Přerov – Mountfield HK 1:0 (kon.) | Olomouc – Č. Budějovice 2:4 (kon.)
konec
HC ZUBR Přerov
1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Mountfield HK
Sobota 16.03.2024, 12:00 • ZS Přerov • DHL Extraliga juniorů • O udržení
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Pěkný den z Přerova. V rámci čtvrtého kola skupiny O udržení DHL extraligy juniorů se zde utkají týmy HC ZUBR Přerov a Mountfield HK.
     
    Mountfield HK
    Hradec Králové s 42 body vede skupinu O udržení, oproti svému nadcházejícímu protivníkovi odehrál o zápas méně. Naposledy se Východočeši střetli právě s Přerovem, kterému doma podlehli těsně 4:5. Lvi ve třetí třetině nabrali tříbrankovou ztrátu, kterou sice mocně dotahovali, zcela ji však dotáhnout nedokázali. Hradeckou produktivitu v závěrečné části této sezony nejvyšší soutěže vede útočník Petr Moravec, jenž si připsal shodně tři góly a tři asistence.
     
    HC ZUBR Přerov
    Přerov sice ve skupině O udržení nadále figuruje na posledním místě, které po závěrečném kole bude znamenat sestup do Ligy juniorů. Na předposlední České Budějovice ale díky čtvrtečnímu vítězství v Hradci pořád ztrácí jediný bod. Zubrům se na východě Čech dařily přesilovky, využili tři z pěti. Díky tomu překlopili skóre na svou stranu a vedení už nakonec nepustili. V početních výhodách se dvakrát prosadil nejproduktivnější hráč Hanáků ve skupině O udržení Radim Hradil, který celkově zaznamenal pět tref a jednu asistenci.
     
    Předchozí vzájemný zápas

    Mountfield HK – HC ZUBR Přerov 4:5 (1:0, 1:2, 2:3)
    Branky a nahrávky: 12. Prášek (Dommers), 38. Moravec (J. Aschenbrenner, Beneš), 56. Beneš (Moravec, J. Aschenbrenner), 60. Moravec (Beneš, Hora) – 27. Hradil (Buršík, Holík), 29. Hradil (Buršík, Bárta), 48. Tomiga (Billa, Ozollapa), 56. Mots (Hanák, Tomiga), 56. Kuchta (Kolařík, Pekr).

    Hradec: Tuček – Pavič, Pavelka, Bezpalec, Pinkas, Hrbek, J. Aschenbrenner, Samek – Hrdlička, Mach, Zámečník, Dobner, Beneš, Matašovský, Prášek, Dommers, V. Aschenbrenner, Vencl, Moravec, Hora.

    Přerov: Žurek – Bárta, Tomiga, Billa, Pekr, Holík, Janek – Buršík, Hyža, Švejda, Ozollapa, Hradil, Kuchta, Hanák, Nášel, Hlávka, Mots, Kolařík, Mašek, Halík.
     
    Úvodní sestavy:

    HC ZUBR Přerov: Žurek (Ryšavý) – Tomiga, Da. Bárta, Billa (A), Pekr, Holík (C), Janek – Hyža, Švejda, Ozollapa – R. Hradil, Halík, Mots – Mašek, Nášel, Buršík (A) – Hlávka, J. Hanák, Kuchta – Kolařík.
    Trenér: David Kudělka

    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Bezpalec, Pavelka, P. Fiala, J. Aschenbrenner, Havlíček, Š. Černý, Pinkas – Mach, A. Novotný II, P. Moravec – Matašovský (C), V. Aschenbrenner, Dommers – Hrdlička, Zámečník, Dobner – T. Hora, Vencl (A), Prášek (A).
    Trenér: Martin Vágner

    Rozhodčí: Mejzlík, Šico – Kráľ, Polák.
     
    Přerov oblékne žlutomodré dresy, Hradec černočervené dresy.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:07
    Úvodní buly vyznělo pro Přerov, který se ihned vydal na první, leč neúspěšný útok.
     
    00:44
    Adam Tomiga nahazoval od modré čáry, nicméně branku Hradce minul.
     
    01:28
    Nahození Jana Pavelky ze středního pásma zastavil svým tělem bránící Jaroslav Pekr.
     
    02:34
    Hosté operovali v útočném pásmu, pokus Vojtěcha Aschenbrennera vytěsnil Petr Žurek vyrážečkou nad branku.
     
