaïre-Emery byl faulován Item a ten za to dostává žlutou kartu.
     
    80
    Jdeme do poslední desetiminutovky zápasu a stále na ukazateli skóre v Parku Princů svítí nerozhodný stav. Pro hosty by byl bod zlatý, pro domácí naopak ztráta.
     
    82
    Ašraf Hakimí hledal Kyliana Mbappého, ale hosté tuhle souhru dokonale přečetli a svého soka v útočné akci zastavili.
     
    82
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Teddy Teuma, přichází Reda Yousef Khadra.
     
    82
    Střídání v týmu Stade de Reims:
    ze hřiště odchází Džunja Itó, přichází Benjamin Stambouli.
     
    84
    Z levé strany prudkou ránou vyslal pokus na branku soupeře Kylian Mbappé, ale míč jen skončil nad růžkem svatyně Dioufa.
     
    86
    Randal Kolo Muani dostal přihrávku a hned zamířil na bránu soupeře, ale znovu byli obránci Remeše dobře postavení a ránu zablokovali.
     
    88
    Manuel Ugarte si vyměnil míč s Ašrafem Hakimím a druhý jmenovaný po zemi zakončil, ovšem znovu to bylo nepřesné. Hosté stále drží pro ně nadějnou remízu.
     
    89
    Domácí nakrátko rozehráli rohový kop, Dembélé se pak dostal v těsné blízkosti hostujícího brankáře do zakončení, ale Diouf byl k míči blíže a dostal ho do rukavic.
     
    90
    Stále se ozývá pískot domácích fanoušků, kterým se stav, který na ukazateli svítí, nelíbí a na něj nejsou moc zvyklí. Domácím se zkrátka nedaří strhnout vedení na svou stranu proti houževnatým hostům.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí nastavuje 4 minuty.
     
    90+2
    Kylian Mbappé se snažil o nůžky, ale neúspěšně. Nicméně domácí se stále drží na polovině soupeře a tlačí před Dioufem.
     
    90+3
    Pařížané tlačí na pilu, v samotném závěru ostřelují hosty, kteří ale drží nadějný nerozhodný stav.
     
    90+3
    Ousmane Dembélé poslal nepřesný centr do pokutového území, míč ale končí v zámezí. Následuje autové vhazování pro Remeš.
     
    90+4
    Khadra už se tlačil dopředu, ale obrana Paříže ho zastavila v rozletu a do blízkosti Navase nepustila.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec ve druhé půli nepadla žádná branka a oba týmy si body rozdělily. Pro hosty je bod nad pařížským gigantem velký úspěch, domácí jsou rozhodně nespokojeni.
     
    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:12.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (14:57:31)

    Vendula Zdražilová

    Branky: 16. Abdulhamíd (vla.), 18. Ramos – 6. Munetsi (O. Diakité), 44. O. Diakité (Agbadou)

    Karty:   41. Ugarte (PSG), 53. Hakimí (PSG) – 38. De Smet (REI), 54. Will Still (REI), 78. Itó (REI)


    Držení míče: 64 % : 36 %.
    Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 5:4. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 1:4. Fauly: 10:12.
    Paris Saint-Germain: Navas – Hakimí, Pereira (C) (69. Mendes), Hernández – Beraldo, Soler (72. O. Dembélé), Ugarte, Zaïre-Emery – I Kang-in, Ramos (72. K. Mbappé), Barcola (68. Kolo Muani).
    Náhradníci: Donnarumma – Mukiele, Ruiz, Vitinha, Mayulu.

    Trenér: Luis Enrique

    Stade de Reims: Y. Diouf – Foket, Agbadou, Abdulhamíd (C) – Itó (82. Stambouli), Munetsi, Edoa (71. Richardson), De Smet (58. Akieme) – Teuma (82. Khadra), Daramy – O. Diakité.
    Náhradníci: Olliero – Koudou, Diakhon, A. Koné, Nakamura.

    Trenér: Will Still

    Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Finjean
    bahis siteleri