Lecce – Hellas Verona 0:1 (kon.) | AC Milán – Empoli 1:0 (kon.) | Juventus – Atalanta BC 2:2 (kon.)
Fiorentina – AS Řím 2:2 (kon.)
konec
Juventus FC
2:2 (0:1)
Atalanta Bergamo
Neděle 10.03.2024, 18:00 • Allianz Stadium, Turín • Italská Serie A • 28. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny fotbalové fanoušky. Italská nejvyšší soutěž pokračuje o tomto víkendu 28. kolem a my budeme sledovat duel mezi Juventusem a Bergamem. Mírným favoritem tohoto šlágru je domácí celek, ale uvidíme, jak to nakonec dopadne.
     
    Juventus FC

    Domácí celek nezažívá špatnou sezonu, ale na mistrovský titul to stačit nebude. Juventus má na svém kontě po 27 zápasech 57 bodů a v tabulce je na druhém místě, ovšem na vedoucí Inten Milán ztrácí už 18 bod. Z posledních pěti utkání navíc Juventus hned třikrát prohrál, naposledy nestačil na Neapol a dnes má tedy před svými fanoušky co napravovat.
     
    Atalanta Bergamo

    Hostující celek si nevede špatně, což se ale očekávalo, protože Bergamo patří k těm lepším týmům italské nejvyšší soutěže. Hosté taktéž odehráli 27 utkání a zatím nasbírali 46 bodů, což stačí v průběžné tabulce na 6. místo. Z poslední tří zápasů ale Bergamo získali jen bod, hned dvakrát totiž prohrálo. Naposledy se Bergamo představilo doma a podlehlo 1:2 skvěle hrající Bologně.
     
    Utkání začíná v 18:00 hodin a my budeme u toho, tak si nenechte náš přenos ujít.
     
    Úvodní sestavy:

    Juventus FC: Szczęsny – Gatti, Bremer, Danilo (C) – Cambiaso, McKennie, Locatelli, Miretti, Iling – Milik, F. Chiesa.
    Náhradníci: Pinsoglio, Scaglia – Sandro, Djaló, Kostić, Kean, Nicolussi Caviglia, Nonge, Rugani, Weah, Yildiz.

    Atalanta Bergamo: Carnesecchi – Scalvini, Hien, Djimsiti – Zappacosta, Éderson, Pašalić, M. Ruggeri – Koopmeiners – De Ketelaere, Scamacca.
    Náhradníci: Musso, Vismara – Bakker, Adopo, Hateboer, de Roon, Lookman, Kolašinac, Mirančuk, Palomino, Tolói, Touré.

    Rozhodčí: Guida – Bercigli, Scatragli.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Úvodní výkop obstarali hostující fotbalisté.
     
    3
    Sledujeme opatrný začátek, ani jeden z týmů nechce udělat chybu, což je v tomto utkání zcela pochopitelné, hraje se o důležité body do tabulky.
     
    4
    Hosté vybojovali první rohový kop v tomto utkání.
     
    5
    Z rohu ale nic nebylo, míč doputoval do zámezí a od své branky tak bude rozehrávat Wojciech Szczęsny.
     
    6
    Domácí zahrávali zajímavou standardní situaci, Federico Chiesa to vzal na sebe, ale po jeho ráně skončil míč vysoko nad brankou Bergama.
     
    8
    Zatím se hraje v hodně svižném tempu a myslím si, že dnes nás čeká velice zajímavé utkání, které doufejme, nabídne i nějaké góly.
     
    10
    Hostující hráč se protečkoval do vápna Juventusu, tlačil míč před branku, ale žádný z jeho spoluhráčů se k němu nedostal a Wojciech Szczęsny tak zasahovat nemusel.
     
    12
    Na druhé straně vybojoval Juventus svůj první rohový kop.
     
    13
    Po rohu se do zakončení tlačilo několik domácích hráčů, ale jako první byl u míče hostující Berat Djimsiti.
     
    15
    Po parádním centru se k hlavičce protlačil Fabio Miretti, ale Marco Carnesecchi si s jeho pokusem reflexivně poradil a stav utkání se tedy zatím nemění!
     
