Arizona – New Jersey 4:1 (kon.) | Florida – Tampa 3:5 (kon.) | Calgary – Montreal 5:2 (kon.)
Boston – Philadelphia 6:5 (kon.) | Columbus – San Jose 4:2 (kon.) | Toronto – Carolina 4:5 (0:1 po s.n.)
Dallas – Los Angeles 4:1 (kon.) | St. Louis – Minnesota 3:2 (2:1 po s.n.) | Seattle – Nashville 1:4 (kon.)
Vancouver – Washington 1:2 (kon.) | Edmonton – Colorado 2:3 (po pr.) | NY Rangers – NY Islanders 5:2 (kon.)
Vegas – New Jersey 3:1 (kon.) | Chicago – San Jose 5:2 (kon.) | Columbus – Winnipeg 1:6 (kon.)
Ottawa – Carolina 2:7 (kon.) | Pittsburgh – Detroit 6:3 (kon.)
konec
Vegas Golden Knights
3:1 (0:0, 0:0, 3:1)
New Jersey Devils
Neděle 17.03.2024, 20:45 • T-Mobile Arena, Las Vegas • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:41 William KARLSSON - 3:1
     
    59:41
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Máme rozhodnuto! Devils nevyšla rozehrávka ve středním pásmu, načež se domácí vydali dopředu. WILLIAM KARLSSON vlétl do útočné třetiny podél levého mantinelu, odkud trefuje prázdnou branku. Asistence: Chandler Stephenson, Shea Theodore.
     
    58:30
    Allen už je venku z branky! Devils drží kotouč v útočném pásmu a hrají v šesti hráčích.
     
    52:51
    Skvělý výkon gólmana New Jersey pokračuje! Allen si dokázal poradit s nepříjemnou schovanou střelou od modré, načež se skvěle přesunul proti nebezpečné dorážce Roye! O jednom kandidátovi do trojky nejlepších hráčů zápasu máme asi jasno.
    51:06 Jack EICHEL - 2:1
     
    51:06
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Trvalo to méně času, než by člověk tušil. JACK EICHEL dostal puk ve středním pásmu, přešel modrou a využil prostoru mezi kruhy, který mu obránci nechali, když prudkou střelou u pravou tyčku otáčí vývoj zápasu! Asistence: Noah Hanifin.
     
    47:07
    Zajímavá příležitost pro domácí! Barbašev dobře napadal rozehrávajícího soupeře, načež ho v rohu útočného pásma připravil o kotouč a zpoza branky našel před brankoviště Eichela, který pálí nad!
    42:57 William CARRIER - 1:1
     
    42:57
    Vegas právě vstřelilo branku!
    Vyrovnáno! Golden Knights se dobře natlačili kolem Allena, a přestože první nástřely na branku úspěch neslavily, puk nakonec propadl do levého kruhu k Pietrangelovi, jehož ránu tečoval WILLIAM CARRIER. Asistence: Alex Pietrangelo, Noah Hanifin.
    40:38 Nico HISCHIER - 0:1
     
    40:38
    New Jersey právě vstřelilo branku!
    Skvělý vstup do třetí části v podání Devils! Ti využili špatné rozehrávky Vegas, a přestože Brattovu původní střelu z kruhu Thompson vyrazil do vzduchu a obránce ji vytáhl před brankoviště, puk spadl přímo k NICU HISCHIEROVI, který šťastně otevírá skóre. Bez asistence.
     
    39:58
    Obrovská šance na závěr! Amadio dobře vlétl před branku Devils, kde mezi rozhozenými obránci zkrotil skákavý kotouč a posunul ho do kruhu Dorofejev, jehož prudká rána z pokleku míří mimo!
     
    34:38
    Obrovská šance Vegas! Golden Knights vyhráli vhazování, načež využili nehlídaného Eichela v levém kruhu, který po přihrávce pálil z voleje, jenže Allen se skvěle přesunul a zasáhl svou vyrážečkou!
     
    31:08
    Tohle je suverénně největší zámek dnešního zápasu! Golden Knights svírali svého soupeř blíž a blíž brance, načež přiletěla prudká střela od modré, ale letěla pouze mimo branku.
     
