Tisková konference k MS házené žen 2031 (kon.)
konec
Tisková konference k MS házené žen 2031

Pondělí 22.04.2024, 11:00 • Nová radnice, Brno • Tiskové konference
     
    Tisková konference je u konce. (12:10:18)
     
    Na konec dostal slovo Ondřej Zdráhala: Já si přeji kromě sportovního úspěchu, aby chodily na utkání plné dvanáctitisícové arény.
     
    Jiří Nykodým: Přeji si, ať se v roce 2026 stane Brno hlavním městem České republiky alespoň v oblasti sportu.
     
    Tomáš Aberl: Doporučuji se přijít podívat do Brna na Kometu, abyste zažili neskutečnou atmosféru, kterou jsou fanoušci v Brně schopni vytvořit a doufám, že v nové aréně to bude podobné.
     
    Ondřej Šebek: Chtěl bych popřát sportovní úspěch a aby byla nová hala extra motivací.
     
    Jan Grolich: Mistrovství Evropy v roce 2026 bude grandopening nové arény a chtěl bych, aby tahle akce odstartovala sérii velkých sportovních a kulturních akcí v Brně.
     
    Sabrina Novotná: Jsme rádi, že se nám daří reprezentovat házenou na takové úrovni, že děti vidí, že tím sportem je možné se dostat na olympiádu. Doufám, že atmosféra v Brně bude klíčovým faktorem a doufám, že by se mohlo podařit i semifinále.
     
    Šárka Drozdová: Je důležité, aby měly ženy stejné podmínky. Ženská házená je na vzestupu, čemuž vděčíme z velké části NSA. Určitě se v budoucnu Budeme ucházet o pořádání ME a MS v mužské kategorii.
     
    Ondřej Šebek: Házená má pevné místo mezi českými míčovými sporty. Jedním z našich dlouhodobých cílů je kvalifikace na LOH 2028.
     
    Onřej Zdráhala: Snažíme se plnit už i hokejové arény a postupně zvyšovat kapacitu, což se nám daří a věříme, že se nám tento trend podaří udržovat nadále. Snažíme se nedělat rozdíly mezi mužským a ženským sportem.
     
    Jan Grolich: Lidé přijdou do nové haly nejen na házenou, ale někteří se přijdou podívat vyloženě do nové haly, která věřím, že bude opravdu natřískaná.
     
    Křídlo ženské házenkářské reprezentace Kristýna Königová: Fanoušci nám dodávají extrémní sílu a energii a věříme, že když nás budou na turnajích podporovat domácí fanoušci, tak to bude ještě větší.
     
    Brankářka ženské házenkářské reprezentace Sabrina Novotná: Jsem ráda,že se povedlo dostat mistrovství právě do Brna, kde se nám pravidelně daří.
     
    Další dostává slovo Ing. Šárka Drozdová – generální sekretářka Českého svazu házené: Udržitelnost je velmi důležitým tématem, kterým se zabýváme. Podstoupíme kroky vedoucí k udržitelnosti jako omezení plýtvání odpadu. Věřím, že k udržitelnosti přispěje i nová hala.
     
    Slovo dostává Jiří Nykodým: Brno je známé skvělou atmosférou na všech sportovních utkáních a těšíme se na turnaje právě v Brně.
     
    Ing. Petr Bříza: Termín pro dostavbu haly Arena Brno je dán na květen 2026 a vše nasvědčuje tomu, že se tento termín stihne.
     
    Termín EHF EURO 2026 je 3.- 20.12.2026. Ženské mistrovství světa se pak bude konat v termínu 3.- 21.12.2031.
     
    Oba turnaje se odehrají v multifunkční sportovní hale ARENA BRNO, která vyroste na brněnském výstavišti.
     
    Pořadatelství mistrovství Evropy v roce 2026 si rozdělí Česká republika, Polsko, Slovensko, Turecko a Rumunsko.

    Filip Volgemut

    bahis siteleri