    17
    Arkadiusz Milik to vyzkoušel ze standardní situace, ale pouze napálil míč do hráčů ve zdi.
     
    18
    Domácí zatím skvěle napadají a hosté s tím mají při rozehrávce velké problémy, tak jako nyní, kdy míč rychle ztratili.
     
    20
    Hosté nyní dobře kombinovali na polovině soupeře, nakonec z toho byl zajímavý centr z levé strany, ale pro míč si zkušeně došel pozorný Wojciech Szczęsny.
     
    21
    Nyní to domácí zkoušeli po pravé straně, ale přihrávce směrem dopředu scházela přesnost a míč si vzal Marco Carnesecchi.
     
    22
    Bleskovou akci Juventusu zastavil rozhodčí, ofsajd.
     
    23
    Hra se trochu uklidnila a na další šanci stále čekáme. Ani jednomu celku se ve finální fázi zatím moc nedaří.
     
    24
    Na sebe to teď vzal Federico Chiesa, ale s jeho pokusem z rohu velkého vápna si lehce poradil Marco Carnesecchi.
     
    25
    Berat Djimsiti fauloval těsně před svým pokutovým územím a je z toho tedy zajímavá standardní situace pro Juventus. Dočkáme se úvodní branky?
     
    26
    K míči se postavil Federico Chiesa, ale střela se mu vůbec nepovedla, opět trefil jen hráče ve zdi a ani z této příležitosti tedy nebylo vůbec nic.
     
    28
    Domácí podnikli rychlý brejk, který zakončil Danilo, ale jeho dělovka z dobrých dvaceti metrů postrádala přesnost, míč skončil vysoko nad brankou Bergama.
     
    29
    Nyní to vzal na sebe Arkadiusz Milik, ale ani jeho střela nebyla přesná, branku netrefil a Marco Carnesecchi byl opět bez práce.
     
    31
    Je za námi úvodních třicet minutek a Juventus hraje s Bergamem stále bez branek. Několik zajímavých střel jsme viděli, ale většina byla nepřesná.
     
    33
    Domácí kombinují na polovině svého soupeře, ale i tentokrát daleko od branky, kterou střeží Marco Carnesecchi.
     
    35
    Atalanta právě vstřelila branku!
    Tak to byla fotbalová paráda, po které jde Bergamo do vedení 1:0! Hosté zahrávali také zajímavou standardní situaci poblíž vápna soupeře, nakonec z toho byl parádně sehraný signál, který ještě lépe zakončil TEUN KOOPMEINERS.
    35. Teun KOOPMEINERS - 0:1
     
    37
    Domácí tedy prohrávají a musí výrazně přidat, protože zatím tenhle výkon na tři body rozhodně nestačí, navíc když poprvé inkasovali.
     
    39
    Hraje se na polovině Bergama, ale daleko od branky, Juventusu se směrem dopředu nedaří, ale nutno také dodat, že hosté velice pozorně brání.
     
    41
    Arkadiusz Milik si naběhl za obranu, dostal dlouhou příhrávku, ale míč na poslední chvílí sebral pozorný Berat Djimsiti, který tak celou akci zastavil.
     
    43
    Juventus se snaží v závěru prvního poločasu něco vymyslet, ale nedaří se mu ve finální fázi a šance tedy nepřichází, ani střela.
     
    44
    Rohový kop pro Juventus.
     
    44
    Ani z tohoto rohu nic nebylo, hosté se ubránili za cenu dlouhého odkopu.
     
    45
    Hraje se poslední minuta prvního poločasu.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je za námi. Sledujeme vyrovnané utkání, které nabídlo několik zajímavých střeleckých pokusů a nakonec i jednu branku. Po fantastickém signálu se trefil Teun Koopmeiners a Bergamo tak na hřišti Juventusu vede po prvním poločase 1:0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 19:01 hodin.
     