    03:05
    Miroslav Dobner ustál nápor soupeře za zády a přihrál k modré čáře. Tečovaný pokus šel vedle přerovské branky.
     
    03:43
    Lvi dál drželi útočné pásmo. V souboji za brankou Petra Žurka sice o puk přišli, Zubři však poslali kotouč jen na zakázané uvolnění.
     
    04:32
    Radim Hradil u domácí střídačky pouze nabral puk na bekhendovou stranu čepele své hole a hrací předmět obloučkem poslal pryč z obranného pásma Zubrů.
     
    05:14
    Hradec se poměrně rychle vrátil do útočného pásma. Puk poté skončil v prostoru střídaček, vhazovat se bude po pravici Petra Žurka.
     
    05:29
    Vojtěch Aschenbrenner se protáhl s pukem mezi kruhy, Petr Žurek střelu bekhendem kousek nad ledem vyrazil betonem před sebe.
     
    06:35
    Marek Mach střílel bez přípravy po přihrávce zpoza branky ze slotu, jeden z Přerovanů letící kotouč obětavě zablokoval a Petr Žurek tak zasahovat nemusel.
     
    07:16
    Přihrávka Tobiáše Kuchty byla na Jana Hanáka příliš dlouhá, k rozehrávce se tak dostal Vojtěch Mrázek.
     
    07:52
    Před branku si najel Petr Moravec a jeho pokus zblízka už už skákal za brankovou čáru. Petr Žurek ale hbitým skokem ještě zvládl puk vrátit zpět do hřiště a stav tak stále zůstává bezgólový.
     
    08:41
    Zubři chybovali v obranném pásmu a hosté se rázem ocitli v přečíslení tři na jednoho. Ondřej Zámečník vzal na sebe zakončení z levé strany, Petra Žurka nicméně neprostřelil.
     
    09:31
    Po vyhraném buly v útočném pásmu střílel z prostoru mezi modrou čárou a kruhy Adam Tomiga, jenže nepřesně. Puk pak ještě stihl posunout na branku Tadeáš Hlávka, Vojtěch Mrázek ale neměl problém zasáhnout.
     
    09:33
    Domácí ztratili kotouč u levého mantinelu v obranném pásmu a bylo z toho další hradecké přečíslení. Adam Novotný se zleva protáhl do slotu a zkusil střelu bekhendem do protipihybu Petra Žurka. Ten měl ale beton položený na správném místě a Zubry podržel.
     
    10:34
    Jaroslav Prášek zkusil Petra Žurka překvapit nahozením od pravého mantinelu, domácí brankář se nachytat nenechal a puk uzmul do lapačky.
     
    11:33
    Přihrávku Matěje Pinkase z pravé strany před bránu tečoval jeden z Přerovanů, naštěstí pro domácí celek kotouč neskončil v brance, ale jen na zadním mantinelu.
     
    12:15
    Lehce zprava střílel švihem najetý Petr Hrdlička, branku Petra Žurka přestřelil.
     
    12:32
    Pokus Jana Pavelky zastavil svýma nohama Tobiáš Kuchta, dobrý obranný zákrok přerovského útočníka ve vlastním obranném pásmu.
     
    13:37
    Zubrům se nepovedla rozehrávka z obranné třetiny a z pravého kruhu mohl zakončovat Jan Vencl. Do střely mu zřejmě sáhl bránící Jan Billa, puk se ocitl v ochranné síti.
     
    13:39
    Je tu první přesilovka zápasu. Petr Moravec (HKM) dostává dvě minuty za zdržování hry – porušení postupu při vhazování.
     
    14:44
    Přerovu se přesilovka vůbec nedaří a nemůže se usadit v útočném pásmu.
     
    14:51
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    David Buršík – 2 min., vysoká hůl.
     
    14:57
    Nahození Jana Pavelky od modré čáry prošlo až na Petra Žurka, který kotouč usměrnil k zadnímu mantinelu.
     
    15:39
    Hosté v plném počtu.
     
    16:06
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Hanák – 2 min., podrážení.
     
    16:06
    Hosty čeká 45 sekund přesilovky pět na tři.
     
    16:51
    Střela jednoho z Hradeckých od modré čáry mířila vedle přerovské branky, z osy hřiště pak zakončil najetý Petr Moravec, Petr Žurek dokázal letící puk zkrotit na hrudi.
     
    16:51
    David Buršík opustil trestnou lavici, Přerov je ve čtyřech.
     