    29:48
    Obrovský závar kolem Allena! Zkušený gólman srazil nepříjemnou střelu do strany, načež se puk svezl k levé tyčce, kde jeden z domácích hráčů marně natahoval hůl.
     
    29:21
    Nešťastný souboj u mantinelu na polovině hřiště končí pro Ondřeje Paláta (NJD) trestem za podrážení. Připomeňme, že včera proti Arizoně pykal Nosek, po jehož trestu Coyotes odskočili na vyšší rozdíl.
     
    26:32
    New Jersey pokračuje ve velké převaze! Velmi blízko gólu byl Haula, který zůstal nehlídaný v pravém kruhu a jeho střela tahem byla sražena do tyčky!
     
    25:33
    Vydařenou pasáž završila střela tahem v podání Paláta, který z mezikruží prověřil mrštnou lapačku Thompsona!
     
    21:20
    Obrana New Jersey si neuhlídala Karlssona, který se dostal do dalšího nebezpečného úniku, ale tváří v tvář Allenovi neuspěl!
     
    20:26
    Obránce Alex Pietrangelo (VEG) neuhlídal svou hůl a dostává menší trest za hru vysokou holí.
     
    19:28
    Nepříjemná situace pro Devils končí nakonec dobře. Vyhozený kotouč se totiž nepředvídatelně odrazil do míst, kam najížděl Barbašev, jen okamžitě vypálil, ale Allen pohotově zasáhl svou lapačkou!
     
    18:38
    Moc hezká akce Vegas! Eichel přenehal v útočném pásmu kotouč Manthovi, jenž si v levém kruhu připravil střelu, proti níž musel Allen zasáhnout svým ramenem.
     
    15:24
    Zadařilo se, načež dokonce Marchessault pálil na hranici obou kruhů do horního růžku, ale Allen skvěle zasáhl svou lapačkou!
     
    14:20
    Vegas mohli kombinovat při signalizovaném trestu, ale střelecký pokus Carriera úspěchem neskončil. Domácí si však zahrají přesilovou hru, jelikož Dawson Mercer (NJD) neuhlídal svou hůl a dostává menší trest.
     
    05:05
    Vydařené oslabení mohl završit Karlsson, jenž se schoval za obranou a vydal se do samostatného úniku. Zakončení nad beton však Allen pokryl!
     
    03:05
    Rozhodčí přerušuje hru poté, co Jonathan Marchessault (VEG) zkoušel střílet na modré, jenže minul puk a musel podržet ujíždějícího soupeře.
     
    01:44
    Rozhodč nakonec po přezkoumání gól neuznávají kvůli střetu Meiera s gólmanem Vegas. Upřímně netuším, co měl Meier udělat jinak, protože střetu s Thompsonem se vyhnout spíš nemohl.
     
    01:44
    Golden Knights se ani přes dva pokusy neusadili v útočném pásmu, načež Devils ujeli do brejku. Meier si najel do levého kruhu, odkud vypálil prudkou střelu, kterou Thompson vyrazil jen před sebe. Vzápětí ji dojíždějící Mercer dorazil do branky. Rozhodčí však přezkoumávají celou situaci kvůli bránění brankáři.

    Daniel Ryl

    Branky a nahrávky: 43. W. Carrier (Pietrangelo, Hanifin), 52. Eichel (Hanifin), 60. W. Karlsson (Stephenson, Theodore) – 41. Hischier


    Vegas Golden Knights: L. Thompson (Hill) – Pietrangelo (A), Hanifin, Theodore, McNabb, Martinez, B. Hutton – Marchessault, Eichel (A), Barbašev – Mantha, N. Roy, Stephenson – Amadio, W. Karlsson (A), Dorofejev – Kolesar, Howden, W. Carrier.
    Trenér: B. Cassidy

    New Jersey Devils: Allen (Kähkönen) – DeSimone, L. Hughes, Marino, Bahl, Nemec, B. Smith – Bratt, Hischier (C), J. Hughes (A) – Holtz, Haula, Palát (A) – Mercer, Lazar, Meier – Nosek, Tierney, MacDermid.
    Trenér: T. Green

    Rozhodčí: Hanson, Hebert – Knorr, Fournier

    Diváci: 18 234
    bahis siteleri