    Hráči se vrací zpět na trávník, druhý poločas začne za malý okamžik.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    47
    Vypadá to, že ani jeden celek v poločase nestřídal, takže pokračujeme ve stejném složení, jako na konci prvního poločasu.
     
    48
    Hostující hráči šli po zisku míče do zajímavého přečíslení, ale nevyřešili to dobře a nebylo z toho vůbec nic. Na tahu je tak Juventus.
     
    50
    Domácí se nyní opět skvěle prokombinovali do vápna soupeře, ale opět je zradila finální přihrávka, která byla hodně nepovedená a míč pohodlně sebral Matteo Ruggeri.
     
    51
    Domácí jsou znovu u míče a kombinují na polovině soupeře, ale ten velmi dobře brání a Juventus se nemůže dostat do zakončení.
     
    52
    Ale teď to byla gólovka! Federico Chiesa se dostal k míči a vyzkoušel to technicky, ale s jeho pokusem si fantasticky poradil Marco Carnesecchi!
    52. Chiesa brankáře neprostřelil
     
    53
    Vzápětí šel Federico Chiesa zcela sám na hostující branku, tentokrát brankáře překonal, ale míč skončil těsně vedle levé tyče!
     
    55
    Na druhé straně to vyzkoušel Gianluca Scamacca, ale po jeho dělovce skončil míč vysoko nad brankou Juventusu. Hodně nepřesný pokus.
     
    56
    Tento pokus, kterým se prezentoval po rychlém brejku opět Gianluca Scamacca, byl o poznání přesnější! Míč směřující přesně k levé tyči vyškrábl Wojciech Szczęsny konečky prstů na roh!
     
    57
    Z následného rohu nic nebylo a dopředu už pospíchají hráči Juventusu.
     
    58
    Marco Carnesecchi musel opět zasahovat, ale se střeleným centrem z pravé strany si poradil a míč vyrazil.
     
    58
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Gianluca Scamacca, přichází Ademola Lookman.
     
    60
    Federico Chiesa je velmi aktivní, tedy co se týče střeleckých pokusů. Tentokrát to vyzkoušel z rohu velkého vápna, ale míč skončil nad brankou Bergama.
     
    62
    Juventus má zhruba půl hodiny na to, aby alespoň vyrovnal. Domácí jsou aktivnější, tlačí, ale bez gólového efektu zatím. Bude to ještě hodně zajímavé.
     
    63
    Po bleskové akci střílel hostující Ademola Lookman, ale jeho přízemní pokus postrádal přesnost, na tahu je znovu Juventus.
     
    65
    Andrea Cambiaso vymyslel parádní centr z levé strany, ale ani jeden z jeho spoluhráčů se na hranici malého vápna k míči neprodral.
     
    66
    Juventus právě vstřelil branku!
    Tak nyní to domácím konečně vyšlo a je vyrovnáno, 1:1! Po parádní kombinaci přihrál Weston McKennie míč do vápna, kde ho špičkou kopačky uklidilo za brankáře ANDREA CAMBIASO.
    66. Andrea CAMBIASO - 1:1
     
    68
    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Giorgio Scalvini, přichází Rafael Tolói,
    ze hřiště odchází Davide Zappacosta, přichází Hans Hateboer.
     
    69
    Domácí jsou při chuti a hned vybojovali další rohový kop. Po něm střílel aktivní Andrea Cambiaso, ale míč skončil nad brankou.
     
    71
    Juventus právě vstřelil branku!
    Tak to je obrat jako hrom! Po centru se k míči ve vápně dostal ARKADIUSZ MILIK, který se nerozpakoval a kulatý nesmysl napálil do branky, takže Juventus jde rázem do vedení 2:1!
    71. Arkadiusz MILIK - 2:1
     
    73
    Nyní musí přidat hráči Bergama, kteří během pár minut ztratili cenné vedení. No, máme se ještě na co těšit, závěr duelu bude hodně zajímavý.
     
    75
    Ale hostům se nyní nedaří něco kloudného vymyslet. Domácí jsou samozřejmě, jak se říká na koni a na trávníku dominují.
     