    17:31
    Od modré čáry z levé strany vystřelil Jan Pavelka, jenž prostor u zadní tyče domácí branky minul.
     
    18:04
    Tadeáš Hlávka mohl ujet na konci oslabení sám na Vojtěcha Mrázka. Domácí útočník byl ale celkem překvapený, že se k němu puk odrazil, a neměl potřebnou rychlost. Hradecký obránce jej tak zvládl dojet a znemožnil mu ohrozit gólmana.
     
    18:06
    Domácí v plném počtu.
     
    19:01
    Běží poslední minuta první třetiny.
     
    19:44
    Zubři operovali v útočném pásmu, na Vojtěcha Mrázka se jim však zblízka u pravé tyče vyzrát nepodařilo. Hradec pak podnikl protiútok. Ondřej Zámečník při přečíslení tři na dva posílal z pravé strany před branku bekhendovou žabičku, ani jednoho ze spoluhráčů ale nenašel.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    V první třetině branka nepadla. Hradec Králové sice trávil v útočném pásmu více času než domácí Přerov, Novotný ani Moravec ale ve slibných možnostech nedokázali najít ten správný recept na brankáře Žurka. Východočeši si nepomohli ani 45 sekund trvající přesilovkou pět na tři. Druhá třetina začne na Hané zhruba ve 12:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:02
    Úvodní buly druhé části vyhrál Hradec.
     
    21:05
    Adam Tomiga upadl u obranné modré čáry, ale paradoxně díky tomu mohl zastavit hostující nahození k brance Petra Žurka.
     
    21:39
    Střela švihem Matěje Havlíčka skončila po teči nad horní tyčí přerovské branky.
     
    23:16
    Jan Vencl se z levého křídla uvolnil na zakončení švihem. Petr Žurek kotouč směřující k bližší tyči vkleče vytěsnil před sebe.
     
    24:37
    Hra je nyní poněkud krkolomná, oba celky mají problémy s přechodem středního pásma.
     
    25:19
    Tobiáš Kuchta po nepřesné rozehrávce soupeře objel branku Vojtěcha Mrázka, zakončení z otočky mu ale pak příliš nevyšlo.
     
    26:14
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Billa – 2 min., faul kolenem.
     
    26:23
    Tadeáš Hlávka dostal kotouč těsně, ale přece za obrannou modrou čáru. Přerov tak na chvíli osvobodil.
     
    27:11
    Volný Adam Novotný dobře střílel zápěstím nad kruhy k pravé tyči přerovské branky. Domácí defenzíva ale zvládla puk tečovat do ochranné sítě.
     
    27:49
    Hostující rána bez přípravy ze slotu po přihrávce z levé strany přišla vniveč, jeden z hlavních rozhodčích Hradci píská postavení útočícího hráče v brankovišti.
     
    28:14
    Domácí v plném počtu.
     
    28:48
    Lvi to těsně po skončení přesilovky sehráli krásně. Petr Moravec měl před sebou po povedené kombinaci odkrytou bránu, z osy hřiště však přestřelil!
     
    29:10
    Nápor Hradce v útočném pásmu pokračoval. Matěj Pinkas vystřelil zleva na první tyč, kde nicméně klečel pozorný Petr Žurek.
     
    30:40
    Nahození Marka Matašovského od modré čáry trefilo jednoho z Přerovanů, od něj se pak puk odrazil vedle domácí branky.
     
    31:44
    Průniková nahrávka do útočného pásma na Ondřeje Zamečníka byla moc prudká, Hradci se tak píská zakázané uvolnění.
     
    32:29
    Matěj Havlíček rychle vystřelil příklepem od modré čáry, volné místo u levé tyče domácí branky však nenašel. Petr Žurek byl připravený.
     
    32:57
    Přerovští byli hodně stažení a Adam Novotný tak nad kruhy střílel úplně volný. Branku Petra Žurka každopádně minul.
     
    34:37
    Nahrávku Petra Fialy u modré čáry tečoval nataženou hokejkou do středního pásma bránící Toms Mots.
     
    35:48
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Jan Billa – 2 min., podrážení.
     
    36:09
    O puk se hodnou chvíli bojovalo v obranném pásmu Přerova, pak se Zubři zvládli osvobodit.
     
