Barcelona – PSG 1:4 (kon.) | Dortmund – Atlético 4:2 (kon.)
konec
Borussia Dortmund
4:2 (2:0)
Atlético Madrid
Úterý 16.04.2024, 21:00 • Signal Iduna Park, Dortmund • Liga mistrů • Čtvrtfinále
Předzápasové kurzy
     
    90+5
    Griezmann centroval zleva na zadní tyč. Tam musel v těžké pozici hrát Maatsen a zvládl to! Borussia Dortmund postupuje do semifinále Ligy mistrů.
     
    90
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Julian Brandt, přichází Marco Reus.
     
    87
    Skvěle hrající Marcel Sabitzer vypálil ze střední vzdálenosti. Míč se otřel o bránícího hráče a Jan Oblak to měl o to složitější! I tak balón, který směřoval do levého horního rohu, vytáhl na nad bránu.
     
    86
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Salih Özcan.
     
    84
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Rodrigo de Paul, přichází Saúl.
     
    81
    Niclas Füllkrug mohl možná už zpečetit osud tohoto dvojzápasu! Uháněl sám na Oblaka, kterého ale nepropálil! Hostující gólman ještě udržel madridský tým ve hře.
    74. Marcel SABITZER - 4:2
     
    74
    Dortmund právě vstřelil branku!
    To jsou zvraty! Teď zase postupují Schwarzgelben! Emre Can našel pasem z poloviny hřiště do šestnáctky nabíhajícího Juliana Brandta. Ten balón sklepával na Niclase Füllkruga, od něhož se balón odrazil k MARCELOVI SABITZEROVI. Ten si na hranici pokutového území udělal prostor ke střele, našel prostor mezi bránícími hráči a levačkou míč umístil ke vzdálenější tyči – 4:2.
    71. Niclas FÜLLKRUG - 3:2
     
    71
    Dortmund právě vstřelil branku!
    NICLAS FÜLLKRUG zase mění rozdané karty v tomto zápase! Marcel Sabitzer si zaběhl na přihrávku do levého křídla. Odsud poslal před bránu výborný centr, který zasáhl hlavou Niclas Füllkrug tak dobře, že ho odrazem o levou Oblakovu tyč nasměroval do sítě – 3:2.
     
    66
    Střídání v týmu Borussia Dortmund:
    ze hřiště odchází Karim Adeyemi, přichází Jamie Bynoe-Gittens.
    65. Ángel CORREA - 2:2
     
    65
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Hosté vyrovnávají a 2:2 je pro ně postupové skóre! Ángel Correa převzal na pravé straně šestnáctky míč od Rodriga de Paula. Uvolnil se přes Schlotterbecka a přihrávkou přes šířku pokutového území našel Rodriga Riquelmeho. Ten Kobela neprostřelil, ovšem domácí obránci míč neodklidili a k němu se dostal ÁNGEL CORREA. Jeho první dorážka zablokoval Hummels, ovšem útočník Atletů obdržel ještě jednu možnost a to už balón odrazem od břevna do sítě poslal.
    57. Correova velká šance.
     
    57
    Mohlo být vyrovnáno! Koke poslal kolmici mezi stopery na Ángela Correu, který obstřeloval vybíhajícího Kobela, ale mířil také vedle jeho levé tyče. Podobně jako na začátku utkání Morata, jehož Correa střídal.
    49. Mats HUMMELS - 2:1
     
    49
    Atlético právě vstřelilo branku!
    Tak tohle je velmi smolný a laciný gól z pohledu domácích! Po rohovém kopu Antoinea Griezmanna hlavičkoval Mario Hermoso. Kobel by tenhle míč určitě měl, jenže do něj nešťastně vložil nohu MATS HUMMELS, který hrací předmět tečoval mimo dosah svého gólmana – 2:1.
     
    46
    Střídání v týmu Atlético Madrid:
    ze hřiště odchází Nahuel Molina, přichází Pablo Barrios,
    ze hřiště odchází Álvaro Morata, přichází Ángel Correa,
    ze hřiště odchází César Azpilicueta, přichází Rodrigo Riquelme.
     
    45+1
    Mario Hermoso zasáhl rukou do krku Karima Adeyemiho a také on je potrestán žlutou kartou.
     