    76
    Atalanta právě vstřelila branku!
    Zničehonic je to 2:2! Po nenápadné akci prostrčil míč do vápna Berat Djimsiti, tam si naběhl TEUN KOOPMEINERS, který z první poslal míč za brankáře!
    76. Teun KOOPMEINERS - 2:2
     
    78
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Fabio Miretti, přichází Hans Nicolussi Caviglia,
    ze hřiště odchází Arkadiusz Milik, přichází Moise Kean.
     
    80
    Wojciech Szczęsny měl opět práci, ale s centrovaným míčem si poradil na jedničku. Dopředu už pospíchají domácí fotbalisté.
     
    82
    Domácí ztratili míč a hosté šli do přečíslení, ale Ademola Lookman byl faulován a nic z toho nebylo.
     
    83
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Andrea Cambiaso, přichází Timothy Weah.
     
    85
    Teď je to ze strany na stranu, vypadá to, že oba celky chtějí tento duel rozhodnout a získat tři body. Komu se to podaří?
     
    86
    Rohový kop pro Juventus.
     
    87
    Po rohu střílel z hranice velkého vápna Federico Chiesa, ale hradbu těl před sebou nepropálil a stav se tedy tentokrát nemění. Juventus hraje s Bergamem stále 2:2.
     
    88
    Na druhé straně to vzal na sebe Ademola Lookman, ale přes trojici protihráčů se neprodral a o míč přišel.
     
    89
    Střídání v týmu Juventus FC:
    ze hřiště odchází Weston McKennie, přichází Kenan Yildiz.

    Střídání v týmu Atalanta Bergamo:
    ze hřiště odchází Charles De Ketelaere, přichází Alexej Mirančuk,
    ze hřiště odchází Matteo Ruggeri, přichází Mitchel Bakker.
     
    89
    Federico Chiesa to opět zkoušel, ale dnes mu není přáno, jeho pokusu scházela přesnost a míč skončil vedle hostující branky.
     
    90
    Hraje se poslední minuta řádné hrací doby.
     
    90+1
    Hlavní rozhodčí přidal čtyři minutky.
     
    90+3
    Nevyšlo to ani hostům, vypadá to, že se další branky v tomto utkání již nedočkáme.
     
    90+3
    Žlutá karta pro tým Atalanta Bergamo (Hans Hateboer).
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Sledovali jsme zajímavé utkání, které nakonec nabídlo čtyři branky a remízu 2:2. Po prvním poločase vedlo Bergamo 1:0, ovšem ve druhém poločase Juventus zabral a během pár minut otočil na 2:1. Jenže hosté nesložili zbraně a dokázali ještě vyrovnat na konečných 2:2.
     
    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:9.
     
    To je z mé strany vše, hezký nedělní večer přeji. (19:51:36)

    Jakub Kopřiva

    Branky: 66. Cambiaso (McKennie), 71. Milik (McKennie) – 35. Koopmeiners (Pašalić), 76. Koopmeiners (Djimsiti)

    Karty:   90+3. Hateboer (ABC)


    Držení míče: 50 % : 50 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:3. Rohy: 4:3. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 12:9.
    Juventus FC: Szczęsny – Gatti, Bremer, Danilo (C) – Cambiaso (83. Weah), McKennie (89. Yildiz), Locatelli, Miretti (78. Nicolussi Caviglia), Iling – Milik (78. Kean), F. Chiesa.
    Náhradníci: Pinsoglio, Scaglia – Sandro, Djaló, Kostić, Nonge, Rugani.

    Atalanta Bergamo: Carnesecchi – Scalvini (68. Tolói), Hien, Djimsiti – Zappacosta (68. Hateboer), Éderson, Pašalić, M. Ruggeri (89. Bakker) – Koopmeiners – De Ketelaere (89. Mirančuk), Scamacca (58. Lookman).
    Náhradníci: Musso, Vismara – Adopo, de Roon, Kolašinac, Palomino, Touré.

    Rozhodčí: Guida – Bercigli, Scatragli
    bahis siteleri