    36:32
    Do úniku se ve vlastním oslabení dostal Tobiáš Kuchta. Ten sice zvládl zakončit a Vojtěch Mrázek zakročil, stejně jako o chvíli později proti pokusu Tomigy, ještě předtím jej ale seknul Tomáš Hora (HKM). Rozhodčí za zákrok hradeckého útočníka nařizují trestné střílení pro hanácký celek.
     
    36:32
    Trestné střílení si vzal na starost Radim Hradil, ale zblízka se mu nepodařilo přehodit lapačku Vojtěcha Mrázka. Přerov tak velkou příležitost jít do vedení nevyužil.
     
    37:36
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Valdis Dommers – 2 min., nesportovní chování.
     
    37:48
    Domácí v plném počtu.
     
    38:20
    Tadeáš Hlávka zaváhal na útočné modré čáře a ve vlastním oslabení ujel na Petra Žurka Jaroslav Prášek. Naštěstí pro Zubry jej dokázal dojet Dan Bárta a na útočníka hostů dotíral tak, že mu Žurek hokejkou stačil puk vypíchnout.
     
    39:01
    Běží poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:15
    Po skrumáži před hradeckou brankou se lvům podařilo vyhodit puk až na opačný konec hrací plochy.
     
    39:36
    Hosté v plném počtu.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhé třetině gól k vidění nebyl. Hradec Králové měl znovu více ze hry, skórovat však nedokázal ani ze dvou přesilových her. Při té druhé navíc Hora fauloval unikajícího Kuchtu a Zubři měli k dispozici trestné střílení. To však Hradil proměnit nedokázal, Mrázek jeho zakončení zneškodnil. Třetí třetina začne v Přerově zhruba ve 13:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:38
    Jeden z hostujících obránců zahrál vysokou holí, což rozhodčím neuniklo a přerušují hru.
     
    41:04
    Střelu z otočky Tobiáše Kuchty zdálky neměl Vojtěch Mrázek problém vyrazit mimo bránu.
     
    42:01
    Z pokusu švihem Jakuba Aschenbrennera od modré čáry toho Petr Žurek zřejmě moc neviděl. Puk skončil o kousek vedle pravé tyče domácí branky.
     
    42:12
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Vojtěch Aschenbrenner – 2 min., podrážení.
     
    42:47
    Hradec se dokázal osvobodit, Přerov musí začínat od své branky.
     
    43:31
    Radim Hradil vjel do útočného pásma, kde nakonec přihrál Tobiáši Kuchtovi. Jeho pokus švihem zneškodnil vestoje Vojtěch Mrázek.
     
    44:12
    Hosté v plném počtu.
     
    45:12
    Zubři ve dvou dobře napadali před hostující brankou. K puku se tak dostal volný Ondřej Kolařík, z levé strany však mířil nad horní tyč.
     
    46:52
    Nahození Štěpána Černého od modré čáry bylo ještě tečované, puk stejně proletěl vedle přerovské branky.
     
    48:04
    Z levé strany střílel volný Patrik Hyža a Vojtěchu Mrázkovi nyní pomohla tyčka!
     
    49:03
    Z pravé strany zakončoval švihem Petr Moravec, kotouč byl tečovaný a skončil v ochranné síti. Vhazovat se bude v útočném pásmu Hradce.
     
    49:50
    Působení Hradce v útočném pásmu a nahození od modré čáry změnu skóre nepřinesly. Na druhé straně Zubři přidali na aktivitě a vybojovali alespoň buly před Mrázkem.
     
    50:42
    Adam Tomiga zachytil puk na modré čáře a udržel pro Přerov útočné pásmo. O to však Zubři stejně zanedlouho přišli.
     
    51:03
    Zakázané uvolnění Přerova.
     
    51:05
    Tyčka, tentokrát horní, zvoní také na druhé straně. Od modré čáry ji trefil obránce Štěpán Černý.
     
    51:18
    5/5
    Přerov právě vstřelil branku!
    Po více než 50 minutách hry jsme se dočkali prvního gólu zápasu, který dávají domácí. Ondřej Kolařík se přes hradecké obránce dokázal propracovat k bekhendovému pokusu zkraje pravého kruhu, který Vojtěch Mrázek betonem vyrazil před sebe. U odraženého puku byl jako první PATRIK HYŽA a zblízka ho dokázal nasměrovat do sítě. Zubři se tak ujímají vedení. Asistence: Ondřej Kolařík a Petr Švejda.
    Hyža P., Kolařík O., Švejda P., Bárta Da., Holík A.
    Pinkas M., Černý Š., Novotný A. II, Moravec P., Prášek J.
    51:18 Patrik HYŽA - 1:0
     
    52:36
    Adam Novotný střílel z pravé strany přes bránícího Adama Tomigu. Kotouč poslal o kousek vedle vzdálenější tyče přerovské branky.
     