    44
    Julian Ryerson stáhl Azpilicuetu. Domácímu bekovi se to nelíbilo a slovinský sudí Vinčić ho možná i proto ocenil žlutou kartou.
    39. Ian MAATSEN - 2:0
     
    39
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Borussia vede 2:0 a za této situace by postupovala! IAN MAATSEN se trefuje z hodně podobné pozice, jako před ním Julian Brandt. Po autovém vhazování u levé lajny si domácí několikrát vyměnili míč. Nakonec ho dostal do šestnáctky Marcel Sabitzer, který ho předal Maatsenovi a ten přízemní ranou na zadní tyč zvyšuje vedení Dortmundu.
    34. Julian BRANDT - 1:0
     
    34
    Dortmund právě vstřelil branku!
    Domácí mažou manko z úvodního zápasu! Mats Hummels poslal do pokutového území krásný pas, který si na jeho levé straně zpracoval JULIAN BRANDT. Ten se dokázal uvolnit přes Axela Witsela a z poměrně ostrého úhlu propálil Oblaka. Tomu prošel balón mezi levou rukou a nohou.
     
    30
    Ostrý souboj mezi Álvarem Moratou a Nicem Schlotterbeckem. Domácí stoper nejprve získal míč, ale vzápětí mu ho sebral pro změnu Morata. To ještě nebylo vše, protože Schlotterbeck se pak do souboje vrátil a odehrál balón na Karima Adeyemiho. Toho sestřelil César Azpilicueta, který si vykoledoval žlutou kartu.
    4. Únik Moraty.
     
    4
    Obrovská šance na druhé straně! Atleti ubránili rohový kop a následně utíkal Álvaro Morata sám na brankáře Kobela. Jeho obstřel však skončil vedle levé tyče!
    3. Azpilicuetův skvělý blok sebral gól Sabitzerovi.
     
    3
    První velká šance Borussen! Julian Brandt vyvezl míč dopředu a rozehrál doleva na Karima Adeyemiho. Ten našel před bránou zcela volného Marcela Sabitzera a už to vypadalo, že rakouský reprezentant otevře skóre. Do zakončení mu však na poslední chvíli sklouzl César Azpilicueta!

    Martin Augustin

    Branky: 34. Brandt (Hummels), 39. Maatsen (Sabitzer), 71. Füllkrug (Sabitzer), 74. Sabitzer – 49. Hummels (Hermoso) (vla.), 65. Correa

    Karty:   44. Ryerson (DOR) – 30. Azpilicueta (ATM), 45+1. Hermoso (ATM)


    Držení míče: 54 % : 46 %.
    Střely na branku: 9:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 8:11.
    Borussia Dortmund: Kobel – Ryerson, Hummels, Schlotterbeck, Maatsen – Sabitzer, Can (C) – Adeyemi (66. Bynoe-Gittens), Brandt (90. Reus), Sancho (86. Özcan) – Füllkrug.
    Náhradníci: Meyer, Lotka – Nmecha, Duranville, Wolf, Moukoko, Süle, Wätjen.

    Trenér: Edin Teržić

    Atlético Madrid: Oblak – Molina (46. Barrios), Witsel, J. Giménez, Hermoso, Azpilicueta (46. Riquelme) – Llorente, Koke (C), de Paul (84. Saúl) – Morata (46. Correa), Griezmann.
    Náhradníci: Moldovan, Gomis – Gabriel, Vermeeren, Mandava, Niño, Savić.

    Trenér: Diego Simeone

    Rozhodčí: Vinčić – Klančnik, Kovačič (SVN)
    10.04.2024
    Atlético - Dortmund 2:1

    Branky: 4. de Paul, 32. Lino (Griezmann) – 81. Haller (Brandt)

    Karty:   27. Lino (ATM), 28. Llorente (ATM), 75. J. Giménez (ATM) – 24. Can (DOR), 53. Maatsen (DOR)

    Držení míče: 34 % : 66 %.
    Střely na branku: 9:5. Střely mimo: 5:8. Rohy: 8:8. Ofsajdy: 0:0. Fauly: 10:8.
    bahis siteleri