    53:43
    Nahození Jana Pavelky od modré čáry obětavě zablokoval jeden z domácích hráčů. Petr Žurek by jinak měl těžkou práci, jelikož měl zakrytý výhled.
     
    54:06
    Vyloučení v týmu HC ZUBR Přerov:
    Dan Bárta – 2 min., podrážení.
     
    54:23
    Ránu Petra Moravce z pravého kruhu tečoval bránící Jan Billa. Naštěstí pro Přerov usměrnil letící puk přímo do klečícího Petra Žurka.
     
    54:52
    Další tečovaná rána z první od Petra Moravce, puk tentokrát skončil vedle pravé tyče domácí branky.
     
    55:27
    Jaroslav Prášek střílel zcela volný z pravé strany, naštěstí pro Zubry těsně minul pravou část branky.
     
    56:06
    Domácí v plném počtu.
     
    56:09
    Miroslav Dobner vyslal z levé strany krásnou střelu zápěstím ke vzdálenější tyči. Ještě hezčím zákrokem se však vyznamenal Petr Žurek, který předvedl ukázkový semafor.
     
    56:40
    Po nahození Dana Bárty od modré čáry nastal před hostující brankou zmatek. Všichni přerovští hráči ale měli daleko k tomu, aby volný kotouč dorazili do sítě.
     
    57:31
    Skrumáž před bránou také na druhé straně, Zubři nakonec vyvezli kotouč dál od své branky.
     
    58:01
    Běží poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:45
    Zubři se museli bránit náporu Hradce v obranném pásmu. Nakonec se kotouče zmocnili, poslali ho nicméně pouze na zakázané uvolnění.
     
    58:45
    Oddechový čas pro tým Mountfield HK.
     
    58:45
    Hradec to zkusí bez brankáře!
     
    59:02
    Přerovské vyhození z obranné třetiny bylo tečované, tentokrát se tak zakázané uvolnění pískat nebude.
     
    59:30
    Hosté opět začali operovat v útočném pásmu. Přes bránícího Davida Buršíka vystřelil od modré čáry švihem Petr Moravec, Petr Žurek ale předvedl jistý zákrok lapačkou vkleče.
     
    59:50
    Obětavá domácí defenzíva zablokovala tvrdou ránu z první od jednoho z hostů, stále se však hraje v útočném pásmu Hradce.
     
    59:55
    Zubři se zmocnili puku u zadního mantinelu, tohle už zřejmě zvládnou a udrží těsný náskok.
     
    Konec zápasu.
     
    V zápase Přerova s Hradcem Králové nakonec padl jeden jediný gól. Zubrům v 52. minutě zařídil důležité tři body do tabulky skupiny O udržení DHL extraligy juniorů slovenský útočník Patrik Hyža. Hradec Králové se pochopitelně pokoušel minimálně o srovnání, prosadit se však na Hané nedokázal ani při závěrečném risku bez brankáře. Zubři tak na Mountfield vyzráli i v druhém vzájemném zápase během tohoto týdne, tentokrát poměrem 1:0.
     
    Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek víkendu. (14:03:08)

    Petr Komárek

    Branky a nahrávky: 52. Hyža (Kolařík, Švejda)


    HC ZUBR Přerov: Žurek (Ryšavý) – Tomiga, Da. Bárta, Billa (A), Pekr, Holík (C), Janek – Hyža, Švejda, Ozollapa – R. Hradil, Halík, Mots – Mašek, Nášel, Buršík (A) – Hlávka, J. Hanák, Kuchta – Kolařík.
    Trenér: David Kudělka

    Mountfield HK: Mrázek (Tuček) – Bezpalec, Pavelka, P. Fiala, J. Aschenbrenner, Havlíček, Š. Černý, Pinkas – Mach, A. Novotný II, P. Moravec – Matašovský (C), V. Aschenbrenner, Dommers – Hrdlička, Zámečník, Dobner – T. Hora, Vencl (A), Prášek (A).
    Trenér: Martin Vágner

    Rozhodčí: Mejzlík, Šico – Kráľ, Polák

    Diváci: 185
    bahis siteleri